Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Gelukkig het regent

Gepost door Louisa op dinsdag 4 augustus 2015 12:03

Hardlopen en hoge temperaturen gaan bij mij niet samen. Dus was ik best blij toen ik vanochtend bij het opstaan merkte dat het regende. Snel hardloopkleding aan en de deur uit. Rustig tempo gepakt en lekker 6 km. uit kunnen lopen. Het laatste stukje op wilskracht maar dat geeft niet. Ik ben weer in de running Wink smiley en loop zelfs voor op mijn schema voor de halve marathon in april.

Yoga en trails, een update

Gepost door Els Kooi op dinsdag 4 augustus 2015 10:56

Op zoek naar overdracht van kennis en ervaring op gebied van trails lopen, ontdekte ik in aanloop naar de Koning van Spanjetrail leuke nieuwe mensen en initiatieven.
Ik had geoefend met Christian Reinders op de voormalige vuilnisbelt in Winterswijk en ik ontmoette Dorethea Bil die een leuke trailrun door de Velpse bossen had georganiseerd.

Dorethea bleek nog veel meer leuke nieuwe initiatieven te ontwikkelen waarover ze via een nieuwsbrief informeerde. Start to run-achtige cursussen specifiek gericht op trailrunning, combinaties van trailrunning met yoga, gezamenlijke trailruns in de omgeving en zelfs een bijeenkomst gewijd aan het maken van smoothies en sapjes.

Mei was een drukke maand voor me. Na de Koning van Spanje liep ik nog de Marikenloop met een vriendinnetje voor wie het haar eerste loopevenement was, een geslaagde onderneming.
Toen liep ik de Stuwwaltrail van 'nog net geen 12 km'. Dat was misschien net dat ene loopje teveel. Op mijn tandvlees kwam ik binnen en het enige wat ervan viel te zeggen was dat ik hem dan tenminste had uitgelopen. Welbeschouwd en na analyse van de cijfers en statistieken op mijn loopappje, stelde ik vast dat ik eigenlijk vooral te hard van stapel was gelopen, zeker gezien de warme temperaturen die dag. Doseren is al lastig tijdens een trail, want je klimt en daalt en je tussentijds herstellen kan lastig blijken. Na kilometer 5 of 6 brak me dat op, en toen moesten de zwaarste klimmen nog komen. Ondertussen heb ik me voorgenomen volgend jaar op herhaling te gaan, dit moet ik beslist 'ontspannenerner' kunnen lopen.

Loopmaatje S. had gevraagd of ik de Dam tot Damloop (10EM) met haar wilde lopen in september en daarnaast wil ik in oktober graag de Hoge Veluwetrail van 16 km. gaan lopen. Dit is die trail waar ik vorig jaar verlangend naar keek op weg terug naar ingang Schaarsbergen op mijn witte fietsje. Het leek nog zover buiten mijn bereik, maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me dit jaar ingeschreven. Ik heb zelf een trainingsschema opgesteld, gericht op het uitbreiden van mijn kilometers naar ongeveer 17-18 (ik heb graag wat kilometers op reserve, het geeft me een mentale boost) waarbij ik mijn lange duurlopen zoveel mogelijk onverhard loop, maar ook wel eens kies om juist een tempo of intervaltraining onverhard te lopen en dan de langere duurloop voor een keer over de weg.

De nieuwsbrief van Dorethea belandde perfect getimed in mijn mailbox. Het aanbod: zomerclinics Yoga for Trailrunners ter kennismaking. Een combinatie van een korte trail door de bossen bij Velp, gevolgd door een yogasessie van ca. 45 minuutjes. Het leek mij een perfecte manier om weer wat trailervaring op te doen en de yoga leek me een interessant experiment in het kader van blessurepreventie. Ik plande ze in in mijn trainingsschema, vier woensdagochtenden in juli stond mijn programma vast.

Dorethea is een sprankelende persoonlijkheid die goed in staat is haar eigen enthousiasme voor het onverhard lopen over te brengen. De vaardigheden van het clubje van vijf op de woensdagochtend liepen best ver uiteen maar ze slaagde er steeds weer in iedereen de ruimte te geven binnen eigen kunnen en mogelijkheden extra oefening en vaardigheden te vergaren. Na vier clinics merkte ik echt dat ik weer makkelijker heuvels kon nemen door wat kleine technische aanpassingen. De combinatie yoga en hardlopen vind ik echt een eye opener. Ik merk dat ik persoonlijk veel meer heb aan het werken aan mijn soepelheid en houding dan aan het ontwikkelen van kracht. Voor mij was het dus een heel geslaagde nadere kennismaking bij iemand bij wie dat op een prettige, niet zweverige manier kan.

Mocht de Veluwezoom (Velp e.o.) in je actieradius liggen of je wilt best een stukje reizen om het ook eens te ervaren. Je kunt Dorethea's initiatieven vinden op www.start2trailrun.nl

Pfff...warm

Gepost door Tante Jos op maandag 3 augustus 2015 20:48

Toch onze training wezen doen...het was warm maar op zich goed te doen. Begonnen met 10 minuten rustig hardlopen en als laatste 6 minuten hardlopen. Die laatste 6 waren zwaarder als die eerste 10 maar we hebben hem weer volbracht. Nu lekker even uit dampen en wat fruit naar binnen werken...heerlijk.
(Loopmaatje)

4 jaar later (2 reacties)

Gepost door Riannet op zondag 2 augustus 2015 10:17

Hoi,

4 jaar lang heb ik hier niet gepost. In die tijd heb ik ook weinig gelopen.

Ik ben mijn vriend in de zomer van 2011 tegen gekomen en dat slokte mijn tijd op. Net als studie en sociale dingen.

Dit jaar ben ik weer heel langzaam begonnen. Eerst weer met fitnessen (dec 2014 begonnen) en 28 maart ben ik weer begonnen met Evy.

Gisteren heb ik voor het eerst een uur gelopen. Ik liep toen 8.7 km per uur. Het gaat dus niet heel snel, maar ik liep wel een uur.

In oktober ga ik 4mijl lopen en dan wil ik 10 km per uur lopen. Hoe ik dat ga doen? Geen idee! Tips zijn daarom welkom Wink smiley

Rondje conmult

Gepost door Fenna ketelaar op zaterdag 1 augustus 2015 12:26

Was super leuk heb in een kwartier veel gerend 👍🏼

display forerunner 220?

Gepost door sandra van vliet op donderdag 30 juli 2015 20:45

Hoe krijg ik km/h op mijn display van Garmin forerunner 220 te zien? Nu zie ik het aantal minuten die ik in een km afleg

Leuk?? Ik zou liegen als ik "Ja" zou zeggen. (2 reacties)

Gepost door Tante Jos op donderdag 30 juli 2015 20:26

Niet helemaal fit en lekker in mijn vel maar niet piepen en gaan! Ik kan al echt merken dat het steeds beter gaat en dat ik een beetje mijn eigen looptempo/stijl gevonden heb. Ik vind het nog steeds niet echt leuk maar ik geloof meteen....dat als alles vanzelf gaat.....dat dat het wel is. We gaan er gewoon voor!
(Loopmaatje)

BLOG: De Bosporus bedwingen (rennen en zwemmen)

Gepost door Runhedwigrun op donderdag 30 juli 2015 14:40

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-07-30 om 12.45.37.png

Even niets!

Gepost door Margo Hermans op woensdag 29 juli 2015 11:07

Soms heb ik het ook wel eens iets minder druk. Wat ik dan doe? Uiteindelijk ook hardlopen.
http://margohermans.com/2015/07/29/even-niets/

Foto's bij deze blogpost

Even niets.jpg

Mijn eerste 1/2 marathon

Gepost door Erik Scholte op maandag 27 juli 2015 19:38

Afgelopen zondag heb ik dan mijn eerste halve marathon kunnen lopen. En ik moet zeggen het was een heel mooie loop, waarbij het wedstrijd gevoel zeker niet aanwezig was.

De 2 verenloop bij Zwolle langs de IJssel. Een prachtige omgeving om tijdens het hardlopen van te genieten.

Voor het volledige verslag van deze loop die je niet mag missen kun je kijken op mijn site http://ms.musselkanaal.info/2%20verenloop%2026%20juli%202015%20halve%20marathon.html Daar staat ook de link naar de route

Foto's bij deze blogpost

2 verenloop wachten op de veerpont 26 juli 2015.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper