Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Van Burn Out naar Rotterdam Marathon!??

Gepost door Laura op zondag 24 juli 2016 08:47

Na jaren van regelmatige vermoeidheidsklachten en mezelf toch steeds meer pushen kon ik eind maart niet meer. De tekenen kwamen rond februari opzetten, toen nog wel een keer of 3 gelopen maar niet van harte. In maart na een weekje wintersport (waarna ik nog vermoeider was, terwijl ik normaal barstend van energie terug kom) een erg drukke werkperiode gehad.

Toen eind maart door een maffe actie mijn arm uit de kom ging en ik daardoor tijdelijk thuis kwam te zitten begonnen de huilbuien, uitgeputheid en alleen maar willen slapen. In combinatie met lusteloosheid, buiten adem de trap op en totaal gebrek aan concentratie was het snel duidelijk: overspannen!

Vanaf half april ben ik regelmatig een stuk gaan wandelen, het buiten zijn hielp erg goed. In mei weer begonnen met uren op mijn werk opbouwen. Op 7 mei durfde ik het aan om weer te gaan hardlopen en voorzichtig 3 x per week HIIT trainingen te doen. De maand uiteindelijk afgesloten met een rondje van 4,5 km in 31 minuten.

In juni verder gegaan met de lijn omhoog en 2 x per week zo'n 5 km en 1 x per week 7 a 8 km gelopen en merkte dat mijn conditie flink begon te groeien. Daarnaast ook gestart met Bikram yoga, dat doe ik nu 1 a 2 x per week.

In juli begon ook mijn snelheid wat te stijgen, op 12 juli mijn eerste 10 km gedaan, ik was erg verrast dat dit in 62 minuten was gelukt! Afgelopen vrijdag heb ik zonder veel moeite 12 km gedaan (ik had het gevoel dat ik nog wel een paar km door kon). Dit keer was ik nog verbaasder: 12 km in 64 minuten.

Tja en dan gaat toch dat stemmetje wat al jaren in mijn achterhoofd fluistert wat harder roepen: zal ik.... kan ik... de Rotterdam marathon lopen?

Van kleins af aan stond ik ieder jaar enthousiast met mijn opa aan de voet van de Van Brienenoordbrug een stukje verder te juigen. Ik woon inmiddels al 10 jaar langs de route en altijd knaagt het gevoel ik wil hem eens lopen.

Wellicht is het letterlijk een brug te ver, maar mijn gevoel zegt nu ga ervoor!
Ik ga nu eerst voor de halve marathon van Dordrecht trainen (eind oktober) en dan wellicht inschrijven voor De Rotterdam Marathon op 9 april 2017.

vroeg loopje

Gepost door monique jansen op zaterdag 23 juli 2016 07:56

lekker vroeg op. en gelopen. Maar wat was het benauwd. ik dacht... 18 graden lekker. maar volgens mij was t veel warmer. maar evengoed wel gelopen.
op naar de volgende training, die staat maandag op de planning. doordat ik weer een dag extra nodig had. de training van as zondag doorgeschoven naar maandag.
ik ga t zien.
Midden in deze training had ik een hardslag dipje. komt dat vaker voor? ik vind het een maar een eng idee.

Mijn eerste keer op Bare Access schoenen

Gepost door Tante Jos op donderdag 21 juli 2016 22:18

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Vandaag was mijn vuurdoop, na het een en ander gelezen te hebben en wat tips van mede (bare) hardlopers gekregen te hebben ging ik vandaag op pad op mijn Bare schoentjes.

Ik had totaal geen idee wat me te wachten stond maar er werd me geadviseerd om rustig aan op te bouwen dus had ik zelf een interval in elkaar geknutseld:

5 x 1 minuut hardlopen afgewisseld met 2 minuten wandelen. In totaal maar 15 minuten maar dat leek me een prima plan om mee te beginnen.

Met het lopen naar de startplek merkte ik al dat mijn voeten anders op het asfalt neer kwamen...meer vanaf de buiten/voorvoet of zo...kan het niet precies benoemen. Bij mijn eerste versnelling was dat dus ook het geval...een voorvoetlanding waarbij ik nog een duidelijke "plof" hoorde...platvoet is er niks bij.

Ik merkte wel dat mijn schenen anders belast werden. Normaal voel ik daar niks aan maar nu dus wel, geen pijn maar gewoon dat ze anders gebruikt worden. Het is dus inderdaad een kwestie van opbouwen en trainen. De cijfers maken me nog niet echt veel wijzer maar dat komt nog wel...dit was gewoon om het even te voelen.

Garmin connect: https://connect.garmin.com/modern/activity/1266374847

NEVER GIVE UP

Foto's bij deze blogpost

BareAccessArc3.Ice-ParadisePink.jpg

Verzamel PokéRuns en win mooie hardloopprijzen (20 reacties)

Gepost door Looptijden.nl op woensdag 20 juli 2016 13:02

Nieuw in de Looptijden.nl app: PokéRun. Verzamel deze figuurtjes tijdens jouw hardlooprondje en maak kans op mooie prijzen, zoals een Garmin Forerunner 235 (t.w.v. 349,00)!

Vanaf woensdag 20 juli verstoppen wij elke dag ongeveer 4.000 beestjes door heel Nederland. Loop jij met onze app binnen een straal van maximaal 50 meter langs de PokéRuns, dan maak je kans op fraaie hardloopprijzen.

Deelnemen en meedingen naar de prijzen is supersimpel.
• Download de gratis Looptijden.nl app
• Check de kaart op www.hardloopspel.nl om te zien waar de PokéRuns bij jou in de buurt verstopt zijn
• Ga hardlopen met de Looptijden.nl app en passeer de PokéRuns op minder dan 50 m
• Bekijk in de mail na afloop van je rondje of je de PokéRuns bemachtigd hebt. Tip: check hier of jij de automatische emails van het hardloopspel ontvangt
• Maak elke dag kans op fraaie hardloopprijzen

Dit is het prijzenpakket:
Hoofdprijs: Garmin Forerunner 235 - http://bit.ly/1WcBoyj
Dagprijzen:
SPIbelt hardloopriem: http://bit.ly/29PoNkp
X-Socks Run Speed Two Short: http://bit.ly/29VUzBf
Looptijden Plus Pakket voor 1 jaar

Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Deze actie loopt van woensdag 20 juli tot en met zondag 31 juli.

Foto's bij deze blogpost

pokerun_banner.jpg

Esther op weg naar Berlijn

Gepost door Looptijden.nl op woensdag 20 juli 2016 11:17

Esther is de gelukkige winnares van het Looptijden-arrangement voor de Marathon van Berlijn. Volg hier haar voorbereiding.

Op een zonovergoten eiland...
...daar begon het allemaal! Al lezende in een voorraadje Runner’s World magazines besloot ik dat het leuk zou zijn om na mijn marathondebuut in Rotterdam, ook Amsterdam te gaan lopen. Thuis zou ik mijn inschrijving gaan realiseren en de trainingskilometers weer gaan opschroeven. Toen ik één dagje later via Facebook een melding kreeg van Looptijden.nl, zag ik dat ik door mijn collega was getagd in een winactie voor de marathon van Berlijn. Dat was wel heel toevallig.. BERLIJN! Zou ik mijn vertrouwde oer-Hollandse landschappen achter me laten om de grens over te gaan en bij onze oosterburen een marathon te gaan lopen?

Op hoop van zegen volgde mijn enthousiaste reactie dat het mij ontzettend tof zou lijken!

We waren nog geen dag thuis van een heerlijke zonvakantie, waarbij uiteraard ook de hardloopschoenen met regelmaat werden gebruikt, toen ik op Facebook mijn naam zag staan bij de uitslag van de winactie; IK GA NAAR BERLIJN! Dolenthousiast en al Google-end hoe, wat en waar, werden de eerste voorbereidingen getroffen en begon ik aan een grove tijdsplanning qua trainingsopbouw. Ik bleef toen al een paar weken rond de 10 km hangen en nu werd het dus écht tijd om weer te gaan opbouwen en de discipline weer op te voeren.

Zo gezegd zo gedaan, dus de trainingslopen werden als vanouds afgewisseld met duurlopen en zelfs de pittige, en wat mij betreft minst leuke, intervaltraining is weer vast onderdeel geworden van de loopagenda. Een verantwoorde opbouw en genoeg variatie moeten ervoor zorgen dat ik geen blessures oploop en tot nu toe gaat dat ontzettend goed. Ook wil ik niet te snel pieken qua kilometers en die drang lijkt nu ook een stuk minder dan de vorige keer.

Rotterdam 2016 was namelijk mijn eerste marathon en dan weet je nog helemaal niet hoe of wat en wil je zo snel mogelijk rond die 30+ zitten om maar die bevestiging te vinden van ‘ik kan dit’. En tuurlijk, ook nu schiet het tegenovergestelde wel eens door m’n hoofd ‘kan ik dit?’ wanneer een training nét even een beetje minder gaat.. Maar tot op de dag van vandaag overheerst het vertrouwen dat me dit wederom gaat lukken!!

Wat wel écht even wennen is, is het warme weer van de afgelopen tijd. Waar ik voor Rotterdam nog met regelmaat mijn wintertight en muts uit de kast haalde, worden nu slechts korte tights en hempjes gebruikt om de ene na de andere kilometer te verslinden. Ook de afstand die ik zonder water kan lopen is een heel stuk kleiner, allemaal zaken die je er keer op keer aan helpen herinneren dat een goede voorbereiding het halve werk is. Vol goede moed blijf ik dan ook dagelijks nieuwe rondjes uitstippelen door het o zo mooie Westland en omstreken. Al lopende blijven we genieten van het o zo mooie Westland waar ik woon en zo graag loop!

Op naar Berlijn, op naar die 42 kilometers, let’s do it!

Foto's bij deze blogpost

EL RM.jpeg

pff feeling hot hot hot

Gepost door monique jansen op woensdag 20 juli 2016 09:24

Toch al lekker gelopen vanmorgen vroeg. En er zijn nog meer mensen die al vroeg een rondje rennen. Ook al ga ik niet zo snel. en is mijn hartslag max zone 5 ipv zone 3 en 4. Doe ik het toch maar. Gisteren zware dag gehad en savonds kon ik niets anders dan liggen, duizelig zijn en slapen. Na een goede rust van ruim 12 uur, vanmorgen toch de stoute schoenen aangedaan en gegaan. En wat was het lekker. Dat ik de warmte niet kwijt kan... ach wat maakt t uit. ooit komt die dag dat ik ook tijdens warm weer beter zal gaan. Doe rustig aan. dan breekt t lijntje niet. fijn warme zomerdag.

Marckensteijn in de benen

Gepost door Margo Hermans op woensdag 20 juli 2016 07:29

Foto's bij deze blogpost

Marckensteijn in de benen.jpg

Team Holland is weer in beeld (met vandaag al 905 tegels)

Gepost door Arie Meijboom op dinsdag 19 juli 2016 13:48

Door de snelle groei van Team Holland (inmiddels ruim 430 leden) liepen de computers van Looptijden.nl regelmatig vast. Overzichten en ons aller Koninkrijk waren daardoor enige tijd niet zichtbaar.

De mensen van Looptijden.nl hebben dit probleem nu opgelost.

We zijn weer in beeld.

Wil je weten waar nog niet, door Team Holland, gelopen is en deze tegel veroveren. Dat is te zien op http://hardloopspel.nl/#/groep/1803

Weet je lopers die willen meetegelen met Team Holland.
Aanmelden kan via: looptijden.nl => Community => Loopgroepen => Zoeken “Team Holland” => Aanmelden voor deze groep.

Veel plezier met lopen.
Arie

Foto's bij deze blogpost

Team Holland 20160719, Koninkrijk.jpg

Team Holland is weer in beeld (met vandaag al 905 tegels) (6 reacties)

Gepost door Arie Meijboom op dinsdag 19 juli 2016 08:40

Door de snelle groei van Team Holland (inmiddels ruim 430 leden) liepen de computers van Looptijden.nl regelmatig vast. Overzichten en ons aller Koninkrijk waren daardoor enige tijd niet zichtbaar.

De mensen van Looptijden.nl hebben dit probleem nu opgelost.

We zijn weer in beeld.

Wil je weten waar nog niet, door Team Holland, gelopen is en deze tegel veroveren. Dat is te zien op http://hardloopspel.nl/#/groep/1803

Wil je meetegelen met Team Holland.
Aanmelden kan via: looptijden.nl => Community => Loopgroepen => Zoeken “Team Holland” => Aanmelden voor deze groep.

Veel plezier met lopen.
Arie

Foto's bij deze blogpost

Team Holland 20160719, Koninkrijk.jpg

Ik had zooooo....geen zin!

Gepost door Tante Jos op zondag 17 juli 2016 19:42

Bezoek ook eens onze gezellige Looptijden Community groep op Facebook!
Een groep voor en door gebruikers van Looptijden.nl
https://www.facebook.com/groups/257126207961197/

Je kent het wel, de avond van tevoren wezen eten met collega's en dan de flessen Prosecco (of wat je dan ook drinkt) maar aan laten slepen. Het was echt super gezellig en ik dacht ook echt dat ik een dikke vette kater zo hebben maar die had ik dus juist niet! Nee..in plaats daarvan was ik gewoon niet vooruit te branden. Ik wilde mijn bed niet uit en al helemaal niet gaan hardlopen.

Tja Jos, geen keus...het is weekend en dan wordt er gewoon gelopen op zaterdag of zondag. Het moest vandaag dus gebeuren en "so it goes". Mezelf even positiviteit in gesproken....over hoe je je achteraf voelt en zo..je kent het wel en gaan!

Inmiddels begon het ook al te regenen...wat op zich dan wel weer lekker is. Ik had een rondje in mijn hoofd en wist ook dat die niet al te lang was maar dan was ik in ieder geval weer op pad geweest.

Tot mijn verbazing zat ik eigenlijk meteen in het goede ritme. Het was niet makkelijk want mijn benen voelde wel wat slapper dan normaal maar het was prima te doen. Benauwd was het wel en wat was die regen op mijn warme huid een geschenk uit de hemel.

Rondje gedaan van 4.4 km...en das prima...na die 8 km van afgelopen woensdag. Ik had inderdaad weer een voldaan en trots gevoel...precies zoals ik tegen mezelf zei toen ik nog moest beginnen.

Never Give Up

Foto's bij deze blogpost

DeBus.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper