Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

rondje 5 km met bert

Gepost door hanna van dijk op zaterdag 27 augustus 2016 09:08

Sunheerlijk gelopen vanmorgen
voor de hitte aansmiley with shades

Statistieken van deze tijd

Afstand
4.999 m
Tijd
00:28:48
Snelheid
10,41 km/u
Calorieën
381 kcal

2016-08-26: Velserbroekloop – Velserbroek (Gem. Velsen)

Gepost door Jan Bakker op vrijdag 26 augustus 2016 22:19

Eén keer eerder liep ik deze ietwat saaie loop die gedeeltelijk door de nog relatief jonge Velsense woonkern voert en gedeeltelijk om de aangrenzende Westbroekerplas gaat. Die ene keer was in juli 2012 en ik herinnerde mij dat het er toen warm was. Gelijk dit jaar, dus…
Het jaar daarop stond ik als verkeersbegeleider in het parcours. Vlakbij villa Westend, waar toen net een bruiloftsfeest aan de gang was. Ha, ik stond er in ieder geval niet voor niets, zeg. Druk qua komende auto’s!

Deze Velserbroekloop is een door AV Suomi georganiseerde avondrun op de vrijdag, met de start om 19:30 uur en je kunt ervoor kiezen om één ronde te lopen (5km) of twee (10km). Het parcours is geheel verhard en er zijn geen hobbeltjes te nemen. Aan het einde van mijn reguliere werkweek staat mijn pet sowieso niet naar een hardloopwedstrijd, maar ik besloot hier toch te gaan lopen. Ik koos verder ook niet voor de 5km, maar voor de 10.
Een “snelle” tijd had ik zeker niet in mijn hoofd, want mijn laatste gelopen 10km trimloop is alweer enige tijd terug. De Twiskemolenloop van 9-11-2014. Daar liep ik toen de 10km in 58 minuten. Mijn tijd op de Velserbroekloop 2012 was 1:03 en ik zou ervoor tekenen als ik deze tijd vandaag wederom zou kunnen neerzetten. Zeker met die warmte. Het ging mij hier toch om het aantal gelopen stappen.
Het hardlopen heb ik de afgelopen maanden wel weer opgepakt, maar met mate. Ik ben nu bijna klaar met die 100 dagen stappentellen en dat is heel goed gegaan. Er is nu bijna 10kg. af en die stappenteller staat op bijna 3.000.000 gemaakte stappen. Erg veel fietsen, wandelen en zwemmen deed ik de afgelopen 95 dagen. Hardlopen echter is wel de sleutel om wat sneller af te vallen en met nog 1kg te gaan om mijn doel te bereiken stond ik hier vanavond aan de start, maar toch ook wel omdat ik een goed gevoel had overgehouden aan De 7 van Santpoort eerder deze maand.

De lopers waren te tellen deze avond. Niet op een hand, doch veel waren het er zeker niet. Maar ja, het is uiteindelijk nog vakantieperiode en bovendien vrij warm. Niet echt uitnodigend om je in te spannen dus.
Om 19:30 uur klonk echter wel het startschot voor de, ik denk, zo'n kleine 100 volwassenen op zowel de 5- als de 10km. De meeste runners in het deelnemersveld kende ik wel, een aantal liep een thuiswedstrijd. Ook langs de kant zag ik een aantal bekenden onderweg en nagenoeg alle verkeersbegeleiders waren van AV Suomi.

Ik startte wat achterin het deelnemersveld omdat ik bang was dat ik in de eerste km door veel lopers zou worden ingehaald. Toen mijn Garmin forerunner op 1km piepte, zag ik dat ik er 5:29 over gelopen had. En ik dacht toch echt vrij langzaam te beginnen... Ik kon dit tempo blijven vasthouden en op km 2 en 3 wist ik zelfs nog aardig wat lopers in te halen. Mijn km tijden bleven tussen 5:30 en 5:39. Dat gold ook voor km 4. Km 5 zat ik op de 5:40, maar als ik het tweede rondje dus op 6 min/km zou kunnen lopen, dan bleef ik dus mooi en ruim onder het uur. Deze 5km klokte ik in ieder geval net boven de 28 minuten.
Bij de start van ronde 2, daar waar een aantal lopers dus klaar waren omdat zij de halve afstand liepen, nam ik wat water. Dat had ik onderweg ook een keer gedaan. Niet dat er nog een waterpunt was, maar ik had zelf water mee. Dit kostte me wel wat seconden, maar was even nodig. Ik ging de tweede ronde in samen met twee andere lopers. Ik had er eentje net voor me en eentje net achter me. Die loper achter mij was nogal aan het hijgen, maar hij haalde ons op km 6 toch in. Ha, die gast had ik in eerste rondje zelf ingehaald!
Ik kon zelf nu bij hem aanklampen, maar de loper die aanvankelijk voor ons liep niet. Die gast heb ik ook verder in het parcours niet meer terug gezien.
Die “hijger”, overigens lopend op hetzelfde merk en type schoenen als ik, trok nog aardig door en op het moment dat ik weer iets ging drinken en dus heel even stopte, liep hij op km 8 wat van mij uit. Ik kon de man helaas niet meer achterhalen. De km tijden liepen nu naar de 6 min/km, maar net niet er boven. Alleen km 6 liep ik dus boven de 6min, maar daar zat dus een korte drinkpauze tussen.
Ja, ik kon toch heel tevreden deze 10km uitlopen en deed dat dan ook.
Ik kwam mooi over de finish in een tijd van 57:54. Zelf geklokt, dus daar wordt wellicht nog wat seconden op gecorrigeerd. Prima zo!
Smaakt naar meer ook. De volgende 10km zal ongetwijfeld de eerste Twiskemolenloop van 2016/17 worden. Heb ik veel in. Hopelijk zie en spreek ik dan meester BLOGger Arranraja ook weer eens, want dat is alweer veel te lang geleden.

Jan B. 26-augustus-2016

Note: De gecorrigeerde tijd is 57:50 geworden

Toch maar weer gedaan!

Gepost door Tante Jos op donderdag 25 augustus 2016 21:39

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Halleluja, wat was het nog warm. Ik moest en zou vandaag gaan lopen dus werd het een avond loopje. Middag veel te warm en in de ochtend voor het werk vind ik veel te vroeg....maar wat jammer dat het in de avond ook al zo vroeg donker is zeg.
Ik had het gister even in de gaten gehouden zodat ik wist hoe laat ik moest gaan lopen voor een kort rondje.....en toch kwam ik al in de schemer thuis.

Nouja...ik ga er kort over zijn...het ging best lekker ondanks dat het zo warm was. Tempo en afstand wat aangepast, fles water mee en goed naar mezelf geluisterd.

Zo kwam ik toch nog tot een mooi resultaat:

4,54 km - 00:35:46 - 7,61 km/u - 387 kcal

Never Give Up!

Garmin resultaten: https://connect.garmin.com/modern/activity/1320945867

Foto's bij deze blogpost

Run.jpg

scheenbeen klachten (12 reacties)

Gepost door monique jansen op dinsdag 23 augustus 2016 15:59

na vorige week met een loopgroepje mee gelopen te hebben. heb ik nu natuurlijk weer scheenbeen klachten als gevolg van het harder lopen dan dat mijn pezen en spieren aankunnen. grrr...
Nu 7 dagen niet gelopen. Morgen wil ik weer lopen, maar geen idee of dat lukt. als ik smorgens weer de trap niet afkom dan zal t m niet worden. Afwachten. tot nu toe voel ik mijn scheenbenen constant en steken. dus rust is eigenlijk geen overbodige luxe. maar ik wil zo graag (nog 4x) mijn schema aflopen...
en afmaken waar ik aan begonnen ben.
Morgen maar vroeg de wekker zetten. dan zie ik verder

Ik ben er weer! Basisschema 10 km

Gepost door Els op maandag 22 augustus 2016 13:23

De laatste 2 weken van de zomervakantie in Kootwijk doorgebracht en daar ben ik eindelijk weer begonnen met lopen.
Nog steeds last van mijn rug, maar ik kreeg het idee dat het lopen wel goed zou doen.
Nou, het heeft in ieder geval geen kwaad gedaan. smiley
Het viel me niet tegen hoe het ging.
De eerste training liep een beetje uit de hand. Ik kende de buurt daar natuurlijk nog niet, en ik heb wat langer gelopen dan gepland (in de stromende regen) maar het begin is er weer.
Daarna lekker het schema gevolgd. Hier en daar plak ik er nog wat bij, maar het is fijn om een leidraad te hebben.
Het basisschema 10 km begint met veel intervaltrainingen van 1 minuut oplopend, maar dat kwam mij wel aardig uit.
Toch vind ik het wel jammer dat je met veel nieuwe schema's steeds weer met die 1 minuut hardlopen en 1 minuut wandelen begint. Als je gemakkelijk een half uurtje achter elkaar kan lopen, dan voelt dat als té gemakkelijk. Nou ja, zelf aanpassen kan natuurlijk altijd. Bijv. 1 minuut op tempo hardlopen en 1 minuut rustig dribbelen.

Na thuiskomst kwam er even niet van hardlopen, maar vandaag de eerste training thuis. Kind naar school en ik de duinen in. Heerlijk! Kwam ook nog een stel van die mooie Schotse Hooglanders tegen. Beetje spannend om daar langs te lopen, maar ze reageerden nauwelijks.

Binnenkort wil ik andere schoenen aanschaffen. Deze lopen niet heel erg prettig.
Ben blij dat ik weer in beweging ben. Theeth smiley

(ik weet trouwens niet waarom de foto niet rechtop staat. Op mijn pc heb ik 'm gewoon rechtop opgeslagen.)

Foto's bij deze blogpost

20160822_091525.jpg

Review Asics DynaFlyte

Gepost door Runhedwigrun op maandag 22 augustus 2016 11:01

Foto's bij deze blogpost

20160819_164629.jpg

Verfrissende 8km!

Gepost door Tante Jos op zondag 21 augustus 2016 15:52

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Na de interval van afgelopen donderdag, was het vandaag weer tijd voor een duurloopje. Afstand en snelheid is niet belangrijk maar lekker lopen wel.

Eerst lekker liggen luieren in bed...goed ontbijtje/lunch erin en een uurtje later in de hardloopschoenen. Koud was het niet dus gewoon de zomerse kleding aan. Er zou ook wel eens en buitje kunnen vallen maar mijn regenjas is meteen zo plakkerig en benauwd dus die deed ik toch maar niet aan.

Zet ik net 2 stappen buiten de deur.....en jawel hoor, begint het te regen. Ach, geen punt want dat is juist wel verkoelend en verfrissend tijdens het hardlopen (terwijl ik normaal al een paraplu open als ik ook maar 1 druppel voel). Het werd ook niet echt minder maar alleen maar meer maar met een warme douche in het vooruitzicht is dat ook geen punt.

Ik liep lekker op mijn gemakje en had nergens last van. Ademhaling onder controle, geen gekke pijntjes of wat dan ook dus helemaal top! Expres een paar straatjes genomen die ik wel uit moest lopen want omdraaien is dan nog verder en zo liep ik 8.02 km vandaag. Vanaf de 7km werd het toch wel een stukkie zwaarder, mijn bovenbenen wilde niet echt meer en mijn ademhaling was er ook wel klaar mee maar ik wilde perse de 8km halen en dat lukte!

Weer trots op mezelf!

Never Give Up!

8,02 km - 01:03:13 - 7,62 km/u - 737 kcal

Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/1314141074

Foto's bij deze blogpost

regen.jpg

Blog over hardlopen, fitness en voeding!

Gepost door Maria Patelkou op vrijdag 19 augustus 2016 15:13

Dear runners,

Recently I started my blog website
www.runnersbabe.com

where I share my experiences with my marathon preparation (I ran the marathon of Rotterdam this year), running clothing and watches, my weight loss journey.

Hope to see you there!
Best regards,

Read more: http://www.letsrun.com/forum/flat_read.php?thread=7611050#ixzz4HmdkulP5

Foto's bij deze blogpost

IMG_3757.JPG

Dat was weer genieten! (2 reacties)

Gepost door Tante Jos op donderdag 18 augustus 2016 21:19

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Het was weer een weekje geleden dat de Merrell's mee op pad waren geweest maar het ging echt top! Zelf een (opbouwende) interval gemaakt:

4 x 4 minuut hardlopen afgewisseld met 2 minuten wandelen

Ik wilde eerst in de middag gaan maar voor mij was het persoonlijk te warm dus heb de training door geschoven naar de avond. Uurtje na het eten was de zon ook al redelijk weg en toen was het heerlijk buiten. Puur genieten!

Nadat de interval gedaan was gingen de schoentjes weer uit en vervolgde ik mijn weg weer een stukje op blote voeten. Het spookte al even door mijn hoofd om eens op blote voeten te gaan hardlopen....ja..waarom niet.....gewoon doen! And so it goes.....stukkie hardlopen op blote voeten...moet niet gekker worden.
Het is trouwens makkelijker dan wandelen (voor je voeten dan) maar ik merkte nu nog duidelijker dat ik mijn lichaam op een andere manier gebruikte dus hield het bij een paar honderd meter.Volgende keer weer een stukkie verder.

Ja...ik heb er weer van genoten!

2,96 km - 00:24:03 - 7,39 km/u - 226 kcal

NEVER GIVE UP!

Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/1310009336

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper