Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Zo moet het dus niet....

Gepost door Cristian Hermelink op zondag 7 februari 2016 22:14

Vandaag stond de Midwintermarathon te Apeldoorn op het programma. Ik ging de Asselronde (25km) lopen. Het begon heel gezellig want ik ging eerst even bij de grote kerk langs, waar Anneke Visser haar tweetup had georganiseerd. Zo heb ik ook deze gezellige blogster in levende lijve ontmoet. We hebben even leuk staan kletsen en na een foto ging ieder zijn voorbereiding doen.
Tijdens de warming-up kwam ik Marc tegen, het loopmaatje waarmee ik de laatste twee jaar, ongepland, de Winter Step One halve marathon heb gelopen. Hij had vandaag een tijd van 2:05 in gedachte. Hij is in training voor een (deel)triathlon en had zich wat meer op fietsen gefocust en minder op lopen. Zelf had ik 1:55 in gedachte, dus we zouden elkaar niet kunnen helpen dit keer. Had met mezelf afgesproken dat dit ik alleen deze loop diep mocht gaan in aanloop na mijn eerste marathon op 17 April.
Ik ging iets te laat het startvak in en stond kort achter de pacer van 2:05. Beetje jammer, zal wat zigzaggen worden in het begin. Ik hoor het startschot en de meute komt in beweging. Na iets meer dan een halve minuut passeer ik de start en kan het inhalen beginnen. Dat ging makkelijker dan gedacht en al snel liep ik kort achter de pacer van 1:55.
We liepen in een lekker tempo en passeerden de 5km iets boven de tweeëntwintig minuten. Dat was wel iets sneller dan de bedoeling was. Vanaf nu ging het parcours ook omhoog, dus nu zal die wel netjes 13/u gaan lopen, of misschien iets eronder. Maar niets was minder waar, hij trok hem flink door en we passeerden de klok bij 10 km op 44:10. En ik had ook nog die halve minuut van de start, dus netto zou dit 43:40 zijn.
En hier komt de link naar de titel. Gedurende die laatste 5 km wist ik natuurlijk dat het veel te hard ging, maar ik kon ook niet terugschakelen op de een of andere manier. En minuut na minuut kwam er weer een 13,6/u voorbij. In het groepje hadden we het erover. Het was ook een lekker tempo, voor als je 15km of zo moet, maar niet voor de afstand van vandaag. Enkele lopers spraken de pacer eropaan, maar die was ervan overtuigd dat het goed was zo.
Vanaf km 13 moest ik noodgedwongen ook wat terug en kwam ik op toch op de 13/u uit. Bij km 14 merkte de pacer dat ie nog maar twee volgers had en ging mensen oprapen. Ik passeerde de 15km klok volgens mij midden in de 1:07. Daarna ging het licht toch wel uit bij me. En dat had ik natuurlijk aan mezelf te wijten. Daar kon ik de pacer niet de schuld van geven. Ik kon mezelf weer niet in de hand houden en tijdig het tempo te verlagen.
Het licht ging gelukkig niet zo uit als in Enschede afgelopen jaar en ik kon nog wel kms produceren tussen de 12 en 12,8/u afhankelijk of het omhoog of omlaag ging. Omhoog ging het soms maar 10,5, maar omlaag kon ik dit toch nog wel compenseren, maar het was wel een lijdensweg geworden ondertussen. Bij km 20 besloot ik m’n compressiesokken toch maar omhoog te doen, want m’n kuiten begonnen echt pijn te doen. Omdat ik een lange tight aan had leek het me in eerste instantie niet nodig. Dit gaf wel enige verlichting.
Ik had het 21km gemist, maar het 22km punt passeerde ik in net onder de 1:42. Ik was zo vermoeid dat ik tot dat punt het idee had dat ik boven de 2 uur ging lopen. De hierboven genoemde km tijden zie ik nu op de App, maar tijdens het lopen ging ik oor mijn gevoel veeeeel langzamer. Maar goed deze passage gaf mij toch een morele boost.
De volgende km was redelijk stijl naar beneden en volbracht ik in 14,5/u. Daarna vlakte het helaas voor mij weer af, bij het 24km bordje moest ik zelfs even mijn kuiten oprekken, want ze schoten bijna in de kramp. Na 10 seconden strekken was de spanning weg en vervolgde ik mijn laatste km. Nu kreeg ik de welbekende boost het publiek en mijn toch nog aanwezige fanatisme om in ieder geval nog een loper voor me in te halen. Het werden er nog meerdere zelfs. Na 1:56:09 kwam ik uitgeput over de finish. Met de tijd ben ik heel blij, maar ik baal dat ik mezelf in het eerste deel van de race niet op vlak op 13/u heb gehouden, dan had die 1:55 er gewoon ingezeten. Toch een aandachtpuntje voor de komende tijd.
Opeens stond Marc ook naast me hij had toch betere benen dan gedacht blijkbaar, hij zal 1:57 of zoiets gelopen hebben. Na een kort gesprek ging hij weer verder, ik moest nog even uithijgen.
Opeens dacht ik vanuit mijn ooghoeken Hedwig te zien, u weet wel die inmiddels 41 jarige marathon verslaafde. Ben even voor haar gaan lopen om te kijken of ik het goed had gezien en dat was zo. Dus die heb ik nu ook in levende lijve ontmoet. Ik had haar nog niet over de finish verwacht, omdat ze eerder had geschreven er een rustige training van te maken. Maar zij heeft hetzelfde issue als mij. Tijdens een evenement is rustig blijkbaar niet mogelijk. Was leuk haar even gesproken te hebben.
Over twee weken heb ik mijn eerste 30km training en weer twee weken laten doe ik de 8 kastelen loop in Vorden, ook 30 km. Hier wil ik 0,5km/u onder het beoogde marathon tempo gaan lopen

Vandaag mijn 100e loop

Gepost door Grant de Munnik op zondag 7 februari 2016 19:53

Bloemen van mijn zoon gekregen.

Foto's bij deze blogpost

foto.jpg

Compressiekousen ervaring

Gepost door Tante Jos op zondag 7 februari 2016 16:36

Ik heb me de laatste tijd eens verdiept in de compressiekous. Niet dat ik ze nodig had (ik heb geen last van mijn kuiten of andere kwalen) maar was gewoon nieuwsgierig of het verschil zou maken.

"Door de compressie op de bloedvaten zouden de compressiekousen de bloedsomloop stimuleren en hiermee de afvoer van afvalstoffen bevorderen en het herstel daarmee versnellen."

Of het waar is, geen idee.....het ene artikel zegt van wel en het andere niet.

"Ook wordt verondersteld dat de compressie enerzijds voor minder beweeglijke kuitspieren moeten zorgen en anderzijds dat het de trekkrachten aan het botvlies aan het scheenbeen vermindert. Daarnaast wordt er ook beloofd dat de achillespezen van deze steun profiteren. Het maakt de pezen minder bewegelijk en daardoor zouden ze minder snel overbelast raken."

Bron: http://www.optimaalsporten.nl/hardlopen/compressiekousen.asp

Okay..tijd voor een test dus. Aangezien ze nogal prijzig zijn besloot ik de Leontien van Moorsel compressie kousen te kopen (ik kocht ze bij Kruidvat). Deze zijn nog goed betaalbaar en dus het geld waard om ze eens te proberen.

Bij het aan doen voelde ik meteen dat de kous strak om de kuiten heen zat (wat ook de bedoeling is) en dat je inderdaad wat druk op het onderbeen krijgt. Er zat wel een naad bij de tenen (ik draag zelf altijd loopsokken van Falke, zonder naad) dus ik was benieuwd of ik daar dan last van zou krijgen. Bij mij is het ook altijd zo dat lange sokken (net onder de knie dus) afzakken en ik hoopte zo dat dat niet het geval zou zijn, niks zo irritant als dat.

Naar buiten en rennen! Zonnetje scheen nog lekker....temperatuur was goed en het ging prima. Voelde in eerste instantie wat extra druk aan de bovenkant van de kuit aan beide kanten. Het is natuurlijk ook wennen omdat ik normaal met korte sokken loop en de druk verdeling en bloedtoevoer waarschijnlijk anders is. Na de eerste kilometer was dat weg en het gaf me inderdaad een soort van extra steun. Net of je ook net iets makkelijker je been weer op kan tillen omdat de sok je "helpt" of zo.

Einde van mijn geplande rondje, zaten mijn sokken nog precies hetzelfde en dus gelukkig niet afgezakt. De naad verveelde me ook niet dus al met al een goede keus om het eens te proberen. Natuurlijk heb je er meer aan als je ook daadwerkelijk klachten hebt...waardoor het aangeraden wordt om dus compressie kousen te dragen. Ik geloof niet dat ik ze standaard ga dragen met het lopen maar als mijn benen vermoeid zijn van een dag werken of zo....dan is het wel lekker om die extra steun te hebben.

Al met al heel tevreden met de kousen en met de resultaten van mijn run van vandaag:

5,02 km - 00:35:51 - 8,41 km/u - 329 kcal

Foto's bij deze blogpost

1.jpg

Hardlopen in de regen

Gepost door Natasja van Otterloo op zaterdag 6 februari 2016 08:54

Foto's bij deze blogpost

20160206HardlopenRegen.jpg

Gratis 3 nummers van Runner's World en 1001 Hardlooptips (t.w.v. €26,45) bij 1 jaar Plus Pakket

Gepost door Looptijden.nl op donderdag 4 februari 2016 12:43

Houd jij van hardlopen én lezen? Profiteer dan nu van een unieke kans. Deze maand ontvang je bij een 1-jarig Plus Pakket (€39,95) gratis 3 nummers van Runner's World en het boek 1001 Hardlooptips ter waarde van €26,45! De actie is geheel vrijblijvend, zonder automatische verlenging.

Met het Plus Pakket kun je onbeperkt schema's gebruiken, kan het thuisfront jou via live-tracking volgen en heb je de keuze voor Dolf Jansen als audiocoach.

http://www.looptijden.nl/shop/store/runnersworldactie

Foto's bij deze blogpost

facebook.jpg

Na ruim 9 maanden "rust" weer begonnen met lopen

Gepost door Miklos Palko op woensdag 3 februari 2016 13:48

Na ruim 9 maanden hardlooprust weer begonnen met hardlopen.
Ik was destijds gestopt om mijn enkel rust te gunnen. Eenmaal in de rustperiode is het hest lastig om er weer uit te komen. Om de impasse te doorbreken voor mezelf een datum geprikt, nl. "Blue monday", oftewel de meest deprimerende dag van het jaar, een dag waar anderen hun goede voornemens van het nieuwe jaar voor een groot deel mislukt zien. Uiteindelijk heb ik die dag niet gehaald, maar ben de zondag er voor al begonnen.
Ik had me voorgenomen om rustig aan te beginnen, en kijken hoe ver mijn conditie weg was, het viel mee, eerste dag 2,5km rondje, nu ruim een week later gaat 6km me relatief gemakkelijk af. De snelheid is wel wat weg, maar dat is nu niet het belangrijkste,
Eerst de afstand uitbouwen tot zo'n 12km, en dan pas weer op sneheid richten. Ik heb voor mezelf beloofd, als ik in een trainingsrondje een halve marathon binnen de 2 uur loop, dat ik me in ga schrijven voor weer eens een hele marathon, de voorkeur gaat uit naar Amsterdam dit jaar. Mijn droommarathon (jerusalem) is voorlopig nog niet aan de orde.
Vooralsnog oppassen voor mijn valkuil, te graag te veel willen.

Gewoon doorgaan

Gepost door Natasja van Otterloo op woensdag 3 februari 2016 11:19

Foto's bij deze blogpost

20160203Hardlooptraining.jpg

Go with the flow.. (2 reacties)

Gepost door berry peters op woensdag 3 februari 2016 11:17

Een spirituele ervaring. Dat was het. Iedereen weet dat deze blogs altijd en alleen maar over hardlopen gaan. Maar die trail van het afgelopen weekend had gewoon verdomd weinig met hardlopen te maken. Ik zat in een 2,5 uur durende trance, gewoonweg bovennatuurlijk. Vergeet Runnershigh. Dit was Runnershigher.. Wat zeg ik? Dit was Runnershighest! Ik zat zo gigantisch in de flow. Het deed soms gewoon een beetje zeer. Lekker..

Zaterdagochtend. Het was absoluut niet nodig om op buienradar te kijken. Het was zeikweer. Het regende pijpenstelen en door de bewolking zag het er uit alsof het voorlopig niet droog zou worden. Veel zuurstof in de lucht zou de Juf zeggen maar dit sloeg alles. In een aantal dorpjes op de Veluwe waren ze al druk bezig om een Ark te bouwen. Ik zat in de hoek van een modderige tent, ergens in Arnhem Noord, me voor te bereiden samen met nog een tiental andere idioten. Buiten regende het zo hard dat zich op de grond een stroompje had gevormd die dwars door de tent liep. In mijn hoek was het redelijk droog. Het koude tentzeil waaide tegen me aan. Door een kier zag ik buiten mensen met regenpakken en laarzen lopen.

Safari trail 2016. Wie zijn idee was het om hier vandaag te lopen?
Wil je weten wiens idee het was? Lees dan verder op: http://www.bigsmilerunning.nl/2016/02/hardloopblog-go-with-the-flow/

Handig, zo'n regenjack

Gepost door Tante Jos op dinsdag 2 februari 2016 13:59

Ik was zo slim om een regenjack te kopen....maar vandaag was ik niet zo slim om hem aan te doen. Nouja, heel de ochtend had het niet geregend en toen ik op het punt stond om te gaan was het ook nog droog dus had er echt niet aan gedacht.
Nee, dat moment kwam pas toen ik 5 minuutjes onderweg was. De lucht werd grauwer, waaien deed het al behoorlijk en ineens.....druppels! Shit, heb ik zo'n mooi regenjack...doe ik hem niet aan! Okay, ik ga ook niet terug naar huis om dat ding nog aan te doen dus dan niet piepen en jezelf nat laten regenen.
Gelukkig viel het niet met bakken uit de hemel en de trui die ik aan had, hield gelukkig de meeste regen wel tegen.

Meteen een goede pas erin zitten, volgens de looptijden app rond de 8.2 dus dat ging goed komen. Afstand was vandaag niet zo belangrijk. Ik loop nu 1x in de week 5km of meer (als dat lukt) en de andere keer loop ik gewoon een rondje wat ik op dat moment bepaal maar wil dan wel rond de 8 gemiddeld zitten. Gewoon om en om en dat werkt prima voor me.

Lekker gelopen weer en met een voldaan gevoel kijk ik naar mijn resultaten van vandaag:

4,44 km ~ 00:31:59 ~ 8,33 km/u ~ 290 kcal

Foto's bij deze blogpost

1.jpg

In de wolken

Gepost door Arranraja op maandag 1 februari 2016 20:32

Ook te lezen (met veel foto's) op http://arranraja.wordpress.com/

Het is doorgaans niet mijn gewoonte om veel woorden vuil te maken aan of diep in te gaan op mijn renmateriaal. Het wordt nu echter toch tijd om een uitzondering op die regel te maken. De reden: ik heb voor een aardige prijs een nieuw paar van mijn favoriete model hardloopschoenen op de kop getikt en ik ben daar heel erg blij mee.

Er zijn dingen uit het verleden die je, om bepaalde redenen of stomtoevallig, altijd bijblijven. Er zijn echter veel meer zaken die je vergeet, vooral omdat je nu eenmaal niet alles kunt onthouden. Zo heb ik mij de afgelopen dagen suf lopen piekeren welke schoenen ik in het verleden gebruikte om te rennen. Ik heb niet meer kunnen terughalen dan twee paar Nikes die ik goedkoop had gekocht bij een van de eerste schoenenwarenhuizen in Nederland, die zichzelf vernoemd heeft naar een middelgrote stad in het zuidwesten van Engeland. Deze Nikes leken al aardig op het soort schoeisel dat het merendeel van ons hardlopers heden ten dage draagt. Alleen beschikten ze ongetwijfeld nog niet over de geavanceerde demping die de fabrikanten nu inbouwen. Ook was het uiterlijk een stukje minder flitsend en kleurig dan de schoenen van nu. Het staat mij wel bij dat deze schoenen goed zaten. Voordien zal ik ongetwijfeld vrij algemene sportschoenen, toen meestal 'gympies' genoemd, hebben gebruikt. De details van die voetbekleders kan ik mij echter niet meer behoorlijk voor de geest halen, hoe hard ik mijn hersens ook pijnig.

Reeds in het Eurotijdperk heb ik, bij een grote sportzaak die korte tijd in de Kalverstraat in Amsterdam gevestigd was, ooit een redelijk geprijsd paar Reeboks aangeschaft. Alweer wat moderner van uiterlijk maar wel met een zodanig bovenwerk dat het nog mogelijk (en zinvol) was om ze in te spuiten met een waterdicht makende chemische vloeistof. Dat heeft bij de superademende schoenen van nu geen nut meer. Op deze Reeboks heb ik echt heel lang gerend, in de tijd dat ik het hardlopen erbij deed om een beetje in conditie te blijven. Sterker nog, ik heb ze nog steeds en ik neem ze altijd mee naar een trimloop. Als ik mij na afloop in droge kleren steek, trek ik deze schoenen steevast aan voor de tocht huiswaarts. Ze voelen nog immer prettig aan mijn voeten en ik durf er ook nog altijd mee over straat. In geval van nood zou ik zelfs nog op kunnen hollen.

Ruim voor ik mijn basketballschoenen aan de wilgen hing en derhalve ook voor ik mij serieuzer ging wijden aan hardlopen, vond ik het tijd voor een nieuw paar renschoenen. Dus toog ik naar een groot filiaal van één van Nederlands grootste en bekendste ketens van sportspullen en tikte daar in de uitverkoop een stel Asics Gel Equation 2 op de kop. Ik meen voor 70 of 80 Euro en het was in mijn herinnering 2008 of 2009. Die voelden toch een partij lekker aan mijn voeten!! Ik had nog nooit zulke fijne hardloopschoenen gehad. Veel beter dus dan die Nikes en Reeboks. Op slag had ik het idee dat het rennen makkelijker en soepeler ging. Ik heb met deze schoenen aardig wat kilometers gelopen (ik heb 510 km geregistreerd maar daarvoor al meer kilometers erop gemaakt) en inmiddels staan ze al een aantal jaren op stal. Overigens nadat ik er twee keer de grootste trimloop van Nederland op heb uitgelopen. Maar ik heb er aan de onderkant wel een flink aantal kleine schroeven in gedraaid. Een tip die ik vond op internet. Die schroefjes werken als kleine noppen en zouden bij een besneeuwde bodem wat meer grip moeten geven. Ik hoop dus dat ik deze schoenen spoedig weer eens kan aantrekken en ermee op het besneeuwde pad gaan.

Het moet een paar jaar later zijn geweest, ergens in mei of juni 2011, dat ik eens ging kijken wat ze in de uitverkoop hadden bij een kleine hardloopspeciaalzaak in Amsterdam-Watergraafsmeer. Hier verkopen ze alleen 'echte' hardloopmerken en volgens hun filosofie beginnen goede schoenen qua prijs pas bij 100 Euro. Maar ook in deze winkel prijzen ze modellen die eruit gaan af en dus haalde de verkoper een paar Asics Gel Cumulus 11 in mijn maat van de plank en uit de doos. Ik had trouwens de Asics die ik al bezat meegenomen en de verkoper zag in een mum van tijd aan de zolen van die schoenen dat ik een 'neutrale' loper ben. Die Cumulus 11 zaten wel aardig en ik mocht er zelfs voor de deur van de winkel een stukje mee op straat rennen. Voor het alleszins redelijke bedrag van 75 Euro werden ze mijn eigendom en al spoedig bleek dat ik hiermee absoluut geen miskoop had gedaan. Ik heb nogal brede voorvoeten en die kregen in dit model alle ruimte. Daarbij liepen ze eenvoudigweg prima de luxe. Sterker nog, tot op de dag van vandaag is dit mijn favoriete paar schoenen. Ze waren erbij tijdens mijn eerste Nescioloop en bij de DtD van 2012, toen ik mijn beste tijd aldaar realiseerde. Ook deze renners zijn inmiddels met pensioen, omdat ik er meer dan 1000 km (1202 om precies te zijn) mee heb gehobbeld. Maar ik het dit stel, vooral vanwege het vuil-witte uiterlijk, wel voorbestemd als strandschoenen. Dikke mik dat ik op dit schoeisel de Zandvoort Circuit Run ga tackelen in maart dit jaar.

Weer een jaar verder, we schrijven 2012, was ik mij opnieuw aan het oriënteren op de hardloopschoenenmarkt. Ik ontving inmiddels de digitale nieuwsbrief van de eerder genoemde sportwinkelketen en zag dat ze geregeld voor hun vaste klanten avonden hadden waarbij ze 25 procent korting op alles aanboden. De Cumulus Gel 13 van Asics waren online al vrij schappelijk geprijsd en met nog eens een kwart van dat bedrag eraf kon ik ze voor een vriendenprijsje in huis halen. Op de foto's zag dit model er met zijn combinatie van zwart en oranje in mijn ogen fraai uit en ze bleken bijna net zo lekker te zitten als hun oudere broertjes met nummertje 11. Weer een schot in de roos op schoenenaankoopgebied derhalve. Ook dit paar heeft er al meer dan 1000 km (1269 volgens Looptijden.nl) opzitten en geniet naast zijn oudere familielid van een welverdiende oude dag. Ze hebben mij wel ondersteund tijdens mijn beste loopprestatie ooit, op de dag dat alles klopte en ik mijn 10 km-training met glans in 49:35 minuten voltooide. Iets dat mijn daarna nooit meer is gelukt. Vanwege de overwegend donkere kleurstelling noem ik dit mijn 'modderschoenen'. Dus mocht ik mij ooit nog eens laten overhalen om aan een cross mee te doen, dan heb ik de geschikte onderbinders al klaarstaan.

Vaste lezers van mijn blogs weten dat ik al wat jaren aan de Dam tot Damloop deelneem. In 2012 zat er bij het reclamemateriaal dat altijd meekomt met het startnummer, een bon van dagblad Het Parool. Als je een jaarabonnement nam, kreeg je er een cadeaukaart bij ter waarde van 50 Euro van de sportwinkelketen die al prominent figureert in dit relaas. Mijn vrouw is, als geboren en getogen Amsterdamse, altijd al een fan geweest van deze krant. Dus we kwamen een deal overeen: zij een jaarabonnement en ik die cadeaukaart van 50 Euries. Bij de eerstvolgende maal dat die sportzaak met de Engelse mannen(voor)naam weer eens 25 procent extra korting bood, sloeg ik mijn slag. En omdat ik toch 50 Euro extra te besteden had, kon ik wel een keertje extra duur doen en voor het Asics topmodel bij de neutrale schoenen gaan.

En zo kreeg ik een uiterst fraai uitziend paar Gel Nimbus 14 aan de voordeur overhandigd. Helemaal weg was ik van de kleurstelling met zilver, rood en zwart. Met de twee financiële voordeeltjes kostten ze mij minder dan de helft van de adviesprijs, die bij dit model meestal rond de 160 Euro ligt. Ik was korte tijd even helemaal boven Jan. Deze Nimbus is echter toch een iets ander modelletje dan de wat goedkopere Cumulus en het bleek dat ze bij mij toch minder goed zaten. Een beetje te strak om mijn grote voeten en voor het gevoel met een tikje minder prettige demping. Bij afstanden langer dan 10 tot 12 km gingen mijn achillespezen nog weleens protesteren. Dit paradepaardje heeft bij mij daarom lang niet de kilometrage van de twee oudere stapelwolkmodellen gehaald en ze staan eigenlijk al een tijd droog. Toch heb ik er altijd nog 584 km op weggetikt, waaronder een aantal 10 km-trimlopen.

Aan het einde van 2013 startte ik met een nieuwe goede gewoonte. Ik zou het ook een traditie kunnen noemen, dat klinkt helemaal geweldig. Want aan tradities mag je niet komen in ons land. Ik vond het onderhand wel weer eens tijd voor een nieuw paar renschoenen. Toen een online sportwinkel, waarvan ik zeer geregeld de nieuwsbrief in mijn mailbox ontving, de Cumulus 14 tegen gereduceerd tarief beschikbaar had, sloeg ik bliksemsnel toe. Het nieuwe jaar was nog maar nauwelijks begonnen of ik had er wederom een wolkenpaartje bij. Deze keer niet met een opvallend mooie kleurstelling, maar dat kan ook niet altijd. Zeker niet als je kiest voor de uitverkoopjes. Dan ben je afhankelijk van de kleuren die in de voorraad van de winkels overblijven. Bij dit model 14 had ik voor het eerst het idee dat ze misschien wat krapper vielen dan de voorgangers. Ik kan mij herinneren dat ik er meerdere keren mee gewandeld heb, voor ik ze durfde te gaan benutten bij het hardlopen. Gelukkig bleek, toen ik 3 maanden later eenmaal deze stoute schoenen had aangetrokken, dat ze prima om mijn voeten sloten en goed wegliepen. 15 trimlopen werkte ik af op deze sloffen, waaronder 2 keer de Dam tot Dam. Bij mijn laatste twee persoonlijke records (21,1 en 16,1 km gevestigd bij de Twiskemolenloop) liepen ze met mij mee. En ook toen ik in maart 2014 aldaar 5 km in 24:18 minuten afraffelde, deden ze mij bijna over het asfalt vliegen. Ik heb er inmiddels 602 km op getrimd en ik gebruik ze nog volop.

Dat doe ik in combinatie met het stel dat ik nog geen kalenderjaar later in huis haalde, de Asics Gel Cumulus 16. Bij een kleine maar fijne webshop uit Apeldoorn, kostte dit paar mij maar 74,95 Euro. Nog voor kerst 2014 waren ze mij zonder verzendkosten toegestuurd. De lekker fel groengele tint past prima bij meerdere van mijn hardloopkledingstukken en zorgt ook nog eens voor extra zichtbaarheid bij mindere daglichtomstandigheden. Deze Cumulus-uitgave zat vanaf het begin als gegoten om mijn voeten en ik gebruik hem heel graag. Hoewel ik het altijd zonde vind om met een nieuw paar stappers in de regen of door de modder te lopen, hebben ze ook dat punt hun vuurdoop al ondergaan. Inmiddels zijn wij 340 kilometers verder en hoop ik nog tijdenlang van deze felle jongens te kunnen genieten. Wat mij betreft gaan ze minstens wel tot aan de 1000 km mee.

En dan bij ik aanbeland bij de reden dat ik dit epistel begon. Jullie zullen het wel begrijpen, het einde van het jaar 2015 naderde en ik kreeg weer enigermate de kriebels. Sowieso kijk ik het hele jaar door goed in de digitale reclamefolders van de webshops die mijn postbus frequenteren. Maar als de december-feestdagen naderen krijg ik het de laatste jaren een beetje te kwaad. Mijn vrouw vindt dat maar niets, want ik heb tenslotte menig paar hardloopschoenen in mijn opslagplaats op zolder staan ('wanneer gooi je nu eens wat van die schoenen weg?, is een veelgestelde vraag harerzijds'Wink smiley. Ik moet daar niet aan denken, ik heb niet voor niets voor elk paar in mijn bezit een functie bedacht. Nota bene met Kerst had die grote landelijke sportketen weer eens 20% korting (ja, alles wordt minder) op alle artikelen voor zijn vaste klanten. En de Cumulus 17 met een oranje-bordeauxrood kleurenschema waren al een stukje afgeprijsd. De kerstdagen zijn echter altijd vol en druk met verplichte familiebezoeken. Het kwam er daarom niet van om achter het beeldscherm plaats te nemen en de bestelling te plaatsen.

Twee dagen later had ik wel de gelegenheid en toen bleek dat die eerder genoemde webshop uit het oosten van het land (met inmiddels een soortement van offline uitvent- en activiteitenpunt in de hoofdstad) een qua prijs wel heel aardige aanbieding had, was mijn bankpas snel getrokken. Diezelfde Cumulus 17 met een op het oog minder fraai kleurenpatroon, waren alleen in mijn maat (46,5 / 12) te verkrijgen voor net onder de 80 Euro. Nog voor het oude jaar werd uitgeknald had ik ze in huis. Omdat onze vaste pakjesbezorger, Meneer Hoeksema, pas rond het avonduur aan de deur stond, was het daglicht allang verdwenen. Dus kon ik mijn nieuwste aanwinst alleen bij kunstlicht aanschouwen. De volgende dag bij daglicht echter, sloeg het aanschouwen om in bewonderen. Wat een prachtig uitziende schoenen !! Een in mijn ogen waarlijk schitterende combinatie van twee van mijn favoriete kleuren, blauw en geel. Met een subtiele overgang van de ene naar de andere kleur. Een lust voor het oog. Ik durf te stellen dat ik nog nimmer zo'n fraai paar schoenen heb bezeten. Pas één keer heb ik dit sprookje een uurtje of wat aan mijn voeten gehad, maar dat was genieten geblazen. Ze voelen aan als pantoffels en dan niet die van de knellende soort. In mijn maat zien schoenen er altijd meer uit als roeiboten of oceaanstomers. Echter niet dit stelletje. Door het prachtige ontwerp lijken ze wel kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Eigenlijk vind ik het zonde om met deze 'beauties' naar buiten te stappen, laat staan ermee door regen, weer en wind te gaan rennen. Dat zal ik op den duur heus wel gaan doen, maar ik wacht daar nog even mee. Ik kan gelukkig weer even een jaartje vooruit. Tot het opnieuw begint te kriebelen, uiteraard.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper