Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Podcasts voor tijdens het hardlopen

Gepost door Runhedwigrun op maandag 19 februari 2018 12:32

Foto's bij deze blogpost

Screenshot_20180218-171833-01.jpeg

Barefootstyle week 21

Gepost door Tante Jos op zondag 18 februari 2018 15:35

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Dag 1: https://connect.garmin.com/modern/activity/2495409847
Dag 2: https://connect.garmin.com/modern/activity/2499498825
Dag 3: https://connect.garmin.com/modern/activity/2505858019

Foto's bij deze blogpost

run.jpg

5.5 km

Gepost door M. Vincken op zondag 18 februari 2018 12:12

Vandaag 5.5 km gerend binnen 37 min. Niet spectaculair, want ik ben tussendoor twee keer kort gestopt. Toch heb ik er wel een goed gevoel over. Ik denk dat het wel lukt om 16 maart 5 km aan één stuk te rennen, maar dan moet ik wel echt blijven trainen.
Tot de volgende.

Waarom je een wedstrijd eigenlijk altijd 'makkelijk' loopt

Gepost door Runhedwigrun op dinsdag 13 februari 2018 12:43

Foto's bij deze blogpost

20x30-RMAZ2713.jpeg

2018-02-11: Groet Uit Schoorl (21,1km) – Schoorl ( en dus ook Groet) (6 reacties)

Gepost door Jan Bakker op zondag 11 februari 2018 17:29

Zo, een hardloopwedstrijd op de zondag voorafgegaan door een zaterdagavond concert in de Amsterdamse Melkweg. Meestal doen dat soort weekendjes het wel bij mij. Gisteravond voerde, nee reclameerde, Arno Hintjens (ex-Tjens Couter (jaren 70) en ex-T.C. Matic (de vroege jaren 80)) het woord onder begeleiding van drie rekruten op gitaar, bas en drums en worstelde zich met verve door een afwisselend repertoire van de twee eerder genoemde “Belgische” groepen. Vooral de uitvoeringen van de voor mij T.C. Matic klassiekers deed mijn hart sneller kloppen. Een goede en solide basis dus voor mijn vijfde halve marathon en bovendien mijn eerste hardloopwedstrijd van dit jaar een dag later.

Ja, de eerste wedstrijd pas. Ik was weer eens van mijn fiets geflikkerd net voor Oud en Nieuw en gekneusde ribben nodigden niet echt uit tot sportieve prestaties. Maar zoals een bekende Oostenrijkse Amerikaan altijd zegt: “I’ll be back”. En zo is ‘t!

Aanvankelijk stond ik aangemeld op de 10km. Deze afstand stond op de Tata Steel runners agenda, maar Arthur wilde graag de halve marathon doen en ik wilde maar al te graag meerijden, dus meldden we ons individueel aan op die afstand. Nu konden we mooi in de ochtend lopen, met een starttijd van 11:00 uur, in plaats van 14:30 uur voor de 10km. Tegen de tijd dat je dan weer thuis bent…. De jongste dochter van Arthur’s vriendin, Sterre, ging ook mee zij ging op voor haar eerste halve marathon. Spannend hoor, als 18 jarige. In Heemskerk pikten we Rinus ook nog even op. Rinus zou wel ’s middags de 10km lopen met Tata Steel, maar omdat hij mee kon rijden, pakte hij eerst nog “even” de halve marathon mee. Hij was er toch…

Het was koud vanochtend toen ik rond 09:00 uur buiten op Arthur en Sterre aan het wachten was. Ik was blij dat ik wat extra shirts in mijn rugzak had. Zeker net voor de start was het waterkoud en er stond bovendien veel wind. Twee shirts, waarvan een dikke, muts en handschoenen, dus. In ons “blauwe” startvak kwamen ook de IJmuidense Noëlla tegen en met zijn vijven passeerden we de startlijn om iets van 11:15 uur.

Noella en Rinus hadden hun eigen race gepland, maar Arthur, Sterre en ik besloten in een rustig tempo toch vooral met en bij elkaar te blijven lopen. Dat ging lange tijd goed. Arthur bleef wel als koploper lopen, maar vond dat niet zo erg. Een keertje, vroeg ik hem de rem er even op te zetten, in het begin van de race, want kilometers onder de zes minuten zou ons toch eens kunnen opbreken naarmate de loop vorderde. De laatste halve marathon die Arthur en ik samen liepen was te Spaarnwoude in maart 2017 en toen kwamen we op 02:13 binnen. Daar gingen we ook nu een beetje van uit, zeker gezien onze nog jonge metgezel. De eerste paar kilometers, nog door “bewoond” gebied liepen we nog tegen de 10km/uur, maar ik gaf aan dat ik 9,5km/uur ook niet zo heel erg vond. Zodoende gingen we een tandje terug, maar de 9,7km/uur bleef toch stiekem de gehele wedstrijd rechts bovenin op mijn Garmin staan.

Er stond veel wind, maar we hadden er niet zoveel last van. In de duinen langs de kust, veelal van opzij en in de rug en bovendien aardig wat zon. Hier was wel het punt waarvan ik dacht dat ik de aansluiting met Sterre en Arthur zou verliezen. Arthur liep pakweg 20 meter voor ons en Sterre en ik werden ingehaald door een vrij grote groep runners die daarna gelijk in een voor ons ongunstig tempo net voor ons bleven lopen. Niet zo fijn. Sterre had haar plan al klaar en versnelde om bij Arthur te geraken. Ik volgde en zo liepen we weer kort met zijn drietjes. Echter wederom liep Arthur een stukje voor ons uit en bij ons weg en ik had tot pakweg 19km Sterre achter mij en soms naast mij. Bij de laatste waterpost, op pakweg die 19km, Arthur was toen al uit het zicht, bleek dat er bij haar nog wel een versnelling in zat en ik moedigde haar dan ook van harte aan ervoor te gaan. En daar ging ze! Het was voor mij op dit moment in de race geen optie er achteraan te gaan, zeker gezien het feit dat ik dit jaar nog maar weinig hardloopkilometers in de benen heb. Kramp ligt dan, zeker na 20km, op de loer en dat is wel het laatste wat ik wil. Maar gelukkig kwam het niet zover, en was ik blij met het in zicht komen van de finishboog. De laatste 150 meter ging een versnelling nog wel en ging die 9,7km/uur nog net naar de 9,8km/uur.
Mijn vijfde keer Groet uit Schoorl, een Garmin tijd van 02:10 over 21,23km, die uiteindelijk als 02:10:31 de boeken ingaat. Tevreden hoor? Uiteindelijk toch tot nu toe mijn tweede tijd op de befaamde 21,1km. Op naar het Twiske op zondag 4 maart. Iets kortere afstand, maar wel wederom met Arthur (en met wellicht een paar looptijden.nl bloggers)

Oh lalala oh lalala oh lalala, c’est magnifique!!!

Jan B. 11-Februari-2018

Note: Ik ga op zoek naar een andere BLOG site. Het kostte me meer tijd om dit schrijven hier te uploaden, dan het daadwerkelijke schrijven ervan. De fotoos laat ik ook maar achterwege, want om 06:00 uur gaat morgenochtend de wekker weer.
Iemand suggesties?

Lopen als religie

Gepost door Runhedwigrun op donderdag 8 februari 2018 15:44

Foto's bij deze blogpost

Screenshot_20180207-190843-01.jpeg

Badmuts

Gepost door Margo Hermans op woensdag 7 februari 2018 18:33

Deze nieuwe sportieve uitdaging heeft net wat meer aandacht nodig. Lees verder via http://bit.ly/2E8OGPa

Foto's bij deze blogpost

Badmuts.jpg

Training MR18-32 week 9 Herstelrondje na de Asselronde 25km

Gepost door Ben Engel op dinsdag 6 februari 2018 16:54

W09D2-EASY RUN Herstel training

• Run in Z2, easy pace, 30 minutes. • Cool down, 5 to 10 minutes. • Stretch.

Vanmiddag een hersteltraining gaan lopen na de Asselronde 25km van afgelopen zondag en hiervoor ben ik naar Bussloo gereden. Ik ben gestart vanaf de parkeerplaats waar wij vaker lopen met onze honden en heb de zelfde looproute genomen. Ik ben over het strand gegaan en had daarom mijn trailschoenen aangetrokken. Het was perfect weer en heb lekker gelopen in het vol overgoten☀. Ik kreeg wel de melding dat ik in Z5 liep en een hoge hartslag had. Ik ben gelijk even stil gaan staan en rustig adem gaan halen. Daarna verder gelopen en kwam terug in Z 4 maar blijkt toch dat ik gedurende de training grotendeels in Z5 heb gelopen. Nu moest ik in het begin van mijn run al stoppen en stil gaan staan omdat er een klein hondje op mij afkwam dat niet rustig te krijgen was. Ik heb na de 3de keer de mensen bij wie het hoorde vriendelijk gevraagd of ze hem of haar even wilde vasthouden tot ik uit beeld was en dat is gelukt en heb mijn training vervolgd. Ik heb na dit akkevietje geen last meer gehad van viervoeters en gebeurd ook zelden eigenlijk. Onderweg heb ik de tijd genomen om een paar foto’s te maken van het terrein waar ik gelopen heb.

Foto's bij deze blogpost

Bussloo Herstelrondje 1.jpg Bussloo Herstelrondje 2.jpg Bussloo Herstelrondje 3.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper