Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Buiten adem..

Gepost door Tante Jos op donderdag 2 juli 2015 21:27

Ondanks de hitte toch wezen lopen maar wat ging het slecht.Was blij dat ik een minuut vol kon maken maar die 2 minuten aan het einde ging me echt niet lukken.
(Loopmaatje)

Nieuwe schoenen met 3D demping

Gepost door Elco Vdb op donderdag 2 juli 2015 19:35

Gisteren nieuwe schoenen aangeschaft omdat ik merk dat ik het hardloopvirus steeds meer te pakken krijg. Ik had nog steeds schoenen van Karridor van een euro of 30,-. Gekocht toen ik ooit eens wilde proberen hard te lopen. De laatste tijd word ik vaak tegen gehouden door pijnlijke schenen en kuiten zodra ik vaker dan 2 dagen achter elkaar een klein rondje ga lopen. Daarom opzoek gegaan naar schoenen met een betere demping. Al snel kwam ik uit bij ON schoenen met 3D demping. Nog nooit van het merk gehoord maar het leek mij het proberen waard nadat ik goed uitgezocht had wat het betekende. Het ziet er een beetje gek uit omdat er een soort van blokjes onder de schoen zitten. Zodra je ze aantrekt merk je meteen het verschil. Het is net alsof je op wolken loopt. Gisteren meteen maar even een minimaal rondje gelopen van 3,6 km omdat ik ze toch meteen even wilde proberen. De eerste 20 meter is even vreemd maar daarna merk je meteen het verschil. Je hebt het idee dat je wat meer veert en dat de druk op je enkels/benen wordt verminderd. 3D demping vanwege zowel de verticale demping als de horizontale demping. Vandaag weer even een rondje gedaan. Ik merkte meteen dat ik bij het begin bijna geen last had. Het hele rondje niks gevoelt. Als ik morgen ochtend ook geen last heb ben ik 100% overtuigd !

Foto's bij deze blogpost

Nieuwe schoenen.jpg

Nieuwe schoenen

Gepost door Mischa Broere op donderdag 2 juli 2015 08:19

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven. Vandaag voor het eerst gelopen op mijn nieuwe schoenen. Ik heb nu een paar asics nimbus 17. Ik moet nog FF wennen want de demping is groter dan mijn vorige schoen.ook de temperatuur zat niet mee. Het is de eerste hittegolf in Nederland voor dit jaar. Ik ben maar vroeg op gestaan maar zelf om 7 uur was het al over de 20 graden. Het was geennbaan record maar ook geen martelgang. Ik ga met een voldaan gevoel aan de dag beginnen.

Foto's bij deze blogpost

IMG_20150702_082035.jpg

lekker vroeg

Gepost door Ronald Spijkers op donderdag 2 juli 2015 08:10

Zo lekker vroeg wezen lopen en het was nu al warm 23 graden.
Maar het ging lekker, eerste 3km last van mijn rechter knie maar daarna nergens geen last meer van.
Was wel een pittige training maar toch weer voor elkaar gekregen.

lekker vroeg

Gepost door Ronald Spijkers op donderdag 2 juli 2015 08:10

Zo lekker vroeg wezen lopen en het was nu al warm 23 graden.
Maar het ging lekker, eerste 3km last van mijn rechter knie maar daarna nergens geen last meer van.
Was wel een pittige training maar toch weer voor elkaar gekregen.

lekker vroeg

Gepost door Ronald Spijkers op donderdag 2 juli 2015 08:10

Zo lekker vroeg wezen lopen en het was nu al warm 23 graden.
Maar het ging lekker, eerste 3km last van mijn rechter knie maar daarna nergens geen last meer van.
Was wel een pittige training maar toch weer voor elkaar gekregen.

Just did it… STOCKHOLM! (running with world record-holder Paula Redcliffe!)

Gepost door Runhedwigrun op woensdag 1 juli 2015 18:13

Foto's bij deze blogpost

11429952_946254392102303_8068285943397981296_o.jpg

2015-06-28: Marquetteloop - Heemskerk

Gepost door Jan Bakker op woensdag 1 juli 2015 13:36

Het was de vijfde keer dat ik aan de start stond van deze leuke loop. Thuiswedstrijd van de Tata Steel runners. Ik had wel een goed gevoel over gehouden aan afgelopen woensdagavond, toen ik mij voor het eerst sinds een paar maanden weer in het trimloop circuit waagde. Toen 5,4 km, nu de in Heemskerk populaire 7km.
Een ietwat vreemde afstand, maar dus toch goed voor zo’n 600 lopers. Tel daarbij de lopers op de 14- en 21,1km en dan ga je toch zomaar richting de 1000. De Heemskerk halve is een officiële wedstrijdloop.

Het was prima weer om op de fiets van IJmuiden naar Heemskerk te gaan. Bij de pont kwam ik Berrie tegen, die ook dat plan had gevat. Berrie loopt zo’n beetje alles wat er in de IJmond regio te lopen valt en doet dat doorgaans in een heel aardig tempo.
De regen leek onderweg wel te grijpen, maar er viel geen spatje.
In sporthal De Waterakkers was het al een gezellige drukte toen ik er rond 10:45 uur arriveerde. Er waren ook al een fors aantal Tata Steel runners, waaronder toch ook wel weer wat “nieuwe” gezichten. We zouden met 30 Tata Steel runners starten op de 7km en die stonden zo’n beetje allemaal op teamfoto die voorafgaand aan de loop gemaakt werd.
De sfeer was goed en ik had er wel zin in. Het was mijn bedoeling om er iets van 45 minuten over te doen en vooral zo pijnvrij mogelijk te blijven. Tijdens en na de wedstrijd.
Ik sprak voor aanvang nog even kort mijn tante, want mijn nicht (haar dochter) bevond zich eveneens in het 7km deelnemersveld.

Het startschot klonk om 11:45 uur en het Marquette parcours lag klaar om veroverd te worden. Ik kende het parcours goed. Ik liep er vijf keer eerder. De laatste keer in 2013 waar ik een mooie 37:19 liep. Harder liep ik op de 7km nooit.
Zo’n tijd was voor nu utopisch, maar op km 1 zat ik wel op de 5:30 min/km. Dat was eigenlijk te snel voor nu, maar ja, dat euvel heb ik vaker. Er zijn toch uiteindelijk genoeg 10km runs geweest waarin ik alle kilometers onder deze tijd liep.
In het fraaie Heemskerkse Rendorppark liepen Tata Steel runners Henk en Anja me bijna onopgemerkt voorbij. Ik probeerde wel aan te klampen, maar met de Noordermaatweg in zicht leek me dit niet verstandig.
Het viel dit jaar nog enigszins mee met de wind op deze lange polderweg met nauwelijks beschutting. Je loopt over een soort verlaagde dijk. Ik werd meer ingehaald, dan dat ik zelf inhaalde, maar hoefde gelukkig niet te stoppen. Ik had voor onderweg een bidon met water meegenomen en dat was geen slecht plan. Het was wat benauwd en er viel zo nu en dan een spatje, wat ik dan wel lekker vond.
Na de Noordermaatweg, voor mij het punt waar je dan “terug gaat” in het parcours hadden we wel een stuk wind tegen, dus even ploeteren. Net na de fameuze Patatoloog konden we van de Alkmaarseweg af richting de Marquettelaan en dus richting de finish.
Er liep al geruime tijd een dame op zo’n 50 meter voor me in een Tata Steel shirt die de laatste goeie 1,5km een mooi richtpunt werd. Op het bordje 200 meter liep ik naast haar en had zowaar nog over om er bij weg te lopen. Net voor het bordje van 100 meter zag ik in de bocht mijn tante en neef staan, gooide er eerst een high-five uit en trok daarna een spurt waar Usain Bolt jaloers op zou wezen. Dat had ik dus nog over. Goede zaak, want vanaf nu zal er weer aan de snelheid gewerkt gaan worden en zo langzaamaan ook naar de serieuzere afstanden >10km. Ik klokte zelf 43:53, dat officieel 43:47 werd.

Na mijn 7km ben ik nog even het parcours in gegaan om “onze” 14- en 21,1km lopers aan te moedigen en zag en sprak en passant ook mijn nicht nog even bij de sporthal. Ik zag dat heel veel bekenden hadden gekozen voor deze afstanden. Twee x of drie x het rondje. De altijd gezellige nazit moest ik laten schieten, maar ik fietste met een goed gevoel (en spierpijn) naar huis.
De Pierloop komt in het vizier. Zaterdag 12 september in mijn thuishaven IJmuiden.
Eind van deze maand starten er alweer trainingsloopjes over dit parcours, dus hopelijk ben ik er dan klaar voor. Aan de zin zal het niet ontbreken. Die is er!
Kijken of er in juli en augustus nog her en der leuke trimloopjes zijn met afstanden < 10km. Tips zijn welkom!

Jan, 01-Juli-2015

Prima weer voor een rondje!

Gepost door Elco Vdb op zondag 28 juni 2015 19:08

Een beetje warm maar toch weer de moeite waard om te gaan! Op naar de 10 km tijdens de singel loop Breda !Thumbs up

Foto's bij deze blogpost

Breda Park.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper