Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Knopen door hakken

Gepost door Tante Jos op zaterdag 29 augustus 2015 17:30

Okay...lopen gaat op zich prima...vandaag weer een training gedaan
(5 min. vlot wandelen - 10 min. hardlopen - 2 min. wandelen - 15 min. hardlopen - 5 min. wandelen) maar ik ben elke keer zo bezig met mijn voeten.
Ik heb gewoon het idee dat mijn schoenen niet goed zijn voor mijn voeten. Anders strikken geprobeerd, andere sokken en het helpt allemaal wel een beetje maar toch belemmert het me.

Ik heb natuurlijk niet al te dure schoenen gekocht om te beginnen omdat ik immers niet wist of het hardlopen iets voor me was maar nu ik een stuk verder ben....wil ik ook verder en dus op goede schoenen voor mijn voeten.

Ik ga naar een speciaalzaak en ga ze aan laten meten en dan hoop ik dat het lopen me een stuk gemakkelijker af gaat en dat ik van dat "dooie" gevoel in mijn voeten af ben.

(Loopmaatje)

Nieuw schema 15km handmatig ingevoerd Garmin F620

Gepost door Ben Engel op zaterdag 29 augustus 2015 15:29

Alweer mijn HM training voor de 2de x afgerond deze week en dacht wat nu. En eigenlijk was ik er snel uit want wilde meer intervaltrainingen lopen dus gekozen de 15km van looptijden te activeren. Deze heb ik handmatig overgezet naar mijn Garmin Connect. Even een werkje maar het staat er allemaal in en gesynchroniseerd naar mijn F620. Wel het 15km schema weer verwijderd op looptijden. Waarom al dit werk welnu ik vind het inmiddels prettiger om met mijn F620 te lopen zonder begeleiding en moet bekennen dit was 1 jaar geleden nog ondenkbaar voor mij. En al met al is het leuk dat mijn trainingen toch terug komen op looptijden want dit is gekoppeld aan Garmin. Nu lekker verder trainen want de HM 11-10-2015 staat nog en zeg ik kom eraan. Fijn weekend Theeth smileyWink smiley

Lastig

Gepost door Ferry Segers op vrijdag 28 augustus 2015 22:07

Na een paar dagen hotel en weer veel te veel eten zonder ergens rekening mee te houden ben ik natuurlijk weer wat aangekomen.
Ik ben nog steeds wel ongeveer 15 kilo kwijt maar het moet verder, dat gaat ook gebeuren maar ik blijf er de tijd voor nemen.
Hardlopen helpt er zeker bij maar ik heb wat problemen met mijn knieën en mijn rechterdijbeen. Het gekke is dat het na het lopen beter gaat.
Vandaag begon ik en natuurlijk hadden ze mijn compressie-brace alweer kwijt gemaakt. Dus maar begonnen zonder te lopen. De eerste halve kilometer dacht ik dat het niet ging lukken. De andere halve kilometer dacht ik, dat wordt maar op en neer naar het stoplicht en dan heb ik er net 3 achter de rug. En toen viel het wel mee en ben ik langzaam doorgelopen tot ik er toch weer 6,5 kilometer op had zitten. Zij het in een laag tempo maar ook niet echt vermoeid.
Ik kijk dus later naar mijn hartslag en bleek dat ik een zone lager zat dan voorheen. Dat gaat wat dat betreft wel een heel stuk beter.
Zondag dan toch ongeveer 20 kilometer lopen?
Of morgen in de ochtend wat gaan rennen?
Ik zie wel, het doet mijn gezondheid wel goed, ik zou alleen wat minder last van mijn knieën moeten hebben.

5000km!

Gepost door Sebastiaan Wendt op vrijdag 28 augustus 2015 21:25

Zo, nu eerst.. Nee hoor, gewoon doorlopen. Maar wel trots op deze mijlpaal!

Nait soez'n..

Gepost door berry peters op vrijdag 28 augustus 2015 17:43

Om in de vakantie een leuke prestatieloop van enige betekenis te vinden valt nog niet mee. Ok.. je hebt natuurlijk van die campingloopjes van een kilometer of 5 en soms ietsje langer waar je dan je caravan-overbuurvrouw met iets te strakke broek ziet lopen of nog erger je tent-buurman die eindelijk heeft besloten om compleet met BBQ-bierbuik het joggen te proberen. Die loopjes bedoel ik dus niet.

Aangenaam verrast was ik daarom toen een van mijn road2amsterdam-trainingsmaatjes (minstens 47 punten met wordfeud..) Constance in onze road2amsterdam-what's app-groep (ongeveer weer zoveel punten..) ons uitnodigde om in Groningen te lopen. Om precies te zijn van Lauwersoog naar Ulrum. Waar? Ja.. Ulrum! Dit klinkt als een dorpje uit Lord of the rings maar is toch echt de finishplaats van de enige echte hardloop klassieker van Groningen. Ik kom deze natuurlijk niet weigeren.. er gaat immers niets boven Groningen. Nou.. dat klopt. De tomtom gaf aan dat je gewoon niet noordelijker kon zonder natte voeten te krijgen.

Na ongeveer 1 uur en 50 min rijden kwamen we op de finish locatie aan. Daar bij de lokale kroeg/restaurant Neptunus was het al gezellig druk. Prima georganiseerd met parkeerplaatswijzers in oranje hesjes, echte wc's waar het best goed plassen was en natuurlijk een flink uit de kluiten gewassen inschrijftent. De tent was volgehangen met oude ren-tshirts van deze loop in alle kleuren met daarop een Groningse tekst. Ik ging direct aan de slag met google translater om te bepalen wat er stond. Helaas zat Gronings er niet in. Belachelijk. Wel Swahili en Tadzjieks maar geen Gronings.

Later in de middag zou daar het feest losbarsten werd ons verteld. Onder begeleiding van de lokale band "Vangrail" bekend van de hits: "je hoort bij mij", "alleen met jou" en natuurlijk het onovertroffen "ik mis je". Net Nick en Simom maar dan zonder paling.. Ik kon haast niet wachten..

Eerst moest er nog een halve marathon gelopen worden.
Wil je weten hoe ik die uiteindelijk gelopen heb? lees dan verder op: http://www.bigsmilerunning.nl/2015/08/nait-soezn/

NIEUW BLOG: HOE DE TWEEVOUDIG WINNAAR VAN DE NYC MARATHON MIJN TRAINER WERD (EN DE JOUWE KAN WORDEN)

Gepost door Runhedwigrun op vrijdag 28 augustus 2015 09:51

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-08-27 om 22.54.02.png

Het prille begin 3

Gepost door Gerry op vrijdag 28 augustus 2015 09:20

Waar ben ik aan begonnen, vanmorgen om 6.11 uur was ik al buiten aan het hardlopen. Een iets ander rondje want daar loop ik meer in het zicht. Natuurlijk gisteren de afstand niet gecontroleerd. Telefoon en gps geactiveerd, heb ik weinig bereik, alleen het allerlaatste stukje is geregistreerd dus 364 meter in 33 minuten, wat ben ik trots op mijzelf. bij nameten van de route blijkt het 3500 meter te zijn in die tijd, dus ja ik ben echt trots op mijzelf. Ook gaat het hardlopen beter, de intervallen hardlopen worden langer, al zit ik nog niet aan de twee minuten aangesloten hardlopen, en de wandelintervallen worden korter.
Het leuke is wel dat je op de vroege tijdstip van alles ziet en ook nog aangesproken wordt op je activiteit. De woorden "je bent goed bezig" klinken nog in mijn oren. En eigenlijk vind ik dat zelf ook wel

Over de 1000km

Gepost door Yildiz Kurt op vrijdag 28 augustus 2015 07:24

Eindelijk over de 1000km met deze uitdaging.

Nieuw: TegelChat

Gepost door Looptijden.nl op donderdag 27 augustus 2015 12:57

Nieuw in het Hardloopspel van Looptijden.nl: TegelChat. Een leuke manier om contact te leggen met je tegel concurrenten! Daag ze uit, deel je ervaringen of maak een afspraak om samen te lopen.

Je vindt de TegelChat op www.hardloopspel.nl, klik op de betreffende tegel, vervolgens op ‘toon klassement en info’ en dan op de tab ‘Chat’. We zijn benieuwd wat je ervan vindt.

Foto's bij deze blogpost

TegelChat.jpg

het prille begin 2

Gepost door Gerry op donderdag 27 augustus 2015 00:04

Ja en dan vandaag trainingsdag 2. Gelukkig had ik nu wel het besef om op start te drukken en de gps modus aan te zetten. Dus alles is gemeten en opgeslagen.
Hetzelfde rondje gelopen en hetzelfde mantra aangehouden. Wel merkte ik dat ik wat makkelijker het hardlopen kon aanhouden, alhoewel makkelijker, Ik mag niet mopperen. Na twee dagen loop ik de helft van mijn doel in mijn doeltijd. In vijf weken moet daar toch verbetering in komen lijkt mij Het doel wordt dus meer haalbaar in plaats van een utopie.

Nog steeds niemand geinformeerd over mijn lopen en doel. Eerst maar eens zien hoever ik kom. Vrijdag in de buitenlucht of op de loopband lopen, ik zal er nog eens goed over nadenken. Maar in ieder geval is vrijdag dag 3.

Mijn wijntje smaakt extra lekker na deze inspanning volgend op mijn intensieve werkdag.
Pfff dat heb ik toch maar mooi weer gedaan.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper