Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

een tijdje uit de running

Gepost door Jolene runaholic op maandag 20 april 2015 21:24

Bah.
het ging zo goed. Ik was weer lekker aan het trainen voor de halve.. Ik was even een maandje er uit geweest. Begon vorige week opnieuw.
zaterdag een survival run gehad. Tijdens de run had ik eigenlijk geen last. Maar de volgende dag kwam de pijn in mijn enkel opnieuw.. Vanochtend weer met hevige pijn opgestaan.. Nog getwijfeld om te hardlopen. Toch maar niet gedaan.. Dit keer de sportfysio gebeld.. Kon vandaag nog terecht.

wat blijkt.. Er staat een botje niet goed.. Fijn..
terwijl ik al een jaar bezig ben bij huisarts, ziekenhuis, Röntgen foto's laten maken. Enige wat er uit kwam.. Verrekte banden. Neem maar even rust.

vandaag al eerste behandeling gehad van trekken en duwen aan m'n enkel.. Botje staat nog niet recht, maar al wel ietsjes beter.

mag voorlopig niet hardlopen.. Daar gaat mijn wedstrijd 😞

Ziekjes

Gepost door elma van de griend op maandag 20 april 2015 09:28

Ik was er helemaal klaar voor. Begonnen met opbouwen en medische keuring gehad. Zo gezond als een vis ........
Word ik ziek!
Dit weekend kreeg de griep me te pakken. Koorts 40.3. Dus start training maar een weekje uitgesteld Confused smiley

trainen voor de eerste halve marathon (2 reacties)

Gepost door Monique op zondag 19 april 2015 21:59

Ik wil voor mijn eerste halve marathon (in oktober) gaan trainen. Ik train nu een beetje naar eigen inzicht: 1 lange duurloop (op dit moment zo'n 16 km), 1 relaxte loop (10 km) en 1 intervalloop per week. Ik ben op zoek naar een trainingsschema voor een halve marathon, maar zie op internet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment loop in 10 km in 57u30 min. Tips anyone?

PR verbroken met 2 minuten

Gepost door Yildiz Kurt op zondag 19 april 2015 21:53

Meegedaan met Hollen door de Bollen in Lisse. IK ging om mijn PR te verbreken op de 5 km. En dat heb ik ruim gehaald. Ik liep net achter de nummer 3 en kon haar maar niet in halen. als 4. vrouw de wedstrijd beëindigd.

Foto's bij deze blogpost

10632880_10202716926443805_2809213425443743697_n.jpg

De halve van Enschede en de man met de hamer

Gepost door Cristian Hermelink op zondag 19 april 2015 20:18

Vandaag was het dan zover, de loop waar mijn trainingsschema op afgestemd was, de halve marathon van Enschede.

Na het gebruikelijke ontbijt ritueel met de kids had ik toch een raar gevoel in mijn buik. Ik had nog een hongergevoel, maar kon ook niet meer eten. Zal wel wedstrijd spanning zijn, denk ik bij mezelf.

Ik vertrek op tijd naar Enschede om me in alle rust te kunnen voorbereiden. De warming up gaat lekker, heb nog wel steeds dat honger gevoel maar ik moet nog een banaan, een gelletje en wat sportdrank naar binnen werken. Daarna is het gevoel inderdaad weg.

Na de finish van de toppers op de marathon gaan we richting startvak. Ik val midden in een gesprek die de pacers hebben met enkele lopers. Ze gaan allebei vlak lopen op 4:30/km, ofwel 13,3km/u.

Het startschot klinkt en we komen langzaam in beweging. De eerste kilometer is even rommelig. Menig loper vind het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de pacers te lopen blijkbaar. Ik ga er een meter of 10 achter lopen. Valt op dat er toch wel weer wat langzame lopers voorin zijn gaan staan, wat de eerste twee kilometer niet helemaal vlak liet verlopen.

Daarna ging het lekker en tot km 8 ging het inderdaad redelijk vlak op 13,3/u. Vanaf 8km ging het wat rommeliger, we zaten regelmatig hoog in de 13/u en de 14 werd ook enkele keren aangetikt. Ik besloot toch maar om 13,3/u te blijven lopen en zag de ballonnen van de pacers steeds iets op me uitlopen.

Zelf passeerde ik het 10km op exact 45 minuten en dat was, omdat het een bruto tijd betrof, iets sneller als gepland. De pacers liepen inmiddels al zo'n 75 meter voor me. Moest dus toch mijn eigen race gaan lopen.

Vanaf het 13km punt kreeg ik het wat zwaarder. Tempo begon wat meer te schommelen en het ging iets minder lekker, maar ja had ook al lang niet meer een wedstrijd gelopen onder deze prachtige,maar toch wel warme omstandigheden.

Het 15km punt passeerde ik in 1:08. De pacers liepen nu wel heel ver voor me, kon de ballonnen bijna niet meer zien. Ik had het zwaar en besloot de 13,3/u los te laten en rond de 12.8 tot 13/u te gaan lopen, in de hoop dat ik de laatste twee km tussen het publiek en met een dalend parcours wat zou kunnen aanzetten. Dat zou me nog altijd op een tijd van 1:36 uit laten komen.

Echter na 15,5km stond er een man met een hele grote hamer. Ik had niet eens het gevoel dat ik kramp zou krijgen of zo, de ademhaling was op orde, ook geen hongerklop, maar het ging niet meer. Ik moest wandelen. Voelde me net een wielrenner die "geparkeerd" staat. Op dat moment staat er net een jochie klaar met een bekertje water. "U heeft het nodig meneer "zegt die. Ja, zeg ik lichtelijk verdwaasd. Dit was me nog nooit overkomen. Ik wandel even en drink rustig het bekertje leeg. Begin weer te joggen, eerst even 10/u daarna 11/u maar dat is te hard en ik moet weer wandelen.

Ik baal natuurlijk als een stekker, maar ga toch weer joggen zo'n 9,5 tot 10/u. M'n hoofd wil harder, maar het gaat echt niet. Heb na 10 minuutjes nog een keer gewandeld en ook bij alle verzorginsposten goed gedronken en banaan en sinaasappels gegeten. Ben maar vast begonnen met het herstel, zeg maar. Hardlopen is even niet leuk meer en ik wil stoppen maar ja ik moet toch over de finish om bij m'n kleren te komen. Maar van harte gaat het niet. Vanaf km 18 komen we weer tussen het publiek, ik wordt ingehaald door de 1:40 pacers. Ik besluit m'n oordoppen uit te doen en lekker naar het publiek te luisteren. Het helpt, een beetje. Km 20, nog een klein stukje ik ga, denk ik ook weer ietsje harder. Nog 300 meter, de 1:45 pacers komen me voorbij. Nog 200 meter, er ligt iemand op de grond die verzorgd wordt. Ik denk bij mezelf, ik heb er goed aan gedaan om mezelf niet te pushen en die klap met de hamer maar te nemen zoals het is. Vlak, en ik bedoel echt vlak ca. 30meter, voor de finish ligt er nog een op de grond. Ik denk weer hetzelfde. Behoorlijk teleurgesteld passeer ik in 1:45 en een beetje de finish. Ik heb gewoon 37 minutenConfused smiley over die laatste 5,5km gedaan.

Na de finish bel ik altijd even naar huis om te laten weten dat ik over ben. Mijn vrouw had me op TV net na het passeren van de finish gezien en vroeg meteen of het slecht was gegaan, want ze zat al vanaf 14:03 de finish in de gaten te houden en ik kwam maar niet, terwijl ik 14:05 er had willen zijn.

Heb ik dan toch te hard getraind of teveel heb al weer 400km gelopen dit jaar, had ik twee weken geleden niet de halve van Hengelo moeten doen. Is het toch de vermoeidheid van mijn huidige freelance project waarvoor ik elke dag van Hengelo naar Amsterdam rij. Of een combinatie van dit alles. Er schiet veel door mijn hoofd op de terugreis.

Maar goed, de sporter in mij is uiteraard teleurgesteld maar de realist die weet dat je toch niet voor de prijzen loopt is blij met de keuze om de situatie maar te nemen zoals die is en niet ben gaan pushen. Het eerste wat mijn vrouw deed toen ik thuis kwam was kijken in mijn ogen en die waren nog mooi wit en niet bloeddoorlopen, zoals ik ook wel eens ben thuis gekomen na een te zware training of loop. En ik voel me inderdaad ook wel weer redelijk goed. Heb natuurlijk wel een halve marathon gelopen en dus spierpijn, maar voel me nu niet anders dan anders na een loop en ik verwacht geen lange termijn effecten.

We gaan nu lekker even 2 a 3 weken loopvakantie houden. Tegen die tijd is mijn klus in Amsterdam ook klaar. Mijn volgende reguliere baan is ook in Amsterdam, maar in twee blokken van twee dagen met een overnachting en de woensdag vrij. Dat zal beduidend minder energie kosten. Bijkomend voordeel is dat ik in een nieuwe omgeving zou kunnen gaan trainen. Ps. als iemand nog een kamer te huur weet in de regio, bij voorkeur in Osdorp of Slotervaart, ik ben op zoek.

Na mijn loop vakantie pak ik eerst een 5km schema. Even de duur en aantal km's per week reduceren, maar uiteraard wel proberen het basis tempo te verhogen.
Mijn volgende lange loop wordt de Diepe Hel in oktober. 20km en Vier zware klimmen waarvan sowieso twee met een stijgingspercentage van 10%. Ondanks vandaag kijk er nu al naar uit.

Lopen voor een goed doel

Gepost door Ferry Segers op zondag 19 april 2015 20:11

Vandaag weer eens heerlijk gerend en nog wel 13 kilometer in een voor mij best goede tijd. Ik ben alweer ruim 10 kilo kwijt en ik voel me stukken beter dan voordat ik begon met hardlopen.
Op televisie zag ik een reclame voorbij schieten over 'Wings for life' en ik ging even zoeken. Lijkt me leuk maar ik ben daar nog net niet klaar voor schat ik. En het is nog kort dag ook. De prijs van 30 euro is wat aan de hoge kant maar het is voor een goed doel en daar valt wat voor te zeggen.
Nu heb ik nog even hierover nagedacht en ik vroeg me eigenlijk af of je ook gewoon een sponsor kon lopen voor iemand die het voor de behandeling van zijn eigen kind goed kan gebruiken. Een collega van mij moet dure behandelingen laten uitvoeren die hier in Nederland niet vergoed worden.
Ik neem mij voor om hier wat van uit te zoeken en te kijken of ik hem op zo'n manier kan helpen. Mochten er mensen zijn die dit lezen en een goed idee hebben dan hoor ik het graag.
Ik geniet van het hardlopen, mijn gezondheid gaat vooruit en als ik nog het leven van een kind meer inhoud en kwaliteit kan geven door het hardlopen zou ik dat een bijzondere en leuke uitdaging vinden.

Eindelijk weer druk op de "Cool"-singel

Gepost door berry peters op zondag 19 april 2015 19:30

Het is net half 6 in de ochtend op Zondag 12 april. Dit is niet zomaar een zondag. Dit is de zondag van dé Marathon. Na weken van wikken en wegen. Na weken van lichamelijke problemen in de borststreek, linkerknie, kuiten en mijn linker grote teen, is het dan eindelijk zover. Dé marathon van Rotterdam. Ik lig nog in mijn bed en voel mijn lijf. Ja, alles zit er nog aan.

De What’s App groep “Road2Rotterdam” is nog vroeger actief dan de haan van de buren. “Wakker worden.. Wakker worden.. Wakker worden..”. Ik zucht diep en draai me nog maar een keer om. Ik had nog zeker een kwartier slaap ingepland. De iPhone blijft maar piepen. De leden van Road2Rotterdam zijn al meer dan wakker. Een foto met een prima weervoorspelling komt voorbij. Een heeft hem al voor de helft in haar dromen gelopen. De ander meldt dat we nog 4 uur tot de start hebben. Bokshandjes, knipogen, smilies, duimpjes omhoog en allerlei andere emoji. Parkeer je laatste mooie droom maar even en welkom in weer een nieuwe dag! Online elkaar motiveren. Helemaal geweldig! Maar jongens, het is nog geen 6 uur. Je mag naar beneden, doe beetje rustig, iedereen slaapt nog.. pak maar even een videootje..

Me nog een keer omdraaien heeft geen zin meer. Ik ben klaar wakker maar ben ik er klaar voor? Meest gestelde en enige relevante vraag van de afgelopen dagen in hardlopend Nederland. Eens kijken? Voldoende kilometers gelopen? Nope. 4 keer trainen in de week? Nee. Meer dan 30 km achter elkaar lekker gelopen? Niet echt. Lichamelijk echt helemaal in orde? Tja, sinds twee weken. Mental echt helemaal in orde? Ja.. sinds gisteren. En owja.. zeker niet onbelangrijk in een goede voorbereiding. Heb de film de Marathon gekeken? Check!

Nog drie uur voor de start zit ik met een van mijn hardloopmaatjes in de auto op weg naar Rotterdam. Gelukkig is Juf het ikwordwakkermeteenglimlachtype.. vandaag wel tenminste. Ik heb mazzel. Ze heeft met moeite de blauwe afdrukken van haar, nog net voor het slapen gaan, op de hand geschreven loopschema uit haar nek kunnen wassen.

Lees lekker verder op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/04/19/eindelijk-weer-druk-op-de-cool-singel/

Zondag

Gepost door Arranraja op zondag 19 april 2015 17:27

Ook te lezen op http://arranraja.wordpress.com/

Met nieuwe Stapelwolk 16 aan de voeten
En spiegelreflex in de aanslag
Kuier ik langs het kanaal
Schoenen inwandelen en benen strekken
Na de 15 km-loop van gisteren
En zoals altijd op jacht naar die mooie schepen

Een bekende schrijver en acteur
Rent stampend langs mij heen
Ik zie hem langzaam voor mij verdwijnen
Vooral lopers en wielrenners,
Een eenzame wandelaar laat zich zien
Maar geen enkel cruiseschip en
Sowieso heel weinig boten

Een donkere renner in witte kledij
Jogt langs en zegt wenst mij goedemorgen
Een rennende man met daarvoor
Een meisje op de fiets, komt mij tegemoet
Bij een elektriciteitshuisje rekt
Een lange blonde loopster haar beenspieren
Zij deponeert iets achter het gebouwtje

Ik loop terug richting Nesciobrug
Naar beide kanten toe nog steeds
Geen passagiersboot te bekennen
Wielrijders flitsen aan mij voorbij
Aan de andere kant van het water
Rent een jonge vrouw de brug af
Haar blonde staart wappert achter haar hoofd aan
Met grote stappen spoedt zij zich
In haar oranje shirt naar beneden
Waar holt zij naartoe?
Links- of rechtsaf de dijk op of
Rechtdoor richting IJburg?
Het laatste

Ik loop een eindje Amsterdam in
Een andere loopster komt van de brug af
En spoedt zich langs mij heen
Op dit stuk weg is het altijd
Een drukte van belang
Nog iets verder en dan maar weer terug
De boten hebben zondagsrust

Mijn camera blijft werkeloos
Maar toch maak ik vier foto's
De waarschijnlijk Afrikaanse loper in het wit
Komt op mij af en vraagt hem te knippen
Met zijn mobiel
Hij is helemaal naar het einde geweest
Ik leg hem viermaal vast op zijn slimme telefoon,
Zeg: "lekker renweertje vandaag", hij beaamt dat
Wens hem nog een fijne dag
En dat is het ook

Stokje achter de deur

Gepost door Corinne van den Berg op zaterdag 18 april 2015 23:01

De meeste die al een poosje lopen herkennen het vast. Een hele drukke week op werk, moe en dan zit die bank toch zo lekker.

Ik heb besloten een extra stokje achter de deur te zetten! Ik ben ingeschreven voor de dam tot dam. In principe gewoon individueel, maar wel met het Womenshealth team met als goede doel PInk Ribbon.

En met de gedachte dat ik in september toch wel erg graag een beetje een fatsoenlijke tijd wil neerzetten wist ik mijzelf vanavond van de bank te krijgen. Slechts 36 minuutjes totaal, maar toch weer 6 km in de benen. Het is ook niet niks van een 100 meter met hekken naar een 10 engelse mijl.

Mijn stokje achter de deur, of misschien beter in mn loopschoenen, heet inschrijving completed. Doel voor ogen!

Rustdag genomen

Gepost door Yildiz Kurt op zaterdag 18 april 2015 19:40

Vandaag een rustdag na gisteren 12km in het Amsterdamsebos gelopen te hebben. Morgen staat er een 5km wedstrijd in Lisse (Holle door de Bollen) op het programma. En nu lezen we dat het erg druk gaat worden door de Keukenhof. Confused smiley
We zien wel.

Groetjes Yildiz

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper