Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Hoe lekker is dit......

Gepost door John Kremers op woensdag 20 augustus 2014 23:41

op weg naar de Hoevense polderloop op de fiets om alvast wat warm te draaien.Vooraf op buienradar gezien dat wij deelnemers niet gezegend gingen worden tijdens de loop , wat klopte ....aha maar het warm draaien op de fiets mislukte volkomen ...ergo ...koud en nat kwamen we aan.
De start om 19.30 uur verliep goed waarbij het wel even opviel dat de toiletvoorziening net nà de start op het parcours grappig is/was.
Mijn eerst 5 km liepen zoals verw8 naar behoren....best n redelijke voorbereiding gedaan met als doel de 10 km van de Warande bosloop te Tilburg.
Mijn eerst serieuze test op de 10 km Hoevense polderloop leverde vooraf n PR op daar dit mijn eerste 10 km loopafstand zou zijn. Iets na 6 km ( weet het niet precies omdat ik vrij weinig kilometeraanduiding zag) werd ik door best veel deelnemers opgeraapt , dat verontrustte mij niet echt daar ik vaak genoeg aan het eind kan versnellen. Dit maal niet....zo rond km 7 voelde ik n voor velen n herkenbare blessure opspelen.....de R HAMSTRING. Nou ...dan weet je het wel ...overleven en proberen het einde ongeschonden te halen.
Toch nog n eindsprintje kunnen doen met n voor mij onbekende deelnemer die hij uiteraard ook nog eens won...onze eindtijd was/is 52 min 11 sec...wat eigenlijk voor ons geen PR is natuurlijk omdat dit ongecertificeerd parcours maar 9.1 km bleek te zijn.
Wel mijn complimenten voor de organisatie...gezellig , leuk , behoorlijk , fijn ...parcours. Deo Volente zijn wij er volgend jaar uiteraard weer .

Foto's bij deze blogpost

Hoevense Polderloop 19082014 (2).jpg Hoevense Polderloop 19082014 (6).jpg

gaat lekkerr,.... (3 reacties)

Gepost door rianne prummel op maandag 18 augustus 2014 21:23

En ja hoor mijn eerste eigen training ook weer gehad! Lekker 5km gelopen in 28 min. Zeker wel tevreden. Woensdag weer voor mezelf lopen, toch ook wel erg fijn....
Merk wel dat looptijden.nl, twitter en het hardloopspel zeker motiverend werken, erg fijn. Om weer de fanatieke kant op te gaan heb je ff dat duwtje nodig!! Maar het werkt, ik voel de motivatie! En.... mocht hrt trainen en lopen lekker fanatiek blijft ga ik maar eens een goed hardloophorloge aanschaffen voor mijn verjaardag (maart) dus volhouden!!

Let's run!!!

Goed begonnen en weer doorzetten.....

Gepost door rianne prummel op maandag 18 augustus 2014 13:01

Nou vorige week 2x gelopen, dat vind ik toch best rustig opbouwen, met schema voor me buuv meegelopen.
Ze is nu ziek en kan de rest van de week niet dus deze week mooi voor mezelf lopen, is even kijken of ik wat kilometers kan pakken, hopelijk lukt het mij 3x te lopen deze week! Maar eens even kijken of dat lukt met een eerste week werken/opvang/huishouden etc... Ik doe me best!

Jullie allemaal ook weer succes deze week!
Groetjes!

Nieuw loopmaatje leren kennen via looptijden. (2 reacties)

Gepost door Melanie Lewis op vrijdag 15 augustus 2014 22:00

Een nieuw loopmaatje ontmoet via looptijden.
Mijn vriendin en ik lopen al 2 jaar samen en zagen in het klassement steeds iemand er ook bij staan, via Facebook contact gezocht en het was gelijk heel gezellig, nu motiveren we elkaar! Echt super leuk! We lopen nu nog meer om in het klassement in de top 3 te blijven staan! Ga zo door meiden, dit is leuk! Theeth smiley

Vrijdagmorgen

Gepost door Joop van Opstal op donderdag 14 augustus 2014 12:06

Wil je een keer rustig meelopen op vrijdagmorgen. Kom dan om 09.30 uur naar Intratuin Rhoon. We starten daar om 09.45 uur voor een uurtje te gaan hardlopen. Alles op je eigen niveau. Kosten: 1,50 euro.Wink smiley

Zoef, zoef!!! (3 reacties)

Gepost door Els Kooi op donderdag 14 augustus 2014 10:40

Ondertussen ben ik een kleine week terug van mijn verblijf op een Duitse berg met bos en wijngaarden in het plaatsje Leiwen. Vanaf (en langs) onze camping liepen verschillende wandelroutes die prachtig in kaart waren gebracht en bewegwijzerd.

Ik besloot maar eens eenvoudig te beginnen met de familievriendelijke wandelroute van iets meer dan drie kilometer Mijn lief en ik hadden deze een keertje bewandeld en er zat een pittige en erg lange klim in. Dat viel hardlopend nog vies tegen, maar zelfs stevig gewandelde kilometers tellen in deze omstandigheden als training dus ik zal aardig zijn voor mijzelf. Mijn tweede sessie liep ik nog een keer die route, maar nam een afslag verderop die ik de eerste keer gemist had. Bij sessie drie besloot ik hem net andersom te lopen zodat ik de pittige klim nu eens bergaf zou lopen, maar verdwaalde daardoor. Terug op bekende terrein besloot ik een heel ander pad te lopen, door het bos langs het bungalowpark. Dat was helemaal fantastisch. Ergens zou ik ook weer omhoog moeten en inmiddels kende ik de omgeving wel zo goed dat ik wist dat het dan vrij steil omhoog zou gaan. Toen zag ik die hut van takken tegen een boom net van het pad af, met een klein paadje erlangs. In deze omgeving betekent dat dat grotere kinderen vanuit het bungalowpark aan het ontdekken zijn geweest. Ik liep en klom het paadje omhoog en zowaar! Ik kwam uit bij het hertenpark van mijn vakantiebestemming. Nog een stevige klim omhoog langs de weide en toen stond ik weer bovenop de berg met een geweldig uitzicht over het dal met wijngaarden en de moesel die daar een bocht maakt. Het laatste stukje door het bungalowpark terug naar de camping was ook nog even flink aanpoten, maar ik kwam zeer tevreden terug op de camping.

Van de week ben ik voor het eerst weer volgens mijn trainingsprogramma (10km in 65 minuten)gaan hardlopen op de weg. In vergelijking met zo'n bos heb je ineens de gewaarwording te vliegen. Later bleek dat inderdaad mijn gemiddelde snelheid flink omhoog was gegaan. Ik zat op 8 km/uur, maar voor ik dit trainingsprogramma heb afgerond zie ik 9 km/uur ook nog wel in mijn kaarten.

Ik concentreer me nu even op trouw mijn programmaatje afwerken en op 24 augustus zal ik de Bert Timmer Memorial Loop (5km) gaan lopen in Duiven. Ik ben zeer benieuwd wat voor vruchten mijn training me hier gaat afwerpen. Ondertussen kijk ik ook erg uit naar de 7Heuvelennacht en de Montferland Midirun van ca. 7 kms. Met een schuin oog houd ik de hardloopkalender in de gaten om te kijken of er in september of oktober nog een leuke loop is die ik er nog tussen kan stoppen.

hardloopspel

Gepost door Henk Smits op donderdag 14 augustus 2014 00:44

Lekker weer een tijd blessurevrij aan het lopen.
Wel laat thuis dus weinig tijd en puf om 's avonds erop uit te gaan.

De trainingsschema's en het hardloopspel stimuleren gelukkig.
Dus al met al weer lekker bezig. doordeweeks iets rustiger en volop in het weekend.

Eindelijk ook met een iPhone 5s en een hartslagmeter. Komt het gebruik van looptijden.nl zeer ten goede, zeker nu mijn polarhorloge (na lange jaren van intensief gebruik) het laat afweten omdat ook mijn windows laptop defect is geraakt.

dus alles nu weer up to date.

Hé hé, we mogen weer.

Gepost door Hans Schopman op dinsdag 12 augustus 2014 01:29

Eindelijk, we mogen weer beginnen van de orthopeed, als een beginner. Heeel rustig weer opbouwen. Geen Damloop, geen 1/2 marathon van A'dam en geen 7-Heuvelenloop dus dit jaar. Balen met de hoofdletter B. Dus morgen ochtend gaan weer heel rustig een loopje van 3 km doen. En gaan we weer opbouwen naar 21 km. De "geplande" eerste marathon schuiven voorlopig maar 2 jaar op. Dan maar in Rotterdam 2016 knallen.
Maar eerst gaan we weer voorzichtig opbouwen en we gaan zeker niet bowlen Wink smiley

einde vakantie, let's run!! (2 reacties)

Gepost door rianne prummel op maandag 11 augustus 2014 21:48

Jaja, de vakantie zit er weer op, 3 weken niet gelopen dus we gaan er weer voor!!
Met me buuv een schema voor 5km begonnen, doel eind okt 5km in 30 min lopen en dat lukt mij wel in 25, maar we lopen samen en ik vind het leuk haar mee te trekken! En samen lopen is ook gezellig natuurlijk!
Dus daar gaan we woensdag weer.......#goedbezig

hartslag perikelen (5 reacties)

Gepost door Guust Konings op maandag 11 augustus 2014 04:40

JOOOO Gisteren weer eens een rondje van 12 gelopen, expres heel langzaam tussen de 7 en 8 Km p/u eens kijken hoe het nu met die hartslag zou gaan.

alee voordat ik het doorhad zat ie rond de 140, einde zone 3 voor mij.
ik ga dus uit van een MAX hartslag vanb 180,
maar daar redt ik het dus ook niet mee.

heel vreemd is ook dat de eerste 3 kwartier eigenlijk mijn hartslag redelijk constant was (wel hoog maar dat even terzijde) , maar toen begon ie te fluctueren, soms 100 en dan weer een uitschieter naar 166 (zone 5 whaaaaa) das meer dan 90%, en dan zakte ie direct weer naar 120.

ik voelde me goed, geen vreemde dingen, kon dit eigenlijk nog wel een paar uur volhouden, dat was het probleem niet.

ik doe op het moment 2x per week intervallen lopen, dan wandel ik 2 minuten dan 1 minuut harlopen, 1 munuut stevig door rennen en weer 1 minuut normaal hardlopen, en dan 2 minuten wandelen,
die doe ik dan 10x en de laatste keer zelfs 20x

ik denk wel dat het ietwat helpt, maar ben er niet zeker op.
vooral dat fluctueren aan de 2e helft van mijn run, waar kan dat aan liggen, vooral op de grafiek ziet het er best wel heftig ui..

eind deze maand naar de sportarts voor een MAX hartslagtest. dan weten we meer, misschien moet ik maar eens vragen of ze het omslagpunt ook gelijk bepalen.

ik weet niet helemaal wat ik ervan moet denken, maar dat zal straks wel duidelijk worden denk.

belangrijkste is dat ik me lekker voel als ik aan het lopen ben.

Foto's bij deze blogpost

HB.jpg HBperc.jpg run.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper