Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

en daar gaan we weer

Gepost door Jolene Van Dommelen op vrijdag 31 oktober 2014 22:09

Wouw. Wat ging het lekker. Vanaf juni blessure vrij, nieuw hardloopmaatje, veel variatie in trainingen en verdere afstanden.

sinds kort begonnen met fitness. En als warming up op de cross trainer gegaan. Op de een of andere manier bleef mijn hak niet staan maar klapte steeds neer. Na mijn warming up begon ik iets last te krijgen. Nee toch, zal toch niet?

en jawel. Weer pijn in m'n enkel. Even rust gehouden en daarna weer hardlopen. Met fitness als warming up gaan fietsen. En als cooling down op de cross. Helaas na 5 min schoten de tranen bijna in m'n ogen. Thuis maar weer omhoog houden, koelen en brace om.

pijn was verdwenen en ging dus een duurloop doen. Mooie 18 km. Helaas bij de laatste 5km enorme last. Al hardlopend en hinkelend op m'n tanden bijtend door gegaan. Na even zitten ging het redelijk.

na 1,5 week zie ik mijn afstanden verkleinen. Vandaag kwam ik niet verder dan 4 km.

enorme baal moment. 15 november zou ik 10 km Sinterklaas loop doen en 27 december de halve marathon.

maandag eerst afspraak maken en hopen dat de ha beter naar m'n enkel wil kijken. Alhoewel ik niet weet of dat dat kan aangezien er al foto's van zijn genomen.

huilen! :'(

Tijden, trainingen en trimlopen

Gepost door Arranraja op vrijdag 31 oktober 2014 20:02

Na het lezen van een column over hardlopers in Het Parool, waarop ik misschien in een volgende blog nog terugkom, ben ik eens gaan nadenken over mijn "hardlopersbestaan". Als vanzelf kwam het prachtige nummer "Poems, prayers and promises" van de veel te vroeg overleden John Denver in mijn gedachten. Dit nummer is voor mij het ideale vehikel om mijn hersenspinsels te verwoorden en op muziek te zetten. Hier volgt mijn hardloopversie van dit lied met, in mijn oren, eeuwigheidswaarde.

Luister vooral ook eens naar het origineel op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=FF84j66_RIs

Tijden, trainingen en trimlopen

Ik was aan het denken over mijn renloopbaan
Alle routes die ik liep en nog wil gaan
Ik moet er niet aan denken dat hij stoppen zou
Wil blijven lopen, ook bij vorst en kou
Ik ren graag in de zonneschijn, maar ook met donkere lucht
Het maakt mij vrij, misschien even op de vlucht
Ik hol graag lange einden, heel soms ook maar kort
Ben altijd blij als ik lekker buiten sport

Het moet mij van het hart, ik ga altijd graag van start
En ben steeds weer verheugd erop uit te kunnen gaan
Mijn kop tegen de wind, even zo blij als een kind
Terwijl gedachten en ideeën rond gaan zingen in mijn brein
Over tijden, trainingen en trimlopen
Ik kan ervan genieten
De verhalen die ik erover schrijf, van anderen graag lees
Hoe lang ik ermee door mag gaan, naar ik hoop oneindig
Als ik nog draven kan, wil ik dat zeker blijven doen

Het hollen gaat zo snel voorbij, een ren duurt zelden lang
Voor ik het weet ben ik over de streep
Dan rest nog de herinnering, misschien een leuk verhaal
Dat houdt mij vaak nog heel lang in zijn greep
Ik deel alles graag met vrienden, schrijf verhalen ook voor hen
Het is steeds weer leuk als zij er blij mee zijn
Dat maakt lopen nog veel toffer, dan het op zich al is
De cirkel is steeds rond, en dat is extra fijn

Het moet mij van het hart, ik ga altijd graag van start
En ben steeds weer verheugd erop uit te kunnen gaan
Mijn kop tegen de wind, even zo blij als een kind
Terwijl gedachten en ideeën rond gaan zingen in mijn brein
Over tijden, trainingen en trimlopen
Ik kan ervan genieten
De verhalen die ik erover schrijf, van anderen graag lees
Hoe lang ik ermee door mag gaan, naar ik hoop oneindig
Als ik nog draven kan, wil ik dat zeker blijven doen

De Koningin van Spanje

Gepost door Els Kooi op donderdag 30 oktober 2014 16:42

Ja, ja, Jaaaaahhhhhhh!!!!! Ik heb de knoop doorgehakt!

Ik ga me inschrijven voor de Koning van Spanje (instap) Trail van 10 km. in mei 2015. Het zal best pittig worden, 200 hoogtemeters (dat kennen we), met een stijgings en dalingspercentage rond de 5% (dat kennen we nog niet).

Ik heb nog een half jaar om specifiek te gaan trainen en ik heb er zo'n zin in!

Maar eerst mijn twee grote 7 km lopen die me het afgelopen half jaar bezig hebben gehouden. De 7 Heuvelennacht (op een parkoers dat ik nog niet heb gelopen) en dan - het echte lekkertje wat mijn betreft - De Montferlandmidirun van 7,5 km. Op een parkoers dat ik inmiddels zo goed ken en waar ik me thuis ben gaan voelen. Ik weet waar ik me in mijn element voel en welk stuk ik het moeilijkst vind. Ik weet dat ik hem al eens in 53 minuten en een beetje heb gelopen en ik hoop mezelf ook hier - gedragen door de wedstrijdenergie en een half jaar trouw doortrainen - te overtreffen.

Dit had ik een klein jaar geleden nooit durven dromen en ik voel me de koningin te rijk.

Kleine Haarloop 12-10-2014

Gepost door Robert Dommerholt op woensdag 29 oktober 2014 08:35

Voor het eerst aan mee kunnen doen. Normaal gesproken heb ik een klootschiet wedstrijd op de dag van de run. Heerlijk weer en mooi parcour. Heel gezellig. Een echte aanraderThumbs up

Hoge Veluwe Loop, 5 km (2 reacties)

Gepost door Janne op dinsdag 28 oktober 2014 11:44

Krap een week na mijn persoonlijke strijd bij de Mudmasters, was het tijd voor de Hoge Veluwe Loop. Heerlijk 5 kilometer door de natuur. Ik had goed getraind, door zowel hard te lopen als krachttraining en HIIT. Ergens in juni had ik ooit (volgens mijn Garmin renhorloge) nog geen 34 minuten over een 5 km gedaan, een maand later was dat 32.47.
Toen ik op looptijden.nl mijn komende wedstrijden/tijden aan het invoeren was, werd er gevraagd naar verwachte eindtijd. Het liefst onder de 33 minuten, maar 32.46 invullen vond ik wat flauw, dus ik zeg er 32.30 neer.
HahaLachenGierenBrullen, veel te enthousiast geschat, want dat betekent dat ik 9,23 km/u gemiddeld zou moeten rennen. Dat lukt me echt dus nooit om zolang vol te houden, maar zo stond er in ieder geval iets.
Op die mooie zondag had ik ook mijn renhorloge om en had ik de pacer heel optimistisch op 6.20 per kilometer gezet. Het was voor het eerste dat ik die functie ging gebruiken, gewoon voor de leuk. Als ik die 6.20 elke keer zou halen of sneller, dan zou ik minstens 9,47 km/u gaan en had ik speling als ik het op het eind niet meer zo trok. Dan lag die 32.30 wel in verschiet.

Ik ken mezelf, en start altijd als een haas en kak halverwege wat in. Mijn idee hierbij: dan heb ik die eerste paar kilometers maar mooi gehad smiley. Ik heb het wel anders gedaan, maar daar werd mijn eindtijd niet sneller van, dus dit is blijkbaar mijn manier. De eerste kilometer ging in 5.45. Hotseflots! In de pocket! En ook de tweede kilometer ging sneller dan de pacer. Nummer drie ongeveer gelijk en toen ben ik even wat rustiger gaan rennen. "Even" als in 100 meter want toen kon ik wel weer vooruit. Dit nog een of twee keer herhaald en in de laatste kilometer ging ik weer even snel of sneller als mijn pacer me graag wilde laten rennen (hij piept irritant als je langzamer gaat, dan wil je wel hoor!). Ik hoorde de finish en zag de mensen, ik zag zelfs het 5 km bordje! Toen ik daar was bleek dat we nog even door moesten.
Bummer...
Ik zag de klok en mijn horloge en als ik nog even doorrende, dan zou ik het nog binnen 33 minuten moeten kunnen halen. Dus eindsprint en tegen mezelf gezegd: "Iedereen die je nu inhaalt, mag jou niet meer inhalen." En daar ging ik Theeth smiley
Mijn renhorloge zei 32.58. Ik was al best blij! En al rennende besefte ik helemaal niet dat het meer was dan 5 km. De Garmin vond 5150 meter. Zou ik 150 meter in 28 seconden kunnen afleggen dan?
Pas thuis, toen ik 'm aan mijn laptop koppelde zag ik dat mijn doorkomsttijd bij 5 km ónder de door mij ingevulde 32.30 lag.

Ik had 5 kilometer in 32.03 afgelegd, gemiddeld 9,38 km/u...

Die zag ik niet aankomen!
En de eerste 2 km rende ik 10 km/u. Serious smiley

Ik heb de rest van de dag/week gestuiterd om deze prestaties. Nu bedenken wat mijn volgende doel wordt smiley

Olympisch Stadionloop - 09-11-2014

Gepost door Donald Tiemens op dinsdag 28 oktober 2014 11:14

Furore loopt dit jaar voor de tweede keer mee met de Olympisch Stadionloop. Er wordt gestart vanuit het Olympisch Stadion om vervolgens rond de roeibaan te lopen en weer te finishen in het Olympisch Stadion.

Meer info op http://olympischstadionloop.nl/

2014-10-27: Op weg naar de 1.000km in 2014. Ik ben er bijna… (3 reacties)

Gepost door Jan Bakker op maandag 27 oktober 2014 20:21

Ik ben er bijna, maar ga in oktober net niet over de magische 1.000km grens. Ik moet even wachten tot medio november. Nog 18km te gaan.
Vorig jaar zat ik tegen de Kerstdagen toen ik door de 1.000km heen liep. Wat dat betreft heb ik het dit jaar aardig gedaan. Zeker de eerste vier maanden waarin ik zo’n 500km kon aftikken en bovendien nieuwe persoonlijke records op de halve marathon, de 10km en de 15km.
De maanden mei tm. oktober, een periode van een half jaar, was niet voldoende eenzelfde aantal kilometers te rennen.
In mei ging het mis. Te lang in een verkeerde houding gezeten (op mijn knieën) wat resulteerde in een slapend rechterbeen voor een aantal dagen, en zodoende een paar keer lelijk gevallen in de badkamer. Ik kan nog steeds mijn rechterbeen niet optrekken om mijn rechtersok aan te trekken.
Dit was weer aanleiding tot een aantal fysiotherapie bezoekjes en ik bleek ontsnapt aan een hernia. Dat was even schrikken, dus. Het ging qua hardlopen een beetje af en aan, maar vooral sukkelend. Alles wat ik aan snelheid zo lekker aan het opbouwen was, verdween voor de zon. Dat was wel even slikken voor me. Stoppen voor een langere tijd vond ik geen optie, dus ging het een paar tandjes langzamer. Dat gaat het nog steeds en veel makkelijker gaat het niet. Zo loop je in maart een 10km in 52:20; een half jaar verder zit ik tegen het uur aan. Goh, even lang als mijn eerste 10km ooit…..In februari 2011 deed ik de Groet uit Schoorl in 01:00:06. Twee weken geleden de Ajax foundationrun in 01:00:01. Mwah….
Nieuwe hardloopschoenen, aanpassingen aan mijn steunzolen… hardlopen is erg leuk, maar als er blessures om de hoek komen kijken dan is er niets aan. Zeker als het wat lastiger te verhelpen is en, moet ik toegeven, ik niet zo’n dokters loper ben. Het gaat vanzelf wel over…

Vorige maand sloot ik mij aan bij Bob Keuzekamp, hardlooptrainer bij AV Suomi die groepsgewijs (zo’n 15 runners) werkt aan techniektraining volgens de BK methode. En de letters BK staan dan NIET voor zijn naam, maar voor Bosch & Klomp. Via deze link kun je er iets meer over lezen:
http://www.hunzerunners.net/themas/looptechniek/
Het is dus allemaal houding gebonden en ik vond (en vind) het vrij intensief. Erg gericht op snelheid ook, kreeg ik de indruk. Die cursus besloeg zes woensdagavonden waarvan ik er vier meedeed. Het vereist verder thuis een en ander aan oefeningen en ook moet ik voor mijn rug “core stability” oefeningen gaan doen. Nou dat is wat, want warming up, cooling down en allerhande rek- en strekoefeningen daar hield ik mij nooit zo mee bezig. Hardloopschoenen aan en rennen maar… Buikspieren? Ha, die zijn bij mij zeer goed verborgen hoor? Of noem het “winters ingepakt”.
Ik weet ’t niet met die BK methode. Ik zit er ook aan te denken om eens aan een clinic chi running (zo minimaal mogelijk lopen en heel ontspannen) mee te doen. Die worden hier in de omgeving van IJmuiden met enige regelmaat gegeven, want er wonen een aantal chi running instructeurs in de buurt. Dat is voor mij wellicht beter ook, omdat ik geen snelle loper ben of wordt, maar wel een duurloper.
Ik moet er nu wel eventjes voor waken om niet te snel naar de langere afstanden te gaan.
Twiske staat op 9 november in de planning en toch daar het liefste een 10EM, maar als het minder wordt dan moet dat maar.
De komende twee weken reduceer ik mijn trainingen maar lekker eens tot 0.
In november kom ik er dan weer aan.

Jan, 27-10-2014

Note: Op de foto een aantal runners uit de facebookgroep IJmuiden e.o. loopt hard in de Heeren- cq. Kennemerduinen. Het is heel fijn om zo nu en dan met een groep gelijkgestemden heerlijk te rennen en te genieten wat dit gebied ons te bieden heeft. Ben ik best wel trots op, ook!

Foto's bij deze blogpost

1011276_556800331088347_916591902062527007_n[1].jpg

Het Zoet der Overwinning in Zoetermeer (5 reacties)

Gepost door Peter de Haan op zondag 26 oktober 2014 22:05

WOW wat een formidabele overwinning op mezelf!! Hopelijk vormt de persoonlijke zegetocht van vanochtend een afsluiting van een periode gekenmerkt door blessures, twijfels en berusting. Mensenkinderen, wat had ik dit nodig…………

Het was alweer de laatste zondag van de maand, en dus reisde Uw dienstwillige dienaar af naar Zoetermeer om aan de oktober-editie van de 3-Plassenloop mee te doen. Zoals eerder beschreven is dit een trip down memory lane op de gewijde gronden van Roadrunners Zoetermeer. Dit is de club waarvan ik in de jaren 2003-2005 lid was en waarbij ik behoorlijk wat hardloopgrenzen heb mogen verleggen.
Zo liep ik in die tijd mijn eerste halve marathon in 1:54:08 en vlak daarna een voor mij onwaarschijnlijke 15km in 1:11:35. In een leven daarvoor had ik zelfs 5km’s onder de twintig minuten en 10km’s in drie kwartier gelopen. Tijden die daarna zelfs niet eens zijn benaderd en die ook hoogstwaarschijnlijk onhaalbaar zullen blijken te zijn gedurende de rest van mijn hardloopbaan.

Vooral de laatste maanden heb ik het met dat gegeven wel eens moeilijk gehad, de realisatie dat die tijden inderdaad deel uitmaken van “Andere Tijden Sport” zoals ik het altijd gekscherend noem. Wat eens was komt niet meer terug.
Inmiddels ben ik 53 jaar en gelukkig ben ik (let op dames!) nog zeer jeugdig van lijf en geest, maar die persoonlijke records van vroeger zouden in mijn psyche een steeds groter wordende tegenkracht gaan vormen, mocht ik mij daaraan blijven vastklampen. En dus moest bij mij een grootscheepse verandering in mindset gaan plaatsvinden. Op basis van nieuwe verwachtingen moesten nieuwe ijkpunten en nieuwe doelen worden gesteld.
Voorbeelden daarvan zijn: een halve marathon rond de 2 uur, een 10km rond de 50 minuten, en een 5km rond de 23 minuten.

Het afgelopen voorjaar en zomer ben ik door een serie kleine blessures niet aan het herijken van de halve marathontijd toegekomen. Wèl heb ik door een veelvoud aan 5km- en 10km-loopjes de contouren van de ijkpunten op die afstanden ontdekt. De 10km kreeg een “new era”-PR van 50:14 (Woerden in juni) en voor de 5km werd dit 23:36 (Zoetermeer in juli).

Voor de 5km van vanochtend had ik mij voorgenomen om een lage drieëntwintiger te scoren. De omstandigheden leken perfect toen ik om kwart over negen bij het Roadrunners-clubhuis arriveerde. Er hing bewolking boven het Noord-Aa meer en met 12 graden was het een beetje fris, maar mijzelf kennende wist ik dat het er voor mij tijdens de loop ongetwijfeld warm aan zou toegaan. Minimale loopkleding dus weer! Mijn korte running tights waren inmiddels opgedroogd na het échec van vorige week, dus tezamen met mijn favoriete oranje running shirt vormde dat de ideale outfit voor vandaag. Uiteraard trok ik daarnaast ook nog wel sokjes en schoentjes aan - het barefoot runnen is vooralsnog niet aan mij besteed.
Sommige medelopers hulden zich in 3 lagen shirts en/of jasjes, thermo-ondergoederen, lange loopbroeken, shawls, bontmutsen, wollen wanten, elektrische dekens en wat dies meer zij, maar ik voelde me gewoon lekker in mijn korte kleertjes! Gewoon een kwestie van goed warmlopen en vlak voor de start lekker in beweging blijven, dan komt alles wel in orde!

Om half elf scherp werd de meute weggetoeterd (schieten doen we hier niet) door een inderhaast opgetrommelde sponsor-pief die - duidelijk zichtbaar - geen enkele affiniteit had met de door ons allen zo geliefde hardloopsport. Toen gebeurde er iets bijzonders: de helft van het veld zette er enorm de sokken in en er ontstond direct een gapend gat met de andere helft die veel behoudender startte. En in deze leemte liepen twee personen ietwat beduusd rond. U raadt het al: ik was één van hen…..

De ander was een jonge vrouw die tijdens de twee voorgaande edities ook al acte de présence had gegeven. Bij beide gelegenheden finishten zij en ik binnen 10 seconden van elkaar: de eerste keer was zij iets rapper, de tweede keer mocht ik dat genoegen smaken.
Dit keer hadden wij elkaar snel gevonden in een korte blik van verstandhouding. In eerste instantie liep ik in haar kielzog (op zich geen straf hoor), maar het was duidelijk dat zij dit keer meer moeite had dan bij de andere twee gelegenheden. Nadat ik nog enige tijd naast en vlak voor haar had gelopen brak op het 2-kilometerpunt haar verzet.

Vlak daarvoor was een manspersoon ons vanuit het achterveld gepasseerd, en hij liep nu na 2km een metertje of 25 voor mij uit. Omdat ik zelfs zónder bril kon zien dat zijn tempo voor hem iets te veel van het goede was, kreeg ik in hem opeens een ideaal mikpunt. Die afleiding had ik hard nodig want door mijn strakke tempo van net iets boven de viereneenhalve minuut per kilometer had ik het bepááld niet gemakkelijk.
Beter gezegd: ik zag af als een beer. Maar zo kon ik het nog net volhouden!

Nadat we allebei de nodige kamikazestarters hadden opgeraapt kwam na precies 4km het moment dat ik de moegestreden krijger kon inrekenen. Met alle mogelijke moeite probeerde de arme ziel nog in mijn kielzog te blijven, iets wat hem nog niet eens zó slecht afging. Er kwamen wel steeds moeilijker geluiden uit de man naarmate de laatste kilometer vorderde.

En toen zag ik het: in het gras naast het pad waarop wij liepen was door de organisatie een klok neergezet. Ik denk dat het was ergens tussen de 100 en 150 meter van de finish. De klok deed het óók nog en wees een tijd aan van 22:32 toen ik het passeerde. Twéé-en-twin-tig-twéé-en-en-der-tig!

Krimmenéle, zou ik ónder de 23 minuten kunnen lopen vandaag?????

Mijn metgezel, die als de Dood van Pierlala achter mij aanzeulde, zag intussen de klok ook. Opeens slaakte hij een ijzingwekkende kreet…. “KOM OP!!!!!!!!!”
Voor mij was deze aansporing allang niet meer nodig: ik ging sowieso mijn allerlaatste krachten aanspreken voor een woeste eindsprint. De versnelling was enorm: ik trad volledig buiten mijn oevers. Achter mij hoorde ik het zware gereutel dat gepaard gaat met volledige ineenstorting, maar dat interesseerde mij even helemaal niet. De finishklok kwam in zicht, en het uurwerk tikte gestaag naar die 23 minuten toe! 50-51-52…. Ik gaf er nog een extra snok aan, God mag weten waar dat vandaan kwam…. 56-57-58…..en op precies 59 ramde ik mijzelf met een oerbrul over die verrekte eindstreep. Helemaal dead-as-a-dodo, maar het was volbracht!!
Het nieuwe-stijl PR was op 22:59 gebracht, nota bene 51 seconden sneller dan tijdens de vorige uitgave van de 3-Plassenloop. In de officiële uitslag werd dit zelfs gecorrigeerd tot 22:58!

Er stond vlak over de finishlijn een vrijwilligster van de Roadrunners met flesjes water maar ik liep haar (schaam schaam) compleet van de sokken. Gelukkig bleek haar letselschade tot het absolute minimum beperkt, en beter nog: nadat ze met vereende krachten was opgeraapt kreeg ik zèlfs nog mijn flesje van haar terwijl ze nog stond te trillen op haar benen!

Over twee weken keer ik terug naar Zoetermeer! Dan organiseert de plaatselijke Antilopen Vereniging ILION de Klaverbladloop, en ik heb mij opgegeven voor de langste afstand: de 15 kilometer. Ik heb aan dat alles bewust nog niet een streeftijd verbonden: laten we deze keer maar eens zien hoe het gaat en de gescoorde tijd als nieuw ijkpunt gaan gebruiken voor deze en langere afstanden.

Achillespees blessure zo goed als opgelost

Gepost door Terry Tzintzoglou op zondag 26 oktober 2014 20:17

Vandaag voor de 2e keer 16km gelopen. Achillespees nauwelijks gevoeld. Andere spiergroepen hadden meer last. Dat betekent dus dat ik de marathon training langzamerhand weer kan hervatten... Ware het niet dat er momenteel wat persoonlijke zware tijden zijn aangebroken, waardoor het wat moeilijker wordt om voluit te gaan beginnen met trainen.... Erg jammer.

Sad smiley

Foto's bij deze blogpost

IMG_3224[1].JPG

Dwars door Brugge

Gepost door Margo Hermans op zondag 26 oktober 2014 16:03

Foto's bij deze blogpost

20141022 Brugge FB.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper