Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Te kort herstel na Klap tot Klap loop

Gepost door Erik Scholte op woensdag 23 april 2014 22:04

Afgelopen maandag heb ik weer mee gedaan met de Klap tot Klap loop. En met deze loop zet ik altijd mijn beste beentje voor, en harder dan tijdens de training.
Dus dinsdag last van spierpijn door de extra belasting van maandag.

vanavond dacht ik voldoende herstelt te zijn, maar het tegendeel was waar, na een paar honderd meter vernam ik de spierpijn al weer. Dat was nog niet zo erg, maar na 2,5 kilometer werd het steeds pijnlijker. Dus besloot ik maar om de geplande afstand af te breken. Thuis gekomen had ik inmiddels last van kramp.

Dus eerst nog maar even langer rusten om helemaal te herstellen, en dan zondag maar weer beginnen.

Foto's bij deze blogpost

De eerste kilometer lichte regen

Je komt in ademnood..

Gepost door berry peters op woensdag 23 april 2014 21:40

Het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Ik merkte het een tijdje geleden al. Midden in de nacht gewoon geen adem. Nou ja, laten we er geen drama van maken.. weinig adem. Nu begin ik al een jaartje ouder te worden. Dus dan is het haast vanzelfsprekend dat je wat vaker naar adem moet happen.

Een dag later had ik ook te weinig lucht op de dinsdagavondtraining. Een pijnlijke knie, last van je mild of zware buik kun je eruit lopen. Even tanden op elkaar.. denken aan iets lekkers.. een ijsje ofzo en na een paar minuten heb je er geen last meer van. Dat gaat dus niet bij weinig lucht.

Ook als je rustig in bed ligt, dan wordt het vaak alleen maar erger. Ik weet nog goed dat ik als kleine jongen bij het kiepraampje naar frisse lucht stond te happen. Later hadden ze daar een paardemiddel voor gevonden. Nee, ik bedoel geen groter raam of een deur op een kier. Ventolin.. rotzooi natuurlijk maar het hielp me altijd door de nacht.

Goed.. rotzooi.. en dus zat het me niet lekker. Waarom kun je eigenlijk te weinig lucht er niet uitlopen zoals je dat ook kan bij die andere ongemakken. Misschien is het wel omdat je iets te kort komt. Lucht dus.. In de andere gevallen heb je eigenlijk iets aan je lichaam waar je niet op zit te wachten. Klinkt best wel logisch toch?

Lees ademloos verder op: http://bigsmilerunning.wordpress.com/2014/04/23/je-komt-in-ademnood/

Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Gepost door Margo Hermans op woensdag 23 april 2014 13:38

Rondje hardlopen bij pa en ma

Gepost door Bianca De Vries Bentvelsen op woensdag 23 april 2014 11:37

Deze week logeer ik met Jason bij pa en ma.
Dat betekend dat er ook gewoon hardgelopen moet worden.
Dus ben ik vandaag een rondje pijnacker zuid gelopen!
Zo zie je nog is wat! Haha.
Was leuk en het weer was ook goed.|
Vrijdag weer! Hopelijk zit het weer dan ook een beetje mee!

dinsdag 22 april

Gepost door Wilma van den Bergh op woensdag 23 april 2014 07:02

Weer een ronde stevig gewandeld. Heerlijk was dat en de 'brand' die ik voel tussen de schouderbladen als ik aan de wandel ben, komt steeds later.
Daar ben ik zeker blij om want dat betekend dat het steeds iets gemakkelijker gaat.
Maar wat ik in mijn vorge blog al schreef, ik houd het voor mijzelf toch nog maar even op stevig wandelen. Beter voor mijn gewrichten. Voel ook nog de volgende ochtend stijfheid in de spieren. Dat moet weg zijn is mijn idee.

Antilope tevreden met afsluiting "Van 0 tot finish" 5KM

Gepost door Mark op maandag 21 april 2014 22:41

Vandaag was het zover de afsluitende 5KM loop van het schema. De voorbereiding kon beter met een verkoudheid en last van pollen waren de laatste trainingen erg zwaar en vielen voor het gevoel behoorlijk tegen. Mijn doel was om de 5KM rond de 33 minuten te voltooien met dit in gedachte begon ik mijn eerste 5KM loop.
De eerste kilometer voelde erg goed aan en moest de rem erop houden om niet te snel van start te gaan na de eerste kilometer liep ik voor op mijn schema.
In de tweede kilometer bleef een goed gevoel zowel mijn benen als ademhaling gingen super wat ook resulteerde in een snellere KM tijd.
Kilometer drie het gevoel blijft goed maar de rem iets teveel los gelaten wat weer in een snellere KM tijd resulteerde maar ook een zware vierde KM.
Deze vierde kilometer was afzien. Wederom wat ook in de trainden gebeurde nu ook in de loop te hard begonnen wat resulteerde in loden benen. Mijn KM tijd zakte in maar wel volgehouden wat ook resulteerde in een beter gevoel aan het einde van deze kilometer liep ook nog ver onder mijn gehoopte eind tijd wat ook vleugels geeft.
Laatste kilometer de vijfde KM het gevoel was goed maar benen hadden het zwaar. Hoe dichter je bij de eind streep komt des te meer je realiseert wat de eind tijd kan worden dit zet je aan om niet te verslappen en er zit het laatste stuk een versnelling in...
En dan de verlossende woorden dat het doel behaald is de eind streep is bereikt de spanning stijgt wat is de tijd want ondanks dat ik super trots ben dat ik de vijf kilometer heb volbracht is de factor tijd toch ook heel verleidelijk. Nu een vreugde sprong gedaan mijn tijd was 29:50 ik heb hem binnen het half uur gelopen kan het niet geloven.
Echt geweldig. En wat nu van Antilope naar een 5 KM volbracht te hebben, wat zal ik nu doen trainen voor een snellere tijd of toch een grotere afstand.... Wat een keuze, eerst de schema's eens bekijken en dan een beslissing maken.
En het wordt: Antilope gaat voor 10KM in 1 uur.

Later meer voortgang van een bekerende Antilope.

2014-04-21: Lions Heuvelloop - Overveen en Bloemendaal (Kennemerduinen) (2 reacties)

Gepost door Jan Bakker op maandag 21 april 2014 14:44

In de afgelopen 9 dagen liep ik zo’n 60km weg in “mijn” achtertuin De Kennemerduinen. De laatste 15 vandaag en in trimloopverband.
Dat was niet echt de bedoeling, maar er vielen twee 30+ wandeldagen Pieterpad uit en je moet dan toch wat overtollige energie kwijt, he?
Op zondagochtend 13 april deed ik met een viertal gelijkgestemden, Els, Ingrid, Karin en Mark, een tocht van ca. 18km die ons voerde over verharde paden, single tracks, semi-verharde paden en strand.
Op vrijdagochtend de 18e had ik een wat ambitieuzer plannetje in gedachten. Het zou een drie uitkijkpunten tocht worden naar achtereenvolgens de Hazenberg (Vogelmeer), Konijnenberg (het Wed) en Starreberg (Oosterplas). Hierna was er dan nog de mogelijkheid om ook de hoogste Kennemerduinen top mee te pakken, de Brederode berg. Dat gaat dan al met al naar de 25km. Zo ver (en lang) had ik tot dan nooit gelopen. Maar ik was niet de enige die wel zin had in zo’n tocht. Karin en Noella sloten aan en gedrieën kachelden we in zo’n 2,5 uur bijna 22,5km weg. We misten alleen de Konijnenberg, maar we pakten daarvoor in de plaats wel de Lichtbakkeet, ook een uitkijkpost. De Brederode berg namen we ook mee. Aan hoogtemeters niets te klagen deze ochtend.
Zaterdag en zondag had ik mijn benen maar zo veel mogelijk ontlast om vandaag zo fris mogelijk aan te start te verschijnen van de Lions Heuvelloop, waarvan de 15km grotendeels door de Kennemerduinen gaat. De 10km ook, maar dat is één ronde, de 15km zijn er twee. De 5km blijft verhard en in Bloemendaal zelf. Daar zit dan als bonus het venijnige Kopje in.
Voor het derde achtereenvolgende jaar stond ik hier aan de start. Twee jaar geleden nog op de 10km en vorig jaar op de 15. Dat werd ook dit jaar mijn afstand.

Vanwege de Dutch Beach Masters op zaterdag de 19e moest ik wel wat hardlopende vriendinnen en vrienden missen deze trimloop. Die kozen dus voor een IJmuiderstrand parcours met vele hindernissen en obstakels. Mij niet gezien. Zeker leuk om te kijken, maar ik hou het bij “gewoon” hardlopen.
Kon ik vorig jaar nog een beroep doen op Iron lady Paula, die moest ik vandaag helaas missen. Geen eigen pacer dit keer…. Maar ik had er evengoed zin in. Natuurlijk. En we hadden er ook nog eens alleraardigst hardloopweer bij deze 2e paasdag 2014. Ja, okay er vielen wat spatjes naarmate de trimloop vorderde, maar ik maal daar niet om. Er stond verder weinig wind en het was niet zo koud.

Toch nog een gelukkie vandaag, want hardloopmaatje Peter had toch niet genoeg aan die 18km strand en duinenobstakels van twee dagen geleden en ging dus toch mee. “Ik pik je om 09:30 uur op, ouwe.” Prima hoor! Vorig jaar liep hij in dit parcours een hele mooie tijd van om en nabij de 01:06, maar kwam niet geheel ongeschonden over de finish. Iedereen vond het daarom prima dat hij hier niet zou lopen, maar ja, Pietje is Pietje…..
Gelukkig kon hij nog ter plekke inschrijven in de Tetterode sporthal te Overveen, ik had stellig de indruk dat het maximum aantal lopers gehaald werd deze 29e Lions heuvelloop. Mijn startnummer lag daar al klaar en een horde aan bekenden kwam ik daar al tegen. Tata Steel runners Sjaak en Hans, een legertje Suomezen, Berry, Geert…
We gingen na het ophalen van startnummer en schoenveter chip met de auto richting start/finish punt, wat toch iets van 1,2km bij de sporthal vandaag ligt. Wel o zo makkelijk dat je na het finishen snel naar huis kunt.
We hadden nog wat tijd voordat om 11:00uur ons startschot zou klinken dus was er tijd om wat bij te praten met een aantal lopers. Dat vind ik sowieso altijd wel gaaf bij dit soort trimlopen “in de buurt”. Je hardloopkringetje wordt gewoon steeds groter en zodoende ga je steeds meer lopers kennen. Niets mis mee, toch?

Een grappige start altijd, want de 5, 10 en 15km starten gelijk, maar de 5km lopers gaan de tegengestelde richting. Dat zie je volgens mij niet zo heel veel bij de diverse trimlopen. Zeker niet bij de trimlopen waaraan ik heb meegedaan. Peter sloop bij de start iets meer naar voren en die zag ik na het startschot al niet meer. Maar ja, dat was te verwachten ook.
Een snelle eerste km klokte ik. Ruim onder de 5 minuten. Slim? Nee. Maar ja, ik had nu geen Paula naast me om de rem er soms op te zetten. Pas op het 4km punt liep ik hoe ik wilde lopen, namelijk rond de 5,5min/km.
Ik vond het weer bijzonder aangenaam om twee rondjes te rennen in dit gedeelte van de Kennemerduinen. Uiteindelijk toch een gedeelte waar ik niet vaak loop, omdat het net even te zuidelijk ligt. Dan moet ik echt wel 20+ afstanden gaan lopen, of met de fiets naar ingang Koevlak en van daaruit gaan lopen. Dat gaat in de toekomst zeker een optie worden.
Dit Lions heuvelloop gedeelte is dan onverhard, maar geen zware single tracks of zo. Schelpenpaden, gras en zand. Gelukkig niet zo heel zwaar. Qua hoogtemeters valt het dit parcours ook zeker mee. Er zitten geen “toppies” in.
Op het punt waar de 10km lopers linksaf gaan richting de finish en de 15km lopers aan hun tweede rondje beginnen, merkte ik dat ik niet zo veel lopers meer in mijn buurt had. Ik zal toch niet de laatste zijn? Ik hield wel wat lopers voor mij in de gaten, maar achterom kijkend zag ik toch lang niemand. Dat kwam bij het waterpunt op ca. 11km wel in orde, want hierna liepen twee lopers langszij. Okay, ik kon dus mee achter die twee aan. Prima. Ik zat op het 11km punt op goed een uur.
Ik ging niet weg op een streeftijd. Dat ben ik ook wel een beetje aan het afleren, maar alles onder de 01:25 zou ik wel mooi vinden voor vandaag. Lekker als je dan al weet dat dat het probleem niet gaat worden. En dat werd het ook niet.
Ik moest de laatste km’s dan wel wat inleveren, maar ik liep niet te slenteren en kon zodoende goed op weg naar de finish. Trouwens nog wel een pittige laatste (verharde) 1,5km, want je loopt dan de Kennemerduinen uit een stuk langs de Zeeweg en de weg voorafgaand naar de finish is een paar honderd meter vals plat omhoog.
Peter stond me daar al aan te moedigen en met nog een mooie grote pas liep ik door de finish. Ik klokte zelf 01:23:24 en daar zal niet zo heel veel op gecorrigeerd worden, lijkt mij. (de gecorrigeerde tijd is geworden: 01:23:20)
Lekker gelopen weer vandaag en wederom een mooie afstand. Helaas niet zoveel zon als de twee voorgaande duintochten, maar dat mocht de pret vandaag niet drukken.
Overmorgen maar eventjes kort uitlopen en dan ga ik voor de vierde maand in 2014 door de 100km/mnd grens.

Dat het lopen in die IJmuidense achtertuin populair aan het worden is, blijkt wel, want er zijn dit jaar al een aantal georganiseerde loopjes gehouden en er staan er voor de komende maanden nog een paar op de agenda. Ik kan ze jullie van harte aanbevelen, al is de laatstgenoemde wel een erg ambitieuze.
In maart en april werd er de Dopperrun en Duin en Kruidbergloop en gehouden…..
-Zondag 25 mei: Pim Mulierloop
zie: www.avsuomi.nl
-Woensdagavond 25 juni: Scoutingloop
zie: http://www.ijmondtrekkers.nl/scoutingloop-2014/
-Zondag 29 juni: Trailrun Kennemerduinen
zie: http://www.trailrunning-veluwe.nl/trailrun-kennemerduinen/

Tijdens de Lions loop vandaag heb ik zelf geen foto’s gemaakt, alleen een paar voorafgaand. Misschien volgt er later nog wat namens de organisatie. Ik heb een paar keer onderweg mijn beste lach en “thumbs up” gegeven aan verschillende fotografen in het parcours.
Wel plaats ik bij deze BLOG een paar foto’s van de twee Kennemerduinen tochten die in deze BLOG ter sprake kwamen. Qua parcours is dat te billijken.
Ik hoop mijn lezers er een plezier mee te doen.

Jan, 21-April-2014

Foto's bij deze blogpost

P1120301.JPG P1120311.JPG P1120315.JPG P1120317.JPG P1120320.JPG P1120321.JPG P1120331.JPG P1120332.JPG P1120335.JPG P1120336.JPG P1120351.JPG P1120477.JPG Photo 21-04-14 11 14 52.jpg 13989701033_35090b78cf_o.jpg

PaasHaaswijkloop (3 reacties)

Gepost door Beata op maandag 21 april 2014 14:29

Mijn eerste 10km wedstrijd en tevens mijn tweede wedstrijd ooit.
Mijn doel was binnen het uur en stiekem onder de 58:20. De 58:20 was namelijk mijn snelste tijd op 10km gelopen tijdens een proefwedstrijdje tegen mijzelf.
Ik vond het een leuke loop om aan mee te doen, maar misschien heeft dat ook te maken met het feit dat het in eigen dorp is. Veel mensen langs de kant die aanmoedigen. En omdat ik hier woon en werk heel veel mensen die mijn naam riepen met daarachteraan een aanmoediging. Dat maakt het extra leuk natuurlijk.
De route werd heel duidelijk aangegeven, op kruispunten stonden vrijwiliggers die je de goede kant heenstuurden.
Mijn doel is gehaald, het weer was perfect, de sfeer was geweldig. Al met al een super eerste 10km loop in wedstrijdverband.

Beata

Foto's bij deze blogpost

2014-04-21 13.30.25.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:57:19
Snelheid
10,47 km/u
Calorieën
603 kcal

Vijkmorgenloop van Sleeuwijk 19 april 2014 filmpje

Gepost door gruttosingel op zondag 20 april 2014 22:33

paaszondag

Gepost door Wilma van den Bergh op zondag 20 april 2014 18:20

Gisteren niet kunnen lopen
Teveel getild en mijn rug protesteerde. Vandaag toch de wandelschoenen aangetrokken. Een ronde gelopen van 7.395 km en dat was lekker.
Niet volgens het schema gelopen, want die gaf aan dat ik moest beginnen met 2 series hardlopen van 20 sec. en 30 sec wandelen.
Ik denk dat ik het bij 3 tot 4 x een ronde stevig wandelen houd.
Dat is voor mijn gewrichten denk ik veel beter.
Als ik dit een aantal weken gemakkelijk volhoud kan ik overstappen naar het beginners schema van 3 km hardlopen.
Ik heb totaal geen ervaring met hardlopen.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper