Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Vakantie training

Gepost door Sebastiaan op zondag 21 december 2014 21:10

Zo in de donkere dagen in december vlak voor Sinterklaas en kerst is het toch aangenaam om samen met familie te zijn. Maar als hardloop fan wil je zelfs als je een weekend weg bent je duurloopje maken.
Ik ben dus een beetje op de tast en met fingerspitzengefühl gaan lopen in Andijk . De bedoeling was een loop van 10km maar het werden er bijna 11. Een mooi loopje over de dijk waarbij er een uitzicht over het IJsselmeer is. Een stukje bebouwde kom en ook lekker lange stukken door de polder. Ik hoop dat er meer mensen plezier aan kunnen beleven...

Weer een jaartje ouder, wijzer en sneller

Gepost door Rene Leijtens op zondag 21 december 2014 20:07

Tot mijn verbazing ben ik als tweede geëindigd in mijn leeftijdsklasse bij de kerstloop in Barendrecht. Het had mij zelfs een geldprijsje op kunnen leveren, als ik tenminste het geduld had gehad de prijsuitreiking af te wachten. Nooit bij stilgestaan dat ik iets had kunnen winnen. Andere jaren zou mijn tijd hooguit een tiende plek in de betreffende leeftijdscategorie opgeleverd. Van de twaalf deelnemers. Dus was ik op mijn gemakkie na het douchen naar huis gereden. Jammer, jammer, jammer...
Een prachtig einde van een raar, zeer afwisselend jaar: PR's op de vijf en tien, steeds snellere trainingen en leuke tijden bij massale loopjes als de zevenheuvelen nacht en Dam tot Dam bij nacht. Maar ook: blessures die maar niet over gaan, met als toppunt een vervelende krampende pijn in de linker heup. Voor het eerst een bezoek aan de fysio, die me goddank aanraadde door te gaan met trainen ('Rust roest'Wink smiley, en het afwerken van oefeningen die me zowaar er weer bovenop hielpen. Zonder heel veel tijd of trainingsarbeid te verliezen.
Tot mijn verbazing ook een jaar waarin ik heb geleerd dat schoenen er wel toe doen: de blessure bij de heup te wijten aan nieuwe schoenen. Gekocht in een serieuze winkel, inclusief loopvideo, zeer ervaren verkoopster, vriendelijke glimlach en bijbehorend prijskaartje.
Dit jaar heb ik me vol enthousiasme gestort op wedstrijden. Niet zelden 1 per week. Blessures of niet: ik heb ze allemaal uitgelopen. En hoe je het ook wendt of keert: ook wedstrijdlopen kun je leren. Donderde ik nog geen half jaar geleden steeds weer in de val van het hard beginnen en aan het eind instorten, tegenwoordig blink ik uit in zeer gelijkmatig lopen om aan het einde altijd over te houden voor een versnelling. Als iets goed is voor je conditie dan is dat het wel.
Voor volgend jaar heb ik enkele tien kilometer wedstrijden gepland, maar ook een paar halve marathons. Geen marathon. Nog niet.

Afsluiting loopjaar 2014 (2 reacties)

Gepost door Cristian Hermelink op zondag 21 december 2014 16:06

Ter afsluiting van het, voor mij, mooie loopjaar 2014 stond vandaag mijn tweede halve marathon op het programma. De winter Step One loop in Borne. Volgens het “My Asics” trainingsschema ga ik vandaag 1:38 lopen. De loop start in Borne en gaat via Bornebroek en het Twickel weer terug naar de start. Een heel mooi gebied kan ik nu melden.

Vanochtend van 6 tot 8 uur mezelf voorzien van energie en tot half tien nog even Final destination 5 gekeken. Lekker rustig aangekleed en iets na 10 uur in de auto richting Borne. Daar aangekomen moesten we het startnummer nog “even” ophalen. Dit hadden ze niet handig ingericht en ik zat dus pas kwart voor elf in de kleedkamer. Snel m’n nummer opgepind, chip aan de schoen bevestigd, gelletje naar binnen gewerkt en een half flesje sportdrank. Op de weg naar buiten een sanitaire stop gemaakt en een korte warming-up van 10 minuten kunnen doen en het startvak in. Niet het relaxte begin die ik wens. Maar goed het startschot klinkt, ik zet de looptijden app aan en daar gaan we. De eerste 150 meter gaan over een modderig veld, want ook hier in tukkerland is het niet echt droog geweest de afgelopen week.

Ondertussen is voor mijn gevoel al een minuut gepasseerd en ik hoor Dolf niet met zijn update. Sh#@t, armband af telefoon eruit App weer aanzetten. “je eerste minuut ging in 0,0km/u en nog geen 10 seconden later ging mijn tweede minuut in28,2 km/u. Goed hij doet het weer dacht ik en inderdaad de derde minuut ging zoals het hoort. Liep wel iets te hard en door al dat gedoe lag m’n hartslag ook te hoog. Heb tot minuut 10 nodig gehad om in de goede cadans te komen.

Vanaf dat moment ging het ook wel lekker. Had een mooi tempo van rond de 13/u. Wat ik vooraf een beetje had ingecalculeerd gebeurde ook. Door de kleinschaligheid kwam ik al vrij snel alleen te lopen. Dit is niet helemaal waar, tot km 11 of 12 heb ik voor haas gespeeld voor een medeloper. Op een gegeven moment haakte hij af. Ik was me al een klein beetje aan het ergeren dat hij geen kopwerk deed, want we hadden behoorlijk last van windkracht 4 tot 5 op sommige stukken. Na de finish kwam hij me bedanken en ook licht verontschuldigen. Er zat niet meer in vandaag zei hij. Vorig jaar had hij 1:35 gelopen.

Iets voor het uur passeerde ik het 13km punt en lag dus redelijk op schema. Ik had mijn hoop op een tijd dicht bij de 1:36 al los gelaten, maar 1:37 moest haalbaar zijn dacht ik. Helaas zat het venijn van deze loop in de km’s 13 tot 18. Veel onverhard en ook glooiend. Dit in combinatie met de wind was mij te machtig en ik moest dan ook keihard werken om de km tijden op de 12,5/u te houden. Na km 18 was het wel weer verhard, maar ik was behoorlijk gesloopt. Ik kreeg de km tijd nog wel richting de 13/u maar niet erboven en echt soepel was het ook allemaal niet meer.

Dolf gaf inmiddels aan dat ik 10 seconden boven de streeftijd van 1:38 zat en ik begon me dan ook lichtelijk teleurgesteld te voelen. Zal ik de laatste 2 km maar gewoon lekker gaan uitlopen dacht ik bij mezelf, ik baalde echt even. Je hoopt op meer, maar verwacht toch wel gewoon de tijd te lopen waar je voor getraind hebt. Op dat moment werd ik echter ingehaald door Gerry Visser, een gerenommeerd loopster in deze contreien. Ik dacht daar blijf ik bij, hoe dan ook. Dat had ik net even nodig.
De laatste bocht, ik zie de finish en ook de klok. Ik kijk twee keer maar de klok geeft toch echt 1:37 aan. Wauw, en ik had weer energie om in de eindsprint met Gerry Visser mee te gaan, weer over dat drassige veld. Ik kom in een netto tijd van 1:37:38 over de finish. Ik zit me heel even af te vragen of ik tevreden moet zijn, maar gesprekken met meer ervaren lopers, het parcours nogmaals beschouwend en de wind doen mij besluiten dat ik een zeer tevreden mens ben die trots is op deze prestatie.

Al met al denk ik een mooi loopjaar gehad te hebben. Ben redelijk blessurevrij gebleven. Heb na de halve van Enschede een dikke maand niet kunnen lopen, maar dat was ook een beetje dom van mezelf om die te lopen terwijl ik nog een beetje ziek was. In september een weekje rust moeten nemen omdat mijn hamstring tekenen van overbelasting gaf, maar voor de rest helemaal blessurevrij.
Ik ga het jaar afsluiten met 1240 gelopen kilometers. Mijn doelstelling om alle (normale) afstanden twee keer te lopen is niet helemaal gelukt, heb geen 5EM gelopen en maar 1 10EM. Daarnaast is er tot nu toe ook geen sneeuw gevallen, dus de doestelling lekker hardlopen in verse sneeuw gaat mee naar 2015. De belangrijkste doelstelling voor mij was de balans zoeken tussen genieten en presteren. Die heb ik denk ik wel gevonden. Ik geniet echt van de trainingen, ook de rustige.

Doelstellingen voor 2015:
Lekker doorgaan. Ik ga kijken of mijn lijf klaar is voor 4 trainingen(ik bedoel pleasuremomenten) per week.

4 halve marathons lopen. Ik heb nog steeds niet de drang om een hele te lopen. Is wel een bucketlist item, misschien 2016.

Mijn vrouw overtuigen dat het echt lekker is. Ik lig nu met behoorlijke spierpijn op de bank en zij begrijpt niet waarom ik mezelf dat aandoe.

Iedereen fijne feestdagen en succes als je nog een run gaat doen

Linschotenloop halve marathon 20 december 2014

Gepost door John Temming op zondag 21 december 2014 10:32

Gisteren voor het eerst sinds 28 jaar weer een halve marathon gelopen, in Linschoten, wat was het zwaar.

Ik wilde een tijd lopen van onder de 1:50:00, het werd uiteindelijk 1:51:37, ik ben tevreden en de doelstelling, onder de 1:50 lopen, blijft staan.

Tot nu toe liep ik afstanden tussen de 10 en 16 km (10mijl) zonder pijn en moeite, aangezien ik altijd al krachttraining (core), boksen, fitness en intervaltraining heb gedaan en dus meer sporten heb beoefend waar een zekere explosiviteit voor nodig is, ging die halve marathon gisteren precies zoals ik had verwacht, de laatste 5 km op mijn tandvlees. Op het laatst begonnen mijn handen ook wat te tintelen, niet vanwege de kou maar vanwege iets teveel zuurstof in mijn bloed. Tel daarbij op de stormachtige tegenwind die na 10 km opstak en je snapt dat ik nu even een weekje mijn benen op tafel leg.

Er schijnt iemand onwel te zijn geworden vlak voor de finish, op FB is gemeld dat het weer goed gaat met deze loper. Laat dat dan een les zijn, niemand zal onvoorbereid aan een wedstrijd beginnen maar sommigen zijn blijkbaar toch onvoldoende voorbereid, mijn tip is dat de trainingen in de voorbereiding zo zwaar moeten zijn dat de wedstrijd zelf eigenlijk niks meer voorstelt, geleerd van mijn oude bokstrainer Jan Brouwer uit Utreg smiley

Hoe dan ook, 2014 was voor mij een mooi loopjaar, in 2015 gaan we rustig door.

Fijne feestdagen!

Dubbel gevoel

Gepost door Ben Engel op zaterdag 20 december 2014 22:45

Deze week heb ik de Adidas Smart Run aangeschaft en een account op de miocoach site had ik al aangemaakt. Dit betekend dat ik niet langer gebruik zal maken van looptijden.nl en de app wordt dus niet meer gebruikt op mijn iPhone5. Je moet soms keuzes maken en omdat ik iets wilde met een harslagmeter zonder borstband ben ik na veel reviews uit gekomen bij Adidas Smart Run. Het afgelopen jaar veel plezier van gehad en ver gekomen met mijn trainingen dankzij looptijden.nl. Ik wil via deze blog jullie bedanken voor de support en wens jullie veel succes voor de toekomst. Ik hoop,dat ik mijn runs via Adidas soms kan importeren en mijn resultaten en runs te laten zien en delen.

Groet,

Ben

Weer begonnen!

Gepost door Chantal Teerenstra op donderdag 18 december 2014 23:34

Foto's bij deze blogpost

run 17.12.2014.jpg

Rennen voor MS Multiple Sclerose‎

Gepost door Erik Scholte op woensdag 17 december 2014 22:16

In 2015 loop ik voor het goede doel, MS. MS is een zenuw slopende ziekte waar nog veel onderzoek naar verricht moet worden, en dus veel geld voor nodig is. Uiteraard met de hoop hier een oplossing voor te kunnen vinden.

Ook mijn zus heeft helaas MS. Gelukkig is het redelijk stabiel en kan zij nog voldoende bewegen, lopen en fietsen. Maar het nare van MS is dat het onvoorspelbaar is, dus is bij haar net als alle andere MS patiënten de toekomst onzeker. Zo kan het op een dag zijn dat het lopen steeds slechter gaat waarna er niets anders blijft dan de rolstoel.
Hoe oud men wordt is ook niet te voorspellen.

Dus heb ik besloten om voor iedere kilometer die ik in 2015 0,05 euro te doneren aan het Nationaal MS fonds.
Ik kan gelukkig nog goed lopen en van deze gezonde hobby, maak ik dan ook graag een goed doel.

Denk je dat dit ook een goed idee is? Doe dan met mij mee en steun het goede doel met jou kilometers. De inleg per kilometer bepaal je zelf.
Natuurlijk mag je ook mijn kilometers doneren.
Stuur even een berichtje naar mij, info@musselkanaal.info als je mee wilt doen.

Foto's bij deze blogpost

Rennen voor MS.png

Even ademhalen (2 reacties)

Gepost door Margo Hermans op woensdag 17 december 2014 11:33

Foto's bij deze blogpost

20141217 Even ademhalen.jpg

Tja (11 reacties)

Gepost door Kees Tennekes op woensdag 10 december 2014 17:04

Opnieuw een stapje terug moeten doen...
WEER een ander schema opgepakt, ik kom niet veel verder op deze manier.
Nu weer de 2e treening van mijn nieuwe schema op mijn in Australie gekochte schoenen gemaakt met ingezette hakverhogers om maar die kuiten en achillespezen te ontlasten....word er langzaam moedeloos van.....

Meer gelopen

Gepost door Ilona Versloot op woensdag 10 december 2014 16:53

Helaas lukt het niet om 4 extra tijden die in het begin van december heb gelopen niet toevoegen. Maar mijn teller staat officieel op 20 kilometer.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper