Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

gaat lekkerr,.... (3 reacties)

Gepost door rianne prummel op maandag 18 augustus 2014 21:23

En ja hoor mijn eerste eigen training ook weer gehad! Lekker 5km gelopen in 28 min. Zeker wel tevreden. Woensdag weer voor mezelf lopen, toch ook wel erg fijn....
Merk wel dat looptijden.nl, twitter en het hardloopspel zeker motiverend werken, erg fijn. Om weer de fanatieke kant op te gaan heb je ff dat duwtje nodig!! Maar het werkt, ik voel de motivatie! En.... mocht hrt trainen en lopen lekker fanatiek blijft ga ik maar eens een goed hardloophorloge aanschaffen voor mijn verjaardag (maart) dus volhouden!!

Let's run!!!

Goed begonnen en weer doorzetten.....

Gepost door rianne prummel op maandag 18 augustus 2014 13:01

Nou vorige week 2x gelopen, dat vind ik toch best rustig opbouwen, met schema voor me buuv meegelopen.
Ze is nu ziek en kan de rest van de week niet dus deze week mooi voor mezelf lopen, is even kijken of ik wat kilometers kan pakken, hopelijk lukt het mij 3x te lopen deze week! Maar eens even kijken of dat lukt met een eerste week werken/opvang/huishouden etc... Ik doe me best!

Jullie allemaal ook weer succes deze week!
Groetjes!

Nieuw loopmaatje leren kennen via looptijden.

Gepost door Melanie Lewis op vrijdag 15 augustus 2014 22:00

Een nieuw loopmaatje ontmoet via looptijden.
Mijn vriendin en ik lopen al 2 jaar samen en zagen in het klassement steeds iemand er ook bij staan, via Facebook contact gezocht en het was gelijk heel gezellig, nu motiveren we elkaar! Echt super leuk! We lopen nu nog meer om in het klassement in de top 3 te blijven staan! Ga zo door meiden, dit is leuk! Theeth smiley

Vrijdagmorgen

Gepost door Joop van Opstal op donderdag 14 augustus 2014 12:06

Wil je een keer rustig meelopen op vrijdagmorgen. Kom dan om 09.30 uur naar Intratuin Rhoon. We starten daar om 09.45 uur voor een uurtje te gaan hardlopen. Alles op je eigen niveau. Kosten: 1,50 euro.Wink smiley

Zoef, zoef!!! (3 reacties)

Gepost door Els Kooi op donderdag 14 augustus 2014 10:40

Ondertussen ben ik een kleine week terug van mijn verblijf op een Duitse berg met bos en wijngaarden in het plaatsje Leiwen. Vanaf (en langs) onze camping liepen verschillende wandelroutes die prachtig in kaart waren gebracht en bewegwijzerd.

Ik besloot maar eens eenvoudig te beginnen met de familievriendelijke wandelroute van iets meer dan drie kilometer Mijn lief en ik hadden deze een keertje bewandeld en er zat een pittige en erg lange klim in. Dat viel hardlopend nog vies tegen, maar zelfs stevig gewandelde kilometers tellen in deze omstandigheden als training dus ik zal aardig zijn voor mijzelf. Mijn tweede sessie liep ik nog een keer die route, maar nam een afslag verderop die ik de eerste keer gemist had. Bij sessie drie besloot ik hem net andersom te lopen zodat ik de pittige klim nu eens bergaf zou lopen, maar verdwaalde daardoor. Terug op bekende terrein besloot ik een heel ander pad te lopen, door het bos langs het bungalowpark. Dat was helemaal fantastisch. Ergens zou ik ook weer omhoog moeten en inmiddels kende ik de omgeving wel zo goed dat ik wist dat het dan vrij steil omhoog zou gaan. Toen zag ik die hut van takken tegen een boom net van het pad af, met een klein paadje erlangs. In deze omgeving betekent dat dat grotere kinderen vanuit het bungalowpark aan het ontdekken zijn geweest. Ik liep en klom het paadje omhoog en zowaar! Ik kwam uit bij het hertenpark van mijn vakantiebestemming. Nog een stevige klim omhoog langs de weide en toen stond ik weer bovenop de berg met een geweldig uitzicht over het dal met wijngaarden en de moesel die daar een bocht maakt. Het laatste stukje door het bungalowpark terug naar de camping was ook nog even flink aanpoten, maar ik kwam zeer tevreden terug op de camping.

Van de week ben ik voor het eerst weer volgens mijn trainingsprogramma (10km in 65 minuten)gaan hardlopen op de weg. In vergelijking met zo'n bos heb je ineens de gewaarwording te vliegen. Later bleek dat inderdaad mijn gemiddelde snelheid flink omhoog was gegaan. Ik zat op 8 km/uur, maar voor ik dit trainingsprogramma heb afgerond zie ik 9 km/uur ook nog wel in mijn kaarten.

Ik concentreer me nu even op trouw mijn programmaatje afwerken en op 24 augustus zal ik de Bert Timmer Memorial Loop (5km) gaan lopen in Duiven. Ik ben zeer benieuwd wat voor vruchten mijn training me hier gaat afwerpen. Ondertussen kijk ik ook erg uit naar de 7Heuvelennacht en de Montferland Midirun van ca. 7 kms. Met een schuin oog houd ik de hardloopkalender in de gaten om te kijken of er in september of oktober nog een leuke loop is die ik er nog tussen kan stoppen.

hardloopspel

Gepost door Henk Smits op donderdag 14 augustus 2014 00:44

Lekker weer een tijd blessurevrij aan het lopen.
Wel laat thuis dus weinig tijd en puf om 's avonds erop uit te gaan.

De trainingsschema's en het hardloopspel stimuleren gelukkig.
Dus al met al weer lekker bezig. doordeweeks iets rustiger en volop in het weekend.

Eindelijk ook met een iPhone 5s en een hartslagmeter. Komt het gebruik van looptijden.nl zeer ten goede, zeker nu mijn polarhorloge (na lange jaren van intensief gebruik) het laat afweten omdat ook mijn windows laptop defect is geraakt.

dus alles nu weer up to date.

Hé hé, we mogen weer.

Gepost door Hans Schopman op dinsdag 12 augustus 2014 01:29

Eindelijk, we mogen weer beginnen van de orthopeed, als een beginner. Heeel rustig weer opbouwen. Geen Damloop, geen 1/2 marathon van A'dam en geen 7-Heuvelenloop dus dit jaar. Balen met de hoofdletter B. Dus morgen ochtend gaan weer heel rustig een loopje van 3 km doen. En gaan we weer opbouwen naar 21 km. De "geplande" eerste marathon schuiven voorlopig maar 2 jaar op. Dan maar in Rotterdam 2016 knallen.
Maar eerst gaan we weer voorzichtig opbouwen en we gaan zeker niet bowlen Wink smiley

einde vakantie, let's run!! (2 reacties)

Gepost door rianne prummel op maandag 11 augustus 2014 21:48

Jaja, de vakantie zit er weer op, 3 weken niet gelopen dus we gaan er weer voor!!
Met me buuv een schema voor 5km begonnen, doel eind okt 5km in 30 min lopen en dat lukt mij wel in 25, maar we lopen samen en ik vind het leuk haar mee te trekken! En samen lopen is ook gezellig natuurlijk!
Dus daar gaan we woensdag weer.......#goedbezig

hartslag perikelen (5 reacties)

Gepost door Guust Konings op maandag 11 augustus 2014 04:40

JOOOO Gisteren weer eens een rondje van 12 gelopen, expres heel langzaam tussen de 7 en 8 Km p/u eens kijken hoe het nu met die hartslag zou gaan.

alee voordat ik het doorhad zat ie rond de 140, einde zone 3 voor mij.
ik ga dus uit van een MAX hartslag vanb 180,
maar daar redt ik het dus ook niet mee.

heel vreemd is ook dat de eerste 3 kwartier eigenlijk mijn hartslag redelijk constant was (wel hoog maar dat even terzijde) , maar toen begon ie te fluctueren, soms 100 en dan weer een uitschieter naar 166 (zone 5 whaaaaa) das meer dan 90%, en dan zakte ie direct weer naar 120.

ik voelde me goed, geen vreemde dingen, kon dit eigenlijk nog wel een paar uur volhouden, dat was het probleem niet.

ik doe op het moment 2x per week intervallen lopen, dan wandel ik 2 minuten dan 1 minuut harlopen, 1 munuut stevig door rennen en weer 1 minuut normaal hardlopen, en dan 2 minuten wandelen,
die doe ik dan 10x en de laatste keer zelfs 20x

ik denk wel dat het ietwat helpt, maar ben er niet zeker op.
vooral dat fluctueren aan de 2e helft van mijn run, waar kan dat aan liggen, vooral op de grafiek ziet het er best wel heftig ui..

eind deze maand naar de sportarts voor een MAX hartslagtest. dan weten we meer, misschien moet ik maar eens vragen of ze het omslagpunt ook gelijk bepalen.

ik weet niet helemaal wat ik ervan moet denken, maar dat zal straks wel duidelijk worden denk.

belangrijkste is dat ik me lekker voel als ik aan het lopen ben.

Foto's bij deze blogpost

HB.jpg HBperc.jpg run.jpg

Eindelijk weer een wedstrijd gelopen....

Gepost door Cristian Hermelink op zondag 10 augustus 2014 16:41

Heerlijk, eindelijk weer een loop evenement kunnen doen. Zoals eerder beschreven heeft de halve marathon, eind april, een behoorlijke impact gehad op mijn gezondheid. Begin juni kon ik pas echt weer trainen. Omdat ik wat meer op snelheid wou focussen, had ik een 5km in 20 minuten schema gekozen. Echter na enkele weken hiermee gestopt om dat het nog te intensief was. Ik had her en der ook wat goede verhalen gehoord over de schema’s van My Asics. Ik heb nu een schema die opbouwt naar een eindtijd van 1h15m over 16,1km tijdens de diepe hel in Holten op 26 oktober. Sorry, looptijden.nl?? Ik loop nu al enkele weken niet meer dan 8km. Ik zit nog in de opbouwfase. Dit beviel zo goed en ik voelde me zo lekker dat ik vorige week toch besloot om me weer op te geven voor een evenement. Hoewel ik normaal gesproken 5 km iets te kort vind, heb ik me voor deze afstand op gegeven tijdens de Boeskoolloop in Oldenzaal vandaag. Het leek me verstandig om niet boven mijn trainingsafstand van 8km te gaan. Daar komt bij dat ik als doelstelling voor 2014 heb om alle “reguliere” afstanden twee keer te lopen. In januari heb ik de eerste keer 5km gedaan, dus dan kan nu mooi die tweede keer.
Ondanks de onderbreking vannacht, door een dochter met buikpijn en een mug op haar kamer werd ik toch redelijk fris wakker vanochtend. Na een stevig ontbijt nog even relax op de bank gehangen en toen met de trein naar Oldenzaal. Eerst even naar de diverse kids-runs gekeken en toen zelf met de voorbereiding begonnen. Merkte tijdens de warming-up dat behoorlijk benauwd was. De licht bewolking voorkwam dat de zon vol op je in kon branden, maar de temperatuur was toch zo’n 25 graden. Voor mij de eerste keer dat ik volle bak ging lopen onder deze omstandigheden. Het parcours bestond uit een rondje van 1km gevolgd door twee rondes van 2km. Tijdens de warming-up vond ik dat toch wel wat glooiing in het parcours zat. Niet echt heuvels, maar voor mij wel voelbaar in de bovenbeentjes.
Eindelijk het is 12:00h. Tijd voor de start. Het liep meteen na benden, dus je werd letterlijk gelanceerd. Eerste minuut 15,6/u, temporiseren dacht ik bij mezelf. Had bedacht dat ik 13,5/u gedurende ca. 22 minuten wel vol zou kunnen houden. Eerst km ging uiteindelijk in 4:15, maar ik had op dat moment wel m’n ritme gevonden rond de 13,5. Omhoog ietsje langzamer, omlaag iets sneller. Km 2 ging in 4:23. Vervolgens leek ik een beetje door m’n eerste adem heen en km 3 was echt werken en ging uiteindelijk in 4:31. In de vierde km vond ik m’n tweede adem, daarbij kon ik me ook richten op de wat langzamere lopers, die ik ging dubbelen. Km ging uiteindelijk in 4:25. Hoewel niet makkelijk kon ik toch nog versnellen de laatste km en kwam, als ik het goed heb gezien in 21:40 over de finish.
Heerlijk om weer volle bak te kunnen lopen. De tijd is een dik persoonlijk record en geeft de burger moed voor de toekomst. Heb nu echt het gevoel op de weg terug te zijn. De gekozen afstand was ook inderdaad voldoende voor het moment. Ik ga nog even bedenken wat ik nu van het rondjes lopen vond. Als ik de 10km had gedaan had ik 5 keer hetzelfde rondje moeten lopen. Ben er nog niet helemaal uit wat ik daar van vind. De komende weken gaat in de training de afstand omhoog en zitten er ook wat tempolopen in, die steeds langer worden. Denk dat ik over twee weken een relaxte, voor zover ik dat kan Wink smiley, 10km ga lopen tijdens de Losserloop en 6 september tijdens het loopfestijn in Dalfsen mijn pr van 45:12 op de 10 km ga aanvallen.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper