Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Inschrijf korting op de Utrecht Marathon

Gepost door Looptijden.nl op woensdag 4 maart 2015 10:15

Met Looptijden.nl krijg je korting als je je inschrijft voor de Utrecht Marathon van 22 maart 2015.
Schrijf je nu in en ontvang direct 25% korting op je inschrijfgeld.

De korting geldt voor de afstanden 10, 21 en 42 km. De actie is geldig t/m 15 maart 2015 of tot de inschrijf limiet is bereikt.

Registreer je op https://registration.mylaps.com/marathonutrecht/ en vul de volgende kortingscode in: LooptijdenMrt

Foto's bij deze blogpost

UtrechtMarathon.png

Onverwacht evenement de 8kastelenroute gelopen de 10km (2 reacties)

Gepost door Ben Engel op dinsdag 3 maart 2015 21:26

Tijdens de training op donderdagavond met de ABS Loopgroep Bathmen werd gesproken over de 8Kastelenroute in Vorden en wie er nog mee wilde lopen. Ik had snel besloten om mee te gaan en het was gelijk het 1ste evenement voor mijn van dit jaar. En zondagmorgen was het dan zover en ik heb mij rustig voorbereid op de 8Kastelenloop Vorden. Rusig ontbijtje om mee te beginnen en om 11.00 uur vertrokken uit Deventer met Marcel en Nico van de ABS loopgroep. Aangekomen in Vorden de inschrijving geregeld voor de 10km. De vraag was hoe blijft het weer en trek ik wel of niet een extra jasje aan voor de regen, maar heb dit niet gedaan en geboft met het weer want de zon liet zich vaak zien. Een enkel buitje stelde niks voor tijdens de run. Na de start ging het na 15 minuten al snel moeizaam en had zo leek het pap in de benen en had gelijk de pest erin. Maar ik ben in een rustig tempo doorgelopen want wilde hem wel uitlopen natuurlijk en een paar keer maar 2minuten rustig gaan wandelen. Uiteindelijk ging het na een halfuur weer redelijk en heb nog aardig wat medelopers ingehaald. Ik heb genoten van de mooie route en aangekomen bij de finish moest ik volgens mijn Garmin F620 nog een klein stukje doorlopen, maar heb hem toch maar gestopt en de tijd opgeslagen. De echte uitslag moet ik nog gaan bekijken en zodra ik thuis was gekeken op uitslagen.nl En dan blijkt dat ik een tijd heb gelopen van 1:04:42 geen toptijd maar ondanks dat toch tevreden. En het was ook de 1ste x dat ik met een aantal mensen van de ABS loopgroep Bathmen waar ik sinds eind vorig jaar lid ben naar dit evenement ben gegaan en het was een leuke ervaring.Wink smiley

Spaarnwoudeloop

Gepost door Cees Prins op maandag 2 maart 2015 17:40

Vandaag opgegeven voor de 21km spaarnwoudeloop, zin in met de tatarunners.

20 van Alphen 2015

Gepost door Willem op maandag 2 maart 2015 14:31

Afgelopen zondag de 20k van Alphen gelopen en daar zag het eerlijk gezegd niet naar uit. De weken hiervoor met een onwillige kuit gelopen, met als resultaat dat ik een aantal behandelingen bij de fysio heb moeten ondergaan. Op zich niet zo erg, maar de trainingsfrequentie en afstand moest ook tijdelijk naar beneden afgesteld worden.

Gelukkig groen licht gekregen voor Alphen en met zelfvertrouwen aan de loop begonnen. Zoals ik elders al heb vermeld was het prachtig weer, leuke route en niet giga druk. Los van de laatste 5k tevreden met een tijd van 1.58.14 Het laatste stuk kreeg ik last van mijn knie waardoor ik na elke 1-1,5k steeds een halve minuut rustig moest lopen.

Waarom dan toch niet de gewenste 1.53 en een beetje (10.6k/u)? Fout 1: onbewust de eerste 2-3k te snel van start. Stom. Fout 2: ik ben gewend om na elke km van wegkant te wisselen, maar dat lukt niet altijd in een officiele loop. Minder stom. Verder pak ik altijd even ca. 1 minuut om rustig te lopen en gelijk wat te eten en te drinken. Dit nu tijdens het hardlopen gedaan. Stom. Tot slot de straffe wind waar ik achteraf zelfs de wedstrijdlopers over hoorde klagen.

Ik weet dus wat met te doen staat tijdens de HM van Leiden in mei. Nu lekker nagenieten, uitrusten en woensdag weer rustig de draad oppakken.

niet slecht....

Gepost door Mischa Broere op zondag 1 maart 2015 12:06

Ik ben nu een maandje onderweg met looptijd en. Ik zie best wel snel progressie. Vandaag rond de plas gelopen en franca gfietste mee met de hond. Reuze gezellig. Jammer dat haar spaak brak en dat we daarom even moesten stoppen. Hierdoor was ik even uit mijn ritme. Maar snel pikte ik het weer op. Aan de zijde van Nesselande veel last van de wind wat het tempo een beetje drukte. Al met al een lekker duurloopje.

niet slecht....

Gepost door Mischa Broere op zondag 1 maart 2015 12:04

Ik ben nu een maandje onderweg met looptijd en. Ik zie best wel snel progressie. Vandaag rond de plas gelopen en franca gfietste mee met de hond. Reuze gezellig. Jammer dat haar spaak brak en dat we daarom even moesten stoppen. Hierdoor was ik even uit mijn ritme. Maar snel pikte ik het weer op. Aan de zijde van Nesselande veel last van de wind wat het tempo een beetje drukte. Al met al een lekker duurloopje.

Overbelasting door te fanatieke start!?

Gepost door Jeffrey Hesseling op zaterdag 28 februari 2015 23:52

De maand februari is voorbij, een maand waarin duidelijk is geworden dat het lichaam erg blessure gevoelig is. Zeker als je net begonnen bent met afvallen en gelijk start met 3 a 4 x per week te hardlopen. Oftewel in februari heb ik ruim 2 weken niet kunnen lopen vanwege een overbelasting van de knie en een pijnlijke hamstring. 3e week februari het weer geprobeerd en het voelde gelukkig weer goed.
Training voor de 5 km hervat op het niveau waar ik gebleven was voor de blessure. Nou ik kan zeggen, conditie gaat hard vooruit maar ook zeker hard achteruit. Toch heb ik in februari nog 4x kunnen trainen wat me uitstekend bevallen is. Ambitie voor maart is om de hele maand te kunnen lopen zonder blessures. Deze maand zal ik me moeten klaar stomen voor de ijsselloop in april.

Vraag over Strava tempoverdeling (6 reacties)

Gepost door Elsy Vriens op vrijdag 27 februari 2015 11:22

Sinds enige tijd ben ik lid van Strava. Nu is er een overzicht wat tempoverdeling heet. Nu lijkt het steeds alsof ik op hoge snelheid loop maar ik loop normaal. Ik denk dat het oa berekend wordt met je hartslag want deze is bij mij altijd hoog.
Wie weet hoe dit werkt of kan het nog iets beter uitleggen dan de uitleg van Strava?

Foto's bij deze blogpost

strava.JPG

Meehelpen met de Midzomernachtcross Amsterdam

Gepost door Yildiz Kurt op donderdag 26 februari 2015 21:28

Eind september 2014 ben ik begonnen met hardlopen. In december mijn eerste 5KM wedstrijd (Kerstloop Amstelveen) met succes gelopen. In januari ben ik lid geworden van AV Startbaan en nu mag ik meehelpen met een prachtige hardloopevenement in het Amsterdamse bos te organiseren.
Super trots dat ik de inschrijvingen en uitslagverwerking mag doen van de Midzomernachtcross op vrijdag 19 juni 2015.
Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken om een wedstrijd te organiseren, het vergt zelfs maanden voorbereidingen voor een wedstrijd in juni.
Afstanden van de midzomernachtcross zijn 2km, 5km, 10km en 10EM
Ook is er een bedrijvenloop waaraan teams zich kunnen inschrijven.
Ik vind het erg leuk om hieraan mee te werken. Jammer dat ik zelf niet mee kan doen maar dat haal ik bij een andere wedstrijd wel in. Dit is ook een prachtige ervaring.

Voor meer info over het evenement kan je kijken op de website http://www.midzomernachtcross.nl/
Inschrijven kan op:
https://inschrijven.nl/formulier?id=2015061901125

Foto's bij deze blogpost

midzomernachtcross.png

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper