Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Trail running Sunday

Gepost door Terry Tzintzoglou op woensdag 26 november 2014 13:21

24km. Wat een heerlijke dag was het!

Foto's bij deze blogpost

10635739_670489289734546_329677844141442875_n.jpg

"In onze broekzak"

Gepost door Margo Hermans op woensdag 26 november 2014 07:37

Foto's bij deze blogpost

20141126 Kieldrecht margohermansdotcom.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
11.863 m
Tijd
01:04:50
Snelheid
10,98 km/u
Calorieën
868 kcal

Nieuwe blogger? (2 reacties)

Gepost door Janne op zaterdag 22 november 2014 10:39

In hun zoektocht naar een nieuwe blogster, hebben de meiden van www.stoerevrouwensporten.nl een blogwedstrijd uitgeschreven. Ik ben uitgekozen om mee te mogen doen hihi.
Ik heb mijn mudmastersblog van hieronder ingestuurd.
Ik zou het heul fijn vinden als jullie op onderstaande link willen klikken en helemaal onderin via het Facebook, Twitter oid logo wil stemmen smiley

http://stoerevrouwensporten.nl/blogs/obstacleruns-onze-blog-long/

Foto's bij deze blogpost

janne.jpg

alpe duez 2015

Gepost door Dymphna van Houten op vrijdag 21 november 2014 17:11

ik ben nu aan t trainen voor de alpe duez 2015 en in oktober 2015 de hele marathon van amsterdam.

zeven heuvelen

Gepost door Fred dokter op donderdag 20 november 2014 16:00

Lang naar uit gekeken en eindelijk is het weekend van de zeven heuvelenloop aangebroken.
We hebben een b&b besproken op de berg en dalse weg op ongeveer 1.5 kilometer van de start. We arriveren op zaterdag om 10 uur bij de b&b en installeren ons daar. S'middags gaan we lekker de stad in en doen een stadswandeling en ter afsluiting nog een bezoek aan het muzieum om totale duisternis te ervaren. S'avonds lekker eten bij tante koosje en dan op tijd naar bed.

Op zondag op tijd uit de veren voor de loop. Om 12 uur gaan we naar de start en ik loop nog even door om het tshirt te halen dat ik besteld heb. Helaas regent het de hele dag al een beetje. Gelukkig heb ik voor na de loop droge kleding in mijn tas gestopt. Ik gok op een tijd rond de 1 uur en 13 minuten.

Om 13:15 klinkt het startschot heel ver weg en ik schuivel vanuit het groene startvak naar de start. En om 13:27 ben ik bij de start en ga door de trechter de eerste meters tegemoet. Ik heb looptijden.nl aangezet en luister naar de aanmoedigingen van Dolf Jansen die zegt dat ik prima bezig ben en de eerste kilometer in ruim 12 kilometer per uur heb afgelegd. Dit geeft de burger moed en loop lekker door. Het vals plat voel ik wel maar de 2e kilometer gaat ook lekker.Het gaat redelijk lekker tot ik op de postweg aankom en merk dat mijn rechterschoen er los gaat zitten. Helaas moet ik stoppen en mijn veter strikken.

En we gaan weer verder. Chips zit mijn veter weer los. Nog een keer mijn veter strikken. Dit zie ik terug in mijn kilometertujd nog maar 10.6 kilometer per uur.

Gelukkig kan ik het in de laatste kilometers weer wat goed maken.
Eindtijd 1 uur 15 minuten en 38 seconden. Ben erg trots op mezelf.

S'avonds weer lekker gegeten bij tante koosje .
Op maandag de route van de loop nog een keer met de auto gereden. Nu zie je pas hoe steil het was.

Foto's bij deze blogpost

20141116_144417.jpg

Bijna een jaar verder na mijn laatste bericht. (3 reacties)

Gepost door Elsy Vriens op woensdag 19 november 2014 10:01

Leuk om mijn oude berichten te lezen en ook tijd voor een update.
Inmiddels loop ik al weer een tijdje met het Adidas Smartrun horloge en het werkt geweldig. Samen met de bluetooth oortjes van yardbird heb ik ook gewoon muziek.

En ik kan al 7,5 km. hardlopen met af en toe wandelen tussendoor. Dus het gaat lekker smiley

met vallen en opstaan

Gepost door Lieke De Graaf op maandag 17 november 2014 21:35

Vanavond na een lastig wiskunde examen mijn hoofd even leeg maken met een rondje lopen. De eerste kilometers gingen opzicht redelijk snel voorbij. Tot ik een andere hardloper tegen kwam. Hij was veel sneller dan ik was. Maar toch probeerde ik hem bij te houden. Dit lukte opzicht redelijk goed, tot dat ik zijsteken kreeg. iets minder, ik was afgeleid, moe, en in mijn eigen gedachtes verzonken en POEF voor dat ik het wist lag ik op de grond. Gelukkig niks ergs gebeurd op een paar schaafwonden na.
Een leermomentje voor mij; hou je eigen tempo aan, ga niet harder lopen dan je aan kan, natuurlijk kan je over je eigen grenzen heen stappen. Maar blijf toch realistische nadenken.
aldus, ben ik toch trots op mijn resultaat vandaag.

Zevenheuvelennacht (3 reacties)

Gepost door Els Kooi op maandag 17 november 2014 18:22

Jajaja, en ook die werd gelopen. De nacht: goed voor zeven kilometers en tenminste drie echte bulten.

Een tijde terug was ik al eens met een aantal leden van de loopgroep op parkoersverkenning geweest in Nijmegen. Het was gezellig druk die dag met allemaal lopers, die al dan niet in groepjes hetzelfde plan bleken te hebben opgevat.

De testrun pakte uiterst verrassend gunstig uit door hem samen met loopmaatje S. te lopen. We horen allebei tot de tragere lopers uit de groep, maar samen wisten we er voor ons doen zelfs 'bultopwaarts' nog een behoorlijk tempo in te houden. Het leverde me die dag zelfs een PR op, nog niet eerder had ik deze afstand sneller weten te lopen dan 54 minuten en dus zette ik mijzelf een nieuwe richttijd van 53 minuten voor deze 7 kilometer. Blij over onze resultaten hadden we besloten dat we deze tactiek voor D-Day ook zouden hanteren.

Dus togen we afgelopen zaterdagavond naar Nijmegen. In tegenstelling tot eerdere berichten bleef het die avond droog. En hoewel het fris was, was het niet buitensporig koud. Vlak voor het startvak openging gaven we onze rugzakken met reserve warme kleding af bij de garderobe tenten en trokken naar het oranje (achterste) startvak. Iets meer dan een kwartiertje na de start kwam ook hier de boel in beweging en konden we langzaam op weg naar de start die we ergens om 19.17 uur passeerden.

We hadden een mooi contstant maar niet al te gek tempo richting bult nr. 1. Daar zouden we het tempo iets laten zaken maar wel streven om alle bulten hardlopend te gaan bedwingen om de laatste twee kilometers gebruik te maken van de zwaartekracht.
Er gebeurt iets bijzonders als je het idee een bepaalde tijd te willen lopen loslaat en gewoon op gevoel gaat lopen. De kans op een goede tijd of zelfs PR was sowieso aanwezig. Wanneer je belangrijkste zorg is in de gaten te houden of de ander die ongeveer even snel is het nog goed bijbeent en de adem onder controle heeft en of ze voldoende ruimte heeft om prettig te kunnen lopen, wordt je aandacht verlegd en zolang dit allemaal nog steeds wordt bevestigd met 'ja, goed!' of bijgestuurd met 'iets langzamer' of 'inhalen?' zie en ervaar je meer van je omgeving. En zo kwamen we bij de feeeriek verlichte tweede bult waar de klassieke muziek ons verwelkomde.
"Wat een K## muziek!" mopperde mijn maatje, die duidelijk niet van de klassieke muziek was hartgrondig. Wat mij een enorme lachbui ontlokte. Ik ben min of meer opgegroeid met klassieke muziek en hoewel ik niet zo direct de juiste componist erbij wist te plaatsen, moet ik dit heel vaak hebben gehoord op zondagochtend. Donker was het er ondanks de prachtige lichtjes ook, dus was het ook nog een oefening in vertrouwen. Maar in elk geval konden we zien waar de weg afboog en na een slok water uit mijn bidonnetje konden we er weer helemaal tegenaan.

En daar kwam bult drie. Die waren we even vergeten, of misschien hadden we hem verdrongen! Dit is ook de enige bult waar we een heel kleine stukje hebben gewandeld. Maar vanaf toen was het bultafwaarts. De waterpost hebben we gelaten voor wat ze was, we hadden zelf bij ons en het tempo zat er lekker in. Tijd om de boel af te maken, we roken de stal. In een vaartje dat later tussen de 10 en her en der soms 11 km/uur bleek te liggen stuiterden we 2 kilometer lang de bult af.

De finish kwam in zicht. "Ik heb geen puf meer hoor! Ga jij maar als je wilt!"zei mijn loopmaatje. Maar mijn kop stond daar niet bijzonder naar. Ik had de energie er wel voor, maar het paste niet bij mijn energie van het moment om vooruit te snellen. We hadden dit samen gedaan, dus we zouden samen die finish over. Maar in zicht van het 200 meter bordje bedacht mijn maatje zich, ze wilde zich niet laten kennen dus toen ze zich alsnog in de versnelling zette pikte ik het tempo ook op. Seconden na elkaar kwamen we de finish over. De chipmail gaf 51.55 minuten aan. Ruim een minuut sneller dan mijn 'stoute dromen' richttijd van 53 minuten, geweldig!

Het was nog best een end wandelen van de finish naar de medailles en drankjes en ondertussen werd het ook een kwestie van tussen 'selfie' en
'groepie' producerende, tot stilstand gekomen lopers door manoevreren. "Wat bezielt al die mensen om uitgerekend vanavond allemaal tegelijk in Nijmegen te willen lopen?" grapten we.

Al snel kwamen we trainers Rob en Tom tegen. Tom had die avond succesvol een gesponsorde poging ondernomen om ten behoeve van Gezondelongen onder de 25 minuten te lopen en daarmee een leuk geldbedrag opgehaald. Ook de andere loopgroepmaatjes die al eerder waren gestart hadden hun eigen enthousiaste verhalen.

Dit was weer een heel nieuwe en positieve ervaring in mijn eerste loopjaar dat begin december rond is. Ik kijk al uit naar de Montferlandmidirun van 7,5 km begin December.

Langs Berg en Dal klinkt Loopgeschal (4 reacties)

Gepost door Peter de Haan op zondag 16 november 2014 22:41

Nadat het lot mij twee maanden geleden een startbewijs voor de Damloop-by-Night in de handen speelde, was het onlangs andermaal bingo! De grote Looptijden-sweepstake leverde mij opnieuw een startbewijs op: dit keer voor de magische Zevenheuvelenloop ten zuidoosten van Nijmegen.

Veel had ik natuurlijk al gehoord over dit hardloopfestijn. Het parcours zou fantastisch mooi zijn, en uitermate uitdagend door de vele beklimmingen en afdalingen. Het zou ook massaal zijn: ruim 30.000 enthousiastelingen zouden over het geaccidenteerde parcours gaan snellen. Per definitie is een dergelijke grootschalige loop niet helemaal mijn kopje thee, maar ik vind het toch altijd wel leuk om aan zoiets dan één keertje mee te doen. Net zoals Bernard Hinault die almaar zei dat hij een bloedhekel had aan Paris-Roubaix, ‘m uiteindelijk één keer reed en ‘m en passant dan maar won ook…

Ook zou het parcours mij een trip down memory lane brengen: in 1995 liep ik samen met mijn neef Michael en enige tienduizenden anderen de Vierdaagse van Nijmegen, en dag 3 (de Dag van Groesbeek) leidt de wandelaar steevast over de Zevenheuvelenweg vanuit Groesbeek richting Berg en Dal. Ik vond het toen een fantastische belevenis.

Waar destijds in juli 1995 de zon volop scheen en de temperatuur opliep tot 35 graden Celsius, zouden de hardlopers het vandaag moeten doen met een door de wolken verduisterd zwerk, een koude sproeiregen en een temperatuur die de 10 graden niet zou overschrijden. Het kan verkeren!

Met een mix van ‘anxiety’ en ontspanning in het lijf reisde ik vanmorgen per trein af vanuit Gouda naar de Keizer Karelstad. Er waren vandaag extra treinen ingezet, en deze reden via een aantal tussenstops door naar Nijmegen als eindbestemming. Ik hoefde derhalve niet over te stappen en kon al sluimerend op mijn dooie gemakkie filosoferen over wat vandaag mij brengen zou.

Eén conclusie had ik al snel getrokken: ik zou vandaag niet voor de snelle(re) tijd gaan. Vorige week in Zoetermeer had ik mijn ‘topprestatie’ al geleverd onder perfecte omstandigheden. Die omstandigheden waren er vandaag simpelweg niet, dus leek het niet opportuun om te gaan voor een New Era PR. Nee, vandaag zou ik gewoon lekker gaan lopen en lekker gaan genieten!

In de ons toegewezen Keizer Karel Parkeergarage kleedde ik mij om en doodde ik de nodige tijd met inlopen en het toedienen van de noodzakelijke doping. Voordat hier op het Looptijden-platform een collectieve verontwaardiging losbarst: ik doel hier op een banaan, twee mueslirepen en het nodige water… Daarnaast was de lage temperatuur in combinatie met het vochtigheidsgehalte van de lucht inmiddels flink op mijn blaas geslagen, dus ook het toilet moest met enige regelmaat worden gefrequenteerd. Voor het verlaten van de parkeergarage hulde ik mij nog in een vuilniszak waarin ik daags tevoren met vaste hand de arm- en hoofdopeningen had geknipt. Met deze outfit was ik er he-le-maal klaar voor!

Even voor 13:00 uur hobbelden wij en groupe naar het (Rode) startvak. Daar zou het Grote Wachten gaan plaatsvinden tot de start om 13:40 uur. Tijd zat dus om al kleumend nog even wat keuvelpraatjes op te tuigen met deze en gene over U-raadt-nóóit-wat-voor-onderwerp.

Uiteindelijk kwam ook het rode startvak in beweging (ik heb geen startschot gehoord!) en was de Zevenheuvelen-vuurdoop voor schrijver dezes eindelijk daar. Omdat mij van te voren was wijsgemaakt dat de eerste 5km vals plat omhoog zouden gaan vertrok ik met een uiterst rustig tempo van net boven de 10km/h. Zo kon ik lekker om mij heen kijken naar al het moois wat deze loop mij te bieden had.

De eerste kilometers waren zoals ik al had verwacht erg rommelig. De massa hield er zoveel verschillende tempo’s op na dat het moeilijk was in het ritme te komen. Voor mij is dat altijd onprettig, maar door de door mij gekozen snelheid bleef ik me toch relatief lekker voelen. De eerste 5km over – inderdaad – vals plat werd dan ook op het dooie gemak voltooid in 29:15….

Na bijna 6 kilometer sloeg de meute linksaf om oostwaarts langs de golfterreinen richting Zevenheuvelenweg te koersen. Hier werd het ook een stuk smaller en dus nóg rommeliger. Tot overmaat van ramp knalde ik bij de verversingspost op een stel hardlooptoeristen die meenden tot complete stilstand te moeten komen bij het aanpakken van hun vloeibare versnapering. Klojo’s! Nadat ik mijzelf had opgeraapt vervolgde ik gelukkig ongeschonden mijn weg, maar niet voordat ik in woord en gebaar van mijn grote ongenoegen had blijkgegeven. Arranraja: stond dit gedonderjaag al op jouw ergernissen-hitlijstje? Zo niet, dan bij deze aangemeld.

Op 7km gingen wij (andermaal) linksaf, de beruchte Zevenheuvelenweg op. Dit was voor mij een herbeleving van 19 jaar geleden toen ik deze weg al wandelend aflegde. Die prachtige beelden van mensenmassa’s voor je uit op de glooiende weg vergeet je ook niet snel.
Ik voelde mij vandaag na 7 rustige kilometers nog zó lekker dat ik al deze heuvels uitstekend kon verteren. Met een goede korte pas de bergjes op en met nog steeds niet al te lange pas op verhoogde snelheid de bergjes weer af. Heerlijk!

Na ongeveer 9km was er weer een bocht naar links en werd de weg weer ernstig smal. Ook hier was een drankpost en daar ontstond weer een hoop ergernis vanwege de vele mensen die meenden daar tot volledige stilstand te moeten komen. Dit keer kon ik echter zonder problemen passeren.

Op 10km (voltooid in 57:10) sloeg het gezelschap rechtsaf voor nog een laatste venijnige klim, die weliswaar op een gegeven moment afvlakte maar door veel mensen toch als zwaar werd ervaren. Ik voelde mij echter nog zo goed dat ook die puist zonder problemen werd bedwongen.

De laatste 4 kilometer gingen vervolgens heuvel-af tot aan de finish in Nijmegen. Nadat ik 11 kilometer lang lekker comfortabel en gecontroleerd had gelopen, ging nu nog even flink het gas erop.
Na 15 behoorlijk relaxt gelopen kilometers passeerde ik de eindstreep in een netto tijd van 1:23:23. Dat was 4 minuutjes langzamer dan vorige week in Zoetermeer, maar zoiets had ik van tevoren allang verwacht. In plaats van krampachtig te proberen die tijd van vorige week te verbeteren, had ik juist een heerlijk opgebouwde relaxte race gelopen en een prachtige negatieve split afgeleverd!

Na deze mooie Zevenheuvelentocht (mijn 16e georganiseerde wedstrijdloop dit jaar) staat er dit jaar voorlopig nog maar één wedstrijd op het programma. In Zoetermeer zal ik op de laatste zondag van deze maand weer 5km wegtikken tijdens de 3-Plassenloop. Daarna is er niets meer gepland. Maar U weet inmiddels hoe dat met mij gaat…..

7 Heuvels, 1 Hoogtepunt (4 reacties)

Gepost door Jaco Rip op zondag 16 november 2014 21:44

Het is zondagochtend, 8 uur. Mijn wekker gaat. Langzaam, heel langzaam word ik wakker. Vandaag is de dag, herstel, vandaag wordt mijn dag. Hier heb ik de afgelopen 2 1/2 maand naartoe geleefd. De Zevenheuvelenloop in Nijmegen, één van de grootste wedstrijden in Nederland. Er doen naar verluidt 35000 mensen vandaag mee op het snelste 15km-parcours ter wereld. En ik? Ik ga ervoor, een nieuw PR. Het staat nu nog op 1.05.48.

Een half uur nadat mijn wekker is gegaan zit ik beneden bij mijn moeder, het ontbijt is naar binnen gewerkt en de tas ingepakt. Ik word een beetje nerveus. Wat gaat het worden? Hoe steil zijn die heuvels? Ik heb natuurlijk al bij verschillende kennissen wat informatie ingewonnen, maar ieder mens beleeft de race anders. Dan is het kwart over 9, de reis gaat beginnen. Mijn moeder brengt me (hoe lief!) naar station Bergen op Zoom, waar ik tegen tienen op de trein stap. Na een overstap in Roosendaal (gepland) en een overstap in Den Bosch (ongepland) sta ik uiteindelijk om kwart voor 12 op station Nijmegen, waar ik (en nog honderden anderen met mij!) uit de trein stap. Het avontuur gaat beginnen.

Snel loop ik door de regen (die veel lichter is dan ik had verwacht) naar het gebouw waar voorheen de SNS-Bank zat om mij om te kleden en op looptijden- en WhatsApp-vriend Matthijs en zijn vriendin Everdien te wachten. Al snel heb ik mijn trainingspak uit en de noodzakelijke spullen in mijn broekje of hand, maar waar blijft het duo? Na een tijdje gewacht te hebben besluit ik om 5 voor half 1 toch maar een toilet op te zoeken en richting de Groesbeekseweg te lopen. Dit is allemaal vrij snel gebeurd, waarna ik in de lichte regen warm ga lopen. Het gevoel is goed voorlopig, maar hoe zal dat straks zijn? De klok tikt ongenadig door, het tijdstip van 1 uur komt steeds dichterbij en ik besluit dan ook om mijn startvak (geel) op te zoeken. Nog even geduld!

Daar ben ik dan, ik sta in mijn startvak. Normaal gesproken gieren op een moment als dit de zenuwen door mijn keel, maar nu ben ik gek genoeg ontzettend ontspannen. Ik hoor geen startschot, maar ineens komt de menigte in beweging. We wandelen langzaam naar de startstreep. Ik grap nog met twee heren dat we dit tempo best het hele stuk vol zouden kunnen houden. Het duurt ondertussen wel heel lang voor we over de startstreep gaan, de klok tikt al naar de 10 minuten! Daar is 'ie dan eindelijk, de startstreep. Door de zandloperstart (wat een geweldig idee is dat toch geweest!) heb ik gelijk redelijk de ruimte, ook al lopen er echt zo'n 2000 man en vrouw voor me. De eerste kilometers gaan soepeltjes, 4.22 en 4.24. Dan zie ik het eerste grote obstakel opdoemen, het vals plat omhoog tot aan het 5km-punt. Ik schakel een heel klein tandje terug en verhoog mijn pasritme een heel klein beetje. Dit werkt, kilometers 3,4 en 5 gaan in 4.23, 4.27 en 4.30. De doorkomsttijd op 5 km is bijna precies zoals ik hem gepland had, 22.06 (ik had gehoopt op laag in de 22). Niet lang daarna sla ik linksaf, de Derdebaan in. Deze weg loopt lekker vlak en op het 6km-punt staat er bovendien een drankpost. Ik pak op mijn gemak een AA-Drink en een water en drink deze wandelend leeg. Gelijk daarna pak ik mijn oude tempo weer op en voor ik het weet komt de volgende afslag naar links eraan, waar hij ligt te wachten, de gevreesde Zevenheuvelenweg. Ik sla linksaf......

Gelijk na de afslag kijk ik met aardig wat ongeloof naar de eerste heuvel. Wat een puist is dat zeg! Dat wordt echt een gruwelijke klus om het tempo hier ook maar enigszins vast te houden. Toch slaag ik erin om me aan mijn strategie te houden. Kleine pasjes naar boven, niet te hard van stapel lopen. Ik zie af, maar weet toch te genieten. Ik haal mensen in, ik zie de top van de heuvel al. Bovenop ontvouwt zich een schitterend schouwspel voor mij. Wat een prachtig gezicht, al die verschillende kleuren in de natuur en natuurlijk al die mensen die er bont gekleurd doorheen rennen. Naar beneden is een eitje, zonder enige moeite te hoeven doen zie ik gewoon snelheden van boven de 18 per uur op mijn horloge verschijnen. Zo loop ik door naar heuvel 2, die ik op dezelfde manier aanval. Ook deze gaat goed, nog 1 helling op deze weg en ik kom alweer bij de volgende drankpost na 9 kilometer. De laatste helling van de Zevenheuvelenweg lijk ik op te vliegen, wat haal ik een hoop mensen in! Ik controleer mijn hartslag bovenaan de helling en zie waardes van net boven de 180 staan. Het is dus zwaar, maar ik zit nog niet op mijn maximum. Daar is de volgende drankpost alweer, ik pak weer een bekertje AA en een bekertje water, die ik wederom bewust wandelend leegdrink. Ik word aangemoedigd door een aantal vrijwilligers en steek mijn duim omhoog. De strook van de drankpost is na een kleine halve minuut voor mij weer ten einde en ik begin weer mijn tempo te pakken. Nu nog één zware helling en dan is het vol gas bergaf. Maar eerst kom ik door op 10 km, waar mijn tijd 43.55 is. Ik zit 1 tel onder de doorkomst van mijn huidige PR, maar ik weet dat ik nu de winst kan gaan pakken. Alleen die laatste helling nog even....

Ik sla rechtsaf, net als de menigte om mij heen. Gelijk doemt hij op, de laatste loodzware kilometer omhoog. Ik loop al redelijk links, maar eenmaal op de helling moet ik nog verder naar links uitwijken om de complete menigte te kunnen inhalen. Ik stamp onvermijdelijk door de plassen, maar lijk omhoog te vliegen in vergelijking met de rest van de lopers. Mijn ademhaling is nog steeds onder controle en ik zie op mijn klokje snelheden van tussen de 12.5 en 13 per uur staan, wat me ontzettend verbaast. Hoe kan ik dit tegen deze steile helling volhouden? Binnen een paar minuten ben ik op de top van de helling, waar het punt van de 11 km ligt. Ik had hier in mijn planning opgenomen dat de kilometer in 5.00 minuten zou gaan en ik door zou komen rond de 49 minuten (misschien net eronder), maar wat ik zie overtreft mijn stoutste dromen. De kilometer is in 4.43 gegaan en ik kom door in 48.38, ongelooflijk! Nu weet ik het zeker, ik ga een nieuw PR lopen. Ik sla weer linksaf net voorbij hotel Erica in Berg en Dal en zie hoe de weg langzaam maar zeker omlaag loopt. Ik heb niet het idee dat ik versnel, maar toch gebeurt dat ongemerkt. Kilometers 12 en 13 gaan in 4.08 en 4.09. Ik loop zwaar te ademen, maar voel aan alles dat ik de zaak onder controle heb. Ik kan zelfs (nu bewust) nog wat versnellen. Op het moment dat ik precies een uur onderweg ben, zie ik een afstand van 13.8 km op mijn horloge staan. Ik knal door en 200 meter verder zie ik mijn tijd over de 14e kilometer, 3.56! Nog zo een kilometer en ik ga onder de 1.05. Ik blijf gas geven en storm rechtsaf, de Groesbeekseweg weer op. Ik blijf mensen inhalen, hoeveel zou ik er al ingehaald hebben? Toch zeker een paar 100! De borden geven de afstand tot de finish aan, maar ik tel af in minuten. Nog 3, nog 2 1/2, nog 2, nog 1 1/2, nog 1.... Even moet ik nog inhouden, als ik in volle sprint (tegen de 20 per uur!) ineens iemand in mijn baan zie komen. Ik wijk snel uit en kom nog steeds in volle vaart richting de finish. De brutotijd is te zien, maar die interesseert me niet. Ik heb geen 1.15 en een beetje gelopen, ik klok af op 1.04.46! Mijn horloge geeft wel aan dat ik 15.03 km heb gelopen, maar GPS is nou eenmaal Geen Precies Systeem. Ik ga zwaar vermoeid, maar volmaakt gelukkig tegen een hek aan leunen. Ik loop langzaam door en krijg een flesje AA en een welverdiende medaille overhandigd. Dan loop ik door naar de kleedruimte, een overvolle Groesbeekseweg achter mij latend.....

Het is nu net half 10 geweest en ik ben ondertussen alweer 4 uur thuis. Als ik nu terugkijk op deze dag, dan is dat nog steeds met een ontzettend voldaan gevoel. Deze race ga ik nog heel lang in mijn geheugen houden, het was in bijna alle opzichten de perfecte race! Voor nu zeg ik gedag, maar wie weet, tot binnenkort..

Groeten, een intens gelukkige Jaco smiley.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper