Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Rondje conmult

Gepost door Fenna ketelaar op zaterdag 1 augustus 2015 12:26

Was super leuk heb in een kwartier veel gerend 👍🏼

display forerunner 220?

Gepost door sandra van vliet op donderdag 30 juli 2015 20:45

Hoe krijg ik km/h op mijn display van Garmin forerunner 220 te zien? Nu zie ik het aantal minuten die ik in een km afleg

Leuk?? Ik zou liegen als ik "Ja" zou zeggen.

Gepost door Tante Jos op donderdag 30 juli 2015 20:26

Niet helemaal fit en lekker in mijn vel maar niet piepen en gaan! Ik kan al echt merken dat het steeds beter gaat en dat ik een beetje mijn eigen looptempo/stijl gevonden heb. Ik vind het nog steeds niet echt leuk maar ik geloof meteen....dat als alles vanzelf gaat.....dat dat het wel is. We gaan er gewoon voor!
(Loopmaatje)

BLOG: De Bosporus bedwingen (rennen en zwemmen)

Gepost door Runhedwigrun op donderdag 30 juli 2015 14:40

Foto's bij deze blogpost

Schermafbeelding 2015-07-30 om 12.45.37.png

Even niets!

Gepost door Margo Hermans op woensdag 29 juli 2015 11:07

Soms heb ik het ook wel eens iets minder druk. Wat ik dan doe? Uiteindelijk ook hardlopen.
http://margohermans.com/2015/07/29/even-niets/

Foto's bij deze blogpost

Even niets.jpg

Mijn eerste 1/2 marathon

Gepost door Erik Scholte op maandag 27 juli 2015 19:38

Afgelopen zondag heb ik dan mijn eerste halve marathon kunnen lopen. En ik moet zeggen het was een heel mooie loop, waarbij het wedstrijd gevoel zeker niet aanwezig was.

De 2 verenloop bij Zwolle langs de IJssel. Een prachtige omgeving om tijdens het hardlopen van te genieten.

Voor het volledige verslag van deze loop die je niet mag missen kun je kijken op mijn site http://ms.musselkanaal.info/2%20verenloop%2026%20juli%202015%20halve%20marathon.html Daar staat ook de link naar de route

Foto's bij deze blogpost

2 verenloop wachten op de veerpont 26 juli 2015.jpg

De mooiste plek

Gepost door Janne op maandag 27 juli 2015 10:11

Tijdens mijn laatste vakantie ben ik me af gaan vragen wat voor mij de mooiste plek is waar ik heb gesport. Ik sport nu zo'n 10 jaar en het begon de eerste 9 jaar met groepslessen in een zaal in de sportschool. Die zien er over het algemeen allemaal hetzelfde uit. Alleen de zo gewenste airco lijkt overal weer anders te zijn.
Ook al zijn de zalen vaak niet van elkaar te onderscheiden, de plek van de sportschool wel! Zo ben ik tijdens mijn stages voor mijn opleiding gewoon door gegaan met waar ik mee bezig was (bodyjam, bodybalance, enkele groepslessen van Les Mills). Als ik bij de lokale groepslessenaanbieder de situatie uitlegde van de reden van mijn komst aldaar (de stages duurden 8 weken), hoefde ik meestal ook geen inschrijfkosten te betalen. Als arm studentje was het dan gelukkig goed te doen.
Via een grote community van groepslessporters werd er wel eens het een en ander georganiseerd in Nederland en ook in Groot Britanië. Zo heb ik in Essex (nabij Londen) eens 12 uur in één weekend gesport voor het goede doel. Ik was kapot maar het was heel gezellig en super om iedereen die je online regelmatig 'spreekt' eens in het echt te zien. Dat weekend heb ik ook geleerd dat je, met een goede gids, Londen “makkelijk” in 5 uur kunt doen, als je bij elke highlight maar 5 minuten blijft kijken smiley
Op een gegeven moment was ik de groepslessen een beetje zat; ik wist wat er kwam en heel veel uitdaging zat er niet meer in. Toen ben ik rustig begonnen met hardlopen, eerst op de loopband en niet gauw daarna naar buiten. Ik had (in 2014) MudMasters in het verschiet, en enkele maanden later 10 kilometer hollen bij LoopLeeuwarden. Er moest dus nog wel wat gebeuren... van 0 ervaring hardlopen tot 10k in 4 maanden. Ja, ik hou wel van een uitdaging.
Tijdens een van mijn laatste weken voor de run ben ik het bos in gegaan. De paleistuinen bij paleis Het Loo in mijn woonplaats. PRACHTIG. En zonder een ren app op mijn telefoon of oortjes in waarop ik hoorde hoe hard ik ging en hoe hard ik 'moest' was het nóg meer genieten! Geen druk, geen gedram, gewoon rennen en genieten van de natuur, van de bosgeur, van een schichtig hertje, een eekhoorntje... En allemaal vlakbij!
Een maand of wat geleden heb ik en ander mooi stuk natuur om de hoek ontdekt, Het Leesten. Nóg meer variatie in landschap, van weide naar heide en van bos naar nog meer bomen. Hier zijn een paar kleine maar pittige klimmetjes en zeker als je holt voel je ze goed in de longen. Er zijn in ieder geval twee routes aangegeven van elk zo'n 5 kilometer, maar ik kies er meestal voor halverwege mijn eigen route te verzinnen. Wat meestal uitmondt in verdwalen èn genieten! Google maps is op een gegeven moment mijn beste vriend, ik ben niet zo'n held in navigeren op de zon, maan en/of sterren. Met voldoende drinken, wat eten en een extra batterijlader voor mijn mobiel mee vermaak ik me zo een hele middag! En elke keer als ik er weer kom ontdek ik weer wat nieuws! Is het geen beest, dan wel een nieuwe route, nieuw klimmetje-met-obstakel, nieuwe modderpoel en wat dies meer zij. Ondanks dat het vooral zondagmiddag stervensdruk is op de gratis parkeerplaats, merk je, eenmaal van de gebaande paden af, niets meer van drukte. Bij terugkomst kun je bij de kiosk bijkomen met iets te drinken of te eten, of je flesje water bijvullen. Gelukkig zijn er ook toiletten aanwezig smiley
Op vakantie vorige week hebben we onder andere een natuurgebied bezocht. We waren in de Verenigde Staten nabij Washington DC en hebben Great Falls Park bezocht. Met een woeste rivier met waterval als uitzicht, hebben we een route van zo'n 4 km gevolgd, veel klauteren, oneven paden, her en der wat modder, rotsen, vlak langs de afgrond bij de rivier. Ik dacht dat het 't perfecte plaatje zou zijn; hier kan ik me lekker uitleven met alles wat ik fijn vind en met dit uitzicht heb ik nog nooit gesport!
Maar er gebeurde niets 'in' mij, geen vonkje die mijn hart sneller deed kloppen (dat deed het kijken in de afgrond wel...), geen energiestoot die me voortstuwde alsof ik zweefde. Nope. Nothing. Nada. Noppes. Al heb ik erg genoten van alles, het was niet het mooiste plekje waar ik ooit heb gesport.

Aan de andere kant van de oceaan kwam het besef dat de mooiste plek om te sporten dat ik tot nu toe ken 'gewoon' bij mij om de hoek is; natuurgebied Het Leesten bij Apeldoorn, Gelderland!

Beginnen met serieuze training

Gepost door Louisa op zondag 26 juli 2015 22:11

Een persoonlijke uitdaging: voordat ik 55 wordt een keer een halve marathon lopen. Om voldoende voorbereidingstijd te hebben heb ik gekozen voor de marathon in Enschede in april 2016. Dan heb ik genoeg tijd om in een rustig tempo de trainingen op te bouwen. En dit is wel nodig gezien de blessures die ik in het verleden heb opgelopen door te snel en te veel te willen hardlopen. Op dit moment ben ik blessurevrij en loop ik zo'n 5 km.
Ik heb voor mijzelf een schema gemaakt waarbij ik om de vijf dagen een training heb. De tijd ertussen heb ik hard nodig om te herstellen. Ik wil duurlopen afwisselen met interval trainingen. Hoop hiermee in ieder geval redelijk snel op 10 km. te zitten (langste afstand die ik voorheen heb gelopen is 13 km.). Vandaar uit wil ik het rustig uit gaan bouwen naar zó'n 18 km. dit moet voldoende zijn om de halve marathon uit te lopen.
Ik ben heel benieuwd wie ook het plan heeft om een halve marathon te gaan lopen en hoe die het aanpakt.
Laat maar wat van je horen.

eindelijk

Gepost door Ronald Spijkers op zondag 26 juli 2015 18:44

Op 5 Mei 2015 weer begonnen met hardlopen na 10 jaar niet gelopen te hebben, en sinds vandaag 26-07-2015 weer voor het eerst de 15km gehaald.
Op naar de 16km.

Gewoon doen

Gepost door Ferry Segers op zondag 26 juli 2015 15:52

De hele week is druk geweest. Eigenlijk al een paar weken maar vorige week wist ik dat het zo zou zijn en de komende twee weken gaan net zo moeilijk worden. Gelukkig maar dat het druk is want je moet het wel hebben van je werk. Het zou alleen wat eerlijker verdeeld moeten zijn: ik sta dikke overuren te draaien en op andere plaatsen lopen ze de dagen vol te hangen. Maar ja, verschil moet er zijn.
Nog twee weken na dit weekend en dan mag de andere groep het van me overnemen. Ik hoop dat zij het niet net zo lastig gaan krijgen.
Ik hoopte nog wat te kunnen rennen door de week heen maar dat was dus niet het geval, het had één keer misschien nog wel gelukt maar ik moest ook aan mijn knie denken.
Toen ik gisteren de storm zag wist ik het al: dat gaat het weer niet worden.
Maar vanmorgen was het weer wat beter. Ik vond een aanbieding van compressiebraces, ik kende het niet maar het zag er goed uit, ik heb dus een paar voor de knieën en de enkels besteld. Hopelijk dat het dan wat sneller gaat met herstellen. Beter goed voorbereid zijn dan helemaal niet.
De stoute schoenen vandaag maar even aangetrokken en bepaald dat ik 16 kilometer ging lopen. Ik liep de eerste paar kilometer heerlijk, het weer was wel wat aan de warme kant maar goed te doen. Dat gaat wel lukken met die 16 kilometer dacht ik halverwege, maar dat moet natuurlijk gewoon 16,1 kilomter worden ofwel de 10 Engelse mijl. Dit besloot ik bij de oversteek van het fietspad naar Liempde, net na mijn route langs de Dommel.
Ik zou niet te snel gaan lopen want ik moest het wel vol kunnen houden. Ik wist al dat het moeilijk kon gaan worden, de laatste keer waren vooral de laatste 2 kilometers heel zwaar. En uiteindelijk bleek dat ook nu weer het geval. Ik voelde de spieren in mijn bovenbenen flink tegensputteren maar het ging niet slecht. Ook het eten van een reep tijdens het rennen bekwam me niet slecht, de volgende lange route dus weer een meenemen. Water gaat prima, ik ben dus heel erg blij met mijn drankgordel en de bijgeleverde flessen.
Uiteindelijk behoorlijk stram thuis op de bank geploft. Mijn Tomtom horloge aangekoppeld, de route afgerond op de even kilometers (in dit geval tot 16,1) en de tijd daarop doorgeteld. Een magere tijd maar het viel me nog niet tegen. Toch nog boven de 9 kilometer per uur.
Na het douchen toch even mijn gewicht opgenomen en ik woog 99,1 kilo, een heel stuk minder dan de 115,2 die ik aan het begin van het jaar woog. Dus ruim 16 kilo weggewerkt.
Moe maar tevreden, samen met de vrouw nog lekker in pyjama op de bank met een paar filmpjes op en een goed boek. Ben aan het laatste stuk van 'Mobiel' van Stephen King bezig. Niet zijn beste boek maar ik mag graag lezen en King blijft een goede schrijver.
Hopelijk aankomende week nog een keer tussendoor rennen en anders het weekend een lekkere afstand als vandaag.
We gaan het zien...

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper