Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Net even een ander stukje erbij.

Gepost door Cynthia spencer op zondag 14 september 2014 12:00

Lekker gelopen met hubbie. Ik had het wel zwaar vandaag in het begin. Maar toch ongeveer 12 km en een ander stukje erbij gepakt. Top! En sinds vandaag een nieuwe hardloop vriend erbij. Bedankt Arno voor je uitnodiging!

Gezellige Chaos bij de Goudse Singelloop

Gepost door Peter de Haan op zaterdag 13 september 2014 21:28

Gisteren 12 september verzamelden zich zowat 2500 lopers in de pittoreske Goudse binnenstad voor de 26e editie van de Singelloop. Nou ja, Singelloop: de loper komt wel een stukje over de Kattensingel maar daar is dan ook alles mee gezegd. Je zou het eerder De Goudse Straatjes- en Steegjesloop kunnen noemen, dat is een veel passender naam. Nee, dan Woerden: daar voert de plaatselijke Singelloop daadwerkelijk en geheel langs de buitensingels van de binnenstad. Maar dat terzijde.

In Gouda wordt gestart en gefinisht naast het prachtige 14e-eeuwse Gothische stadhuis midden op de driehoekvormige beklinkerde Markt. Het is een avondloop, en als laatste gaat de langste afstand (10km) om kwart over zeven van start.

Er is een grote diversiteit in afstanden: voor de jongsten is er een 1km- en een 2km-loop, en voorts zijn de afstanden 3.5, 7 en 10km, die in resp. 1, 2 en 3 rondjes worden afgelegd. Voor de hogere wiskundigen onder U: dat betekent inderdaad dat het rondje voor 3.5km en 7km iets is opgerekt ten opzichte van dat voor de 10km.

Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om aan de Goudse Singelloop mee te doen. Voor velen van mijn collega-Goudse-Runners is het jaarlijks de enige wedstrijd waarvoor zij te porren zijn. Een heel jaar lang wachten zij gespannen op de Dag van Inschrijving (de startnummers zijn binnen enkele uren uitverkocht) en vervolgens op de Grote Goudse Hardloopbeproeving.
Sommige anderen, waaronder ikzelf, lopen veel meer wedstrijden. Dit jaar had ik besloten mij niet in te schrijven, omdat verderop deze maand al de Geuzenloop op het programma stond. Bovendien is deze loop qua loop niet helemaal mijn kopje thee: het is een voortdurend draaien en keren, vooral in de binnenstad. De Amstel Gold Race is er niets bij.
Maar ja, toen mijn Goudse Runners-trainer Paul op het laatste moment moest afhaken vanwege een vervelende blessure was ik natuurlijk niet te beroerd om zijn startnummer onmiddellijk in te pikken! Wink smiley

Vlak vóór het stadhuis, precies op de plek waar jaarlijks de grote Noorse kerstboom wordt neergezet en waarvan de lichtjes op Kaarsjesavond worden ontstoken, verzamelden de Goudse Runners zich voor de warming-up. Dat betekende eerst een kilometertje en groupe dribbelen door de binnenstad, en vervolgens terug op de Markt de gebruikelijke opwarmoefeningetjes. Dat alléén al trok een hoop bekijks van het in groten getale aanwezige publiek. Wij waren er klaar voor, en dat lieten wij zien ook!

Om kwart over zeven, in een heerlijk avondzonnetje, werden wij dan weggeschoten(!) door een Heuse Hoge SponsorMeneer. Iets meer dan duizend enthousiastelingen worstelden zich al hakkentrappend, slaand, duwend en trekkend door de eerste honderden meters. Ik wist ook meteen weer de andere reden waarom ik deze loop wat minder vind! Ook was het behoorlijk warm voor zover je niet in de schaduw liep, maar ach dat is op zichzelf natuurlijk helemaal geen reden om te klagen...

Omdat ik deze loop als trainingsloop voor de Geuzenloop in Zoetermeer beschouwde ging ik bepaald niet als een raket van start. En jawel: dat heb ik tot het eind weten vol te houden! Het eerste rondje ging lekker langzaam in 17:19, het tweede ging ietsje minder lekker langzaam in 17:07, waarna ik toch weer in stijl afsloot in 17:18. Allemaal netto. Als ik dat optel kom ik op 51:44, maar Racetimer.eu (dankjewel Racetimer.eu!) snoepte er speciaal voor mij nog twee secondjes vanaf: 51:42…..
Geen supertijd, integendeel: vorig jaar ging het ruim 2 minuten sneller, maar ach ik heb gewoon lekker gelopen en genoten van alle aanmoedigingen van bekenden en onbekenden.

Na deze inspanning togen de Goudse Runners – zoals het hoort – naar het café, waar het nog lang onrustig maar vooral gezellig bleef!

Enne…..vanochtend vroeg was bijna iedereen weer paraat bij de reguliere zaterdagtraining! En geloof maar niet dat het een dooie-akkertjes-uitlooptraining werd: vooral diegenen die gisteravond gelopen hadden bekampten elkaar weer alsof het leven ervan af hing. Wink smiley

En dan nu op naar Zoetermeer, de Geuzenloop 10km op de 28e van deze maand. Doel: sneller dan gisteren, en het liefst onder de 50 minuten!

Nooit meer rennen?

Gepost door Paul Verstappen op donderdag 11 september 2014 21:30

Vorige week bij de orthopeed na een MRI-scan was een scheur zichtbaar in de binnenmeniscus van mijn linkerknie. Een scheur dus, geen scheurtje. Heb dáár vreemd genoeg geen pijn van, ja, toen hij er op drukte natuurlijk.
Volgende week opnieuw naar de orthopeed die dan samen met een bewegingsexpert gaat kijken of de kapotte meniscus er voor zorgt dat ik mijn knie anders belast als zou moeten. Dit zou dan gevolgen hebben voor alles wat daar omheen zit, en ik voel wel aankomen dat dit een "ja" gaat worden en heel wel de verklaring zou kunnen zijn waarom de pezen rond mijn knie nu al een jaar ontstoken zijn en blijven. En pijn doen.
Als dat inderdaad het geval is gaat ie er waarschijnlijk uit. Nalezend wat de functie van een meniscus precies is ben ik bang dat ik het hardlopen dan vaarwel zal moeten zeggen. Ik loop al zo lang, zoveel plezier erin en zoveel doelen nog. Tjonge, ik moet er niet aan denken.

Zijn er mensen op looptijden die me kunnen vertellen wat de gevolgen zijn als een binnenmeniscus er uit gaat?

Nice run!

Gepost door Cynthia spencer op donderdag 11 september 2014 11:51

11,5 km erbij vandaag. Ik ben er weer klaar voor vandaag!

Running Crew Rotterdam Feyenoord stadion

Gepost door joop Vermeer op woensdag 10 september 2014 21:07

Dit was een geweldige loop die je nooit meer vergeten kan kippevel!

Foto's bij deze blogpost

24519-thumb.jpg Joop.jpg 1622079_552758388157852_5624842821811995876_n.jpg Joop en Carola.jpg Foto´s Running 001.jpg Foto´s Running 002.jpg

Win één van de 200 startbewijzen Damloop by Night (4 EM) (143 reacties)

Gepost door Looptijden.nl op woensdag 10 september 2014 17:54

We mogen jullie regelmatig verblijden met startbewijzen voor leuke evenementen maar dit keer hebben we een wel héél leuke prijsvraag: we mogen tweehonderd (200) startbewijzen voor de Damloop by Night (van 4 EM) weggeven! Sterker nog, je krijgt er ook een gratis t-shirt bij.

Wat moet je er voor doen?
Niet zo veel, althans, volgende week zaterdag natuurlijk wel 4 Engelse Mijl lopen smiley.
Maar afgezien daarvan hoef je alleen maar even een reactie hieronder te plaatsen. Geef hierin aan waarom juist jij een startbewijs wilt hebben en hoe de Looptijden.nl app hardlopen voor jou leuker maakt.

Ow ja, de wedstrijd is al zeer binnenkort (zaterdagavond 20 september), dus je hebt tot en met zondag de 14e om te reageren! Hou daarna je mail goed in de gaten want we hebben (als je wint) uiterlijk maandag de 15e je NAW gegevens nodig zodat je je startnummer op tijd in huis hebt.

Loop met de Looptijden.nl app
Ga je komende zaterdagavond de 4 EM lopen? Zet dan de Looptijden.nl app aan zodat je meteen punten voor ons Hardloopspel verdiend. Laat je coachen door Dolf Jansen en geniet van het hardlopen! Zie http://www.looptijden.nl/app voor alle informatie over de gratis app.

De Damloop by Night
De nieuwe Damloop by night op zaterdagavond 20 september 2014 is één van de sfeervolle hoogtepunten van de jubileumeditie van de Dam tot Damloop. De start vindt plaats in acht startgroepen tussen 19.30 tot 20.50 uur, waarbij de businesslopers als eerste van start mogen gaan. Zie http://www.damloop.nl/damloop-by-night/ voor alle informatie over deze nightrun.

Dank aan Zilveren Kruis Achmea en Asics
Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea en Asics, waarvoor dank!

Harldopen

Gepost door Wendy Michels op woensdag 10 september 2014 15:08

Sinds ik een ruime 1.5 maand geleden op vakantie ben geweest heb ik het hardlopen helaas niet meer op gepakt.

Tot een aantal weken geleden! Vanaf nu zit ik eindelijk weer een op het zelfde niveau als voor de vakantie. In ieder geval moet ik het nu weer vol blijven houden.

M'n looptijden worden gelukkig albeter smiley Het word ook weer wat leuker om te rennen omdat het beter gaat. YEAH

Fun Running on Friday

Gepost door Els Kooi op woensdag 10 september 2014 14:52

Na mijn ervaring tijdens de Bert Timmer Memorial Loop besloot ik dat de tijd rijp was kennis te gaan maken met een loopgroep.
De BTML loop was georganiseerd door een club vrienden uit Duiven e.o. die onder de noemer FRoS (Fun Running on Sunday) doordeweeks samen traint en op zondag een langere duurloop in de omgeving loopt. Wie zin en tijd heeft loopt mee. Ze hanteren geen contributie maar een lief- en leedpot. En ze hebben nu voor het tweede achtereenvolgende jaar een leuke en strak georganiseerde loop in de touwen weten te zetten voor een goed doel (vorig jaar de Hartstichting, dit jaar het plaatsen van een AED installatie in Duiven).

Van zo'n groep enthousiastelingen wilde ik wel deel uitmaken, dus nam ik contact op om te komen kennismaken. De trainingsgroep op vrijdagavond bleek qua tempo voor mij het meest geschikt op dit moment, dus meldde ik me op de aangewezen parkeerplaats op de aangewezen tijd. Er bleken twee trainers te zijn die beurtelings de honneurs waarnemen en samen zorgen dat er niemand achterblijft. Opwarmen: het hele spul bewoog zich naar het fietspad dat iedereen blijkbaar bekend was en zette al meteen de sokken erin. Zelf ben ik gewend om rustig dribbelend op gang te komen om dan na een meter of 800-10000 op stoom te raken. Maar goed, when in Rome ....., dus ging ik een versnelling hoger en probeerde zo goed als het ging het spul bij te houden. Het fietspad bleek via een viaductje naar het Horsterpark aan de andere kant van het spoor te voeren (weet ik eindelijk waar je uitkomt als je dat trappetje afgaat). In het park aangekomen, bleek er een soort veldloopachtige training op het programma te staan. Rennen door zand en dan op het laatste moment links of rechts uitwijken, zigzaggend van boom naar boom rennend over een ietwat modderig en dus glad grasveld, over een (met gras en brandnetels) overgroeid paadje rauzen, heuveltjes op en af, slalommend om bomen met laaghangende takken en tenslotte een scherpe bocht maken onderaan een bult. Als er een hardloopvariant bestaat van 'aan de kroonluchters hangen' dan is dit het wel ongeveer voor mij. Ik loop wel te puffen als een oud molenpaard, want hier heb je toch weer net wat meer conditie nodig dan voor 4 of 5 km rechttoe-rechtaan op de weg, maar voor mij is dit feest!

Tenslotte was het tijd om weer richting parkeerplaats te bewegen. Nog een laatste sprintje, maar heel veel reserve zat er niet meer in. Kom ik terug? Hou me maar eens weg!

Zaterdag werd ik aanmerkelijk stijver dan gemiddeld wakker. Zondag gooide de logeetjes wegens mijn dochter's slaapfeestje mijn loopplannen in de war, maar dat vond ik voor een keertje niet zo erg. Een dagje extra rust was heel welkom.

Maandagochtend was ik weer paraat: mijn eerste tempoloop van 25 minuten op een snelheid rond de 9 km/uur (met omlijstende warming up en cooling down kms). Het viel niks tegen, missie volbracht. Zo langzamerhand moet dit iets hogere tempo meer normaal en natuurlijk gaan voelen, uiteindelijk zou ik op ongeveer 10 km/uur gaan uitkomen door deze training. Daarna zien we wel weer verder.

De volgende stap is in elk geval gezet.

Hoe 10 Ellenlange Mijlen uitmonden in 1 Euforisch Moment (4 reacties)

Gepost door Jaco Rip op woensdag 10 september 2014 12:52

Daar staat hij dan, in het achterste gedeelte van het tweede vak. Hij kijkt een beetje schichtig om zich heen, naar zijn medelopers. Gekleed in een korte zwarte broek, een blauwe singlet, rode sportschoenen en korte zwart/grijze enkelsokken valt hij eigenlijk niet eens zo op in de mensenmassa. Hoeveel mensen er zijn? Dat weet hij niet zeker, maar het zullen er vast rond de 5000 zijn, want zoveel stonden er vorig jaar ook bij de start. De man checkt zijn horloge, het is kwart voor 2, zijn hartslag is al aardig aan de hoge kant door de spanning en het warme weer. Hij heeft daar eigenlijk een hekel aan, die warmte, maar hij kan er niets tegen doen. Zoveel mogelijk drinken en het beste ervan maken is zijn enige optie. Dan klinkt er een pistoolschot en heel langzaam komt de menigte in beweging. De man loopt mee en komt steeds dichterbij de startstreep. Na een kleine 3 minuten passeert hij de start en drukt hij een knopje op zijn horloge in. Hij is onderweg!

De menigte loopt over de Burgemeester Brokxlaan, de man loopt ontspannen mee. Die zandloperstart werkt inderdaad erg goed, hij heeft gelijk de ruimte voor zijn pas. In de eerste kilometers is er nog redelijk wat beschutting door de flatgebouwen en bomen die de zon nog enigszins tegenhouden. Dat vindt de man fijn, want zoals gezegd, hij kan niet goed tegen warmte. Alles boven de 15 graden met een stralend zonnetje vindt hij al te warm voor een topprestatie. En toch wil hij die vandaag leveren. Dat PR van 1.12.49 over 10 Engelse Mijlen moet uit de boeken. Ineens schrikt hij, zijn blaas gaat opspelen! Moet hij plassen? Hij twijfelt, maar dan neemt hij een besluit. Hij zal doorlopen, net zoals vorig jaar in Den Haag. Toen verdween het gevoel vanzelf, hopelijk doet het dat nu ook. Hij verzet zijn gedachten weer naar het lopen, zijn ademhaling, alles wat afleidt van de druk op zijn blaas. Het lijkt te werken, binnen de kortste keren is de focus weer helemaal terug. Daar komt de doorkomst op 5 kilometer. Hij ziet de klok net de 24 minuten ingaan, maar dat is de brutotijd. Zijn eigen horloge geeft een ongelooflijke tussentijd aan, 21.10! Dat is ruim 14 per uur, zou hij dit volhouden?

De man blijft stug doorlopen. Hij merkt wel dat hij qua tempo iets terug moet schakelen, 14 per uur over een afstand van ruim 16 kilometer is met dit weer echt gekkenwerk. Hij heeft desondanks de vaart er nog steeds behoorlijk inzitten. Hij ziet het bordje van 6 kilometer, nu nog iets meer dan 10 kilometer te gaan dus. Ineens ziet hij een bekende gestalte voor zich. Hij haalt hem in, hij groet zijn kennis nog even en gaat vervolgens door. De kilometertijden blijven goed op niveau, zo rond de 4.22. Een kilometer gaat wat langzamer, als hij de tijd neemt om rustig een paar bekertjes water te drinken terwijl hij stevig doorwandelt. Hij voelt dat de hitte zijn lichaam weer wat parten gaat spelen, ondanks zijn pogingen om zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen via bekertjes en sponzen. Het tempo is nu nog vol te houden, maar gaat zijn snelle start hem opbreken? Hij loopt over de Paleisring, daar waar tot vorig jaar nog de finish was. Hij ziet de klok bij het 10 kilometer-punt de tijd wegtikken, na iets meer dan 46 minuten komt hij er voorbij. Zijn eigen horloge geeft 43.06 aan, prachtig! Terwijl hij doorloopt schiet ineens de gedachte door hem heen dat de eerste toplopers nu wel gefinisht zullen zijn. Bizar eigenlijk, hij is echt heel tevreden met zijn tussentijd, terwijl hij zo'n 6 kilometer achter de toppers aanhobbelt. Maar goed, hij is geen topper en dat is iets wat hem ook een zorg zal zijn.

De beschutting lijkt nu wel steeds iets minder te worden. De man gaat steeds meer zweten en voelt al wat pijntjes in zijn benen opkomen. Er komt weer een drankpost aan, hij neemt weer de tijd om stevig wandelend (7.5 per uur) een paar bekertjes water te drinken. Na een kleine halve minuut voert hij het tempo weer op. De ademhaling gaat ook niet vanzelf meer, hij heeft het ritme al aan moeten passen om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Dan komt het lastigste stuk, het rondje om de waterzuivering. De man ziet aardig wat lopers alweer terugkomen, zij hebben dat rondje al gehad. Hij slaat rechtsaf en begint aan het rondje. Hoe ver is het nog? Hij is op 12.5 kilometer, nog ruim 3.5 kilometer te gaan dus. Dan slaat het noodlot toe. De man slaakt een kreet en grijpt naar zijn rechterkuit. Hij slaat voorover en duikt in de berm langs de weg, met zijn hand om zijn rechterkuit. Kramp is absoluut geen onbekende voor hem, maar wat hij nu voelt is haast niet te beschrijven. Het voelt alsof er 1000 messen tegelijk in zijn kuit worden gestoken. Een toeschouwer, die toevallig in de buurt stond komt naar hem toe en vraagt of hij kan helpen. De man strekt zijn been en de toeschouwer duwt zijn tenen naar binnen. Na een minuut lijkt de pijn te verdwijnen en een halve minuut later kan de man opstaan en zijn weg vervolgen na zijn helper te bedanken. Hij kijkt op zijn horloge. Hij is zo'n anderhalve minuut kwijtgeraakt door de krampaanval. Het bordje van 13 kilometer passeert hij na precies 58 minuten, de voorbije kilometer is in 6 minuten gegaan. Hij weet de vaart er weer enigszins in te krijgen, maar hij baalt ontzettend. Een PR zal er nu waarschijnlijk niet meer inzitten, tenzij hij snel genoeg herstelt om het tempo van voor de krampaanval weer te kunnen lopen. Hij loopt verder, tussen hoop en vrees. De doorkomst op 14 kilometer is in 1.02.43, maar hij voelt de druk op zijn kuit alweer toenemen. Hij loopt zo lang als hij kan door, maar ter hoogte van een andere deelnemer die aan het wandelen is gaat ook hij over op een wandeltempo om de kuit nog even wat rust te gunnen. Dit doet hij ongeveer 30-35 seconden, waarna de kuit weer oke voelt en hij weer doorloopt. Dan ziet de man het bord van de 15 kilometer, nog één kilometer te gaan dus! Hij komt door in een tijd van 1.07.41 en met een schok beseft de man dat hij maar één seconde boven het schema van zijn PR zit. Het zit er dus nog wel in! Die wetenschap geeft hem de moed om toch weer te versnellen naar een tempo van ruim 13.5 per uur. Ondertussen zit hij weer midden in de stad en rent hij over straten die hij nog kent van toen hij hier studeerde. Hij ziet de Heuvel, waar een behoorlijke menigte staat. De man kijkt om zich heen. Hier ergens zouden zijn moeder en zus staan om hem richting de finish te schreeuwen. Waar zijn ze? Dan ziet hij ze ineens aan de linkerkant. Ze schreeuwen hun aanmoedigingen naar hem en de man krijgt vleugels voor zijn gevoel. Het is nu nog maar 500 meter, het is nu alles of niks! De man versnelt, hij loopt onder de spoorweg door. Hij ziet de bocht naar links, de laatste bocht, zo weet hij. Hij versnelt uit alle macht en vliegt de laatste bocht door. Hij kijkt op zijn horloge en kan zijn ogen niet geloven als hij zijn snelheid ziet. Zijn kuit protesteert weer, maar hij negeert dat en blijft uit alle macht sprinten. Hij ziet een snelheid van 24 kilometer per uur! Dit heeft hij nog nooit gekund in een wedstrijd. Dan komt hij over de finish, de finishklok geeft 1.15 en een beetje aan. Hij kijkt op zijn horloge en ziet de prachtige cijfers 1.12.12, een nieuw persoonlijk record met 37 seconden!

We zijn nu drie dagen verder en eindelijk had ik genoeg inspiratie om dit verhaal te schrijven. Hoe ik me nu voel? Redelijk goed, de kuit gaf geen problemen meer toen ik gisteren een rondje ging uitlopen. Vanaf nu is het een kwestie van de blik verleggen naar 16 november, op naar de Zevenheuvelenloop smiley.

Tot blogs!

Jaco.

Blijjj

Gepost door Cynthia spencer op woensdag 10 september 2014 12:27

Ik ben weer een blij vrouwtje vandaag.. 10 km gerend en it was so good! Door meer intervaltrainingen te doen loop ik duurlopen alleen maar beter! Progressie!! YAah, i just love love love running💜.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper