Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Just did it… STOCKHOLM! (running with world record-holder Paula Redcliffe!)

Gepost door Runhedwigrun op woensdag 1 juli 2015 18:13

Foto's bij deze blogpost

11429952_946254392102303_8068285943397981296_o.jpg

2015-06-28: Marquetteloop - Heemskerk

Gepost door Jan Bakker op woensdag 1 juli 2015 13:36

Het was de vijfde keer dat ik aan de start stond van deze leuke loop. Thuiswedstrijd van de Tata Steel runners. Ik had wel een goed gevoel over gehouden aan afgelopen woensdagavond, toen ik mij voor het eerst sinds een paar maanden weer in het trimloop circuit waagde. Toen 5,4 km, nu de in Heemskerk populaire 7km.
Een ietwat vreemde afstand, maar dus toch goed voor zo’n 600 lopers. Tel daarbij de lopers op de 14- en 21,1km en dan ga je toch zomaar richting de 1000. De Heemskerk halve is een officiële wedstrijdloop.

Het was prima weer om op de fiets van IJmuiden naar Heemskerk te gaan. Bij de pont kwam ik Berrie tegen, die ook dat plan had gevat. Berrie loopt zo’n beetje alles wat er in de IJmond regio te lopen valt en doet dat doorgaans in een heel aardig tempo.
De regen leek onderweg wel te grijpen, maar er viel geen spatje.
In sporthal De Waterakkers was het al een gezellige drukte toen ik er rond 10:45 uur arriveerde. Er waren ook al een fors aantal Tata Steel runners, waaronder toch ook wel weer wat “nieuwe” gezichten. We zouden met 30 Tata Steel runners starten op de 7km en die stonden zo’n beetje allemaal op teamfoto die voorafgaand aan de loop gemaakt werd.
De sfeer was goed en ik had er wel zin in. Het was mijn bedoeling om er iets van 45 minuten over te doen en vooral zo pijnvrij mogelijk te blijven. Tijdens en na de wedstrijd.
Ik sprak voor aanvang nog even kort mijn tante, want mijn nicht (haar dochter) bevond zich eveneens in het 7km deelnemersveld.

Het startschot klonk om 11:45 uur en het Marquette parcours lag klaar om veroverd te worden. Ik kende het parcours goed. Ik liep er vijf keer eerder. De laatste keer in 2013 waar ik een mooie 37:19 liep. Harder liep ik op de 7km nooit.
Zo’n tijd was voor nu utopisch, maar op km 1 zat ik wel op de 5:30 min/km. Dat was eigenlijk te snel voor nu, maar ja, dat euvel heb ik vaker. Er zijn toch uiteindelijk genoeg 10km runs geweest waarin ik alle kilometers onder deze tijd liep.
In het fraaie Heemskerkse Rendorppark liepen Tata Steel runners Henk en Anja me bijna onopgemerkt voorbij. Ik probeerde wel aan te klampen, maar met de Noordermaatweg in zicht leek me dit niet verstandig.
Het viel dit jaar nog enigszins mee met de wind op deze lange polderweg met nauwelijks beschutting. Je loopt over een soort verlaagde dijk. Ik werd meer ingehaald, dan dat ik zelf inhaalde, maar hoefde gelukkig niet te stoppen. Ik had voor onderweg een bidon met water meegenomen en dat was geen slecht plan. Het was wat benauwd en er viel zo nu en dan een spatje, wat ik dan wel lekker vond.
Na de Noordermaatweg, voor mij het punt waar je dan “terug gaat” in het parcours hadden we wel een stuk wind tegen, dus even ploeteren. Net na de fameuze Patatoloog konden we van de Alkmaarseweg af richting de Marquettelaan en dus richting de finish.
Er liep al geruime tijd een dame op zo’n 50 meter voor me in een Tata Steel shirt die de laatste goeie 1,5km een mooi richtpunt werd. Op het bordje 200 meter liep ik naast haar en had zowaar nog over om er bij weg te lopen. Net voor het bordje van 100 meter zag ik in de bocht mijn tante en neef staan, gooide er eerst een high-five uit en trok daarna een spurt waar Usain Bolt jaloers op zou wezen. Dat had ik dus nog over. Goede zaak, want vanaf nu zal er weer aan de snelheid gewerkt gaan worden en zo langzaamaan ook naar de serieuzere afstanden >10km. Ik klokte zelf 43:53, dat officieel 43:47 werd.

Na mijn 7km ben ik nog even het parcours in gegaan om “onze” 14- en 21,1km lopers aan te moedigen en zag en sprak en passant ook mijn nicht nog even bij de sporthal. Ik zag dat heel veel bekenden hadden gekozen voor deze afstanden. Twee x of drie x het rondje. De altijd gezellige nazit moest ik laten schieten, maar ik fietste met een goed gevoel (en spierpijn) naar huis.
De Pierloop komt in het vizier. Zaterdag 12 september in mijn thuishaven IJmuiden.
Eind van deze maand starten er alweer trainingsloopjes over dit parcours, dus hopelijk ben ik er dan klaar voor. Aan de zin zal het niet ontbreken. Die is er!
Kijken of er in juli en augustus nog her en der leuke trimloopjes zijn met afstanden < 10km. Tips zijn welkom!

Jan, 01-Juli-2015

Prima weer voor een rondje!

Gepost door Elco Vdb op zondag 28 juni 2015 19:08

Een beetje warm maar toch weer de moeite waard om te gaan! Op naar de 10 km tijdens de singel loop Breda !Thumbs up

Foto's bij deze blogpost

Breda Park.jpg

Langer lopen

Gepost door Ferry Segers op zondag 28 juni 2015 18:34

Het gaat warm worden, vandaag was het ook een heerlijke dag. Wat heb ik een drukke week gehad en wat smacht ik naar een beetje rust.
Ook smacht ik naar het hardlopen.
Mijn schema had ik niet kunnen halen maar daar had ik al een beetje op gerekend. Ik heb slechts een enkele dag gelopen en dan ook nog maar 3 kilometer dus het moet vandaag gebeuren.
Ik heb de 13 kilometer op de planning, een leuke route maar al een paar weken niet zo'n afstand gelopen. Aangezien ik volgende week zondag een wedstrijd van 10 kilometer ga lopen moet ik wel weten of ik het zal overleven. De 13 kilometer volbrengen in een rustig tempo moet er wel voor zorgen dat ik de 10 kilometer zeker goed zal volbrengen.
De eerste 3 kilometer lagen wat onder de 10 kilometer per uur, het was best al warm maar ik ging me niet teveel overhaasten. Na de derde kilometer ben ik meer dan 10 kilometer per uur gaan rennen en hield dit tot aan de tiende kilometer vol. Na de elfde ging het verder omlaag en toen ik even stopte om een petje op te rapen en het aan de voorbijfietsende vader af te geven ging het een stuk minder. Ik kreeg de verzuring in mijn benen. Dat was mijn eigen schuld, ik had geen drinken meegenomen. Besloten om later naar Decathlon te gaan voor een belt met flesjes.
Uiteindelijk toch 9,72 kilometer per uur gerend terwijl ik geen hoog tempo wilde gaan lopen. Een mooie tijd voor een afstand van 13 kilometer. Ik wil wat verder gaan lopen maar dat gaat wel pas na de wedstrijd gebeuren, nu heb ik slechts een 10 en een 3 kilometer staan.
Wordt vervolgd.

Best pittig!

Gepost door Tante Jos op zondag 28 juni 2015 18:06

Vandaag voor de eerste keer wezen lopen met de app. Na wat geklooi met de app....enthousiast van start gegaan en het leek me best mee te vallen..(toen wist ik nog niet dat het zou eindigen met 1 minuut hardlopen).30 seconden hardlopen ging goed maar de eerste minuut hardlopen viel me zwaar...ook niet helemaal uitgelopen....maar ik had besloten dat ik naar mijn lichaam zou luisteren...ik had echt al lang niets meer aan sport gedaan. Aan het einde van de training toch een minuut hard gelopen dus trots op mezelf enne....donderdag weer!
(Loopmaatje)

lekker gelopen

Gepost door Ronald Spijkers op zondag 28 juni 2015 10:26

Zo vandaag lekker gelopen en eindelijk een rondje gevonden dat een klein stukje meer is dan 10km namelijk 10,299km
Dus dat rondje houd ik er in om een 10km duurloopje te doen.
Het was wel redelijk warm in de ochtend met volop zon
Nu een nieuw schema gekozen om voor en 10em te trainen.
Hoop dat dit gaat lukken.Theeth smiley

Van Bank tot Bankloop 5 km

Gepost door Eric van Gool op zondag 28 juni 2015 09:26

De omstandigheden waren voor mij zwaar. Veel wind en hoge temperaturen. Mijn voornemen om 4:20 min per km te lopen zal een opgave worden. Maar wat blijkt ik heb 4:19 per km gelopen. Het parcours was iets lang maar met 21:57 ben ik tevreden. Als het exact 5 km was had ik 21:40 gelopen. Een leuk evenement.

Statistieken van deze tijd

Afstand
5.000 m
Tijd
00:21:57
Snelheid
13,67 km/u
Calorieën
328 kcal

Marathon Sneek

Gepost door Arjen Hamstra op zaterdag 27 juni 2015 22:22

Eerste marathon is een feit! Ondanks een blessure toch nog een tijd van 4.10

Foto's bij deze blogpost

image.jpg

BigMouthRunning.. for bears..

Gepost door berry peters op zaterdag 27 juni 2015 08:06

Vroeg of laat moest het een keer gebeuren. De wapenwedloop tussen mijn trainers en mij was eindelijk in een impasse geraakt. Zij gaven zwaardere training, die ik dan weer kritisch bekeek in mijn blogs. Waarop zij dan weer met nog meer ongein op de training kwamen en ik natuurlijk daar weer lekker over heen ging in een volgende blog. Ik had eerlijk gezegd geen flauw idee hoe lang ik dat nog op een leuke manier kon volhouden. En toch nog fatsoenlijk kerstmis zou kunnen vieren.. Blijkbaar waren zij er ook helemaal klaar mee.

Vorige week net voor een training vroegen ze me opeens of ik de training kon overnemen. Ik schrok.. maar eh.. hoe moest dat dan? Daar stond ik dan met mijn grote mond. Ik kon zien dat zij daar wel lol in hadden. Ze hadden me even stil gekregen en dat komt vrij weinig voor.. kan ik je vertellen. Nou ja, de laatste tijd wat vaker maar dat is een ander verhaal. Ik besloot om het maar even te laten bezinken en te kijken hoe ver ik zou komen. Gelukkig deed Piet deed de tijd voor me en Paard hielp me met de route. Prima gedelegeerd. Bevredigend was het echter niet.

Na afloop van de training nam ik me voor om de volgende training helemaal zelf te doen.
Wil je weten hoe ik dat deed? Kijk dan op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/06/26/bigmouthrunning-for-bears/

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper