Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

eindelijk weer gedaan!

Gepost door Binkie op vrijdag 27 november 2015 16:05

vandaag een halve dag gewerkt en met de fiets snel naar huis om 12.30 uur. Ik had me al voorgenomen om 's middags te gaan hardlopen, maar had geen rekening gehouden met het grillige weer Wink smiley
Tja, als je eenmaal jezelf instelt op een rondje om 'de plas' (ong 7km), waar ik als een berg tegenop zag omdat mn conditie nog niet je-van-het is..dan móet je ook gaan!

meteen thuis de loopkleertjes aangedaan, muts op en hup..de auto in! Het was al aardig begonnen te waaien en op zo'n open vlakte voel je de kou goed, zeg! Was erg blij met mn Leontien-muts die ik pas geleden aangeschaft had!

't Is geen supertijd geworden (50 min / 6,8km / 8,3 km/h), maar wat ben ik trots op metzelf Wink smiley Toch maar weer gedaan: wind, motregen en kou...hoppa! met een grote grijns zat ik terug in de auto naar huis, haha! Wel al wat spierpijn in de heupen en een blaar kapotgelopen...maar dat mag de pret niet drukken!

Óp naar de volgende km'ers!

Foto's bij deze blogpost

20151127_140904.jpg

Atletiek (2 reacties)

Gepost door Chantalle Kamphuis op woensdag 25 november 2015 23:15

Gisteren bij de atletiekvereniging in Waalwijk weesten kijken, ACW'66. Bij de G-atleten. Ik weet pas sinds vorig jaar dat ik autisme heb en vroeg me af of ik dan in zo'n groep thuis hoor. Ik verbaasde mezelf erover hoe ik me op me gemak voelde en hoe fijn ik het sporten vond.
Ik vond de afwisseling tussen het lopen en de andere onderdelen juist leuk. Wel moest ik wennen met het hardlopen dat het tempo hoger ligt dus daar moet ik aan werken. Morgen weer dan maar eens overleggen hoe ik dat het beste aan kan pakken.
Morgen ook nog eens kijken bij de "gewone" loopgroep maar ik had zo'n fijn gevoel bij deze groep en vond zelfs het sporten in de regen leuk! Merkte nauwelijks dat het regende.

Ben benieuwd naar morgen.

aaarrrghhhh (4 reacties)

Gepost door Kim op woensdag 25 november 2015 15:04

regen......
lopen?
regent hard....
lopen?
Natuurlijk ga ik lopen!! Ik heb zin, ik mag weer mijn lijf aansporen om wat te doen. Thuis gerekt en gestrekt, dus snel in auto om op de hei mijn rondje te lopen.
Jasje aan tegen de regen, pet op hoofd tegen regendruppels in mijn ogen.
Ik activeer de app om mijn tijd en afstand te meten.
En daar ga ik, god wat lekker is lopen. Het boeit me niks dat het plenst. Ik spring wat over plassen en soms gewoon lekker door de plaseen ( ik moet toch nieuwe) en ik voel dat mijn sokken doordrenkt raken van water. Er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht, lekker door de plassen en gewoon omdat het kan.

Mijn ademhaling is wat gehaast en zit hoog, maar de laatste kilometer gaat dat beter. Ik zie een herder in mijn ooghoek opdoemen en vertraag mijn pas. Ooit een herder in mijn been gehad, dus ik weet hoe ze KUNNEN reageren. Thuis heb ik zelf twee honden dus ik ben niet bang, maar herders zijn jagers....
Ik voel meteen mijn kuit protesteren,. die wil niet lopen, die wil rennen. Hond verdwijnt uit zicht dus ik zet aan voor mijn laatste kilometer
Aangekomen bij mijn auto pak ik mijn telefoon uit mijn belt...arghhhhhhhhhhhhhh is er geen tijd gemeten!!!!!! hier baal ik stevig van want ik hoe van tijden bijhouden.
Nou ja, toch weet ik ongeveer wat ik gelopen heb en hoe. Ik dribbel nog wat en strek mijn kuiten en loop een rondje op mijn tenen en ik heb een voldaan gevoel.
Ik voel mijn sokken soppen als ik op het gaspedaal trap....

Een natte droom..

Gepost door berry peters op woensdag 25 november 2015 11:30

Vandaag is het weer een nieuwe dag, de eerste dag. Ik ben op weg naar de kast waar mijn renkleren liggen.. Drie weken geleden voor het laatst gelopen. Wat een drama. Dikke voet.. Pijnlijke enkel.. Stijve benen.. Soms pijn in de borststreek.. Te weinig lef.. Geen grote droom.. Geen doel. Maar dat is allemaal verleden tijd. Vandaag ga ik weer lopen. Hardlopen.. Alsof het weer de eerste keer is.

Ik strik mijn veters en trek mijn sokken omhoog. Het regent hard.. het doet me niets. Ik ga weer lopen. Hardlopen. Ik sluit mijn ogen en voel mijn lichaam. Aan de binnenkant van mijn ogen zie ik koeien die in het vroege voorjaar de wei in gaan. Ik zie een jongetje die voor het eerst zonder zijwieltjes fietst. Ik zie twee geliefden die elkaar op een donker balkon bij kaarslicht een eerste zoen geven. Mijn ogen gaan open. Ik ga hardlopen.

Voorzichtig zet ik mijn eerste passen op de natte straat. De bladeren van de glorieuze eik in de straat zijn nog niet opgeveegd. Het lijkt glad maar goed ik heb een geel hesje aan dus wat kan me gebeuren. De eerste stappen.. Ik voel me herboren. Ik merk dat mijn lichaam gelijk begint met het maken van endorfines. Oh.. geliefd pretstofje.. wat heb ik je gemist. Wat heb ik je nodig..

Ik loop richting het dorpje.. Wil je weten wat ik in het dorpje ga doen? Lees dan verder op: http://www.bigsmilerunning.nl/2015/11/hardloopblog_een_natte_droom/

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-11-25 om 09.25.58.png

Werk en plannen

Gepost door Ferry Segers op woensdag 25 november 2015 11:01

Het is niet handig, werken in ploegen. Nog moeilijker wordt het als de diensten tussendoor even veranderen naar een dagdienst, niet voor een hele week maar een dag tussendoor.
Je indeling van de dag klopt dan helemaal niet meer.
Je maakt nog fouten op je werk ook en raakt vermoeid doordat het ritme - dat door ploegen toch al niet meer klopt - verstoord raakt.
Ook kun je bepaalde afspraken en plannen niet doorvoeren.
En dus kom ik niet op de juiste manier aan mijn hardloopschema toe, net nu ik dacht het op orde te hebben.
Het gaat voortaan het weekend worden dat ik vast ga leggen en door de weeks niet meer plannen maar gaan wanneer het kan.

Guur rondje (2 reacties)

Gepost door Tante Jos op dinsdag 24 november 2015 14:32

Ken je dat....je lichaam wil gaan lopen maar je hoofd niet echt. Nou...zo'n dag had ik vandaag dus. Mijn lichaam vertelde me dat ik moest gaan lopen en om aan 2x in de week te komen MOEST dat ook echt van mezelf.

Het weer was ook niet echt uitnodigend....echt weer om met een warme mok chocolademelk op de bank te hangen onder een fleece dekentje. Gure wind....regen..kortom 1 en al somberheid maarrrr........ik MOEST en zou lopen!

Hop hop, omkleden en gaan!! Aan alle kanten de wind en regen in mijn gezicht gehad maar een lekker rondje gelopen. Het gevoel achteraf is altijd zo euhm...ja...bevredigend zeg maar.

Mijn resultaten van vandaag: Wink smiley

4,48 km - 00:36:55 - 7,28 km/u - 293 kcal

Foto's bij deze blogpost

IMG_20151124_142054.jpg

Team Holland: Tussenstand november 2015

Gepost door Arie op dinsdag 24 november 2015 09:43

Deze maand lopen we (dat zijn 71 deelnemers) Nederland niet dicht. Maar met nog 'n kleine week te gaan staat de teller al op 289 tegels en 3.142 kilometer.

Voor ons doel, om heel Nederland te betegelen, hebben we nog veel meer lopers nodig.

Hierbij geldt "elke tegel telt". En dat elke maand weer.

Meldt je aan bij Team Holland en loop met ons mee in je eigen omgeving.
http://hardloopspel.nl/#/groepinfo/1803

Of via: looptijden.nl => Community => Loopgroepen => Zoeken “Team Holland” => Aanmelden voor deze groep.

Veel plezier met tegelen,
Arie

Foto's bij deze blogpost

Team Holland 20151124, 289 tegels, 3142 km Team Holland.jpg

Een kilometertje extra

Gepost door Natasja van Otterloo op maandag 23 november 2015 09:12

Foto's bij deze blogpost

training 22 november 2015.jpg Natasja 22 november 2015.jpg

Naar een doel (3 reacties)

Gepost door Jeffrey R. Blankestijn op zondag 22 november 2015 19:37

Vandaag precies 4 maanden bezig met "mijn" fit programma. Levensverandering..

Ik ben begonnen met Evy hardlopen van 0-5, na die afgerond te hebben met een 5km "wedstrijd" Schollebosloop op 04-10-2015.
5km gelopen in 34min.

Niet de snelste prestatie, maar wel MIJN prestatie.
Ik kon in het begin nog minuut hardlopen. En nu kon ik 5km in 1x lopen. Wel was ik helemaal versleten, maar het was ook het begin van meer. Ik begon voor het eerst in mijn leven sport leuk te vinden.
En dat was hardlopen. Ook omdat mijn schoonvader het doet. En ik erg trots altijd op hem was hoe hij de marathon kon lopen!

Dat wil ik ook! maar hoe?
Voor mijzelf was het in eerste instantie niet om het hardlopen te doen, maar om af te vallen.
Ik was er klaar mee om 112kg te wegen!
Dit is niks nieuws voor mij, ik ben nooit "slank" geweest. Mijn top was zelfs 21kg. ongeveer 3 jaar geleden.

Nu (vandaag 22-11-2015)kan ik eindelijk zeggen dat ik onder de 100 ben. (99,6) smiley
Weleens waar net, maar ik ben er toch onder.
Het is alleen maar meer motivatie om meer af te vallen en mijn leven te veranderen. Maar wel zoals ik het wil! Normaal kunnen blijven eten, maar wel met mate.

Ik heb nog wel wat doelen:
  • zomer 2016 90KG wegen
  • stoppen of gestopt zijn met roken.
  • april 2016 10KM in het uur lopen op de 1/4 marathon in Rotterdam. Samen met mijn schoonvader.
  • april 2017 mijn eerste marathon in Rotterdam te lopen.Het liefst ook samen, maar vooral ikzelf.
  • snelheid verhogen.
  • geen doel, maar zo veel mogelijk verantwoord afvallen en meer sporten.

Van 4 maanden geleden nog geen 1 minuut gelopen naar 22-11-2015 15km gelopen in 1 uur en 40 minuten.
Voor sommige zal de tijd wat te lang zijn.
Ikzelf ben echt mega trots op mijzelf. Dat het me lukt zonder pijn. En voornamelijk in 1 keer, zonder maar 1x te stoppen. Maar wel in mijn eigen tempo.

Het gevoel dat je nadien heb, is eigenlijk iets "magisch" hierdoor heb je het gevoel dat je alles aan kan. Maar het is vooral een mega motivatie om door te gaan op deze weg.

Langzaam aan stukje bij beetje verder en sneller.
Op mijn eigen tempo, op mijn eigen manier.
Vooral voor mijn zelf, maar zeker ook voor mijn mooie vrouw en kinderen.

Jaap Assenberg, bedankt voor je tips en tricks maar ook voor het voorbeeld!
En natuurlijk mijn vrouw en schoonmoeder dat ze alles voor me regelen dat ik kan sporten.

Foto's bij deze blogpost

20151122_124024.jpg 20150723_191255.jpg

Heerlijk

Gepost door Kim op zondag 22 november 2015 16:59

Heerlijk een 3 km rondje gelopen. Zonnetje op de waterkoude dag, en lekker door het bos.
Mijn vader had het zwaar, zijn ademhaling was wat onrustig.
Wat mij weer een goed gevoel gaf dat ik nergens last van had. Maar oké, ik had ook niet in de ochtend spinning les gegeven, hij wel.

3,2 km in 20:02. Ik ben er blij mee!!!

Maar ik heb toch last van mijn benen... Kan me niet heugen dat ik last van spierpijn had in deze mate. Zelfs mijn knieën, enkels, kuiten.... Pfffff dat wordt ff doorbijten. Morgen is het anders ,toch?

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper