Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Rondje hardlopen bij pa en ma

Gepost door Bianca De Vries Bentvelsen op woensdag 23 april 2014 11:37

Deze week logeer ik met Jason bij pa en ma.
Dat betekend dat er ook gewoon hardgelopen moet worden.
Dus ben ik vandaag een rondje pijnacker gelopen!
Zo zie je nog is wat! Haha.
Was leuk en het weer was ook goed.|
Vrijdag weer! Hopelijk zit het weer dan ook een beetje mee!

dinsdag 22 april

Gepost door Wilma van den Bergh op woensdag 23 april 2014 07:02

Weer een ronde stevig gewandeld. Heerlijk was dat en de 'brand' die ik voel tussen de schouderbladen als ik aan de wandel ben, komt steeds later.
Daar ben ik zeker blij om want dat betekend dat het steeds iets gemakkelijker gaat.
Maar wat ik in mijn vorge blog al schreef, ik houd het voor mijzelf toch nog maar even op stevig wandelen. Beter voor mijn gewrichten. Voel ook nog de volgende ochtend stijfheid in de spieren. Dat moet weg zijn is mijn idee.

Antilope tevreden met afsluiting "Van 0 tot finish" 5KM

Gepost door Mark op maandag 21 april 2014 22:41

Vandaag was het zover de afsluitende 5KM loop van het schema. De voorbereiding kon beter met een verkoudheid en last van pollen waren de laatste trainingen erg zwaar en vielen voor het gevoel behoorlijk tegen. Mijn doel was om de 5KM rond de 33 minuten te voltooien met dit in gedachte begon ik mijn eerste 5KM loop.
De eerste kilometer voelde erg goed aan en moest de rem erop houden om niet te snel van start te gaan na de eerste kilometer liep ik voor op mijn schema.
In de tweede kilometer bleef een goed gevoel zowel mijn benen als ademhaling gingen super wat ook resulteerde in een snellere KM tijd.
Kilometer drie het gevoel blijft goed maar de rem iets teveel los gelaten wat weer in een snellere KM tijd resulteerde maar ook een zware vierde KM.
Deze vierde kilometer was afzien. Wederom wat ook in de trainden gebeurde nu ook in de loop te hard begonnen wat resulteerde in loden benen. Mijn KM tijd zakte in maar wel volgehouden wat ook resulteerde in een beter gevoel aan het einde van deze kilometer liep ook nog ver onder mijn gehoopte eind tijd wat ook vleugels geeft.
Laatste kilometer de vijfde KM het gevoel was goed maar benen hadden het zwaar. Hoe dichter je bij de eind streep komt des te meer je realiseert wat de eind tijd kan worden dit zet je aan om niet te verslappen en er zit het laatste stuk een versnelling in...
En dan de verlossende woorden dat het doel behaald is de eind streep is bereikt de spanning stijgt wat is de tijd want ondanks dat ik super trots ben dat ik de vijf kilometer heb volbracht is de factor tijd toch ook heel verleidelijk. Nu een vreugde sprong gedaan mijn tijd was 29:50 ik heb hem binnen het half uur gelopen kan het niet geloven.
Echt geweldig. En wat nu van Antilope naar een 5 KM volbracht te hebben, wat zal ik nu doen trainen voor een snellere tijd of toch een grotere afstand.... Wat een keuze, eerst de schema's eens bekijken en dan een beslissing maken.
En het wordt: Antilope gaat voor 10KM in 1 uur.

Later meer voortgang van een bekerende Antilope.

2014-04-21: Lions Heuvelloop - Overveen en Bloemendaal (Kennemerduinen) (2 reacties)

Gepost door Jan Bakker op maandag 21 april 2014 14:44

In de afgelopen 9 dagen liep ik zo’n 60km weg in “mijn” achtertuin De Kennemerduinen. De laatste 15 vandaag en in trimloopverband.
Dat was niet echt de bedoeling, maar er vielen twee 30+ wandeldagen Pieterpad uit en je moet dan toch wat overtollige energie kwijt, he?
Op zondagochtend 13 april deed ik met een viertal gelijkgestemden, Els, Ingrid, Karin en Mark, een tocht van ca. 18km die ons voerde over verharde paden, single tracks, semi-verharde paden en strand.
Op vrijdagochtend de 18e had ik een wat ambitieuzer plannetje in gedachten. Het zou een drie uitkijkpunten tocht worden naar achtereenvolgens de Hazenberg (Vogelmeer), Konijnenberg (het Wed) en Starreberg (Oosterplas). Hierna was er dan nog de mogelijkheid om ook de hoogste Kennemerduinen top mee te pakken, de Brederode berg. Dat gaat dan al met al naar de 25km. Zo ver (en lang) had ik tot dan nooit gelopen. Maar ik was niet de enige die wel zin had in zo’n tocht. Karin en Noella sloten aan en gedrieën kachelden we in zo’n 2,5 uur bijna 22,5km weg. We misten alleen de Konijnenberg, maar we pakten daarvoor in de plaats wel de Lichtbakkeet, ook een uitkijkpost. De Brederode berg namen we ook mee. Aan hoogtemeters niets te klagen deze ochtend.
Zaterdag en zondag had ik mijn benen maar zo veel mogelijk ontlast om vandaag zo fris mogelijk aan te start te verschijnen van de Lions Heuvelloop, waarvan de 15km grotendeels door de Kennemerduinen gaat. De 10km ook, maar dat is één ronde, de 15km zijn er twee. De 5km blijft verhard en in Bloemendaal zelf. Daar zit dan als bonus het venijnige Kopje in.
Voor het derde achtereenvolgende jaar stond ik hier aan de start. Twee jaar geleden nog op de 10km en vorig jaar op de 15. Dat werd ook dit jaar mijn afstand.

Vanwege de Dutch Beach Masters op zaterdag de 19e moest ik wel wat hardlopende vriendinnen en vrienden missen deze trimloop. Die kozen dus voor een IJmuiderstrand parcours met vele hindernissen en obstakels. Mij niet gezien. Zeker leuk om te kijken, maar ik hou het bij “gewoon” hardlopen.
Kon ik vorig jaar nog een beroep doen op Iron lady Paula, die moest ik vandaag helaas missen. Geen eigen pacer dit keer…. Maar ik had er evengoed zin in. Natuurlijk. En we hadden er ook nog eens alleraardigst hardloopweer bij deze 2e paasdag 2014. Ja, okay er vielen wat spatjes naarmate de trimloop vorderde, maar ik maal daar niet om. Er stond verder weinig wind en het was niet zo koud.

Toch nog een gelukkie vandaag, want hardloopmaatje Peter had toch niet genoeg aan die 18km strand en duinenobstakels van twee dagen geleden en ging dus toch mee. “Ik pik je om 09:30 uur op, ouwe.” Prima hoor! Vorig jaar liep hij in dit parcours een hele mooie tijd van om en nabij de 01:06, maar kwam niet geheel ongeschonden over de finish. Iedereen vond het daarom prima dat hij hier niet zou lopen, maar ja, Pietje is Pietje…..
Gelukkig kon hij nog ter plekke inschrijven in de Tetterode sporthal te Overveen, ik had stellig de indruk dat het maximum aantal lopers gehaald werd deze 29e Lions heuvelloop. Mijn startnummer lag daar al klaar en een horde aan bekenden kwam ik daar al tegen. Tata Steel runners Sjaak en Hans, een legertje Suomezen, Berry, Geert…
We gingen na het ophalen van startnummer en schoenveter chip met de auto richting start/finish punt, wat toch iets van 1,2km bij de sporthal vandaag ligt. Wel o zo makkelijk dat je na het finishen snel naar huis kunt.
We hadden nog wat tijd voordat om 11:00uur ons startschot zou klinken dus was er tijd om wat bij te praten met een aantal lopers. Dat vind ik sowieso altijd wel gaaf bij dit soort trimlopen “in de buurt”. Je hardloopkringetje wordt gewoon steeds groter en zodoende ga je steeds meer lopers kennen. Niets mis mee, toch?

Een grappige start altijd, want de 5, 10 en 15km starten gelijk, maar de 5km lopers gaan de tegengestelde richting. Dat zie je volgens mij niet zo heel veel bij de diverse trimlopen. Zeker niet bij de trimlopen waaraan ik heb meegedaan. Peter sloop bij de start iets meer naar voren en die zag ik na het startschot al niet meer. Maar ja, dat was te verwachten ook.
Een snelle eerste km klokte ik. Ruim onder de 5 minuten. Slim? Nee. Maar ja, ik had nu geen Paula naast me om de rem er soms op te zetten. Pas op het 4km punt liep ik hoe ik wilde lopen, namelijk rond de 5,5min/km.
Ik vond het weer bijzonder aangenaam om twee rondjes te rennen in dit gedeelte van de Kennemerduinen. Uiteindelijk toch een gedeelte waar ik niet vaak loop, omdat het net even te zuidelijk ligt. Dan moet ik echt wel 20+ afstanden gaan lopen, of met de fiets naar ingang Koevlak en van daaruit gaan lopen. Dat gaat in de toekomst zeker een optie worden.
Dit Lions heuvelloop gedeelte is dan onverhard, maar geen zware single tracks of zo. Schelpenpaden, gras en zand. Gelukkig niet zo heel zwaar. Qua hoogtemeters valt het dit parcours ook zeker mee. Er zitten geen “toppies” in.
Op het punt waar de 10km lopers linksaf gaan richting de finish en de 15km lopers aan hun tweede rondje beginnen, merkte ik dat ik niet zo veel lopers meer in mijn buurt had. Ik zal toch niet de laatste zijn? Ik hield wel wat lopers voor mij in de gaten, maar achterom kijkend zag ik toch lang niemand. Dat kwam bij het waterpunt op ca. 11km wel in orde, want hierna liepen twee lopers langszij. Okay, ik kon dus mee achter die twee aan. Prima. Ik zat op het 11km punt op goed een uur.
Ik ging niet weg op een streeftijd. Dat ben ik ook wel een beetje aan het afleren, maar alles onder de 01:25 zou ik wel mooi vinden voor vandaag. Lekker als je dan al weet dat dat het probleem niet gaat worden. En dat werd het ook niet.
Ik moest de laatste km’s dan wel wat inleveren, maar ik liep niet te slenteren en kon zodoende goed op weg naar de finish. Trouwens nog wel een pittige laatste (verharde) 1,5km, want je loopt dan de Kennemerduinen uit een stuk langs de Zeeweg en de weg voorafgaand naar de finish is een paar honderd meter vals plat omhoog.
Peter stond me daar al aan te moedigen en met nog een mooie grote pas liep ik door de finish. Ik klokte zelf 01:23:24 en daar zal niet zo heel veel op gecorrigeerd worden, lijkt mij. (de gecorrigeerde tijd is geworden: 01:23:20)
Lekker gelopen weer vandaag en wederom een mooie afstand. Helaas niet zoveel zon als de twee voorgaande duintochten, maar dat mocht de pret vandaag niet drukken.
Overmorgen maar eventjes kort uitlopen en dan ga ik voor de vierde maand in 2014 door de 100km/mnd grens.

Dat het lopen in die IJmuidense achtertuin populair aan het worden is, blijkt wel, want er zijn dit jaar al een aantal georganiseerde loopjes gehouden en er staan er voor de komende maanden nog een paar op de agenda. Ik kan ze jullie van harte aanbevelen, al is de laatstgenoemde wel een erg ambitieuze.
In maart en april werd er de Dopperrun en Duin en Kruidbergloop en gehouden…..
-Zondag 25 mei: Pim Mulierloop
zie: www.avsuomi.nl
-Woensdagavond 25 juni: Scoutingloop
zie: http://www.ijmondtrekkers.nl/scoutingloop-2014/
-Zondag 29 juni: Trailrun Kennemerduinen
zie: http://www.trailrunning-veluwe.nl/trailrun-kennemerduinen/

Tijdens de Lions loop vandaag heb ik zelf geen foto’s gemaakt, alleen een paar voorafgaand. Misschien volgt er later nog wat namens de organisatie. Ik heb een paar keer onderweg mijn beste lach en “thumbs up” gegeven aan verschillende fotografen in het parcours.
Wel plaats ik bij deze BLOG een paar foto’s van de twee Kennemerduinen tochten die in deze BLOG ter sprake kwamen. Qua parcours is dat te billijken.
Ik hoop mijn lezers er een plezier mee te doen.

Jan, 21-April-2014

Foto's bij deze blogpost

P1120301.JPG P1120311.JPG P1120315.JPG P1120317.JPG P1120320.JPG P1120321.JPG P1120331.JPG P1120332.JPG P1120335.JPG P1120336.JPG P1120351.JPG

PaasHaaswijkloop (3 reacties)

Gepost door Beata op maandag 21 april 2014 14:29

Mijn eerste 10km wedstrijd en tevens mijn tweede wedstrijd ooit.
Mijn doel was binnen het uur en stiekem onder de 58:20. De 58:20 was namelijk mijn snelste tijd op 10km gelopen tijdens een proefwedstrijdje tegen mijzelf.
Ik vond het een leuke loop om aan mee te doen, maar misschien heeft dat ook te maken met het feit dat het in eigen dorp is. Veel mensen langs de kant die aanmoedigen. En omdat ik hier woon en werk heel veel mensen die mijn naam riepen met daarachteraan een aanmoediging. Dat maakt het extra leuk natuurlijk.
De route werd heel duidelijk aangegeven, op kruispunten stonden vrijwiliggers die je de goede kant heenstuurden.
Mijn doel is gehaald, het weer was perfect, de sfeer was geweldig. Al met al een super eerste 10km loop in wedstrijdverband.

Beata

Foto's bij deze blogpost

2014-04-21 13.30.25.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:57:22
Snelheid
10,46 km/u
Calorieën
603 kcal

Vijkmorgenloop van Sleeuwijk 19 april 2014 filmpje

Gepost door gruttosingel op zondag 20 april 2014 22:33

paaszondag

Gepost door Wilma van den Bergh op zondag 20 april 2014 18:20

Gisteren niet kunnen lopen
Teveel getild en mijn rug protesteerde. Vandaag toch de wandelschoenen aangetrokken. Een ronde gelopen van 7.395 km en dat was lekker.
Niet volgens het schema gelopen, want die gaf aan dat ik moest beginnen met 2 series hardlopen van 20 sec. en 30 sec wandelen.
Ik denk dat ik het bij 3 tot 4 x een ronde stevig wandelen houd.
Dat is voor mijn gewrichten denk ik veel beter.
Als ik dit een aantal weken gemakkelijk volhoud kan ik overstappen naar het beginners schema van 3 km hardlopen.
Ik heb totaal geen ervaring met hardlopen.

Kleef run Apeldoorn, zaterdag 3 mei 2014

Gepost door beek0290 op zondag 20 april 2014 10:08

Kleef run zaterdag 3 mei 2014

Shinsplintz (3 reacties)

Gepost door Maaike B op zaterdag 19 april 2014 21:07

Afgelopen week stak een oude blessure de kop weer op: shinsplintz. Zoals mij een aantal jaren geleden al is verteld: als je er eenmaal last van hebt gehad, dan kan het sneller terug komen. En ja, inderdaad.
Ik had dan ook wel intensief getraind de afgelopen weken, maar hier had ik echt geen zin in. Ik was met een schema bezig om de 5 km onder de 30min te lopen, maar dat schema laat ik nu maar even voor wat het is.
Afgelopen dinsdag leek het alsof er met een mes door de spieren werd gestoken tijdens de training. Dus daarna maar even rust gehouden.
Vandaag toch maar weer de schoenen aangetrokken. Ik wilde het rustig aan even gaan uitproberen hoe het ging. En ja, ik voelde de spieren wel iets, maar het viel me erg mee. En conditioneel ging het super. Want voor ik het wist had ik alweer 7 km in de benen. De tijd? 55 minuten. Maar daar ging het me even niet om, wel aan 1 stuk gelopen. Even afwachten hoe m'n spieren gaan reageren morgen...
Iemand ervaring met shinsplintz?

Geinloop 2014: een lieve lust (2 reacties)

Gepost door Arranraja op zaterdag 19 april 2014 19:45

Ook te lezen op: http://arranraja.wordpress.com/

Uiteraard wist ik al veel langer dat er niet heel ver van mijn woonplaats jaarlijks een loop werd gehouden die mij erg zou aanspreken. Omdat deze Geinloop altijd de zaterdag na de Nescioloop plaatsvindt, slechts zes dagen later derhalve, had ik het tot nu toe niet aangedurfd om in te schrijven. Eind september vorig jaar was echter mijn deelname aan de eerste Twiskemolenloop van de afgelopen serie, precies een week na de zware Dam tot Damloop, prima bevallen. Dus besloot ik nu gewoon de gok te wagen en af te reizen naar Driemond, de startplaats van de Geinloop.

Niet alleen ging ik dus voor het eerst zes dagen na de vorige wedstrijd weer aan de bak en deed ik voor de eerste keer mee aan deze Geinloop, ook de wijze van transport was nieuw. Driemond was voor mij per openbaar vervoer alleen via een redelijke omweg te bereiken en omdat ik er nog niet eerder op de wedstrijddag geweest was, wist ik ook niet of de auto een handig vervoermiddel zou zijn. Derhalve besloot ik om via de kortste route, het fietspad langs het kanaal, per rijwiel de reis te maken. Het stuk van ruim 7 km te gaan wandelen zou iets teveel tijd in beslag nemen en hoogstwaarschijnlijk teveel energie kosten.

Het weer was met een een lekker zonnetje, een matige wind en ongeveer 12 graden prima om zulks te doen. Mijn beenspieren werden op die manier alvast gedeeltelijk opgewarmd. Het grappige was dat ik onderweg meerdere personen met renkleding en -schoenen zag passeren die duidelijk ook op weg waren naar Driemond. Ik maakte voor mijzelf de grap dat wij bijna nog in een fietsfile naar de start reden.

In de plaats zelf was het al een drukte van belang. Dat was ook niet zo gek omdat de 10 km, waaraan ik ging deelnemen, ongeveer een half uur later van start zou gaan. Omdat de voorinschrijving al meer dan een week ervoor gesloten was en ik te laat daarvoor was, moest ik mij nog na-inschrijven. Na even wat rondgedoold en nagevraagd te hebben, kon ik in de plaatselijke basisschool vlot mijn startnummer verkrijgen. Inschrijven kon tot 10 minuten voor de eerste start, dat was dus heel redelijk. Alles oogde tot nu toe prima georganiseerd, wat niet verbazingwekkend is als je nagaat dat dit de 38ste editie van deze loop was.

Op de fiets verplaatste ik mij nog naar het plaatselijke sportcomplex, waar in de kleine sporthal kleedruimte en tassenafgifte was. Een korte wandeling door het plaatsje bracht mij weer terug naar het hardloopgedruis. Intussen had ik, vanaf het moment van vertrek van huis, twee bananen genuttigd. De starttijd van 13:00 uur was in zoverre ongunstig voor mij dat een lunch op de gebruikelijke tijd er niet inzat. Vandaar die dubbel portie pisang.

Ik sloot mij aan bij de achterste lopers die leken klaar te staan voor het startschot van de 10 km. Voor de zekerheid vroeg ik nog even aan de personen voor mij of zij die afstand gingen doen. Het zou nogal sneu zijn als de lopers voorin zouden vertrekken en ik, achter een grote pluk deelnemers die alvast klaar stond voor een van de andere afstanden, vast zou komen te staan en niet op tijd mee zou kunnen met de juiste groep. Ik kreeg als antwoord dat ik inderdaad goed stond en als ik bovendien ervoor zorgde om bij een loper van de brandweer in de beurt te staan, ik zeker goed zou zitten. Deze 10 km was namelijk tevens het Open NK Brandweer.

Ik deed deze keer geen moeite om mij naar voren richting de startlijn te wurmen omdat ik van plan was er een rustige loop van te maken. Bovendien wist ik dat er de eerste paar honderd meter ruimte genoeg zou zijn om mensen te passeren omdat de straat breed genoeg daarvoor was. Daarnaast wilde ik ook gaan genieten van het lopen langs het riviertje de Gein, waar 90 procent van de loop zich zou gaan afspelen. Dus ging ik op mijn gemak met een snelheid van ongeveer 11 km per uur van start. Even licht omhoog om de Provinciale Weg te kruisen en het genieten kon gaan beginnen.

Ik kende dit uiterst fraaie stukje Nederland, net over de grens in de provincie Utrecht, goed omdat ik er, alweer lang geleden, redelijk in de buurt had gewoond. Ik was alleen een beetje vergeten hoe mooi het daar is want ik was er die ruim 20 jaren niet meer geweest. Alleen de oversteek bij de Provinciale Weg kom ik nog wel eens over op mijn langste duurloop. De Gein is een rivier met in de breedte de afmetingen van een ruime sloot en een lengte van minder dan 6 km. Het watertje komt bij Driemond uit in de Gaasp en aan de andere kant bij Abcoude in de Angstel, beide ook waterwegen van bescheiden formaat.

Aan weerszijden van de Gein loopt een plaatselijke weg waaraan, soms aan beide kanten van de straat, weer boerderijen en buitenhuizen gelegen zijn. Op het beginstuk, in de relatieve drukte, moest ik wel goed op het wegdek letten dat niet van de allerbeste kwaliteit is. Het gehucht Driemond valt onder de gemeente Amsterdam en de gemeentegrens van de hoofdstad is niet ver weg maar toch ben je hier eigenlijk midden op het platteland. Het geheel van het riviertje, de boerderijen en woonhuizen en de erachter liggende weilanden doet erg idyllisch en rustgevend aan.

Aan de ene kant zie je achter de weilanden de kaarsrechte rij bomen die het Amsterdam-Rijnkanaal flankeren en aan de andere kant ligt Amsterdam Zuidoost. Ik moet dan altijd denken aan een uitspraak van lang geleden van een clubgenoot van basketball die hier gewandeld had en sprak van een "cultuurschok". "Je loopt daar bij dat mooie riviertje langs boerderijen en weilanden en op de achtergrond zie je de skyline van Amsterdam Zuidoost". Ik heb, met die woorden in gedachten, er speciaal op gelet maar kon weinig van die hoge gebouwen ontdekken. In al die jaren zijn er dus gelukkig blijkbaar genoeg bomen groot gegroeid om dat uitzicht weg te nemen.

Er was voldoende ruimte om lekker te lopen, ik liep wat mensen voorbij en anderen haalden mij weer in. Daarbij probeerde ik, zoals ik mij had voorgenomen, vooral te genieten van de prachtige omgeving. Het probleem met rennen is natuurlijk echter bijna altijd dat je je als vanzelf op die bezigheid concentreert.

We kwamen langs het kleine kapelachtige gebouwtje met "Eben Haëzer zondagsschool" op de gevel. En niet lang daarna ging het voorbij aan het pad dat altijd mijn keerpunt was toen ik nog in Zuidoost woonde en in het aangrenzende recreatiegebiedje ging hardlopen. We passeerden één van de twee complete molens die hier te bewonderen zijn en een huis genaamd "Geinlust". En intussen was het er steeds maar mooi, mooi, mooi. Ik kan iedereen aanraden om, via Google Maps en Streetview, eens een kijkje te nemen bij "Gein Noord, Abcoude". De beelden van Streetview zijn gemaakt op een zonnige dag in de zomer en met de waterlelies al gedeeltelijk in bloei, ziet het er werkelijk prachtig uit.

Het parcours was aan het begin bij de Provinciale Weg afgezet voor ander verkeer maar toch was er een persoon op een scooter die zich zo nodig tussen de hardlopers door moest wurmen. Dat was het enige moment van ergernis tijdens een anderszins perfecte hardloopmiddag. Het steile en smalle houten bruggetje dat na ongeveer 3,5 km beklommen moest worden was even een ritmebreker. De helling ervan was zodanig steil dat ik de houten sporten die erop aanwezig waren daadwerkelijk nodig had om naar boven en zonder kleerscheuren weer naar beneden te komen.

Aan de zuidkant gingen we nog ongeveer 1,5 km verder, voorbij de prachtige rietgedekte Oostzijdse Molen waarvan de wieken vlot ronddraaiden in de matige wind. Intussen waren al die tijd de twee kerktorens van Abcoude zichtbaar aan de einder. Een paar honderd meter verder was het keerpunt en nu ik dit schrijf, bedenk ik dat dit ook de eerste keer was dat ik een dergelijke 180 graden draai tijdens een loop heb meegemaakt. Terug langs de molen en langs de drinkpost vlakbij het bruggetje ging het aan de zuidzijde van de rivier terug richting Driemond.

Ik werd nu nauwelijks nog door andere lopers ingehaald. Eenmaal moest ik een man die mij gepasseerd was en, zoals wel vaker gebeurt, al meteen een neiging naar rechts vertoonde en zo bijna in mijn persoonlijke ruimte kwam, met een klopje op zijn schouder terechtwijzen. Zoals meestal riep ik ook nu "ruimte genoeg hoor!!". Hij verontschuldigde zich en liep door.

Mijn snelheid had de km's ervoor al steeds rond de 11,3 per uur gezeten met kilometertijden tussen de 5:14 en 5:20. Ik liep nog steeds lekker en was nu bezig om stuk voor stuk de (voornamelijk vrouwelijke) lopers voor mij op te rapen. Hier waren er meerdere bij die ik in de eerste kilometers van mij weg had zien snellen. Dat besef en het achter elkaar oprapen van voorliggers gaf mij vleugels. Het lopen wordt op die manier uiteraard een lieve lust. Steeds als ik iemand een aantal meters voor mij zag rennen, wist ik dat ik die persoon zou gaan inrekenen. Nog slechts een tweetal lopers ging mij voorbij maar verder was ik gewoon niet te stuiten.

Het inrekenen ging door tot in bij de finish en mijn laatste drie km-tijden ging in respectievelijk 5:09, 5:07 en 5:02. Waarbij mijn uursnelheid omhoog liep van 11.65 via 11.73 naar 11.92. Volgens Garmin was ik natuurlijk al eerder dan de finish aan de 10 km en de laatste 127 meter, die ik dus extra zou gelopen hebben als de satellietmeting exact geweest zou zijn, ging in 13.85 per uur. Mijn eindtijd van 52:48 was niet schokkend en ik voelde mij niet eens heel erg moe.

Een perfect gelopen tweede deel en een negatieve split waren, naast de leuke medaille die ik direct na de eindstreep kreeg uitgereikt, mijn beloning. Gevoegd bij het prachtige decor waarin de loop zich had voltrokken, maakte dit dat ik deze voor mij nieuwe loop direct in het hart heb gesloten. Volgend jaar ben ik, ijs en weder dienende, gewoon weer van de partij.

Na het uithijgen, bijdrinken en een beetje rondkijken naar binnenkomende lopers, wandelde ik terug naar het sportcomplex. Na het ophalen van mijn tas en het omkleden had ik daar in het zonnetje een leuk gesprek met een jongedame die zat te wachten op een deelnemer aan de halve marathon. Zij vertelde dat zij zelf de 7,5 km had gelopen als opwarmertje voor de Rotterdam Marathon die de dag erna zou plaatsvinden. Eerder had zij al deelgenomen aan 42,2 km-lopen in Valencia en Marrakesh. Zij was net als ik enthousiast over de Geinloop en ik kon haar suggesties voor meerdere loopjes van dit kaliber in de regio doen. Ze zou ze zeker gaan nakijken op internet.

Alle meegenomen eet- en drinkwaar genuttigd en mijn gesprekspartner succes gewenst hebbende met het loopje van de volgende dag in Rotjeknor, stapte ik met een zeer tevreden gevoel op de fiets richting huis.

Foto's bij deze blogpost

Geinloop2014-1.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper