Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

NK veldloop voor ambtenaren

Gepost door Jan Hendrikse op vrijdag 27 maart 2015 12:42

Na een periode zonder wedstrijden te hebben gelopen vanwege wat kwetsuren was de tijd rijp om ,ijn vorm te testen tijdens het NK voor gemeente ambtenaren. Dit jaar was het gebied rond De Haarrijnse Plas het strijdtoneel. De organisatie had een mooi parcours uitgezet. De weersomstandigheden waren erg regenachtig waardoor het parcours erg modderig was op bepaalde plekken. Prima wat mij betreft.
De gemeente amsterdam was zo slim geweest om dit jaar één team af te vaardigen waardoor we meer kans zouden maken op de wisselbeker voor snelste gemeente. In een grijs verleden,20 jaar terug heb ik hem een keer gewonnen dus werd het wel weer eens tijd.
We hadden wat nieuw bloed bij de gemeente in de persoon van Erik Negerman. Iedere serieuze hardloper moet zijn naam eigenlijk kennen aangezien hij een zeer verdienstelijke staat van dienst heeft.
Hij won dan ook met overmacht de 12 km. Met Matthijs Künzel als winnaar op de 10 km lagen we op koers.De 10 km ging over het landgoed van Kasteel Haarzuilen en had wat verharde stukken waar het tempo weer een beetje omhoog kon. Tijdens mijn race begon ik prima en voelde me sterk . De laatste weken gingen de trainingen ook al wat beter, het enige was dat ik eigenlijk nog iets lichter zou moeten zijn voor nog meer snelheid.
Op de laatste 2 km lagen nog wat zandheuvels met wat steile afdalingen en klimmetejes langs het strand.
De winst zat er helaas niet in maar met een 2e plek was ik ook tevreden gezien mijn gebrek aan wedstrijdritme.
De dames presteerden ook prima met 2 1e plaatsen en een 2e plaats. Johan Smit uit Volendam werd in een sterk veld keurig derde en haalde ook een punt binnen.
Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de winst in het gemeente klassement.
Na een lange dag was de sfeer in de bus terug prima en keken we terug op een geslaagde dag.
Binnenkort weer wat reguliere wedstrijden zoals de Nescioloop.

Groeten Jan Hendrikse

Foto's bij deze blogpost

IMG-20150326-WA0000.jpg IMAG1675.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:39:50
Snelheid
15,06 km/u
Calorieën
702 kcal

Logboek maken. Donderdag 26 mrt.

Gepost door pascale schutte op donderdag 26 maart 2015 12:24

Lang niet geschreven ,maar op aanraden van fysio een log boek gaan maken..
Maandag kleine 12 km gelopen tijdens lopen ging het best goed .
Later op de dag last van knie voornamelijk bij trap op en af..
Nu toch afspraak gemaakt fysio en alles gaan opschrijven wat ik heb gedaan ..en wanneer last.

Geslaagde NK Veldloop gemeenten 2015 Utrecht

Gepost door Ben Engel op woensdag 25 maart 2015 23:38

Vanmorgen op tijd opgestaan 06.15 uur en 06.45 vertrokken richting Maarssen voor de NK Veldloop in Utrecht en heb eerst mijn loopmaatje (Collega Tamara) opgehaald in Maarssen. Het begon al met file onderweg en ik ben dus maar van de A1 naar de A30 -A12- A27 gegaan om de file te omzeilen en toch op tijd aangekomen in Maarssen om 08.30 uur. Vandaar uit zijn wij samen naar Vleuten gereden voor de 12km en om 10.30 gestart met de run en de naam Veldloop zegt het al. Dit is dus geheel iets anders dan ik gewend ben om te lopen want het was allemaal wat ruiger voor mij. Ongelijke stukken met los mul zand en modder eno ok de nodig hoogte verschillen in kleine heuveltjes. Het was 2x het rondje lopen om de 12km vol te maken en ging deels ook langs het water en dat was dan weer erg mooi . Maar het was zwaar en dacht even ga ik door of stop ik, maar dacht dit gaat mij niet gebeuren en ik ben in een rustig tempo doorgegaan. Uiteindelijk bleef ik met één loopmaatje in de laatste gelederen, maar ik heb de 12km wel uitgelopen. Ondanks dat ik als laatste binnen kwam heb ik voor mijzelf weer een prestatie geleverd vandaag en ben uitermate tevreden. En de tijd valt mij niet echt tegen alhoewel het absoluut geen top tijd is, maar dat komt ook omdat ik niet getraind ben voor een Veldloop. En om af te sluiten zeg ik het is zeker voor herhaling vatbaar. Slaap lekker zometeen.Wink smileyTheeth smileyTheeth smiley

Controle is een illusie..

Gepost door berry peters op zondag 22 maart 2015 22:25

Nu de ergste kou uit de lucht is en iedereen beseft dat die zoveelste elfstedentocht dit jaar helaas weer niet door zal gaan.. Dan knipper je met de ogen en is het vanzelf weer lente geworden. Dan is het weer de tijd van de grote marathons. En zie.. de verhalen op het internet over het beste trainingsschema komen weer op als tulpen uit de grond. Zoveel trainers.. zoveel schema’s

Zo las ik laatst over een schema waarin je maximaal 4 keer per week traint en niet meer dan 14 km loopt. Erg interessant voor de loper met weinig tijd. Of beter gezegd de loper zonder tijd. Voor sommigen hardlopers werkt het blijkbaar. Tenminste dat lees ik dus op het internet. En alles wat op het internet staat is waar natuurlijk.. Ik vraag me dan trouwens wel af waar die mensen dan toch nog de tijd vandaan halen om überhaupt 4 keer per week te lopen maar dat terzijde. Het leek me trouwens ideaal tot ik me bedacht dat ik een lange-afstand-loper ben. Hoe kun je nu een lange afstand lopen zonder lange afstanden te lopen? Denk daar maar eens over na!

Maar goed.. Alweer een tijdje geleden liep ik met een vriendelijke vrouwelijke pacer de Midwinter Marathon. Vroeger.. Weet je wel.. toen de MidWinter nog gewoon een marathon was.. Ze vertelde mij dat trainen voor een marathon eigenlijk niet zo ingewikkeld was.

nieuwsgierig.. lees gerust verder op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/03/22/controle-is-een-illusie/

Klaar voor de NK Veldloop Ambtenaren Utrecht 25-03-2015 (2 reacties)

Gepost door Ben Engel op zondag 22 maart 2015 10:34

Inmiddels heb ik alweer de nodige trainingen erop zitten met mijn Garmin F620 en zaterdag 22-03-2015 de laatste gelopen en ook nog een PR behaald volgens Garmin want ik heb de langste afstand gelopen 17:86 km. En de 10Km in 1:01:17 gem tijd 6.08 min/km. Dus de HM komt nu toch wel erg heel dichtbij. Het mag gezegd worden want dit had ik niet gedacht mei 2013 bij de start dat ik dit zou bereiken, maar ik ben erg tevreden tot nu toe. Nu even gas terugnemen en 3 dagen rust zodat ik woensdag een mooie 12km kan lopen. En stiekem wil ik ook hier een PR proberen te behalen, maar zie wel of dit lukt. Het gaat ook om het plezier en gezelligheid. De weersvooruitzichten zijn gunstig te noemen dus daar zal het niet aan liggen. Wink smileyTheeth smiley

venloop

Gepost door karim op vrijdag 20 maart 2015 20:23

2 start nummers voor de 10 km gratis

2015-03-18. Stamppotrun - Castricum / Heemskerk

Gepost door Jan Bakker op donderdag 19 maart 2015 12:38

Net als vorig jaar werden er ook dit jaar twee stamppotruns georganiseerd. De eerste was vorige maand. Deze moest ik wegens privé omstandigheden laten schieten, maar deze tweede daar kon ik wel aan meedoen.
Deze fun runs worden georganiseerd door Rinus Running in samenspraak met het Castricumse strandpaviljoen Deining. Daar is het dus woensdagavond stamppot eten voor 1€ en de 18e maart schoven er zo rond 19:45 uur 25 runners aan.

Ik kon vanuit IJmuiden meerijden met hardloopmaatjes Els en Meta en even na 17:30 uur arriveerden we bij Deining, waar ze buiten het kampvuur al hadden aangestoken. Qua temperatuur was dat wel lekker ook.
We waren niet de eersten en ik zag ook al meteen bekende gezichten van de stamppotrun van eind februari 2014.
Het maximum aantal deelnemers van 25 werd vandaag behaald en even voor 18:15 uur stonden er dan ook 25 runners bij het kampvuur voor de onvermijdelijke groepsfoto. Grappig om te zien dat een aantal runners in korte broek liep en een aantal niet. Handschoenen en mutsen kwamen ook al snel tevoorschijn.
Ook in februari 2015 was er zo’n stamppotrun en deze liep een route noordwaarts richting Egmond en via het strand terug naar Deining. Deze keer was de route anders, want per 1 maart is een groot gedeelte van het duingebied ten noorden van Deining broedgebied en zodoende niet toegankelijk.

Er waren nu twee opties: Een langere route van ca. 11km en eentje van ca. 7,5km. In de groep een aantal zeer ervaren en snelle trailrunners, maar ook minder ervaren runners en runners zoals ik, die terugkeren van een (of meerdere) blessure(s).
Er werd gelopen richting Heemskerk en daar zou op een bepaald punt de groep splitsen in de runners die voor de lange tocht zouden gaan en die die de korte variant prefereerden. Die laatste groep was iets groter, gezien het stuk strand dat op ons lag te wachten met bovendien forse tegenwind.

We vertrokken dus gezamenlijk vanaf Deining en verspreid over een aantal kleine groepen liepen we via het fietspad langs de weg om daarna af te slaan de duinen in. Ik herkende wat stukken uit het parcours van de AVC strand- en duinrun die ik vorig jaar deed. Gedeeltelijk over het verharde fietspad en gedeeltelijk via bospaadjes kwamen we op een punt waar de groepjes op elkaar wachtten en waar er gesplitst werd.
Rinus zelf bleef een beetje achterin de groep hangen om in ieder geval bij de minst snelle runners te blijven. Dat was een goede zet, want wat ik me nog van die run van vorig jaar februari kon herinneren was dat er veel te individueel gelopen werd, het bovendien erg slecht weer was met veel regen en een paar runners de weg kwijt waren. Nu hadden we geen duisternis en was de groep niet dermate uitgewaaierd. Zelf bungelde ik ook achteraan, maar zo af en toe kon ik het natuurlijk niet laten om een fotootje onderweg te schieten.
Strand op- en afgangen zijn dus ook boven het kanaal hetzelfde als beneden. Eerst klimmend de duinen over en dan afdalend het strand op. Hier waren het gelukkig traptreden wat het omhoog lopen wat aangenamer maakte.

Rinus had er op gerekend dat de “snelle” groep, met niet de minste runners, zoals Ralph Apeldoorn, Sjaak en Ilonka Betjes en Richard Keppel, die de lange afstand liepen hier al zou aansluiten, maar die runners waren nog in geen velden of wegen te bekennen. Wellicht dat Ralph er toch nog een extra lusje had aangeplakt…
Deining was in de verte al te zien en pas op het strand begon het te schemeren. Het was nu ook tegen 19:00 uur.

Gelukkig dat er binnen rond deze tijd een drietal tafels voor ons was gereserveerd, want het paviljoen was gewoon vol. En dat op een gewone woensdagavond buiten de zomerperiode met veel wind en een lage temperatuur. Die toch zeer schappelijke prijs van een bord stamppot (naar keuze) zal dan toch doorslaggevend zijn, lijkt mij dan. Zelf koos ik voor boerenkool met rookworst. Hutspot of zuurkool met rookworst of een gehaktbal was eveneens mogelijk geweest.
Eerst natuurlijk wel even de runners binnengehaald die voor de lange variant hadden gekozen, daarna snel een schoon en droog shirt aan en aan tafel.
Tot al onzer verbazing had Rinus voor een ieder nog een aandenken ook. Een soort van medaille maar dan zelf gemaakt. Heel erg leuk.
Deze laatste drie woorden vatten de avond van 18 maart 2015 dan ook mooi samen!

Jan, 19-Maart-2015

Foto's bij deze blogpost

P1180643.JPG P1180656.JPG P1180662.JPG P1180670.JPG P1180678.JPG P1180712.JPG 1508984_634704969993151_7032961728119962991_n.jpg

Citta Antwerp Urban Trail 2015

Gepost door Margo Hermans op woensdag 18 maart 2015 07:39

Foto's bij deze blogpost

20150318 Aankondiging Antwerp Urban Trail.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
11.800 m
Tijd
01:24:12
Snelheid
8,41 km/u
Calorieën
838 kcal

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper