Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

week 6 training 3

Gepost door Gerry op donderdag 1 oktober 2015 22:47

Toch maar weer 12.00 uur eerder en ja weer vanwege het weer. Heerlijk in het zonnetje en toch met een behoorlijk windje weer een rondje gelopen.
Toen ik naar huis reed zag ik ineens een mogelijkheid om mijn rondje te wijzigen en wat minder stopmomenten te hebben vanwege het verkeer.
Jammer is dat er geen vrijliggend pad naast de weg loopt en rond de spits de smalle weg door sluipverkeer wordt gebruikt.
Aan de andere kant een prima route voor het voorjaar, de zomer en het najaar. In de winter niet, te eenzaam, te donker, te smalle wegen.

En weer doet de tracking app mijn actuele inspanningen te kort, ditmaal een halve kilometer en dat terwijl door het lopen van deze route ik een uitbreiding heb van bijna een km. Nog 250 meter erbij en ik zit aan mijn beoogde 5 km. En dan kan ik het tempo op gaan voeren. Ik ben trots op mijzelf dat ik dit in 6 weken heb gerealiseerd.
Ik heb een wijntje verdiendsmiley

De laatste maand

Gepost door Runhedwigrun op donderdag 1 oktober 2015 10:17

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-10-01 om 09.45.08.png

Vroege vogel rondje

Gepost door Tante Jos op donderdag 1 oktober 2015 08:29

Vandaag vroeg uit de veren en mijn eerste vroege ochtend kilometers gemaakt (geen training uit mijn schema).Normaal gesproken lopen we in de avond maar aangezien het sneller donker wordt en ik toch 2x in de week wil lopen ben ik vanmorgen om 7.15 al vertrokken.
Lantaarnpalen waren nog aan en er was nog schemer maar het had wel wat.
Ik moet zeggen dat ik de avond van tevoren...mezelf nog niet zo zag lopen in de ochtend maar ben meteen vanuit bed in mijn loop kleding gesprongen....licht gegeten en hoppa!!
Was ook nog rustig op de weg natuurlijk dus ik heb een lekker rondje kunnen maken van 4 kilometer!

Foto's bij deze blogpost

PhotoGrid_1443679229137.jpg

Frietje na het hardlopen

Gepost door Margo Hermans op woensdag 30 september 2015 06:39

Foto's bij deze blogpost

frietje-na-het-hardlopen.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
9.143 m
Tijd
01:01:10
Snelheid
8,97 km/u
Calorieën
592 kcal

week 6 training 2

Gepost door Gerry op dinsdag 29 september 2015 23:01

Hoewel het morgen pas officieel training 2 is heb ik toch vandaag gelopen. Het was zo'n heerlijk weer, de zon scheen. Denkend aan morgenvroeg, de ochtendkou en de donkerte steunde mij in mijn besluit. De boodschappen in de koelkast voor zover nodig, mijn hardloop outfit aan en op weg. Die 12 uur eerder maken dan ook niet zoveel uit. Nou ja in zoverre dat ik nu heerlijk in de zon liep met mijn zonnebril op.
Ik dacht dat het na een lange werkdag wel minder zou zijn maar dat valt dus reuze mee. Negen minuten per kilometer maar nu moest ik vaker stoppen bij het oversteken van straten en dat vertraagd dan weer enorm. Toch is er geen andere mogelijkheid dan de route die ik nu loop. Zelfs als ik de route de andere kant op verleng en aan deze kant inkort moet ik toch de doorgaande wegen oversteken en om 18.00 uur 's avonds heerst daar spitsdrukte. 's Morgens is die spitsdrukte dan net een stukje minder.

Aangezien ik deze avond het rijk alleen had "stinkend naar transpiratie" eten gekookt, gegeten, uitgebuikt en toen met boek en wijn in een heerlijk heet schuimend bad. Op het moment dat ik begon te knikkebollen was het tijd om eruit te komen. De renkleding hangt inmiddels al fris gewassen te drogen.

Nu nog een glaasje wijn en dan naar bed met de tv aan. Die wordt straks wel uitgezet en ik slaap toch overal doorheen.
Morgenvroeg kan ik uitslapen en mijzelf prijzen dat ik vanavond het doorzettingsvermogen had om te gaan rennen. En vrijdagmorgen 6.00 uur zie ik dan wel weer (of zou dat bij een mooie zonnige dag ook donderdagavond kunnen worden?)

Ik wacht af en zie wel. Proost!

Heel Holland tegelt (2)

Gepost door Arie op dinsdag 29 september 2015 21:13

Team Holland is onderdeel van de nieuwe hardloopspel functie "groepen".

Het is een extra spel naast de reeds bestaande tegelcompetities en persoonlijke scores.

Bij deelname krijg je dus naast je bestaande scores ook de dynamiek van een hele groep verspreid over Nederland.

Tegel mee met Team Holland.
( http://hardloopspel.nl/#/groepinfo/1803 )

Arie

Foto's bij deze blogpost

Team Holland logo.jpg

Dam tot Dam tot Dam..

Gepost door berry peters op dinsdag 29 september 2015 18:05

De Dam tot Dam loop is wat mij betreft sinds dit weekend hét hardloopevenement van Nederland. Eigenlijk was het heel gek dat ik hem nog nooit had gelopen. Daarom was het voor mij dan ook een verrassing dat de start niet op de Dam was. Al jaren niet meer. Wat maakt het uit! Mijn start was eigenlijk al op het centraal station. Daar zag ik mijn hardloopmaatjes en nog wat anderen, een oud collega en hardlopers.. veel hardlopers..

Constance was er ook. En Juf had Uncle meegenomen. Daarnaast dus veel hardlopers in alle kleuren van de regenboog. Ik zag lange broeken, korte broeken, renrokjes, lange mouwen, korte mouwen, cowboy kleding in allerlei soorten en maten. Blijkbaar was men het niet helemaal eens over de omstandigheden. En die cowboy.. tja..

Altijd spannend zo loopje. Dat zag je al aan de gigantische rijen dames bij de dixies. Zal wel toeval zijn. Beetje jammer is dan als je als dame achter zo’n semi stoere hardloper staat. Dan weet je al een beetje hoe laat het is. Bij ons was Constance vooral nerveus omdat we niet helemaal zeker wisten of we haar in het blauwe startvak zouden krijgen. De Amsterdamse startvakpolitie is nogal streng.

En inderdaad bij het blauwe startvak stonden zeker 10 mannen en vrouwen in van die lange regenjassen te controleren. Maar goed wij hadden ons natuurlijk voorbereid. Constance droeg een poncho en Juf was solidair. Door de poncho was de kleur van het vak minder goed te zien. Beetje verdacht was wel dat ze de enige waren. Het was eigenlijk best wel lekker weer en droog. Geen enkele reden om een poncho te dragen.

Ik zag die gasten dan ook wel kijken. Daarom zorgde ik voor een afleidingsmanoeuvre..
Wil je weten welke manoeuvre ik uitvoerde en wat er verder nog gebeurde bij de Dam tot Dam? Lees dan gerust verder op http://www.bigsmilerunning.nl/2015/09/dam-tot-dam-tot-dam/

Heel Holland tegelt

Gepost door Arie op dinsdag 29 september 2015 17:19

Hallo,

Ik ben vorige week met "Team Holland" begonnen. (http://hardloopspel.nl/#/groepinfo/1803 )
De doelstelling is om met een groot aantal lopers heel Nederland "dicht" te lopen. Met jou scores zou je een nuttige bijdrage kunnen leveren.

Ik nodig ik iedereen deze uit om, als het idee je aanspreekt, lid te worden van "Team Holland".

Je mag natuurlijk ook anderen uitnodigen om mee te doen.

Met vriendelijke groet,
Arie

Mijn eerste 5 kilometer zijn een feit!

Gepost door Tante Jos op maandag 28 september 2015 21:31

Vandaag stond er een run van 40 minuten op de planning waarvan 4x 1 min. en 30 sec. vlot hardlopen.
Het valt onder een duurloop terwijl het voor mij een intervaltraining is maar okay. Het begin is altijd moeizaam, spieren nog niet helemaal warm en nog niet in je ritme.
Eenmaal bezig ging het weer lekker....alleen dat sprintje tussendoor is toch niet 1 van mijn favo's hoor.
Na de eerste keer kan ik nog wel redelijk terug op adem komen maar na nummer 3 en 4 is dat toch even wat meer werk.
Maar goed...het is een pittige training en je voelt dat je meer vraagt van je lichaam....maar ik was blij dat ik haar hoorde zeggen dat de training van vandaag erop zat. Theeth smiley
Jeetje...zomaar 40 minuten gelopen....TROTS op mezelf! Thumbs up

Foto's bij deze blogpost

Screenshot_2015-09-28-21-10-02~2.png

BLOG: nog maar 11.195 km

Gepost door Runhedwigrun op maandag 28 september 2015 13:46

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-09-28 om 09.39.38.png

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper