Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

niet slecht....

Gepost door Mischa Broere op zondag 1 maart 2015 12:06

Ik ben nu een maandje onderweg met looptijd en. Ik zie best wel snel progressie. Vandaag rond de plas gelopen en franca gfietste mee met de hond. Reuze gezellig. Jammer dat haar spaak brak en dat we daarom even moesten stoppen. Hierdoor was ik even uit mijn ritme. Maar snel pikte ik het weer op. Aan de zijde van Nesselande veel last van de wind wat het tempo een beetje drukte. Al met al een lekker duurloopje.

niet slecht....

Gepost door Mischa Broere op zondag 1 maart 2015 12:04

Ik ben nu een maandje onderweg met looptijd en. Ik zie best wel snel progressie. Vandaag rond de plas gelopen en franca gfietste mee met de hond. Reuze gezellig. Jammer dat haar spaak brak en dat we daarom even moesten stoppen. Hierdoor was ik even uit mijn ritme. Maar snel pikte ik het weer op. Aan de zijde van Nesselande veel last van de wind wat het tempo een beetje drukte. Al met al een lekker duurloopje.

Overbelasting door te fanatieke start!?

Gepost door Jeffrey Hesseling op zaterdag 28 februari 2015 23:52

De maand februari is voorbij, een maand waarin duidelijk is geworden dat het lichaam erg blessure gevoelig is. Zeker als je net begonnen bent met afvallen en gelijk start met 3 a 4 x per week te hardlopen. Oftewel in februari heb ik ruim 2 weken niet kunnen lopen vanwege een overbelasting van de knie en een pijnlijke hamstring. 3e week februari het weer geprobeerd en het voelde gelukkig weer goed.
Training voor de 5 km hervat op het niveau waar ik gebleven was voor de blessure. Nou ik kan zeggen, conditie gaat hard vooruit maar ook zeker hard achteruit. Toch heb ik in februari nog 4x kunnen trainen wat me uitstekend bevallen is. Ambitie voor maart is om de hele maand te kunnen lopen zonder blessures. Deze maand zal ik me moeten klaar stomen voor de ijsselloop in april.

WIE WIL DE CPC DEN HAAG LOPEN?

Gepost door John van Duijne op vrijdag 27 februari 2015 17:40

Beste loopvrienden,

ik had mij ingeschreven voor de 1/2 marathon CPC Den Haag, echter heb onlangs een blessure opgelopen, waardoor ik niet kan starten 8 maart aanstaande. Als er iemand graag wil lopen, kan zij of hij mijn startbewijs gratis overnemen. Ik heb inmiddels een overschrijving formulier van de organisatie ontvangen waarvoor dan wel € 2,50 in rekening wordt gebracht. Ben je geïnteresseerd dan kun je een mailtje sturen naar cjvanduijne@live.nl

Groetjes,

John

Vraag over Strava tempoverdeling

Gepost door Elsy Vriens op vrijdag 27 februari 2015 11:22

Sinds enige tijd ben ik lid van Strava. Nu is er een overzicht wat tempoverdeling heet. Nu lijkt het steeds alsof ik op hoge snelheid loop maar ik loop normaal. Ik denk dat het oa berekend wordt met je hartslag want deze is bij mij altijd hoog.
Wie weet hoe dit werkt of kan het nog iets beter uitleggen dan de uitleg van Strava?

Foto's bij deze blogpost

strava.JPG

Meehelpen met de Midzomernachtcross Amsterdam

Gepost door Yildiz Kurt op donderdag 26 februari 2015 21:28

Eind september 2014 ben ik begonnen met hardlopen. In december mijn eerste 5KM wedstrijd (Kerstloop Amstelveen) met succes gelopen. In januari ben ik lid geworden van AV Startbaan en nu mag ik meehelpen met een prachtige hardloopevenement in het Amsterdamse bos te organiseren.
Super trots dat ik de inschrijvingen en uitslagverwerking mag doen van de Midzomernachtcross op vrijdag 19 juni 2015.
Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken om een wedstrijd te organiseren, het vergt zelfs maanden voorbereidingen voor een wedstrijd in juni.
Afstanden van de midzomernachtcross zijn 2km, 5km, 10km en 10EM
Ook is er een bedrijvenloop waaraan teams zich kunnen inschrijven.
Ik vind het erg leuk om hieraan mee te werken. Jammer dat ik zelf niet mee kan doen maar dat haal ik bij een andere wedstrijd wel in. Dit is ook een prachtige ervaring.

Voor meer info over het evenement kan je kijken op de website http://www.midzomernachtcross.nl/
Inschrijven kan op:
https://inschrijven.nl/formulier?id=2015061901125

Foto's bij deze blogpost

midzomernachtcross.png

Hardlopen met muziek?

Gepost door Bonnie van Doorn op donderdag 26 februari 2015 14:42

Bij mijn standaard uitrusting voor het hardlopen hoort mijn koptelfoontje. Inpluggen bij m’n Iphone, klittenband aantrekken van mijn armband, muziekje aan en gaan… Het soort muziek hangt een beetje af van mijn stemming, maar ook van mijn looptraining. Geef mij maar wat opzwepende nummers tijdens de intervalletjes. Voor een duurloop ga ik voor wat relaxtere klanken. In Spotify maakte ik verschillende afspeellijsten aan die ik offline kan gebruiken. Ideaal! Toch zette een interview met kunstenaar Jan van Lokhorst me laatst aan het denken. Bij hem leidt muziek af. Sterker nog, bij hem ontstaat juist muziek in zijn hoofd als hij in alle stilte aan het schilderen is. Hij vertelt me hierover in zijn atelier vol kleurrijke schilderijen. Zodra Jan schildert, hoort hij muziek in zijn hoofd. Het ritme ervan zie je terug in zijn schilderijen. En met een geweldig resultaat! Alles draait bij hem om kleur en klanken.

Hoofd leeg

Zijn woorden klinken nog in mijn hoofd als ik me de volgende dag klaarmaak voor mijn rondje hardlopen. Bijna automatisch zet ik mijn muziek aan. Nee, ik doe het niet. Even geen geluiden en eens kijken hoe het me bevalt. De herrie van de voorbij razende auto’s ebt weg bij de Reeuwijkse plas. De wind steekt op en het riet ruist. Ik hoor alleen mijn ademhaling en het geknars van het grind bij het neerkomen na elke pas. Zoals altijd flitsen er in het begin allerlei gedachten door mijn hoofd. Wat zullen we vanavond eten? Morgen niet vergeten die tekendruppels te kopen voor de hond. En oh ja, Floris is jarig. Ik moet nog even een kaartje kopen…..Maar langzaamaan stroomt mijn hoofd leeg. Mijn ademhaling is rustig en het loopt heerlijk! Nee, ik heb geen muziek gehoord in mijn hoofd. Dat is misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar het bevalt me eigenlijk prima. Ik kijk gewoon per keer hoe mijn hoofd staat. De afspeellijsten staan tenslotte altijd standby.
Lees mijn andere hardloopblogs en artikelen op www.bonnievandoorn.nl

Foto's bij deze blogpost

jan van lokhorst.JPG

Twijfel

Gepost door Cees Prins op donderdag 26 februari 2015 11:16

Twijfel om vandaag een rondje te gaan lopen of morgen. Het weer schijnt morgen beter te worden, niet dat ik een mooi weer loper ben maar toch.
Ook twijfel ik over het mee doen aan de Spaarnwoude loop met de Tatarunners. Heb een lichte blessure gehad aan de rug en de loop is 21 km pff.

Roparun: ik ben deelnemer!!

Gepost door Margo Hermans op woensdag 25 februari 2015 07:15

Foto's bij deze blogpost

201502 Roparun FB.jpg

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper