Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Wisselende gevoelens..

Gepost door berry peters op zaterdag 24 januari 2015 00:12

De parkeerplaatsen op de laan naar het Loo waren net even wat voller dan op een normale zondagmorgen in the Bible belt. Ach.. Loolaan.. mooie herinneringen. Over twee weken zou het hier echt een drukte van belang zijn. Nu waren, ondanks het grijze weer, de lokale hardloop-die-hards uitgelopen voor de test-run voor de MidWinter. Ik ook dus.. al ging het niet zonder slag of stoot.

Een paar uur daarvoor werd ik badend in het zweet wakker. De nacht was onrustig geweest met een rare laatste droom over het afscheidsconcert van de rolling stones. Ze gingen maar door.. gaven toegift na toegift. en werden uiteindelijk onder protest met rollator en al van het podium af gereden. Wie het weet, mag het zeggen.. Het was waarschijnlijk net iets te warm in het lekkerste bed van de wereld. Buiten hoorde ik de wind en de regen. Ik wist dat ik zou gaan en toch bleef ik liggen piekeren. Voor de honderdste keer draaide in me nog maar eens om. Shit, weer die snoozer. Ik moest eruit. Nog 20 min voordat ik moest vertrekken. Ik twijfelde.

Lees zonder twijfel door op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/01/24/wisselende-gevoelens/

Hele stoute schoenen, en modderig ook!

Gepost door Els Kooi op woensdag 21 januari 2015 09:38

Waarschijnlijk bestaat er een soort algemene,meestal geldende, beproefde waarheid die zegt dat je een week voor je doelrace niet ineens gekke dingen moet doen.

Zoals afwijken van je trainingsprogramma dat 5 km joggen voorschrijft en ineens met een groep veel meer gevorderde lopers 'een rondje in het bos te maken'.
Dat rondje is namelijk gegarandeerd verder dan 5 km. Ook veel sneller dan 'joggen'. Zeker als jouw 'joggen' ergens rond de 6,7 km/uur ligt, en je nog steeds verdomd hard moet aanpoten om hun 'joggen' van 8 of 9 km/uur meer dan 3 kilometer achtereen aan te houden.

Maar aangezien ik schijnbaar de enige starter was van het vriendengroepje dat zich bezig houdt met 'Fun Running on Sunday' die afgelopen zondag graag nog wat modder en als het kon ook nog een heuvel wilde pakken in aanloop op de Safarirun volgend weekend, en omdat het Bergherbos waar ik anders heen zou zijn gegaan het toneel was van de Bosloop van Beek, besloot ik op het allerlaatste moment me aan te sluiten bij de vaste kern voor mijn eerste echte FRoS experience.

Het gezelschap bleek de Rozendaalse heide te hebben uitverkoren voor deze expeditie en na wat zoeken vond ik ze inderdaad op de parkeerplaats op de Pinkenberg. Ik werd uiterst hartelijk begroet, de meesten heb ik ondertussen al eens ontmoet bij een wedstrijd of op de nieuwjaarsreceptie. Na wat social talk en wat rekken en strekken vertrok het spul, in redelijk hoog tempo het bos in. Het eerste stuk was meteen al vrij heuvelachtig en pittig en inderdaad ook behoorlijk modderig.

De eerste drie kilometer heb ik me nog afgevraagd wat me bezielde om me nu al hieraan te wagen, maar toen kwam ik lekker in de flow. Af en toe stopt het gezelschap op een kruispunt zodat iedereen weer bij kan halen en de achterste loopt nooit lang alleen voor er een aantal weer teruglopen om je op te halen. Dus met die ingebouwde op adem pauzes was het eigenlijk prima te doen.

De omgeving was prachtig, bos en heide met een heel klein laagje sneeuw dat als poedersuiker op de struiken en bomen was blijven liggen. Er waren hele stukken single track waar ik een heerlijke cadans wist te pakken en dan was het genieten! Voor mij is dit nog steeds het 'aan de kroonluchter hangen-gevoel' Dit is waar je voor doet, midden tussen de elementen en als de kans zich voordoet, gedeeld met kindred spirits. Mensen met wie je dat gevoel deelt. Bij elke plas modder waren de grapjes niet van de lucht, door FB wist namelijk iedereen dat ik 'graag nog wat modder wilde pakken dit weekend'. Ook waren er grapjes die gingen van 'we zijn er bijna, nog 1 kilometer' of juist 'nog maar 5 kilometer Els!'

Uiteindelijk stond de teller op 13,2 km toen we weer bij de parkeerplaats terugkwamen en ik denk dat we mijn 'ontgroening' of juist 'begroening' - de FRoS clubkleur is groen! - compleet mogen noemen.

Was ik moe? Ja, best wel! Had ik spierpijn? Nou, ech wel! Maar die was maandag eigenlijk heel hanteerbaar, ik heb wel ergere spierpijn gehad van mijn eerste trainingen met FRoS op vrijdag.

Gister heb ik maar even een niet al te wilde 3 km interval training gedaan, en vrijdag ga ik nog een keertje trainen met FRoS.

En dan zondag a.s. los op de Leeuwinnenloop, de 5km voor vrouwen van de Safarirun. Ik ben benieuwd wat mijn trainen op onverhard terrein me hier gaat opleveren.

En soms moet je gewoon lekker alle conventionele wijsheid laten voor wat ze is, je stoute schoenen aantrekken en je gevoel volgen dat zegt dat de tijd is gekomen je buiten je comfort zone te begeven.

Nog één test dan...

Gepost door Jaco Rip op zondag 18 januari 2015 22:12

En ja hoor, daar kom ik weer. Ik kan me best voorstellen dat na al die verhalen op deze site van ondergetekende jullie een beetje Kievitloop-moe zijn. Maar wat zal ik er van zeggen? Ondanks dat het een behoorlijk eentonig parcours is, waar je ook heel vaak dezelfde mensen weer tegenkomt, gaat het me tot nu toe niet vervelen om weer een blog erover te schrijven. Dus nu ook weer. Kies dus zelf maar wat je doet, verder lezen of vanaf nu echt wat nuttigs doen smiley.

Goed, de derde zondag in de maand januari was dus aangebroken en ik had vorige maand al bepaald (en ook hier geschreven) dat ik ook nu de Kievitloop mee zou pakken. Deze keer de 15k, want dat paste wel zo lekker in mijn schema richting de Midwinter Marathon in Apeldoorn, waar ik over 2 weken de 10EM ga lopen. Enige verschil met de vorige maanden dat ik meeliep was dat ik nu niet bepaald een rustige zaterdag had gehad. Ik was namelijk weer eens aan de beurt om mijn oude korfbalcluppie uit de brand te helpen (en dat ging nog zeer behoorlijk, getuige de 8-6 winst met 2 voltreffers van mijn persoontje. Je kon wel zeggen dat ik het verschil had gemaakt :p). Desondanks had ik er op zaterdagavond een goed gevoel over, want ik voelde mezelf goed herstellen. Maar goed, op zondagochtend was het dus tijd om te knallen!

Na de gebruikelijke voorbereiding begon het alweer aardig richting 10.30 te gaan, tijd om dus de startstreep op te zoeken. Ik had me voorgenomen om de eerste 10k relatief rustig te beginnen (4.30/km) en dan in het laatste rondje eventueel nog wat te versnellen, zodat er een tijd van rond de 1.07 uit zou komen. Vanaf de toeter ging ik dan ook gelijk op zoek naar mijn ideale tempo. Deze keer had ik die gelijk te pakken, met als bijkomend voordeel dat ik de eerste 2k lekker in een groepje kon schuilen. Er stond dan wel niet zoveel wind, maar toch. Daarna werd het echter wat lastiger. Het groepje (een man en vrouw of 8) brak in tweeën en ik moest kiezen, mee met de voorste 3 (die eigenlijk net iets te hard gingen naar mijn zin) of bij de andere 4 blijven hangen. Ik koos voor het laatste, maar nog geen 300 meter verder bleek ik voor dat kwartet toch net wat te hard te gaan, zodat ik het nu in mijn eentje moest doen. Dit duurde gelukkig niet lang, want bij het bospaadje na ruim 3k kon ik het drietal alsnog bijhalen. Met dit groepje liep ik dan ook op naar het einde van het eerste rondje, wat leidde tot een tussentijd van 22.16 op de 5k, prima!

In het tweede rondje bleef ik een hele tijd hangen bij het groepje, waar ondertussen steeds meer atleten in verzeild raakten. Bij 7k was het echter weer raak, er kwam weer een versnelling en ik moest de voorste 4 laten gaan, terwijl de mensen achter mij het tempo van mijn persoontje weer niet bij konden benen. Ik liep dus weer alleen! Desondanks wist ik het tempo goed vlak te houden met km-tijden net onder de 4.30. Het ging nu allemaal wel wat meer moeite kosten, maar ik kon het allemaal nog prima aan, getuige mijn hartslag die nog geen moment boven de 170 was geweest. Op het bospaadje steeg de hartslag dan weliswaar een beetje en zakte het tempo iets in door de drassige grond, maar binnen de kortste keren zag ik het Stayokay weer verschijnen, waar ik doorkwam in een tijd van 44.40 na 10k en een bekertje water van loopkameraad Erik kreeg aangereikt, terwijl hij nog wat stond uit te hijgen van zijn 10k. Na dit bekertje wandelend te hebben leeggedronken werd het tijd voor de laatste 5k, waar ik me nog fris genoeg voelde om wat te versnellen.

Het derde rondje was dus ingegaan en gelijk werd ik verrast door wat ik voor me zag. Eén van de lopers van het voormalige groepje waar ik inzat liep een meter of 50-60 voor me uit! Normaal gesproken loopt deze man de 10k hier in de bossen bij Bergen op Zoom, dus daar was ik nu eigenlijk ook vanuit gegaan. Maar goed, des te beter, misschien kon ik hem nu als richtpunt gebruiken. Het ging ondertussen natuurlijk niet vanzelf meer, zeker niet als je dan ook nog een tandje sneller gaat. Toch kon ik het beoogde tempo goed volhouden en passeerde ik nog een man na een kleine halve kilometer in het laatste rondje. Daarna was het echter aanpoten. Op de 15k liepen relatief weinig mensen mee, dus ik kreeg echt het gevoel in niemandsland te lopen. Het gat met mijn voorligger werd niet echt kleiner en de ademhaling ging met de minuut moeizamer. Toch bleef ik het tempo van 14 per uur goed volhouden, ook al kroop mijn hartslag nu omhoog naar waarden in de 180. Vlak voor de afslag naar het laatste stuk kwamen er weer wat reddingsboeien in beeld, een aantal lopers en loopsters op de 10k (en ééntje die zelfs de 15 zou lopen en dus nog een rondje moest) werkten op mijn moraal als een rode lap op een stier. Ik wist mijn tempo hoog te houden, waar ik zonder die voorliggers het misschien wel had moeten laten zakken. Na de laatste keer het bospaadje te hebben getrotseerd was het nog 1300 meter tot de eindstreep. Ik wist langzaam maar zeker nog wat dichterbij voorligger Tim te komen, maar ik had net de kracht niet meer om hem helemaal in te halen. Ik had daar echter vrede mee, hij had het laatste gedeelte ook helemaal alleen moeten knokken en bovendien zou er sowieso een mooie tijd voor mij uitrollen. We kwamen weer terug bij de Stayokay, waar de laatste afslag naar rechts vrijwel meteen gevolgd wordt door de finish. Ik kwam hier overheen in een prachtige tijd van 1.06.00, mijn derde tijd ooit op de 15! In de behoorlijk hardnekkige regen praatte ik nog wat na met Tim en twee andere mannen, waarna ik het kaartje met alle benodigde gegevens aan de administratie teruggaf, zodat zij deze week weer een uitslag online kunnen zetten. Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar mijn huisje in Scherpenisse, waar een warm bad en een koel AA'tje op mij wachtten!

En nu typ ik dan net na 10 uur de laatste woorden van dit verhaal. De beentjes zijn nog wel wat stijf en vermoeid, maar met een goede nachtrust is dat morgen ook weer verholpen. Nu is het een kwestie van nog 2 weken doortrainen, om dan op 1 februari mijn PR van 1.12.12 op de 10 Engelse Mijlen aan te vallen. Stiekem ga ik voor een tijd van onder de 1.10, maar of dat gaat lukken, dat horen jullie over 2 weken!

Met tevreden groet,

Jaco.

de Midwinter…

Gepost door berry peters op zaterdag 17 januari 2015 22:40

Over een paar weken is het weer tijd voor het grootste feest van Apeldoorn en omgeving, de Midinter Marathon. Voor de 42e keer krijgen hardloopliefhebbers de kans om de prachtige heuvels en heidevelden van de Veluwe te doorkruizen. Dit is voor de langeafstandlopers DE marathon van Nederland. Ondanks de bijna 100% kans op regen, hagel, sneeuw, windstoten, ijskou of een combinatie van dat alles (een paar jaar geleden was het -10, zeker drie laagjes), is deze tocht der tochten nog nimmer afgelast.

Tot dit jaar.. Onverlaten hebben de Midwinter Marathon omgebouwd tot een populistisch volkstheater waarin veel te zware ongetrainde dwazen hijgend en zwalkend na 8 kilometer de finish bereiken, hele horde scholieren zichzelf weg gerukt hebben van hun smart-phone om eindelijk in beweging te komen en opgefokt kantoorpersoneel voor het eerst in maanden weer eens moe gestreden een echte deadline haalt.

Stel je toch eens voor dat de marathon van Rotterdam opeens geen laatste ronde meer door Kralingen zou doen of dat het marathon van Amsterdam niet in het olympisch stadion zou eindigen? Dat begrijpt toch helemaal niemand. Dat is net zo iets als dat de Vierdaagse zou stoppen in Groesbeek of dat de Elfstedentocht slechts 7 steden zou aandoen. Een frietje met zonder mayo.. Of dat de tour de France nu eens niet in Parijs zou eindigen.

Lees zonder oordeel verder op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/01/17/de-midwinter/

Run2Day Haarlem & Service.

Gepost door Lex V op zaterdag 17 januari 2015 16:28

Ik heb rond vaderdag 2014 nieuwe Saucony schoenen gekocht. Verleden week zag ik dat er een scheur in de zijkant van de schoen komen.
Vandaag terug naar Run2Day Haarlem om te overleggen.
Het antwoord was heel simpel, Wilt U dezelfde schoenen weer of wilt U andere uitkiezen.
Geen vragen verder, gewoon RUILEN !!
Heb nu een paar Saucony Triumph ISO gekozen.

Run2Day Haarlem Fantastische Service Bedankt !!

Stomme verkeerslichten ^,^

Gepost door Vianne Hamer op vrijdag 16 januari 2015 17:47

Soms heb je van die hardlooprondjes waarbij je denkt. K*t, waarom nou al die auto's..
Zo had ik er laatst één van 5km en bij de verkeerslichten kwamen er opeens 1min lang gewoon alleen maar auto's aan. En ja, je horloge tikt gewoon door.
Op het einde van het ronde vertelde mijn vader, waarmee ik altijd loop, dat we als we geen last hadden van de verkeerslichten dat we dan ONDER de 35 minuten zaten. Het was 35min en 05sec. Ik was er heel blij mee, want voor mij was dat een hele prestatie. Ik loop nog niet zo lang, pas sinds ergens in november 2014.
Nog even doortrainen totdat ik mee kan doen aan de midwintermarathon (y)

Wat er ook gebeurt, geef de moed niet op Wink smiley

Stapje

Gepost door Kees Tennekes op woensdag 14 januari 2015 17:20

Ja hoor, ik kan alweer........2km zonder stop lopen en ook redeluk pijnvrij!
Eerst maar eens consolideren en dan uitbouwen?

Daar ben ik weer ;) (4 reacties)

Gepost door Jolene runaholic op maandag 12 januari 2015 14:59

Aller eerst (mag het nog) een gelukkig en sportief 2015!

Ik ben er even tussen uit geweest. Mijn enkel werkte niet mee. de orthopeed heeft mijn zooltje aangepast en voelde opzich verbetering. Maar daar komt ie.. hou nog wel 2 weken rust. Oke komt goed uit, want dan zit ik in examens week. En dan.. Vakantie. In de vakantie best druk gehad waardoor ik niet kon lopen.

Vandaag weer begonnen. Harde wind en regen. Na 1 km was ik kapot. Ja jammer dan. Gewoon door zetten! En hoppa. Daar waren de eerste 5 km van dit jaar!

Nu weer rustig opbouwen en hoop dat ik dit jaar dan toch de halve kan lopen. Dee kon ik niet doen vanwege mijn blessure Sad smiley

Een onverwacht mooie start (3 reacties)

Gepost door Cristian Hermelink op zondag 11 januari 2015 19:48

Zo dat was weer het eerste wedstrijdje van 2015. Na de halve marathon in Borne heb ik lekker twee weken rust gehouden. Fysiek heb ik hem goed verteerd en na een paar dagen begon het toch wel weer te kriebelen. Omdat het pas mijn tweede halve marathon was en ik nog relatief kort(ruim 1,5 jaar) loop toch bewust rust gehouden. Ben is even rustig gaan nadenken over de loopplanning van 2015. Na enig wikken en wegen wordt dit de globale planning.
Allereerst gaan we toewerken naar de halve marathon van Enschede op 19 April. Ik gebruik hier wederom een My Asics schema voor met 3 trainingen per week. Ik schreef in mijn vorige blog dat ik 4 keer per week wou gaan lopen, maar de aanhechtingen van de linker heup naar de buik zijn wat geïrriteerd. Als je eenmaal warm bent heb je er tijdens het lopen geen last van, maar na die tijd is het een dagje best vervelend. Vandaar dat er nog geen extra dag bij komt. Als ik het schema moet geloven, en waarom niet want de laatste klopte ook aardig, ga ik in Enschede een tijd van 1:35 lopen. In die periode pakken we, evenals vorig jaar, de 4 wooldereslopen en de halve van Hengelo mee in wedstrijdverband.

Vanaf Mei wil ik starten met een 10 of 15 km schema met het doel de basissnelheid te verhogen. Dan gaan we ook proberen 4 keer per week te trainen. In September starten ik dan weer met een halve marathon schema, gericht op een halve marathon in December.

Vandaag dus de eerste van de vier Wooldereslopen. Net als vorig jaar start ik met de 5,1km. Ik ging er vandaag heen zonder een ambitieus doel. Heb afgelopen week de eerste twee trainingen van het nieuwe schema gedaan en die leken helemaal nergens op. De vorm en conditie lagen nog in 2014, zeg maar. Dus vandaag een lekkere ontspannen mindset. Of zoals we hier in Twente zeggen “kiek’n wat ut wot”.

Muziek aan, looptijden App ingesteld om over 30 seconden te beginnen met meten. En ongeveer 30 seconden later mogen we weg. “De training is hervat” krijg ik te horen en ik voel al weer nattigheid. En ja hoor een hele tijd krijg ik niks meer te horen en na 800 meter op eens “je laatste minuut ging in 0,0km/u. Zo ging het vervolgens elke minuut. Goed daar hebben we dus niks aan vandaag en ik moest op gevoel gaan lopen. Een training in een wedstrijd zeg maar.
Ik heb een groot deel van de wedstrijd een kleine 100 meter achter een jochie van rond de 11-12 jaar gelopen. Er waren twee stukken waar we tegen de wind in liepen en daar kwam ik telkens dichterbij. Vlak voor km 4 had ik hem bijgehaald. Ik dacht die is te snel gestart en zit er doorheen, maar we hebben heeeeel kort samengelopen en daar ging die weer, ben uiteindelijk nog weer een dikke 100 meter achter hem gefinisht. Auww Sad smiley, maar ook wel weer heel leuk. Kon zelf ook nog iets versnellen het laatste stuk, maar had geen idee wat mijn tijd zou zijn. Het voelde zwaar, maar ik zat er ook nog niet volledig doorheen. Bij de finish sprong de klok volgens mij op 28 minuten, maar dat kon toch niet kloppen. Het ging niet 100%, maar zo slecht nou ook weer niet. Ging wel redelijk voor mijn gevoel. Oh ja, de klok gaf de tijd weer voor de 10 en 15 km lopers die 6 minuten eerder waren gestart. Confused smiley Dan heb ik rond de 22 minuten gelopen, dat is dan toch wel weer een mooie oppepper. Dat zit maar iets boven de PR tijd op de 5km. Het is inmiddels 16:00h en de uitslag staat nog niet op de site, ben toch wel heel benieuwd

Over 3 weken gaan we de 10km doen en ik hoop dat ik dan weer voldoende getraind ben om mijn PR aan te scherpen. Daarna doen we twee keer de 15km. De halve van Hengelo valt gelijk met een 18km tempoloop uit het trainingsschema, dus daar pakken we de eerste van 4 halve marathons dit jaar. Ga 3 km “inlopen” en de laatste 18 het tempo volgens het schema. En dan twee weken later knallen in Enschede…..

Wauw, ik heb echt totaal nog geen gevoel over, of is het bij, snelheid. Netto eindtijd is 21:39! Mijn PR op de 5km was 21:40. Een beetje terugrekenend zou ik nu op ongeveer 21:15 het 5km punt gepasseerd hebben. Dus een beetje onverwacht, maar mooie (loop)start van het nieuwe jaar.

Beste vriend de wind

Gepost door Kokkie Kroon op zondag 11 januari 2015 19:07

Hallo,

Vandaag nog maar voor de tweede keer gelopen van dit jaar, maar wel super gelopen, en dat kwam door de wind. Ik dacht kom laat ik mijn man mij mooi 6,5 km tegen de wind in weg brengen met de auto, ik had namelijk echt geen zin om vandaag tegen de wind in te lopen. Dus ging het vandaag super dankzij de wind, die voor een keer vandaag mijn beste vriend was dus, haha

Groetjes Kokkie Kroon

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper