Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Week 2 training 1

Gepost door Gerry op maandag 31 augustus 2015 17:55

2,7 km in 27 minuten met een gemiddelde snelheid van 6 km. Ga ik vooruit? Ik heb geen idee maar ik denk van wel. Ik kan langer hardlopen en kortere tijden snelwandelen. Gewoon doorgaan op deze weg, alleen valt het niet mee om dat te doen na net 20 km gefietst te hebben, waarvan 16 km in 40 minuten. Mijn spieren waren wel warm, dus dat scheelt.
Nog een extra handicap was de hitte en de luchtvochtigheid. Ik moest perse(van mijzelf) dat rondje nog lopen voordat het begon te onweren. Het was al aan het rommelen maar echt flitsen en regen dat was er nog niet. Wel merk je de invloed van dit weer aan je lijf. Doel rondje uitlopen voordat de regen losbarst volbracht. Ik was amper thuis of het begon te regenen en dat doet het nu nog, volgens de berichten is er noodweer op komst. Gelukkig kan ik de rest van de avond thuisblijven.

Trots op mijn 20 minuten!

Gepost door Tante Jos op maandag 31 augustus 2015 16:48

Alweer een blog van Tante Jos?? Ja alweer! Ik wil even delen dat ik net 20 minuten aan een stuk heb hard gelopen op mijn nieuwe schoenen! Het was warm maar vandaag stond er een training op de planning en aangezien het slechte weer op komst was...gingen we nu.
Wat een verademing...de schoenen voelen veel beter aan mijn voeten. Ik moet wel zeggen dat ik nu ook weer andere spieren voel omdat mijn benen en voeten nu anders gebruikt worden...maar dat is geen probleem..daar wennen we wel aan!
(Loopmaatje)

Nieuwe schoenen!

Gepost door Tante Jos op maandag 31 augustus 2015 12:58

Vandaag op pad geweest voor goede nieuwe schoenen. Na een scanning en een persoonlijk hardloopfilmpje kwam er dus uit dat ik overpronatie heb. Ik heb een beetje x-benen en "zwik" dus de binnenkant van mijn voet naar binnen.
Ook bleken de schoenen die ik had...dus gewoon een maat te klein te zijn!! (Wat ik inmiddels al verwacht had).
De nieuwe schoenen zorgen er dus voor dat die overpronatie gecorrigeerd wordt en ik voelde meteen dat deze een stuk prettiger zaten.
Vandaag nog een training dus dan lezen jullie vast wel hoe de nieuwe schoenen me bevallen zijn.
Meteen goede sokken erbij gekocht....dus we kunnen weer!

Foto's bij deze blogpost

image.jpg

Nieuwe Blog: lopen achter gouden benen

Gepost door Runhedwigrun op maandag 31 augustus 2015 11:19

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-08-31 om 09.32.43.png

Warm

Gepost door Ferry Segers op zondag 30 augustus 2015 22:41

En vandaag toch gaan lopen, ook een beetje om vooraan te blijven op het hardloopspel maar ook omdat ik gewoon de fysieke problemen eruit wil lopen.
Na een kilometer wist ik het al: fysiek red ik het wel maar wat plakte mijn shirt al aan mijn lichaam. Dat gaat te warm worden, wat vaker drinken tussendoor.
Maar geen 17,5 of 16 kilometer lopen, dat wordt te veel.
Ik besloot om toch maar op 7,5 kilometer te blijven en dat werd het ook, op laag tempo.
Mijn hartslag blijft wel lekker op het juiste niveau dus mijn gezondheid gaat erop vooruit. Nu nog wat meer kilo's verliezen en het komt goed.

Toch een blessure (2 reacties)

Gepost door Rob Jansen op zondag 30 augustus 2015 14:46

Nadat ik met succes ben overgestapt van 'haklanding' naar 'Natural Running' heb ik toch een blessure gekregen. Niet door de techniek maar door de overschakeling naar minimalistische schoenen. Dit was op dit moment een brug te ver voor mijn achillespezen. Nu dus even rusten, koelen, masseren en oefeningen doen om mijn kuiten en de achillespezen aan te sterken want dat laatste is het feitelijke probleem. Daarna lopen op mijn schoenen met een beetje zool met het beetje demping die de zool van nature in zich heeft en als ik weer helemaal hersteld ben toch weer proberen met minimalistische schoenen. Waarom? Het loopt gewoon geweldig.

Knopen door hakken (6 reacties)

Gepost door Tante Jos op zaterdag 29 augustus 2015 17:30

Okay...lopen gaat op zich prima...vandaag weer een training gedaan
(5 min. vlot wandelen - 10 min. hardlopen - 2 min. wandelen - 15 min. hardlopen - 5 min. wandelen) maar ik ben elke keer zo bezig met mijn voeten.
Ik heb gewoon het idee dat mijn schoenen niet goed zijn voor mijn voeten. Anders strikken geprobeerd, andere sokken en het helpt allemaal wel een beetje maar toch belemmert het me.

Ik heb natuurlijk niet al te dure schoenen gekocht om te beginnen omdat ik immers niet wist of het hardlopen iets voor me was maar nu ik een stuk verder ben....wil ik ook verder en dus op goede schoenen voor mijn voeten.

Ik ga naar een speciaalzaak en ga ze aan laten meten en dan hoop ik dat het lopen me een stuk gemakkelijker af gaat en dat ik van dat "dooie" gevoel in mijn voeten af ben.

(Loopmaatje)

Lastig

Gepost door Ferry Segers op vrijdag 28 augustus 2015 22:07

Na een paar dagen hotel en weer veel te veel eten zonder ergens rekening mee te houden ben ik natuurlijk weer wat aangekomen.
Ik ben nog steeds wel ongeveer 15 kilo kwijt maar het moet verder, dat gaat ook gebeuren maar ik blijf er de tijd voor nemen.
Hardlopen helpt er zeker bij maar ik heb wat problemen met mijn knieën en mijn rechterdijbeen. Het gekke is dat het na het lopen beter gaat.
Vandaag begon ik en natuurlijk hadden ze mijn compressie-brace alweer kwijt gemaakt. Dus maar begonnen zonder te lopen. De eerste halve kilometer dacht ik dat het niet ging lukken. De andere halve kilometer dacht ik, dat wordt maar op en neer naar het stoplicht en dan heb ik er net 3 achter de rug. En toen viel het wel mee en ben ik langzaam doorgelopen tot ik er toch weer 6,5 kilometer op had zitten. Zij het in een laag tempo maar ook niet echt vermoeid.
Ik kijk dus later naar mijn hartslag en bleek dat ik een zone lager zat dan voorheen. Dat gaat wat dat betreft wel een heel stuk beter.
Zondag dan toch ongeveer 20 kilometer lopen?
Of morgen in de ochtend wat gaan rennen?
Ik zie wel, het doet mijn gezondheid wel goed, ik zou alleen wat minder last van mijn knieën moeten hebben.

5000km!

Gepost door Sebastiaan Wendt op vrijdag 28 augustus 2015 21:25

Zo, nu eerst.. Nee hoor, gewoon doorlopen. Maar wel trots op deze mijlpaal!

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper