Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

nog 5 lessen (2 reacties)

Gepost door Jolene Van Dommelen op maandag 1 september 2014 21:48

Vanaf 23 juni ben ik begonnen met de 10 km schema. Het gaat enorm goed en merk dat mijn snelheid en conditie verbeterd is. Ik hou het veel beter vol, na thuiskomst is mijn hoofd niet zo enorm rood. Ik heb inmiddels een andere route gevonden. Eerst naar en door Duitsland en dan het laatste stukje door ons dorpje.. Vandaag had ik een slechte dag. Mijn tempo lag laag, mijn kuit deed weer enorm pijn en bij thuiskomst leek het wel of mijn knieën verkrampte. Ik he. Nog maar 5 lessen te gaan. Na die lessen zal ik 13 september aan de start van de run in Winschoten staan. In oktober loop ik mee met de 4 mijl. Tussen de run en de 4 mijl blijf ik door trainen. Na de 4mijl wil ik een stapje verder. Dan wil ik de 15 km lopen.
Mijn wens is om eerst een halve marathon te lopen. Mocht mijn lichaam het toe laten dan wil ik toch de marathon lopen. Nooit gedacht dat ik überhaupt de 10 km Kon lopen.

if You Dream It, You can do It!

Man in Black in Sweet Lake City (6 reacties)

Gepost door Peter de Haan op maandag 1 september 2014 17:59

Afgelopen zondag ben ik weer naar Zoetermeer getogen voor de augustus-editie van de 5km 3-Plassenloop. Dit evenement wordt maandelijks door de Roadrunners Zoetermeer georganiseerd. Voor mij is het een ‘trip down memory lane’ – ik was er lid van 2003 tot 2005, waarna ik naar Gouda verhuisde.

Zoals de oplettende lezertjes op de aangehechte foto kunnen zien, had ik mij volledig in het zwart gestoken voor dit verder wel redelijk feestelijke evenement. Een enkeling zal zich misschien afvragen:

Waarom doet ie dat nou??

Tja….dit is iets van (met name) het hardlopen gedurende de laatste 2 weken. Het is een fatale combinatie van zweet, borsthaar (sorry voor deze ‘ontboezeming’), en het schuren van welk soort shirt dan ook langs een tweetal gevoelige plekken…..

Als ik een lichter shirt draag dan lijkt het na verloop van tijd alsof een scherpschutter mij met 2 welgemikte kogels op borsthoogte heeft getroffen. Door het zweet der inspanning lijkt het even later alsof zich een heus bloedbad voltrekt. Meer voor emmer dan dít kan een mens niet lopen...

Alles heb ik al geprobeerd om het euvel te bestrijden: alles wegscheren rondom de kritieke plekken, dik insmeren met (jawel) uierzalf, diverse soorten pleisters – maar niets helpt vooralsnog.
Omdat ik het gebruik van een sport-bh (of een kogelvrij vest) om diverse redenen nét een stap te ver vind gaan trek ik uit arren moede dan maar donkere shirts aan. Vandaar.
Het probleem is natuurlijk ook dat ik 3 á 4 keer per week loop: de gapende wonden hebben dan geen kans om voldoende te herstellen, waardoor zij telkenmale weer openrijten.
Ik zal de lezer verder ook maar de verhalen besparen over mijn luide geschreeuw onder de warme douche…

Enfin, de wedstrijd! Daar ging het tenslotte om!

Heel ambitieus had ik hier en daar verteld dat ik dit keer onder de 23 minuten wilde lopen. In juli was de teller daar op 23:36 blijven staan – en dat had mij natuurlijk weer veel te veel kapsones gegeven.
Toch heb ik een lekker opgebouwde race kunnen lopen met een opwaartse lijn qua snelheid (negatieve split). Toen ik na 1 kilometer (4:52) al tot de ontdekking kwam dat de tijd van vorige maand niet verbeterd zou worden, heb ik niet meer op mijn horloge gekeken en gewoon lekker vlot doorgelopen. Ik was gestart ergens halverwege in het peloton, er passeerde mij zegge en schrijve één persoon en ik heb er ongeveer 10 kunnen ‘oprapen’ – dat laatste trucje gaat mij steeds beter bevallen Wink smiley

Als 30e van de 84 lopers passeerde ik de finish in 23:50 – dat was 14 seconden langzamer dan in juli. Maar ik had wel het gevoel krachtiger en plezieriger gelopen te hebben. Er waren redelijk wat lopers die in juli nog vóór mij, maar nu in augustus ná mij finishten. En dat geeft de burger extra moed!

Op nu naar de 10km Geuzenloop in hetzelfde Zoetermeer op 28 september! Ik zal hier op dit platform voorlopig even geen concrete richttijd geven… Neeee, die zal ik pas onthullen nadat ik ‘m gelopen heb Wink smiley

PS…..het is natuurlijk niet mijn bedoeling om brede maatschappelijke discussies over mijn loperskwaaltjes te ontketenen! Mocht men zich toch geroepen voelen, gelieve dit dan met uiterste discretie te doen…… Wink smiley

Foto's bij deze blogpost

IMG_20140831_190332.JPG

Foutje GPS registratie

Gepost door Ben Engel op zondag 31 augustus 2014 21:16

Vandaag werkte de app niet goed want ik kreeg een melding halverwege de training dat ik pas 17 minuten had gelopen terwijl net daarvoor werd gezegd dat ik bijna klaar was met de training. Ik had hem op pauze gezet om even wat rek en trek oefeningen te doen. Ik heb dus maar door gelopen en ging ook nog lekker dus tevreden. Maar ja jammer en wel logisch telt deze tijd niet mee voor het hardlloopspel door de foutieve registratie. Sad smiley

Vandaag is mijn motivatie wat zoek (4 reacties)

Gepost door FlowergirlInes op zondag 31 augustus 2014 20:57

Vandaag is mijn motivatie wat zoek: hele dag drukte van kinderen, mijn rug doet zeer en het regent in Brabant. En het is vroeg donker Sad smiley

Weer begonnen...

Gepost door Jan de Waal op vrijdag 29 augustus 2014 11:28

Ziezo, zes km gelopen. Weliswaar niet in hoog tempo maar het ging niet onaardig. Sinds maart niet meer gelopen ivm zeer hardnekkige hernia. Wat kan je daar een pijn van hebben zeg!!! Gelukkig heeft men een operatie kunnen voorkomen en heb ik door een combinatie van rust, zelf oefenen en behandelingen door osteopaat nu alles weer onder de controle.

Was erg benieuwd hoe de eerste keren lopen zouden gaan. Hoewel ik duidelijk merk dat ik weer behoorlijk zal moeten opbouwen is het me beslist niet tegengevallen en dat geeft me weer goede moed.

Zeer benieuwd hoe mijn rug zich zal houden. Hoop maar dat het goed blijft want ik heb het hardlopen wel heel, heel erg gemist!!!

Verslaafd? (4 reacties)

Gepost door Arranraja op donderdag 28 augustus 2014 14:46

Ook te lezen op http://arranraja.wordpress.com

Ik was onlangs op de fiets naar mijn werk onderweg
Na korte tijd stapte ik af, ik had echter geen pech
De loopspieren misten doorbloeding en voelden niet vrij
Intussen kwam er een hollende dame voorbij

Ik zag haar, terwijl ik wandelde, in de verte verdwijnen
Dat ziende, wou ik direct in haar kielzog verschijnen
Ik zou ook willen rennen maar ik moest naar mijn baan
Bovendien kwam ik daar, de middag ervoor, net hollend vandaan

Even verderop zag ik aan de overkant een andere, jongere hardloopster
Heel graag rende ik met haar een korter of langer stuk mee
Maar mijn benen voelden nog wat moe en stijf van de vorige dag, dus nee
En ik had geen tijd, ik moest werken, oh jee

Een derde (jonge)dame kwam rennend uit het niets
Maar deed dat slechts om, net als ik op de fiets,
De brug die bijna openen zou, nog over te gaan
En daarna, wie weet, ging zij door naar de bus- en trambaan

Ik wandelde weer een stuk, dus een tweede keer,
Nu naast een rustig fietspad in de mooie, zonnige ochtendsfeer
Vlak bij mijn werk ontwaarde ik een mannelijke hardloper
Die was met die koele ochtendtemperatuur een heuse spekkoper

Jaloers op al die lopers was ik toch wel
Zij waren in de hemel en ik moest naar het loonslavenspel
Net had ik mij een dag eerder aan een fijne duurloop gelaafd
En nu wilde ik het liefst alweer, ben ik dan verslaafd?

Dagje hardgelopen

Gepost door Laurens op donderdag 28 augustus 2014 14:44

test

2e PR in één week!

Gepost door Roel Peters op donderdag 28 augustus 2014 00:04

Vorige week een PR gelopen bij de Wolfsvenloop. De 10 km in 41:42. Gisteren wederom de tijd verbeterd. Deze keer naar 41:29 op een modderig parcours.

Top!

Dit alles ter voorbereiding van de Halve Marathon in Eindhoven.

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:41:29
Snelheid
14,46 km/u
Calorieën
608 kcal

happy!

Gepost door rianne prummel op woensdag 27 augustus 2014 22:20

Zo dat ging weet lekker vandaag... na een lekkere qualitytime dag met mijn dochter een qualitytime avond voor mezelf, daar gaan we hardloopschoenen aan en maar denken..... wat, waar, hoeveel wil ik lopen...

verstand op 0 en gaan.... en dat leidt tot een totaal van bijna 9 km in 51 min.... (8 km is verste dat ik ooit gelopen heb) met daarin bij 5km op 27 min staan! Ik ben happy!

Lopen ging lekker en heb langs een mooi natuurstuk gelopen en de zon ging onder.... #genieten

het gaat lekker!!

Foto's bij deze blogpost

IMG_20140827_204357.jpg 20140827_200813.jpg 20140827_195204.jpg 20140827_195208.jpg

The beginning of a runner #2 (4 reacties)

Gepost door Mandy Honders op woensdag 27 augustus 2014 21:43

Pfff.... zo het is weer gelukt dag twee van mijn beginnersschema 5km.
Beetje jammer dat mijn Gps het niet helemaal top deed.
Moet zeggen na een dag hard werken stond mijn hoofd er niet zo naar. Dus even de tips goed gelezen uit mijn vorige blog.
Andere route als normaal gelopen en lekker een muziekje erbij smiley thx voor de tips hardloop people!
En ik voel me alsof ik wat nieuwe energie erbij heb gekregen! Nog een rondje dan maar Wink smiley............

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper