Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Hoge Veluwe Loop Halve Marathon

Gepost door Ben Engel op dinsdag 13 oktober 2015 15:08

Vanochtend eerst rustig ontbeten en daarna heeft mijn vrouw mij naar de Hoge Veluwe gereden, geholpen met het nummer vastzetten op het shirt en is ze weer huiswaarts gegaan om mij vervolgens om 15.20weer op te pakken. Ik ben voor de start wat ingelopen en om 13.10 uur klink dan eindelijk het startschot voor de HM. En ik ben rustig van start gegaan met een gemiddeld tijd wat ik heb aangehouden van ongeveer 6:20min/km. En veel lopers liepen al snel na de start aan mij voorbij, maar heb mijn ingehouden en mijn eigen tempo vastgehouden, Er was een loopster die met een bord vastgezet op de rugzak liep waarop een tijd stond van 2:15.00 uur. Ik was haar na 5 km kwijt want ze had een hoger tempo en dacht dit haal ik nooit deze tijd. Maar gaande weg de run kwam ik weer lopers tegen die mij in het begin van de run voorbij waren gelopen. Mijn tijd was ook gaande weg de run wat sneller 5:50min/km en erg wisselend 6:02min/km. Maar wat ik leuk vond is dat ik lopers weer heb ingehaald en lekker in mijn eigen tempo kon door lopen. Op ongeveer 6 km voor de eindstreep kwam ik de loopster weer achterop en heb haar gevraagd of ze nog steeds op het schema van 2:15:00 zat en dat werd door haar bevestigd. En wij hebben kort even wat uitgewisseld en ben ik de laatste km’s met haar opgelopen en dat ging goed. Op 4 km voor het einde dacht ik zal ik het dan toch voor elkaar krijgen om vandaag 2:15:00 te lopen en ja het is gelukt. Ik zag de tijd op het scorebord staan 2:13:51 en dacht hoe doe ik dit maar kan niet anders zeggen dat ik natuurlijk dik tevreden ben en trots want het is wel mijn 1ste HM die ik gelopen heb en volbracht. Ook de tijd is duidelijk verbeterd (tijd eraf geknibbeld) want met mijn HM trainingen liep ik een tijd van 2:20:21 en al eerder een van 2:33: dus ook dat is een mooie prestatie al zeg ik het zelf. De loopster met het bord heb ik aan het eind nog bedankt dat ik het laatst gedeelte met haar heb opgelopen want dat was wel een stimulans voor mij. Dit smaakt naar meer en zeg fijne zondag nog. Ik ga nu nagenieten van deze mooie HM.🏃

Hardlopen en PDS

Gepost door Natasja van Otterloo op dinsdag 13 oktober 2015 10:05

Ondanks dat ik het een gênant onderwerp blijf vinden toch een blog hierover, je weet maar nooit wie er op blogs naar info over zoeken.
Sinds 8 september 2015 ben ik begonnen met hardlopen, dit tot enthousiasme van mijn MDL-specialist die hardlopen toejuicht voor mensen met PDS, omdat het zoals hij mij heeft uitgelegd heeft op je complete verbrandingssysteem en darmen op een goede manier aan het werk zet.
Mijn bevindingen tot nu toe:
Als ik wandel, zeker vlak na het eten kan ik ongelukken verwachten in de vorm van aandrang die niet op te houden is, ik eet dus nooit meer voordat ik de deur uit moet, daar moet minimaal twee uur tussen zitten, wat geen garantie geeft, maar op z'n minst een stuk veiliger is. Met hardlopen eet ik twee uur voordat ik ga ook niet meer, maar het gekke is dat het bij het hardlopen nog nooit fout is gegaan en ik loop drie keer per week nu. Ook na thuiskomst van het hardlopen voelt mijn buik veel beter dan de rest van de dag. Na thuiskomst heb ik meestal best trek en als ik dan eet levert het minder problemen op dan zonder het hardlopen.
Mijn energieniveau is belabberd sinds ik PDS heb, kon ik eerder complete dagen doorgaan met werken en actief zijn voel ik me nu bijna doorlopend moe en kom ik regelmatig de man met de hamer tegen en kan ik niet meer dan even op de bank liggen, ik moet me dus echt aanzetten tot activiteit en het hardlopen, maar weet inmiddels dat als ik dat doe ik toch nog aardig wat gedaan kan krijgen.
Het verschil met gewone rustige activiteiten en hardlopen is dat ik bij gewone dagelijkse activiteiten de moeheid blijf voelen maar met hardlopen er blijkbaar doorheen loop en me energiek voel tijdens het hardlopen, alleen dat gevoel me even niet moe te voelen ondanks het hardlopen maakt al dat ik het heerlijk vind om te doen. Eenmaal weer thuis ben ik wel moe, maar anders dan gewoon, ik voel me voldaan omdat ik terecht moe ben en wat gepresteerd heb en niet nutteloos moe zoals de rest van de dag.
Mijn conditie is toegenomen ik loop nu 5 km achter elkaar en dat binnen een maand in ongeveer 36 minuten (mijn doel is 35 minuten), ik kan zeker 40 minuten achter elkaar hardlopen en die verbetering in conditie merk ik de rest van de dag ook bij andere activiteiten, het gaat allemaal net iets makkelijker dan eerder. Mijn bijna doorlopende buikpijn voel ik tijdens het lopen niet.
Daarnaast is het alsof ik alle frustratie over PDS en andere dingen waar ik over pieker eruit loopt en werkt het stress verlagend.
Ik ga er zeker mee door en heb dit geschreven om mijn ervaring te delen, misschien is het iets voor anderen met PDS die hier misschien ervaringen zoeken om te overwegen, geen mens is gelijk en misschien werkt het niet bij iedereen zo, maar mijn MDL-specialist vind dit dus een uitstekende sport voor mensen met PDS en voor mij werkt het positief, niet dat mijn PDS-klachten over zijn, maar het is iets dat wel positief werkt voor mij zowel lichamelijk als in het bolletje. Je kan het doen op momenten dat je jezelf goed voelt, kost niks behalve goede schoenen en je bent lekker in de frisse buitenlucht. Misschien dus een overweging waard.

Nog maar 3 weken te gaan…. Nieuw BLOG: PIJN

Gepost door Runhedwigrun op maandag 12 oktober 2015 12:15

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-10-12 om 09.42.26.png

Wow.....47 minuten!

Gepost door Tante Jos op zondag 11 oktober 2015 18:01

Alhoewel ik toch echt dacht dat ik de geplande training geselecteerd had....viel het me op dat ik na zeker 10 minuten geen interval kreeg (we volgde een intervaltraining die afwisselde met 8.30 min rustig hardlopen en 1.30 min vlot hardlopen).

Toch maar even mijn telefoon gepakt en wat bleek....ik had dus schijnbaar "meet mijn tijd" aangeklikt. Okay...even omschakelen dus...ik had de route al in mijn hoofd zitten en ben dus gewoon door gegaan met lopen.Deze keer een grotere ronde omdat de training al 45 minuten zou duren.

Het was heerlijk weer om te lopen...maar soms maakte de wind het toch erg fris op mijn bezwete lichaam. Ik wilde persee dat extra stuk wat ik ging lopen..ook echt lopen en het zou ongeveer op die 45 minuten uit komen.

Bijna aan het einde van mijn rondje kwam mijn vriend me al tegemoet gelopen dus wist ik dat de training er zowieso op zat....Ik liep even wat rustig uit en daarna nog lekker stevig door gewandeld naar huis.

Trots op mezelf....met dit resultaat!

5,79 km - 00:47:01 - 7,39 km/u

Foto's bij deze blogpost

2.jpg

De uitdaging

Gepost door Rens Kokke op zondag 11 oktober 2015 13:27

Tsja, dan schrijf ik mij zo even snel in. 5 Kilometer hardlopen, dat is inderdaad mijn doelafstand. Daarvoor loop ik volgens een schema. Ik had mijzelf nog geen tijddoel gesteld. Dus 35 minuten is wellicht een mooi eerste doel. Ik heb maar meteen de trainingstijd van vandaag toegevoegd: 6,771 km in 42:23. Op basis van mijn gemiddelde snelheid (9,59 km/u) zou ik op een tijd van 31:18 uitkomen. Dus 35 minuten is al niet echt meer een uitdaging. Ik ga voor 30 minuten smiley

Veel succes met de uitdaging!

week 7 training 5

Gepost door Gerry op zaterdag 10 oktober 2015 13:16

Om 8.50 uur liep ik buiten. Gewoon lekker weer het voelde niet eens fris aan.

Het lopen ging goed, ik probeer echt op mijn snelheid te letten dat ik niet te hard ga. Eerst maar eens trainen op langdurig volhouden.
Geen muziek aangezet, telefoon in armband gedaan, andere telefoon was leeg. Maar weer geen correcte afstand. Frustrerend die app, het hardlopen niet.
De aanschaf van een gps horloge wordt steeds meer een reeele optie, alleen de prijzen houden mij op dit moment nog tegen. Zeker gezien het feit wat ik de afgelopen 7 weken al heb uitgegeven om te kunnen hardlopen.

Mijn zoon vroeg of ik meer of minder energie heb als ik zo vroeg op de dag ga lopen. Geen idee ik merk er zelf niets van. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag ik loop ik voel geen verschil. Het enige wat uit de metingen blijkt is dat mijn hardst gelopen snelheid 's morgens ruim 3 kilometer hoger ligt dan 's avonds.

week 7 training 4

Gepost door Gerry op vrijdag 9 oktober 2015 13:16

Gisteravond nog maar een rondje gelopen. Iets aangepast en door de stille straten van de wijk op straat gelopen met licht van de lantaarnpalen. Dat ging redelijk goed. Met nieuwe reflectorbandjes erbij want een bandje vind ik toch onvoldoende.

Op het werk ook verteld dat ik aan het hardlopen ben en van een collega direct een goede tracking app gekregen. deze geinstalleerd op mijn windows Phone want die zou alles meten in tegenstelling tot de tracking app die ik tot nu toe gebruik.
Alleen daarom was dat rondje al nodigWink smiley

Maar helaas mijn oude tracking app (looptijden.nl) miste bijna 500 meter maar had wel de correcte tijd en de nieuwe tracking app had alleen iets van 400 meter van de laatste kilometer gemeten inclusief de tijd van die meters. Ja wat heb je daar nu aanAngry smiley

Het voordeel van dit rondje door de stille straten is dat ik er zo ongemerkt weer een halve kilometer bij pak. In schemering dus goed te doen maar weer wel met het oversteken van drukke straten. enfin ook deze route maar een naam gegeven en opgeslagen. Toch denk ik dat ik de keuze loopband of buitenlopen snel moet gaan maken voor de komende maanden. Of beide opties open houden en de keuze maken afhankelijk van de weersgesteldheid en het zicht buiten. Mogelijkheden genoeg.

Wat een AVontour!!

Gepost door berry peters op vrijdag 9 oktober 2015 10:12

Zondagochtend 7 uur. Mijn wekker was net gegaan. Ik draaide me nogmaals om. Het waterbed was lekker warm. Door het openstaande raam kwam een frisse wind. Brr.. Koud.. Ik trok de dekens over mijn heen. 7 uur.. wellicht moest ik nog maar even blijven liggen tot kwart over. Ach kom op.. Eruit!! Geen enkel excuus om nog langer in mijn bed te blijven liggen. Helaas..

Het was mistig! Normaal gesproken kon ik vrij scherp de bomen achter in de tuin zien. Nu was het bos versluierd door een dunne laag mist. Mijn hoofd voelde ook niet helemaal ok. Te weinig gedronken gisteren. En vannacht veel te lang liggen piekeren.. Had beter met mijn favoriete neef de kroeg in kunnen gaan. Tja.. keuzes.. het leven gaat over keuzes..

Naar de kroeg gaan was sowieso geen optie vertelde ik hem gisterenavond. Het was immers de volgende dag werelddierendag! En het was tijd voor een AVontour. De vorige edities was ik er helaas niet bij. Telkens was er wel wat. Daarom besloot ik hem deze keer maar zelf te organiseren. En kijk.. deze keer kon ik er gelukkig wel bij zijn.

Ik liep naar de keuken en gaf onderweg mijn poes een knuffel. Nee. Ja.. inderdaad.. dat doe ik wel vaker.. Op de tafel stond een nog niet ingepakt cadeau voor de best verklede hardloper voor de AVontour van zodadelijk. In het kader van werelddierendag weet je nog? Shit geen inpakpapier. Waar was de schaar? Ik had geen tijd. Stoot mijn hoofd tegen de lamp. Zucht. Het kon wel eens een lange dag worden.. Adem in.. adem uit..

Even mijn neus naar buiten om te voelen of het inderdaad koud was. Geen ijspegels maar toch best frisjes. Toch weigerde ik om een lange broek aan te trekken. Mijn favoriete Barcelona shirt lag boven op dus die deed ik wel aan. Ik zag dat hij wat aan het slijten was. Misschien de komende tijd wat minder vaak aan trekken en wellicht volgend jaar een nieuwe halen.

Gepakt en gezakt reed ik in de auto via de sluiproute, een tikkeltje te hard, naar Terlet. Bij cafe/restaurant de Thermiekbel zijn we vandaag meer dan welkom. Gisteren aan de telefoon werd ik door een gezellige dame als de verloren zoon behandeld. Ze stonden al te trappelen om onze groep van ongeveer 60 hardlopers, 30 nordic walkers en 60 stokken te ontvangen. Oei.. even opletten. Een zwarte kat stak net voor mijn auto over. Bijna een niet zo’n beste start van je Werelddierendag, katje..

Op Terlet was het al een drukte van belang. De nordic walkers stonden hun stokken al op te warmen. Ik zag ook al een aantal van de Grote Jongens. Wil je weten wie er nog meer mee liepen? Lees dan verder op http://www.bigsmilerunning.nl/2015/10/wat-een-avontour/

Lekker 35 minuten gelopen vandaag.

Gepost door Tante Jos op donderdag 8 oktober 2015 21:29

Wat stond er op de planning vandaag....35 minuten rustig hardlopen......okay...gaan we doen!!

Had nooit verwacht dat ik dit ging zeggen toen ik met hardlopen begon (ik was op sterven na...dood..na de eerste training) maar het ging me goed af vandaag.
Begin is altijd ff inlopen vind ik....nog niet helemaal opgewarmd en niet zo soepel maar na de eerste kilometer is dat wel een heel eind over.

Rustig aan mijn run gelopen...soms wat in de knoop met mijn ademhaling maar ik denk daar allemaal teveel over na tijdens mijn run joh. Ik moet mijn hoofd juist leeg gooien maar aangezien me dat normaal al helemaal niet lukt...valt het met het lopen ook niet mee.

Beetje last van mijn rechtste knie vandaag....heb een staand/lopend beroep en heeft waarschijnlijk al iets teveel te verduren gehad vandaag.

Al met al....lekker gelopen!

Design iPhone app vernieuwd (2 reacties)

Gepost door Looptijden.nl op donderdag 8 oktober 2015 13:58

Het design van de Looptijden.nl iPhone app is vernieuwd (versie 6.6.9), waarmee het gebruiksgemak verder wordt verhoogd. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. De Android app update volgt later.

Foto's bij deze blogpost

Looptijden app1.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper