Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

dag 2 woensdag 16 april

Gepost door Wilma van den Bergh op woensdag 16 april 2014 20:19

Vanavond weer een ronde stevig gewandeld. Dat ging prima. En mijn hersteltijd na dd wandeling is ook snel. Ben heel benieuwd naar de volgende training. Dan moet ik volgens schema gaan hardllopen. Nog nooit gedaan dus voor mij een hele nieuwe ervaring.
Wink smiley

training afgebroken (2 reacties)

Gepost door Jolene Van Dommelen op woensdag 16 april 2014 20:00

Vandaag wou ik weer een ronde hardlopen. Had er enorm zin in. Alleen vanaf afgelopen zaterdag al enorme last van mij, enkel. Werd er zo gefrustreerd van dat ik echt wou lopen. Na 26 minuten kon ik niet meer. Ik verging van de pijn. Bij thuis komst Kon ik niks meer.

Nu rusten en hopen dat mijn enkel vrijdag of zaterdag in orde is. Ik kan er nu geen blessure bij hebben aangezien ik aangemeld ben bij de 4mijl!

Marathon Rotterdam: de film

Gepost door gruttosingel op woensdag 16 april 2014 07:42

Hele wedstrijd als gezien van een loper
https://www.youtube.com/watch?v=tpaEQldH0kM

Ijsselloop Deventer - mijn eerste wedstrijd

Gepost door margmagic op dinsdag 15 april 2014 21:57

Zondag 13 april meegedaan aan de IJsselloop in Deventer. Dit was waar we voor aan het trainen waren, mijn man en ik. Op 30 december 2013 besloten wij te starten met hardlopen met Evy. We hebben ons direct opgegeven voor de IJsselloop om zo een stok achter de deur te hebben en door te gaan met trainen. Het begin was zo zwaar. Ik kon nog geen 2 minuten aan één stuk hardlopen en dacht dat ik dit nooit voor elkaar kon krijgen die 5 km. Het Evy programma wel netjes gevolgd en uiteindelijk 5 km kunnen lopen. Maar zondag was het dan zover, kriebels bij de start. Mee in de meute en toch proberen je eigen tempo te vinden. Dat viel niet mee want ik merkte al gauw dat iedereen mij voorbij ging. Aan de andere kant van de IJssel liep ik bijna alleen. Hier en daar nog een loper en dat deed best een beetje pijn. Deed ik het dan zo slecht? Ik baalde als een stekker! Ik moest 3 keer wandelen om mijn hartslag omlaag te brengen, ik ging voor mijn doen te hard. Gelukkig mezelf herpakt en de Wilhelminabrug over gekomen. Nu nog maar 1 kilometer!! Hier en daar hoor ik een aanmoediging uit het publiek. Na de laatste bocht schrik ik van al die mensen bij de finish. Dan zie ik mijn kinderen langs de kant zwaaien en roepen en mijn man staat al te wachten bij de finishstreep...ineens voel ik me trots. Ik heb het geflikt! Weliswaar In 41 minuten maar ik heb het geflikt! 3 maanden geleden kon ik nog geen 2 minuten hardlopen en nu 5 km in 41 minuten! Ik had dit nooit durven dromen!

Koning van Hoog Soeren…

Gepost door berry peters op dinsdag 15 april 2014 21:47

Hardlopen is in. Hardlopen is hip. Sorry, ik bedoel natuurlijk cool of zelfs vet. Maar hardlopen alleen is niet voldoende. We willen ook massaal weten hoe snel we lopen, hoe ver we lopen.. niet alleen vandaag maar ook deze week of deze maand, en soms willen we het allerliefste weten hoeveel kilocalerien we nu weer verbrand hebben. De hardloop-app’s schieten dan ook als paddestoelen uit de grond.

20140412-155150.jpg

Laatst sprak ik een fijne collega die heel fanatiek gebruik maakte van de hardloop-app Strava. Hij vertelde in geuren en kleuren waarom hij daarvoor had gekozen. Aan het einde van zijn betoog vertelde hij dat hij daarnaast en tegelijkertijd ook Runkeeper gebruikte. Daarmee kon je namelijk weer dingen mee doen die je met Strava niet kon.

Het lijkt erop dat steeds meer hardlopers verschillende apps tegelijkertijd gebruiken. Ik besloot dit weekend om dan maar eens een aantal app’s tegelijkertijd te laten draaien. Het was even gedoe maar uiteindelijk had ik toch Runkeeper, Runtastic, Strava, Endomondo en looptijden tegelijkertijd draaien. Owja.. Evy ook maar even aangezet. Dat is wel zo gezellig. Uiteindelijk was ik klaar voor een kort loopje van ongeveer 10km. Evy ging het snelst van start door met een zwoel vlaams accent af te tellen van 5 naar 1. “en Go” zei ze. Wauw.. gedachten lezen. Hoe doen ze dat toch?

De rest van de rit spraken ze telkens door elkaar. Totaal onnavolgbaar. De dames konden het maar niet eens worden. Dan hoorde ik weer de een het aantal kilometers opdreunen, de ander de snelheid en de derde vertelde me dat ik “fier mocht zijn”. Ze kregen nog net geen ruzie.. Uiteindelijk zeiden alleen niets meer tegen me en ook niet tegen elkaar.

Lees verder op: http://bigsmilerunning.wordpress.com/2014/04/15/koning-van-hoog-soeren/

Damloop by night 4 Engelse Mijl

Gepost door René lampie op dinsdag 15 april 2014 09:30

De nieuwe Damloop by night over 4 Engelse Mijl (6,4 km) is één van de sfeervolle hoogtepunten van het jubileum, dat plaats vindt op zaterdagavond 20 september 2014. De Damloop by night wordt een echt hardloopfeest. Maximaal 15.000 lopers gaan, gekleed in speciale ASICS runningshirts, in het donker een afstand van 4 Engelse Mijl (6,4 km) afleggen door de gezelligste straten van Zaandam. Centraal bij de Damloop by night staat the battle of the sexes: Men’s Damloop by night vs Run2Day Ladies Damloop by night. De traditionele man/vrouw wedstrijd, waarbij zondags op de 10 Engelse Mijl de snelste vrouwen en mannen de strijd met elkaar aangaan op topniveau, wordt uitgebreid naar de zaterdag. Voor en tijdens het evenement kunnen de mannen en vrouwen elkaar uitdagen in deze eeuwigdurende strijd.

Back on track!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 14 april 2014 21:32

Yesss heb er weer helemaal zin in!
De app werkt weer naar behoren (of beter gezegd, ik heb nu de instellingen van mijn telefoon goed staan!) en vandaag weer meteen mijn positie als tegelkoningin veroverd!
Haha vind het zo leuk, dat hardloopspel Wink smiley
Vind het ook altijd nog erg motiverend om te zien hoeveel kilometers ik tijdens een training of gedurende een maand gelopen heb.

Hopelijk heb ik nu ook weer tijd om met regelmaat te gaan lopen. Wegens werk en andere verplichtingen schoot het er steeds bij in. Wel een keer om kwart voor 5 in de ochtend opgestaan om voor het werk nog een ronde te maken, maar dat is me ook niet vaker dan 1 keer gelukt... Toch het lopen beter gaan inplannen in mijn agenda!

De training van vandaag ging lekker. Een interval training van 3 minuten lopen, 1 minuut wandelen, in totaal ruim 6 kilometer gemaakt.
Perfect loopweer wat mij betreft op af en toe een windstoot na. Temperatuur was top (8-9 graden), een mooi rondje door een heerlijk rustig gebied en even gedag gezegd bij de koeien Wink smiley

wat een belachelijke tijd

Gepost door dennis op maandag 14 april 2014 21:04

hoi lezers. ik baal echt wel van mijn training vandaag. begon lekker te lopen moest 61 minuten lopen. eerste 20 min zonder problemen uiteraad bij de 26e minuut begon ik te hyperventileren. en zodanig dat ik haast ademnood kreeg dus direct gestopt ermee. op me knieen gaan zitten 2 minuten herstellen en weer door. toen ging het bijna weer mis. ben me aan het oefenen op de adem teug van 3 stappen in 3 stappen uit dit houd ik lang vol enkel mijn probleem was dat er een behoorlijke wind waaide waardoor ik naar waarschijnlijkheid teveel lucht binnen kreeg. erg vervelend was het wel maar we hebben het weer gered helaas geen 9km gehaald maar een knappe 8,75km in 61 minuten ben ervan overtuigd die hyperventilatie heeft me de laatste 25 meter gekost. helaas volgende keer beter.'

is er trouwens toevallig nog iemand bezig met ademteugen oefening graag wil ik tips en truc's leren om nog beter te kunnen doseren.

alvast bedankt iedereen

dag 1

Gepost door Wilma van den Bergh op maandag 14 april 2014 20:56

Vanavond de eerste training gelopen. In mijn geval is dat stevig wandelen. En ja, ik heb toch 2 minuten sneller gewandeld dan vorige week. Nu het rondje in 53 minuten gelopen. Vorige week was dit 55 minuten.
Woensdag de volgende training. smiley

Stortbuien

Gepost door Gerwin Hammers op maandag 14 april 2014 20:50

De hele dag door, behalve tussen de middag bij de wandeling en zojuist bij het hardlopen. Mooi 5km uptempo gelopen (27:30). Zo de eerste werkdag van de week weer verteerd.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper