Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

Watervlug door Halsteren

Gepost door Jaco Rip op zondag 29 maart 2015 21:05

Zondagochtend, 10 uur. Mijn wekker gaat af, piep, piep, piep....Ik word (weer) wakker, ja, de afgelopen nacht ben ik een paar keer wakker geweest. Gelijk hoor ik het volgende geluid, de regen plenst tegen mijn slaapkamerraam en de wind huilt vrolijk mee. O nee he, het is dus echt zo. Het voorspelde pokkenweer is er dan toch echt, net op de dag dat ik 10 km in Halsteren wil gaan lopen. Ik lijk wel gek!

Even later zit ik beneden achter de boterhammetjes nog te peinzen. Waarom doe ik dit? Ik weet wel dat ik zal gaan, want anders is die voorinschrijving voor niets geweest. Maar toch, als ik dat niet had gedaan, dan vraag ik me ten zeerste af of ik alsnog naar Halsteren was afgereisd. Het middaguur komt steeds dichterbij, tijd om me in de geschikte kledij te hijsen. Lange tight, t-shirt, jasje, wedstrijdschoenen. Om 10 voor 12 ga ik dan maar, ik rij de auto de garage uit en gelijk kan ik de ruitenwissers vol aanzetten. Waar ga ik in hemelsnaam aan beginnen?

Een kwartier later parkeer ik de auto op 100 meter lopen van de start, lekker dichtbij dus. Ik loop naar de Dorpsstraat en haal mijn startnummer in het café, waarna ik nog met kennis Miranda spreek en vervolgens loop ik naar buiten, de regen in. Voorzichtig begin ik me warm te lopen, wat laatste spulletjes in de auto te leggen en het thuisfront nog even op de hoogte te stellen van de omstandigheden ter plekke. Ondertussen ben ik wel veranderd van mening over de te dragen kleding, vandaar dat ik na de laatste keer warmlopen, al bijkletsend met oud-klasgenoot Jörgen, mijn jasje in de auto leg om in mijn lange tight en t-shirt de strijd aan te gaan. Ik juich nog wat lopers toe die hun 5k volmaken en vervolgens loop ik richting de start. Nog een paar minuten te gaan.....

Er wordt afgeteld, 5,4,3,2,1.....we zijn weg, zonder de knal van het startpistool. Ik zet gelijk aan, want ik zie een bekend figuur pal voor me lopen. Links Chrisje Schrauwen, de man die 10k bijna altijd aflegt in 41 minuten en een beetje, rechts Liset v. Oosterhout, mijn kennis van 2 weken geleden in Oudenbosch. Ik sluit bij ze aan, maar al snel zakt Liset iets terug. Ik blijf Chrisje stug volgen, want hij is mijn gids naar een goede tijd onder deze zware omstandigheden. De regen gutst over ons heen, zodat we binnen de kortste keren doorweekt zijn en de wind staat in de eerste 600 meter pal tegen. Desondanks kan ik mijn ogen niet geloven als we de eerste km afleggen in 4.08. Nou ja, als je dan toch zo hard van start gaat, blijf het dan maar zo lang mogelijk volhouden. Op de achterkant van het rondje, waar we nu zitten, is het trouwens geweldig lopen. De straat loopt een beetje omlaag, het is nauwelijks te merken, maar het is wel zo. Tel daarbij op dat de wind hier vol in de rug blaast en de ruime km die je hier loopt lijkt voorbij te vliegen. Dan nu het zware gedeelte weer, terug het dorp in. Hier loopt het in het begin weer vals plat omhoog en blaast de wind weer behoorlijk tegen. Toch gaat de tweede km nog harder dan de eerste, 4.04! Ineens hoor ik van de overkant van de weg een aanmoediging die echt aan mij gericht is: kom op Jaco, ziet er goed uit! Ik kijk verrast op en zie Kees, de hardlopende broer van mijn collega Piet, staan. Hij kan helaas niet meedoen vanwege een blessure, maar neemt dus wel de moeite om in dit weer de lopers aan te moedigen, grote klasse! We slaan linksaf en denderen de Dorpsstraat weer in voor de laatste 500 meter van het rondje. Chrisje loopt ondertussen achter me op dit stukje vals plat omlaag en we komen dan ook gezamenlijk voor de eerste keer over de streep. Onze doorkomsttijd is 10.15, zo wordt ons toegeschreeuwd, want door een klein technisch mankementje begint de klok na 10 minuten opnieuw te tellen. Het eerste kwart zit erop.

In het tweede rondje, waar we nu lopen, krijg ik al snel in de gaten dat het voor mijn metgezel net iets te hard gaat. Ik loop langzaam op hem uit, maar ondertussen dient er zich een kleine irritatie aan: mijn hartslagband zakt snel naar een punt waar het onmogelijk is om nog fatsoenlijk een hartslag te meten, te weten net onder mijn navel. Ik besluit razendsnel om de band gewoon te laten zitten en op mijn gevoel verder te lopen.
Km 3 zit er alweer op, ook al in de geweldige tijd van 4.04. De ademhaling is nog steeds aardig onder controle, maar ik merk wel dat mijn benen al de eerste tekenen van vermoeidheid gaan vertonen. Toch loop ik stug door in een voor mij behoorlijk hoog tempo. De vierde km vliegt weer voorbij en ik draai het dorp weer in. Mijn doorkomst geeft me vertrouwen in een goede afloop, ook al is het de langzaamste kilometer tot nu toe: 4.09. Na de volgende aanmoediging van Kees sla ik weer linksaf richting de start/finish op de Dorpsstraat, waar ik door weet te komen na 20.34, een fantastische tijd. Ik lig op schema voor een PR en ik ben al op de helft! Zal ik dit volhouden? Ik stuif de derde ronde in....

Het éénnalaatste rondje is ingegaan en ik begin nu echt dat gevoel van vollopende bovenbenen te krijgen. Mijn horloge geeft ondertussen aan dat ik nog steeds km-tijden tussen de 4.05 en 4.10 loop, wat ik best wil geloven, en dat mijn hartslag boven de 200 zit, wat ik dus absoluut niet geloof. Het voelt eerder alsof mijn hartslag net boven de 180 slagen per minuut zit, wat ook nog steeds een tempo is waarbij ik echt ga verzuren. Ik heb echter meerdere reddingsboeien voor me lopen, te weten 3 mannen waar ik langzaam op inloop en een hele rits lopers die ik ga dubbelen. Daardoor gaat km 6 ook in een fantastisch tempo van 4.05, waarna km 7 (jullie weten wel, licht omlaag, wind in de rug) zelfs in 4.04 gaat. Ik kan het eigenlijk niet geloven als ik mijn doorkomsttijd op 7k zie: 28.43! Dit is zo ontzettend hard, ik ben nog nooit onder de 29 minuten doorgekomen na 7k. Daar staat Kees weer, ik schreeuw dat het goed gaat. Binnen no time ben ik weer bij de startstreep en zie ik mijn doorkomst op 7.5 km: 30.45. Dit houdt in dat ik het laatste rondje in 10.42 mag doen om alsnog een PR te lopen (met 1 seconde). Alles doet nu wel pijn, maar ik hou vol! Nog een rondje te gaan.

Nu is het aftellen begonnen, nog 10 minuten en ik kom over de finish. Het doet ondertussen wel behoorlijk pijn, maar ik weet door te zetten, geholpen door de atleten die ik op een ronde ga zetten. Daar komt de 8k alweer aan, ik kom door in 32.48, na een kilometer in alweer 4.05. In een flits schiet het door me heen dat ik met dit tempo uiteindelijk precies op 41 minuten uit zou komen, ik moet dus nog ergens 1 seconde winst vandaan zien te halen. Ondertussen blijf ik lopers dubbelen, de drie man die ik in het vorige rondje nog voor me had lopen heb ik ondertussen achter me gelaten. Dan komt nu nog het zware stuk, de laatste kilometer. Mijn doorkomst is 36.55, na een km van 4.07. Nu moet het dan, alles uit de kast! Ik blijf het stuk vals plat omhoog en wind tegen zo hard mogelijk lopen, in de wetenschap dat de laatste 500 meter er nog winst is te behalen op mijn schema. Ik vlieg voor de laatste keer linksaf, de Dorpsstraat weer op. Ik zie op mijn horloge de tijd doortikken richting de 40 minuten. In de verte zie ik al het bord waar ik links aan moet houden om over de finish te gaan, Ik hoor de speaker zijn verhaal doen en dan ziet hij mij: en daar komt 'ie dan, dames en heren, Jaco Rip uit Scherpenisse! Hij heeft het tempo er nog goed in, zou hij binnen de 41 minuten binnen kunnen komen? Ik vlieg langs hem heen, de flauwe bocht naar de finish in. Ik zie de klok, hij staat op 40.50! Ik sprint uit alle macht, ik moet voor die 41.00 binnen zijn! 53,54,55,56,57, ik ben binnen! Wat een prachtige tijd, onder deze omstandigheden, 40.57 smiley. Een PR met ruim een halve minuut. Ik ga even languit uit staan hijgen tegen een hekje, waarna ik een flesje sportdrank, een pot piccalilly (ach ja, het is het gebaar dat telt) en flink wat complimenten van de vrijwilligers in ontvangst neem. Ik neem gelijk een paar slokken van mijn flesje, oeh, dat voelt goed! Ik loop nog wat rond en moedig nog wat lopers aan die hun 10k volbrengen, waaronder Chrisje, Liset en Jörgen, die alledrie tevreden zijn met hun tijd. Na wat uit te hebben gelopen en mijn jasje weer aan te hebben getrokken kijk ik nog naar de prijsuitreiking en de loterij, waar ik jammer genoeg niks win. Maar goed, het ging om de 10, en die heb ik glansrijk volbracht.

En zo komt er ook weer een eind aan dit verslag, en het is er weer eentje geworden die ik me nog lang zal heugen. Voorlopig heb ik voor de maand april 2 wedstrijden op het programma staan (Kievitloop en Vlietloop), waar ik waarschijnlijk 15k en 10EM ga lopen. Tot die tijd wil ik jullie allemaal natuurlijk weer het allerbeste wensen op loopgebied, en vanzelfsprekend ook in alle andere aspecten van het leven.

Tot later! Groeten, Jaco.

Storm

Gepost door Ferry Segers op zondag 29 maart 2015 20:36

Vandaag gaan lopen ondanks de regen. Het begin was grandioos, ik liep zo makkelijk en in een hoog tempo. We gingen ervoor om de kwart marathon te gaan lopen als voorbereiding op de kwart marathon voor de halve van de Haar.
Bij de terugweg begon het wat te waaien en te regenen. Dit ging nog goed tot een bepaald punt.
Het begon zo hard te waaien en de koude en de wind samen zorgden ervoor dat mijn adem werd afgesneden. Ik keek rond of ik een plek gevonden kon krijgen waar ik kon schuilen maar ik stond vol in de regen en de wind. Ik stopte met rennen en begon achteruit te lopen. Een halve minuut dacht ik, dat ga ik niet redden.
Heel kort dacht ik: ik ga liften. Een auto was al op het fietspad gestopt en achteruit gereden om me in te laten stappen.
Normaal zou ik proberen om door te zetten maar het was zo bar en boos dat ik dankbaar ingestapt ben. Meteen mijn horloge stop gezet en niet meer gelet op mijn tijd, dat zou ik later wel kunnen zien. Nu eerst maar heelhuids thuis komen.
Ik dacht dat ik ongeveer 9,5 kilometer had gerend maar het bleek 9 kilometer te zijn. Wel was mijn tijd wat beter, een van mijn betere tijden zelfs.
Gelukkig ben ik weer heelhuids thuis gekomen en bij een volgende keer zal ik toch even wat beter op het weer letten, dit was wel een goede loop maar ook een goede les.
Nu lekker eten en drinken. Daarna vroeg naar bedsmiley

It ain’t over untill..

Gepost door berry peters op zondag 29 maart 2015 18:43

Het alarm van mijn iphone piept irritant. Het is alweer 7 uur. Ik kan het bijna niet geloven. Ze hebben wat gerommeld met de tijd, kan niet anders. Ik moet eruit. Buiten waait het en het regent. Oei.. het waait hard. Ik draai me nog maar eens een keertje om. Shit, ik moet eruit. Ik wil kijken of ik er klaar voor ben. Of mijn knie het allemaal nog wel ok vind. Mijn hardloopgroep gaat een stukje lopen. Van Apeldoorn naar Hoenderloo en terug. Pak een beet een kleine 33 km. Warme bouillon halverwege. Daar doen we het vandaag allemaal voor.

Ik hoor de wind behoorlijk te keer gaan. Windkracht 5 zegt buienradar en het blijft nog wel even droog. jaja.. We gaan het zien. Ik vrees het ergste.. Ik ga er uit. Een van de moeilijkste dingen van hardlopen is te bepalen of je er klaar voor bent. Of beter gezegd en in alle eerlijkheid is het heel lastig om te bepalen of het echt niet meer gaat. Sinds een paar weken heb ik last van mijn knie. Eigenlijk gaat het nog wel en soms eigenlijk net niet. Wanneer weet je nou dat het klaar is? Ik bedoel dat het gewoon niet meer verantwoord is..

Ik weet wel dat in bed blijven geen antwoord op mijn vraag gaat geven. Ik weet dat mijn knie-gevoeligheden weinig met hardlopen te maken hebben. Tja.. en toch heb ik er last van. Deze tocht zou normaal gesproken moeten lukken. Vroeger toen ik nog jong was, was dit een makkie. Toen liep ik zo’n afstand en las onderweg de krant, plaatste nog wat foto’s op facebook en kletste over de zin/onzin van het leven. Tja.. dat was twee jaar geleden. Nu is alles anders.

Aangekomen op de parkeerplaats bij de atletiekbaan zie ik vooral.. niemand. Waarschijnlijk ook problemen met de tijd gehad. Ze hebben er mee zitten rotzooien. Ik zeg het je.. Ik zet de muziek nog maar eens aan. Met de hoop dat een lekker ontspannen nummer mijn hoofd zal vullen tijdens de lange tocht. Ah, de eerste komt er aan. het meisje van zondag parkeert haar volkswagen naast mijn auto. Haar raampje gaat omlaag en ze vraagt of ik er klaar voor ben. Tja.. goede vraag.. Aan haar gezicht zie ik dat ze wat twijfels heeft. Ik denk mooi.. gedeelde smart is halve smart. Best wel beetje lullig maar ja..
Als je nog niet klaar bent.. lees dan verder op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/03/28/it-aint-over-untill/

NK veldloop voor ambtenaren

Gepost door Jan Hendrikse op vrijdag 27 maart 2015 12:42

Na een periode zonder wedstrijden te hebben gelopen vanwege wat kwetsuren was de tijd rijp om ,ijn vorm te testen tijdens het NK voor gemeente ambtenaren. Dit jaar was het gebied rond De Haarrijnse Plas het strijdtoneel. De organisatie had een mooi parcours uitgezet. De weersomstandigheden waren erg regenachtig waardoor het parcours erg modderig was op bepaalde plekken. Prima wat mij betreft.
De gemeente amsterdam was zo slim geweest om dit jaar één team af te vaardigen waardoor we meer kans zouden maken op de wisselbeker voor snelste gemeente. In een grijs verleden,20 jaar terug heb ik hem een keer gewonnen dus werd het wel weer eens tijd.
We hadden wat nieuw bloed bij de gemeente in de persoon van Erik Negerman. Iedere serieuze hardloper moet zijn naam eigenlijk kennen aangezien hij een zeer verdienstelijke staat van dienst heeft.
Hij won dan ook met overmacht de 12 km. Met Matthijs Künzel als winnaar op de 10 km lagen we op koers.De 10 km ging over het landgoed van Kasteel Haarzuilen en had wat verharde stukken waar het tempo weer een beetje omhoog kon. Tijdens mijn race begon ik prima en voelde me sterk . De laatste weken gingen de trainingen ook al wat beter, het enige was dat ik eigenlijk nog iets lichter zou moeten zijn voor nog meer snelheid.
Op de laatste 2 km lagen nog wat zandheuvels met wat steile afdalingen en klimmetejes langs het strand.
De winst zat er helaas niet in maar met een 2e plek was ik ook tevreden gezien mijn gebrek aan wedstrijdritme.
De dames presteerden ook prima met 2 1e plaatsen en een 2e plaats. Johan Smit uit Volendam werd in een sterk veld keurig derde en haalde ook een punt binnen.
Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de winst in het gemeente klassement.
Na een lange dag was de sfeer in de bus terug prima en keken we terug op een geslaagde dag.
Binnenkort weer wat reguliere wedstrijden zoals de Nescioloop.

Groeten Jan Hendrikse

Foto's bij deze blogpost

IMG-20150326-WA0000.jpg IMAG1675.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:39:50
Snelheid
15,06 km/u
Calorieën
702 kcal

Logboek maken. Donderdag 26 mrt.

Gepost door pascale schutte op donderdag 26 maart 2015 12:24

Lang niet geschreven ,maar op aanraden van fysio een log boek gaan maken..
Maandag kleine 12 km gelopen tijdens lopen ging het best goed .
Later op de dag last van knie voornamelijk bij trap op en af..
Nu toch afspraak gemaakt fysio en alles gaan opschrijven wat ik heb gedaan ..en wanneer last.

Geslaagde NK Veldloop gemeenten 2015 Utrecht

Gepost door Ben Engel op woensdag 25 maart 2015 23:38

Vanmorgen op tijd opgestaan 06.15 uur en 06.45 vertrokken richting Maarssen voor de NK Veldloop in Utrecht en heb eerst mijn loopmaatje (Collega Tamara) opgehaald in Maarssen. Het begon al met file onderweg en ik ben dus maar van de A1 naar de A30 -A12- A27 gegaan om de file te omzeilen en toch op tijd aangekomen in Maarssen om 08.30 uur. Vandaar uit zijn wij samen naar Vleuten gereden voor de 12km en om 10.30 gestart met de run en de naam Veldloop zegt het al. Dit is dus geheel iets anders dan ik gewend ben om te lopen want het was allemaal wat ruiger voor mij. Ongelijke stukken met los mul zand en modder eno ok de nodig hoogte verschillen in kleine heuveltjes. Het was 2x het rondje lopen om de 12km vol te maken en ging deels ook langs het water en dat was dan weer erg mooi . Maar het was zwaar en dacht even ga ik door of stop ik, maar dacht dit gaat mij niet gebeuren en ik ben in een rustig tempo doorgegaan. Uiteindelijk bleef ik met één loopmaatje in de laatste gelederen, maar ik heb de 12km wel uitgelopen. Ondanks dat ik als laatste binnen kwam heb ik voor mijzelf weer een prestatie geleverd vandaag en ben uitermate tevreden. En de tijd valt mij niet echt tegen alhoewel het absoluut geen top tijd is, maar dat komt ook omdat ik niet getraind ben voor een Veldloop. En om af te sluiten zeg ik het is zeker voor herhaling vatbaar. Slaap lekker zometeen.Wink smileyTheeth smileyTheeth smiley

Controle is een illusie..

Gepost door berry peters op zondag 22 maart 2015 22:25

Nu de ergste kou uit de lucht is en iedereen beseft dat die zoveelste elfstedentocht dit jaar helaas weer niet door zal gaan.. Dan knipper je met de ogen en is het vanzelf weer lente geworden. Dan is het weer de tijd van de grote marathons. En zie.. de verhalen op het internet over het beste trainingsschema komen weer op als tulpen uit de grond. Zoveel trainers.. zoveel schema’s

Zo las ik laatst over een schema waarin je maximaal 4 keer per week traint en niet meer dan 14 km loopt. Erg interessant voor de loper met weinig tijd. Of beter gezegd de loper zonder tijd. Voor sommigen hardlopers werkt het blijkbaar. Tenminste dat lees ik dus op het internet. En alles wat op het internet staat is waar natuurlijk.. Ik vraag me dan trouwens wel af waar die mensen dan toch nog de tijd vandaan halen om überhaupt 4 keer per week te lopen maar dat terzijde. Het leek me trouwens ideaal tot ik me bedacht dat ik een lange-afstand-loper ben. Hoe kun je nu een lange afstand lopen zonder lange afstanden te lopen? Denk daar maar eens over na!

Maar goed.. Alweer een tijdje geleden liep ik met een vriendelijke vrouwelijke pacer de Midwinter Marathon. Vroeger.. Weet je wel.. toen de MidWinter nog gewoon een marathon was.. Ze vertelde mij dat trainen voor een marathon eigenlijk niet zo ingewikkeld was.

nieuwsgierig.. lees gerust verder op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2015/03/22/controle-is-een-illusie/

Klaar voor de NK Veldloop Ambtenaren Utrecht 25-03-2015 (2 reacties)

Gepost door Ben Engel op zondag 22 maart 2015 10:34

Inmiddels heb ik alweer de nodige trainingen erop zitten met mijn Garmin F620 en zaterdag 22-03-2015 de laatste gelopen en ook nog een PR behaald volgens Garmin want ik heb de langste afstand gelopen 17:86 km. En de 10Km in 1:01:17 gem tijd 6.08 min/km. Dus de HM komt nu toch wel erg heel dichtbij. Het mag gezegd worden want dit had ik niet gedacht mei 2013 bij de start dat ik dit zou bereiken, maar ik ben erg tevreden tot nu toe. Nu even gas terugnemen en 3 dagen rust zodat ik woensdag een mooie 12km kan lopen. En stiekem wil ik ook hier een PR proberen te behalen, maar zie wel of dit lukt. Het gaat ook om het plezier en gezelligheid. De weersvooruitzichten zijn gunstig te noemen dus daar zal het niet aan liggen. Wink smileyTheeth smiley

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper