Looptijden.nl community

Welkom bij de hardlopers community van Looptijden.nl. Hier zie je de laatste hardlooptijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook hardlopen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je hardlooptijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Looptijden.nl over hardlopen en alles wat erbij komt kijken.

even naar duitsland gerent en weer terg

Gepost door Jolene Van Dommelen op vrijdag 22 augustus 2014 19:46

Vandaag was het weer mijn hardloop dag. Ik was moe en had graag nog op bed willen liggen, maar toch mijn schoenen aan gedaan. Ik had uitgerekend dat ik vandaag ongeveer 10 km zou lopen. Ik besloot daarom om in plaats van rechts door het dorp te gaan, een keer rechtdoor te gaan. Vandaag ben ik dus lekker naar Duitsland gerent. Het klinkt ver, dat weet ik. Maar Duitsland is maar 5km van mijn huis vandaan. Prachtige route, mentaliteit van Duitsers is heel anders. Rijden voorzichtig langs je en een snelle tijd. 10 km in 56 min.

nog 8 lessen te gaan, dan is mijn 10 km schema afgerond. 3 dagen later heb ik gelijk mijn eerste 10 km wedstrijd. 13 september is de run van Winschoten.

Herfstloop in augustus.

Gepost door Gerrit Jan Stoffer op vrijdag 22 augustus 2014 14:22

Al jaren start ik mijn hardloopschema tijdens de zomervakantie. Heerlijk lopen en de conditie weer wat opbouwen. Niet dat ik persee een mooi weer loper ben, maar deze periode is vaak niet zo druk bezet. En ja lopen met mooi weer is natuurlijk ook prettig.
De eerste 10 km loop is inmiddels achter de rug. Gelukkig het zit er nog steeds in. Nu proberen om het schema drie keer per week vol te houden. Helaas is de herfst extreem vroeg dit jaar, dus een excuus om straks te stoppen heb ik niet meer. Doorzetten tot 4 oktober dus. Met als doel de 10km binnen 50min te lopen.
Vandaag staat een intervaltraining op het programma van 46min 2min vlot en 90sec rustig. Lekker buffelen!

Plens! (2 reacties)

Gepost door Els Kooi op donderdag 21 augustus 2014 14:25

Van de week mijn tweede 9,7 kms gelopen. Omdat mijn trainingsprogramma eigenlijk in miles is gedacht maar ik mijn instellingen op kms heb gezet, krijg ik dit soort afstanden te lopen (3,2; 4,8; 6,4 kms etc.)

Omdat mijn partner alweer aan het werk is en de school hier nog niet weer is begonnen, zou ik hem deze keer 's avonds lopen. Om een en ander soepel te laten verlopen (geen zoek- en zwerfmeters) besloot ik dezelfde route te lopen als tijdens mijn eerste poging. Net drie kilometers op weg begon het flink te regenen. Eigenlijk vond ik het niet zo heel erg. Het mooiste stukje route waar ik me op had verheugd, over de Leuffensedijk, moest nog komen en de wolkenformaties duidden erop dat dit deel van de route niet nat zou zijn. En ach, nat was ik toch al dus terugkeren was vanuit dat oogpunt bekeken ook weinig zinvol. Dus stampte ik door (volgens mijn lief loop ik als een tank, geen gazelle dus smiley). Het was erg rustig op de weg en de enkeling die ik tegenkwam deed vooral erg zijn best zo weinig mogelijk water over zich heen te krijgen met wisselend succes.

Op het mooiste stuk route aanbeland kreeg ik de bonus van de dag; niet EEN maar zelfs een dubbele regenboog in prachtig technicolour. En die ene wielrenner die zich ook niet door een dreigende plensbui had laten afschrikken om deze pracht precies 3 tellen mee te delen.

Zo'n 6 kms verder was de ergste nattigheid allang weer opgedroogd en mocht ik deze snelheid ruim 11 minuten sneller dan mijn eerste keer wegschrijven; mijn gemiddelde snelheid was ruim 1 km/uur toegenomen.

Nog een training voor mijn volgende loop zondag a.s. Ik denk dat ik maar even van mijn programmaatje afwijk (6,4 kms plus versnellingen) en een korte snelle training door het locale park ga organiseren voor mijzelf.

Hoe lekker is dit......

Gepost door John Kremers op woensdag 20 augustus 2014 23:41

op weg naar de Hoevense polderloop op de fiets om alvast wat warm te draaien.Vooraf op buienradar gezien dat wij deelnemers niet gezegend gingen worden tijdens de loop , wat klopte ....aha maar het warm draaien op de fiets mislukte volkomen ...ergo ...koud en nat kwamen we aan.
De start om 19.30 uur verliep goed waarbij het wel even opviel dat de toiletvoorziening net nà de start op het parcours grappig is/was.
Mijn eerst 5 km liepen zoals verw8 naar behoren....best n redelijke voorbereiding gedaan met als doel de 10 km van de Warande bosloop te Tilburg.
Mijn eerst serieuze test op de 10 km Hoevense polderloop leverde vooraf n PR op daar dit mijn eerste 10 km loopafstand zou zijn. Iets na 6 km ( weet het niet precies omdat ik vrij weinig kilometeraanduiding zag) werd ik door best veel deelnemers opgeraapt , dat verontrustte mij niet echt daar ik vaak genoeg aan het eind kan versnellen. Dit maal niet....zo rond km 7 voelde ik n voor velen n herkenbare blessure opspelen.....de R HAMSTRING. Nou ...dan weet je het wel ...overleven en proberen het einde ongeschonden te halen.
Toch nog n eindsprintje kunnen doen met n voor mij onbekende deelnemer die hij uiteraard ook nog eens won...onze eindtijd was/is 52 min 11 sec...wat eigenlijk voor ons geen PR is natuurlijk omdat dit ongecertificeerd parcours maar 9.65 km bleek te zijn.
Wel mijn complimenten voor de organisatie...gezellig , leuk , behoorlijk , fijn ...parcours. Deo Volente zijn wij er volgend jaar uiteraard weer .

Foto's bij deze blogpost

Hoevense Polderloop 19082014 (2).jpg Hoevense Polderloop 19082014 (6).jpg

gaat lekkerr,.... (3 reacties)

Gepost door rianne prummel op maandag 18 augustus 2014 21:23

En ja hoor mijn eerste eigen training ook weer gehad! Lekker 5km gelopen in 28 min. Zeker wel tevreden. Woensdag weer voor mezelf lopen, toch ook wel erg fijn....
Merk wel dat looptijden.nl, twitter en het hardloopspel zeker motiverend werken, erg fijn. Om weer de fanatieke kant op te gaan heb je ff dat duwtje nodig!! Maar het werkt, ik voel de motivatie! En.... mocht hrt trainen en lopen lekker fanatiek blijft ga ik maar eens een goed hardloophorloge aanschaffen voor mijn verjaardag (maart) dus volhouden!!

Let's run!!!

Goed begonnen en weer doorzetten.....

Gepost door rianne prummel op maandag 18 augustus 2014 13:01

Nou vorige week 2x gelopen, dat vind ik toch best rustig opbouwen, met schema voor me buuv meegelopen.
Ze is nu ziek en kan de rest van de week niet dus deze week mooi voor mezelf lopen, is even kijken of ik wat kilometers kan pakken, hopelijk lukt het mij 3x te lopen deze week! Maar eens even kijken of dat lukt met een eerste week werken/opvang/huishouden etc... Ik doe me best!

Jullie allemaal ook weer succes deze week!
Groetjes!

Nieuw loopmaatje leren kennen via looptijden. (2 reacties)

Gepost door Melanie Lewis op vrijdag 15 augustus 2014 22:00

Een nieuw loopmaatje ontmoet via looptijden.
Mijn vriendin en ik lopen al 2 jaar samen en zagen in het klassement steeds iemand er ook bij staan, via Facebook contact gezocht en het was gelijk heel gezellig, nu motiveren we elkaar! Echt super leuk! We lopen nu nog meer om in het klassement in de top 3 te blijven staan! Ga zo door meiden, dit is leuk! Theeth smiley

Vrijdagmorgen

Gepost door Joop van Opstal op donderdag 14 augustus 2014 12:06

Wil je een keer rustig meelopen op vrijdagmorgen. Kom dan om 09.30 uur naar Intratuin Rhoon. We starten daar om 09.45 uur voor een uurtje te gaan hardlopen. Alles op je eigen niveau. Kosten: 1,50 euro.Wink smiley

Zoef, zoef!!! (3 reacties)

Gepost door Els Kooi op donderdag 14 augustus 2014 10:40

Ondertussen ben ik een kleine week terug van mijn verblijf op een Duitse berg met bos en wijngaarden in het plaatsje Leiwen. Vanaf (en langs) onze camping liepen verschillende wandelroutes die prachtig in kaart waren gebracht en bewegwijzerd.

Ik besloot maar eens eenvoudig te beginnen met de familievriendelijke wandelroute van iets meer dan drie kilometer Mijn lief en ik hadden deze een keertje bewandeld en er zat een pittige en erg lange klim in. Dat viel hardlopend nog vies tegen, maar zelfs stevig gewandelde kilometers tellen in deze omstandigheden als training dus ik zal aardig zijn voor mijzelf. Mijn tweede sessie liep ik nog een keer die route, maar nam een afslag verderop die ik de eerste keer gemist had. Bij sessie drie besloot ik hem net andersom te lopen zodat ik de pittige klim nu eens bergaf zou lopen, maar verdwaalde daardoor. Terug op bekende terrein besloot ik een heel ander pad te lopen, door het bos langs het bungalowpark. Dat was helemaal fantastisch. Ergens zou ik ook weer omhoog moeten en inmiddels kende ik de omgeving wel zo goed dat ik wist dat het dan vrij steil omhoog zou gaan. Toen zag ik die hut van takken tegen een boom net van het pad af, met een klein paadje erlangs. In deze omgeving betekent dat dat grotere kinderen vanuit het bungalowpark aan het ontdekken zijn geweest. Ik liep en klom het paadje omhoog en zowaar! Ik kwam uit bij het hertenpark van mijn vakantiebestemming. Nog een stevige klim omhoog langs de weide en toen stond ik weer bovenop de berg met een geweldig uitzicht over het dal met wijngaarden en de moesel die daar een bocht maakt. Het laatste stukje door het bungalowpark terug naar de camping was ook nog even flink aanpoten, maar ik kwam zeer tevreden terug op de camping.

Van de week ben ik voor het eerst weer volgens mijn trainingsprogramma (10km in 65 minuten)gaan hardlopen op de weg. In vergelijking met zo'n bos heb je ineens de gewaarwording te vliegen. Later bleek dat inderdaad mijn gemiddelde snelheid flink omhoog was gegaan. Ik zat op 8 km/uur, maar voor ik dit trainingsprogramma heb afgerond zie ik 9 km/uur ook nog wel in mijn kaarten.

Ik concentreer me nu even op trouw mijn programmaatje afwerken en op 24 augustus zal ik de Bert Timmer Memorial Loop (5km) gaan lopen in Duiven. Ik ben zeer benieuwd wat voor vruchten mijn training me hier gaat afwerpen. Ondertussen kijk ik ook erg uit naar de 7Heuvelennacht en de Montferland Midirun van ca. 7 kms. Met een schuin oog houd ik de hardloopkalender in de gaten om te kijken of er in september of oktober nog een leuke loop is die ik er nog tussen kan stoppen.

hardloopspel

Gepost door Henk Smits op donderdag 14 augustus 2014 00:44

Lekker weer een tijd blessurevrij aan het lopen.
Wel laat thuis dus weinig tijd en puf om 's avonds erop uit te gaan.

De trainingsschema's en het hardloopspel stimuleren gelukkig.
Dus al met al weer lekker bezig. doordeweeks iets rustiger en volop in het weekend.

Eindelijk ook met een iPhone 5s en een hartslagmeter. Komt het gebruik van looptijden.nl zeer ten goede, zeker nu mijn polarhorloge (na lange jaren van intensief gebruik) het laat afweten omdat ook mijn windows laptop defect is geraakt.

dus alles nu weer up to date.

Bekijk alle blog posts

Looptijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden hardlopers op Looptijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Looptijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Looptijden.nl.

Bekijk komende week

Loopgroepen

Er zijn honderden loopgroepen actief op Looptijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Looptijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een hardloper

Op zoek naar iemand op Looptijden.nl?

Zoek een hardloper