Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

week 2 training 3

Gepost door Gerry op vrijdag 4 september 2015 10:01

wat een deceptie loop ik daar heel enthousiast om 6.10 uur in mijn runners outfit wordt er gewoon 908 meter niet gemeten.
Dus dat moet ik dan even handmatig bijstellen 3598 meter in 32.43 minuten en dan komt er dus ineens een heel andere uitslag. Gemiddeld 6,6 km ik ga vooruit.

Nog steeds zonder schema, ik luister naar mijn lijf en concentreer mij vooral op mijn houding. Het lijkt makkelijker te gaan of is de wens de vader van de gedachte?

Nieuw BLOG: INTERVAL

Gepost door Runhedwigrun op vrijdag 4 september 2015 08:57

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-09-03 om 23.50.54.png

Lekker veel zuurstof!

Gepost door Tante Jos op donderdag 3 september 2015 18:25

Okay......tis wel wat vervelend als je in de regen nog moet gaan lopen maar als je eenmaal op gang bent....is het heel goed te doen. De frisse lucht voel je echt je longen binnen stromen en het lijkt wel of dat alles gewoon beter functioneert of zo.
Vandaag 2x 15 minuten op de planning....met een tussen pose van 2 minuten wandelen. Nog steeds op zoek naar mijn ademhaling (of ja...een prettige ademhaling) maar het gaat steeds beter. Mijn snelheid gaat ook langzaam omhoog dus als ik daar de balans tussen kan vinden.....wordt het alleen maar makkelijker!
Onze jasjes en petjes hangen nu in de schuur te drogen....in afwachting tot de volgende training
(Loopmaatje)

Foto's bij deze blogpost

IMG_20150903_182022.jpg

week 2 training 2

Gepost door Gerry op woensdag 2 september 2015 08:27

Vanmorgen weer enthousiast aan de slag. Nu niet om 6.00 uur maar om 7.00 uur. Dit was mogelijk omdat ik vandaag een thuiswerkdag heb.
Weer het langere traject genomen en de tracking aangezet 3,6 km in 36 minuten ik mag niet mopperen. Ik loop nog steeds op mijn eigen intuitie en mantra en zonder muziek. Dit werkt voor mij goed. Op dit moment voel ik de spieren in mijn bovenbenen dus maar even wat rek en strekoefeningen doen om die spieren weer tot bedaren te brengen.
Het lopen is nog steeds mijn geheim, niemand weet ervan al kost het mij wel moeite om af en toe mijn mond niet voorbij te praten. Nog een paar weken, eind september, begin oktober als ik 5 km in 25 minuten kan lopen ga ik het vertellen. Tot dat moment gebruik ik mijn energie om dit doel te behalen

RUNHEDWIGRUN radiointerview RTVNH over hardlopen

Gepost door Runhedwigrun op dinsdag 1 september 2015 20:36

Ik werd vandaag geïnterviewd door RTVNH Radio in het programma NH Spitstijd, je kunt het terugluisteren in mijn laatste blog:

http://runhedwigrun.com/2015/09/01/runhedwigrun-op-de-radio/

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-09-01 om 20.08.52.png

Racing in the sun at the MIdsummerrun

Gepost door Jaco Rip op dinsdag 1 september 2015 20:11

En daar was ik alweer! Vorige week om deze tijd ging ik bijna van start in Welberg (zie mijn vorige blog), nu zit ik ontspannen aan mijn toetsenbord om een verslag te typen van de wedstrijd die ik afgelopen zondag heb gelopen, namelijk de Midsummerrun in Bosschenhoofd. Dit was de 8e wedstrijd voor het WBLC, en mijn doel was om de 5e plaats die ik in het klassement van het loopcircuit bezette, tenminste vast te houden. Of dit gelukt is? Nou, daar kom je alleen achter als je dit verhaaltje leest.

Goed, daar ging ik dus weer. Na de fantastische race in Welberg wist ik dus dat het met mijn vorm wel goed zat. Toch was ik heel onzeker over hoe het zou gaan in Bosschenhoofd. De weersvooruitzichten waren namelijk niet heel erg gunstig, op zijn zachtst gezegd. Er werd een tropische dag voorspeld, met temperaturen van 30 graden of daarboven! In de loop van de week werd dat wel iets minder, maar lager dan 25 graden zou het echt niet worden. Ik kan (zoals al uitentreuren is vermeld door ondergetekende) heel slecht tegen warmte, alles boven de 20 graden is al een martelgang voor me. Toch besloot ik om op zondag te gaan lopen, ik had in principe niets te verliezen.

Ruim op tijd kwam ik met mijn supporters (moeder en zus waren weer van de partij) aan, waarna ik op mijn gemak mijn startnummer op ging halen, een klein beetje water dronk en wat in ging lopen (warmlopen is een beetje overbodig). Het was wel warm, maar ik werd tot mijn grote opluchting bevestigd in mijn vermoeden dat het grootste deel van het parcours (zo'n kleine 4 km) in de schaduw lag. Ik had dan ook snel mijn strategie bepaald. Ik wilde de eerste 5k afleggen in 22.30 en dan kon ik bepalen of ik het tempo vast zou houden of eventueel nog wat kon verhogen. Toen we werden weggeschoten om 12 uur was ik dan ook een stuk zekerder van mijn zaak.

Gelijk na de start probeerde ik mijn geplande tempo te vinden. Dat viel echter niet mee, vooral omdat ik voor mijn gevoel zoveel mensen voor me zag lopen. Zou ik dan toch wat te langzaam gaan? Moest ik niet wat versnellen? Ik ging, een beetje onzeker door het beeld voor me, toch wat harder lopen. Toen ik echter mijn doorkomst zag op 1k (4.11), wist ik genoeg. Ik moest terug in tempo. Dit ging de tweede km nog niet echt genoeg naar mijn zin (4.19), maar daarna kwam ik wel dicht genoeg bij mijn streeftempo. De resterende kilometers van het eerste rondje liep ik gemiddeld in 4.25 en dat was prima. Bij binnenkomst in het dorp stond bij de laatste bocht mijn zus me aan te moedigen en vlak daarna zag ik de klok op 21.45 springen toen ik doorkwam onder de finishboog. Nu was het zaak om het tempo vast te houden, zodat ik in de laatste kilometer nog iets over zou hebben om te versnellen.

In de tweede ronde merkte ik al snel dat de warmte mij parten ging spelen. Ik had bij de verzorgingsposten al meerdere sponzen gepakt, maar nu was de verkoeling die ik daaruit had gehaald toch echt uitgewerkt. Ik besloot dan ook na 6k om bij de volgende post een bekertje water wandelend leeg te gaan drinken en nog een spons te pakken. Ik moest daarvoor nog wel dik 5 minuten afzien in de hitte, maar toen ik de post in zicht had, voelde ik opluchting over me komen. Ik pakte een bekertje en een spons, liep rustig het bekertje leeg te drinken en de spons leeg te knijpen. Ik werd wel ingehaald door een paar lopers en één loopster, maar daar maalde ik niet om. Na een kleine halve minuut zette ik de gang er weer in en vond ik al snel mijn tempo weer terug. Het ging weer iets soepeler, ik had de rust dus goed ingepland. Na 8k zag ik dat ik 35 minuten onderweg was en dat een tijd in de 43 minuten een zekerheidje was, wat mij heel blij maakte. Ondertussen zag ik de mensen die mij hadden ingehaald bij de drankpost weer steeds dichterbij komen, zodat ik nog wat extra gemotiveerd werd. Nadat we de weg naar het dorp weer ingedraaid waren, liep ik de eerste voorligger voorbij en ging ik op jacht naar de volgende loper en loopster. De laatste 600 meter wist ik ondanks het zware gevoel in mijn benen en de moeizame ademhaling toch nog ergens energie vandaan te halen om de geplande versnelling in te zetten. Ik liep eerst de loopster voorbij en wist zo'n 100 meter voor de laatste bocht de laatste loper in te halen. Ondertussen lag mijn snelheid op zo'n 18 per uur en zag ik pal na de bocht nog een loopster snel groter worden in mijn blikveld. Ik haalde haar uiteindelijk net niet meer in, maar het verschil was op de finishlijn welgeteld 1 seconde (42.59 om 43.00)! Zeer tevreden ging ik uithijgen aan de rand van de weg, waarna ik een minuutje later mijn supporters weer terugvond bij de laatste bocht op het parcours. We liepen terug naar de auto en reden snel terug naar huis, waar ik de rest van de dag heb liggen herstellen.

Nu is het dus dinsdagavond en ik kan dik tevreden terugkijken op de race van zondag. Zoals de rekenaars onder jullie misschien al gezien hebben is de tweede 5k sneller gegaan dan de eerste (21.15 om 21.45). Verder ben ik als 10e gefinisht in de categorie 35+, zodat ik van plek 5 naar plek 4 ben opgeschoven in het klassement van het WBLC. Nu is het zaak deze week om weer voldoende te herstellen, zodat ik zaterdag fris aan de start sta van de 1/2 marathon van Tholen. Hopelijk geeft die wedstrijd ook weer genoeg inspiratie voor een blog, maar dat komt wel goed denk ik. Tot die tijd zeg ik gedag, veel loopplezier!

Later!

Jaco.

Week 2 training 1

Gepost door Gerry op maandag 31 augustus 2015 17:55

2,7 km in 27 minuten met een gemiddelde snelheid van 6 km. Ga ik vooruit? Ik heb geen idee maar ik denk van wel. Ik kan langer hardlopen en kortere tijden snelwandelen. Gewoon doorgaan op deze weg, alleen valt het niet mee om dat te doen na net 20 km gefietst te hebben, waarvan 16 km in 40 minuten. Mijn spieren waren wel warm, dus dat scheelt.
Nog een extra handicap was de hitte en de luchtvochtigheid. Ik moest perse(van mijzelf) dat rondje nog lopen voordat het begon te onweren. Het was al aan het rommelen maar echt flitsen en regen dat was er nog niet. Wel merk je de invloed van dit weer aan je lijf. Doel rondje uitlopen voordat de regen losbarst volbracht. Ik was amper thuis of het begon te regenen en dat doet het nu nog, volgens de berichten is er noodweer op komst. Gelukkig kan ik de rest van de avond thuisblijven.

Trots op mijn 20 minuten!

Gepost door Tante Jos op maandag 31 augustus 2015 16:48

Alweer een blog van Tante Jos?? Ja alweer! Ik wil even delen dat ik net 20 minuten aan een stuk heb hard gelopen op mijn nieuwe schoenen! Het was warm maar vandaag stond er een training op de planning en aangezien het slechte weer op komst was...gingen we nu.
Wat een verademing...de schoenen voelen veel beter aan mijn voeten. Ik moet wel zeggen dat ik nu ook weer andere spieren voel omdat mijn benen en voeten nu anders gebruikt worden...maar dat is geen probleem..daar wennen we wel aan!
(Loopmaatje)

Nieuwe schoenen!

Gepost door Tante Jos op maandag 31 augustus 2015 12:58

Vandaag op pad geweest voor goede nieuwe schoenen. Na een scanning en een persoonlijk hardloopfilmpje kwam er dus uit dat ik overpronatie heb. Ik heb een beetje x-benen en "zwik" dus de binnenkant van mijn voet naar binnen.
Ook bleken de schoenen die ik had...dus gewoon een maat te klein te zijn!! (Wat ik inmiddels al verwacht had).
De nieuwe schoenen zorgen er dus voor dat die overpronatie gecorrigeerd wordt en ik voelde meteen dat deze een stuk prettiger zaten.
Vandaag nog een training dus dan lezen jullie vast wel hoe de nieuwe schoenen me bevallen zijn.
Meteen goede sokken erbij gekocht....dus we kunnen weer!

Foto's bij deze blogpost

image.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper